allt de goda har ett slut

LOVET är snart slut och jag är väldigt förvirrad, så du kan ju säga till när du vet så jag vet.

De jävlarna borde skjutas . . . . . . . . . . . . . . .

Tro det eller ej idag ringde det en sån där  jäkel igen. Gaah det måste ju vara mig de vill nåt eller? för de fattar väl att alla andra människor jobbar, och det är bara den här veckan de har ringt. Fast det är ju klart de kanske tror att de är hemma med sina barn på lovet, pappa är då inte hemma med mig, eller jo på fredag men då är typ alla på metso ledig så då hade han väl inte så mycket val. Mamma som är ledig idag var ju så klart inte hemma när det ringde så det slutade ju aldrig ringa heller så det var bara att kliva upp, men när jag lyfte luren så la de på så hur som helst så hann jag inte svara. För övrigt var det inte samma nummer som igår heller, så det betyder ju att det komma ringa flera olika sånna där hit.

Idag har jag ingen aning om vad som händer, eller jo vi skulle bort till farmor och äta, men det är ju ikväll det så vad händer fram tills dess?

(Rubriken är en låt för er som inte visste det)

Zu hause

Nu så har mamma kommit hem, fast hon skulle egentligen ha kommit hem om 3 timmar men hon hann med ett tidigare plan från arlanda, så hon ringde oss och sa att vi skulle boka om hennes flygtaxi. Men då fanns inte hennes plan, asså det skulle inte landa eller vad det var, så då åkte vi ut till midlanda och hämtade henne.

Var väl ganska bra precis 11 år sedan jag var där senast, haha kommer inte ihåg hur det såg ut iaf. 

Jävla telefonförsäljare

Idag så vaknade jag av att hemtelefonen ringde, det är typ sånt som gör fröken Sandström riktigt jävla förbannad. Jag tänkte att jag ska inte svara för då kommer den där stackars människan i andra sidan luren bli rädd. Fast jag kanske borde ha svarat för jag tror ingen gillar telefonförsäljare.

Slog på datorn och kollade runt litegranna, såg att mammas plan var försenat, haha jag kan fortfarande lite tyska, var en tysksida jag var inne på, såg sen när jag kollat klart att den såklart fanns på engelska också. Tänkte gå ner på stan då och avboka min körlektion, men då kom jag inte ut genom vår dörr, för någon smart jävel som var uppe på taket hade ställt en verktygslåda eller vad fan det var utanför vår dörr.

Så då började jag städa istället, haha finns det något tråkigare i världen? eller jo det gör det nog. När jag hade städat klart så var verktygslådan borta så jag kunde gå ner på stan och avboka sen så gick jag hem också.

Så nu tänkte jag dö ett tag innan pappa kommer hem för då kommer väl han på att jag ska göra en jävla massa saker. Jag är liksom trött nu och det är jag som har jouren inatt, illa illa.

Det var bättre förr

Fick ett gothiaryck förut igen, får ju sånna ibland, så jag var inne och läste historik på gothias hemsida, och vad ser jag där jo att G15 2005 bjöd på en mycket fin och härlig fotboll. Sen så ser jag att de vi åkte ut mot i kvartsfinalen var de som vann i år, så det var inte så illa pinkat av oss. Gaah saknar gothia tror jag.


Känner att jag måste få ett städryck inatt, för annars måste jag städa imorrn på dan, men då ska jag ner på stan och avboka körlektionen, sen så får jag se vad som händer och fötter imorgon.

Nu har jag inget mer att säga förutom att allt mitt hopp står till Josefin, jag litar på att hon hittar nåt.  

SM GULD

SM GULD SM GULD SM GULD SM GULD SM GULD, synd bara att man inte var där. Bara för att pappa var så sen med att fatta att jag ville åka dit. TÄNK vad kul det hade varit och varit där och sett när någon tar SM GULD för det kommer ju aldrig hända här i den här lilla hålan för så bra är ju inte gif sundsvall.

Wiiiee det blev en ganska bra helg ändå, fotbollsmässigt iaf, för den har ju inte varit direkt rolig för en själv om man säger så. Har ju inte hänt så mycket om man säger så. Nu så kan man byta match och kolla på Liverpool - Arsenal.

hoppet är det sista som överger

IFK GÖTEBORG leder med 2-0 nu i halvlek, men jag tänker inte ta ut något i förskott för vi såg ju igår hur giffarna vände och vann.

Uppe med tuppen

Vaknade tidigt idag typ 10 eftersom man ställde tillbaka klockan 1 timme, så känns som om de kommer att bli en långdag. Läste tidningen som vanligt, stod en massa om giffarna orkade inte läsa så bläddrade vidare och vad ser jag där om inte en bild på farfar och en artikel om sandströms järnvägar, lite chockad jag blev.

Han avslutade som vanligt med: barnbarnen brukar fråga när ska du bli vuxen farfar?

Ska väl börja ladda för att kolla på Göteborg klockan 15:00 förhoppningsvis så blir den inte lika spännade som igår, för då dör jag nog allvarligt. Hoppas att Göteborg vinner med 2-0 och BP lyckas få en poäng mot Djurgården och att Kalmar vinner, haha då blir djurgården bara trea.

<3

Jag insåg en sak precis, vi får se IFK GÖTEBORG på norrporten arena nästa år.

Lördag, en väldigt svängig sådan!

Idag så har jag hunnit med mycket tror jag. Jag har hunnit varit på stan och köpt ett linne, varit och handlat mat och varit på pappas jobb och kopierat och sen så har jag hunnit sovit lite granna, har ju hunnit med och pratat med mamma också, hon är utsläppt från fabriken och har packat allt och hennes första plan går om typ 9 timmar eller nåt sånt, sen har hon en lång flygresa hem.

Igår så sa hon hej då till lamorna, jag tror att jag ska lägga till på min lista att göra innan jag dör att jag vill klappa en lama de såg så charmiga ut på nåt sett, haha ;S Så nu har jag det + åka till Australien, gå på en liverpoolmatch och åka tillbaka till USA på min lista.

Nu så sitter jag och kollar på när giffarna spelar bort sin chans att gå upp i allsvenskan, bara för att Benny Matsson fick börja spela och han är så jävla värdelös så jag tror att pappa fan hade gjort mer nytta på plan än han. Sen så ser han ut som en finne också sen att han har backslick eller vad fan man ska kalla det gör inte det hela bättre heller. Han springer ju ifrån bollen hela tiden, jag har fått lära mig att man ska möta bollen men det kanske är jag som har missuppfattat allting? Alltså vad har Benny att göra i superettan? han platsar väl knappt i korpen?

Sankala får fan ta på sig det hela bara för att han lät benny starta, liksom hur tänkte karln? Benny har väl aldrig gjort något bra någon gång? Blev ju glad när jag såg startelvan före matchen där stog det att han från nigeria eller vad han är ifrån (han som de bytte in mot benny i andra.) Men tjiii fick jag när matchen börja då såg jag hans blonda kaluffs, kände då att allt skulle gå åt skogen.

Sen så blir det ju inte bättre av att PEO har gjort självmål, det kanske mest var otur men ändå. Nu kommer det inte vara många spelare kvar till nästa säsong (om man nu inte går upp, men det känns långt borta), men va fan de får skylla sig själv för de har haft sina chanser att gå upp förut i år men de lyckas ju aldrig i de viktiga matcherna och framför allt inte på bortaplan.

Det kändes som om de börja tappa när de släppte in målet mot Jönköping södra på övertid eller om de var i slutet av ordinarie, men det var inte så mycket kvar iaf. Sen förlusten hemma mot Degerfors det kan ha varit den som gjorde att de inte gick upp till allsvenskan. Men de har ju tid på sig att vända, även om det känns väldigt väldigt långtborta, fast det står ju 2-1 nu så giffarna har ju lyckats få in en boll iaf, tack vare Patriksson, om de inte hade haft han då hade de inte legat så högt upp som de gör nu. 

Jaha nu blev Lustig utvisad, haha kan mer gå fel eller?



Okeej jag kanske får ändra mig ändå eller nåt för nu så gjorde Åhlander 3-2 till giffarna, men det är som sagt inte slut än det är 1 minut på tillägg kvar så det kan hända mycket på den tiden. Åh herregud nu blev jag ju nervös, kanske dags att byta kanal.

Bengan sa ju dock att han var stensäker på att man skulle vinna eller vad det var han sa till pappa innan de åkte ner till Ljungskile. Nu så gjorde Tobbe Eriksson 4-2 också så nu känns det klart och nu blåser domaren av =D

VÄLKOMMEN TILLBAKA TILL ALLSVENSKAN GIFFARNA!

inte för jag vet om ni har någonting att göra i allsvenskan, ni kommer väl bli ett strykgäng där om ni inte gör er av med Benny Matsson.

Lov =)

Nu så är det lov, det är ju skönt men det känns inte som om man kan slappna av direkt, men det ska jag inte tänka på nu för nu ska jag ha kul. Pappa kom och hämta oss efter skolan och då skulle jag avboka mina körlektioner till veckan, men det glömde jag bort eller om jag struntade i det vet jag inte.

Kom hem och började hosta igen och nysa, haha jag är ju så duktig på att passa in sjukdomar med lov, och det verkar som om jag har lyckats igen.

Ikväll är jag ensam hemma och det är så tråkigt så det finns inte. Jag måste vara den enda människan i världen som inte tycker att det är kul att vara ensam hemma. Blir väl bara att dö framför tv:n typ, eller så kankse jag måste stryka, haha roligt fredagsnöje liksom, eller inte. Imorrn så ska jag på birsta tror jag för pappa skulle en sväng på jobbet.

Men det är ju som sagt mycket som kan hända innan morgon dagen. Olivas granne blev för övrigt hämtad av ambulansen idag och han såg mycket död ut sa hon.


Om typ 24 timmar tror jag mamma börjar sin hemresa =) ÄNTLIGEN, eller man ska väl inte ropa hej fören hon är hemma, det kan ju bli förseningar och att hon inte får lämna fabriken eller nåt sånt. Men vi håller tummarna för att hon kommer hem, eller jag gör det iaf. Pappa verkar tycka det är skönt när hon är borta, han säger att det är så rent och ingen som skitar ner här hemma, dumma pappa.

Dan före dan

Nu så är det bara ett prov kvar tills det är lov =) Sen imorrn så är det idrott =) men min rygg mår fortfarande inte så bra, när jag skulle gå hem idag så var den helt cp men sen så har den börjat bli lite bättre får hoppas att den blir ännu bättre tills imorrn =)

Jaa ikväll så ska jag plugga samhälle, typ riksdagen och sånt, har läst typ igenom det de andra har skrivit men jag fattar typ ingenting, allt blev bara förvirrande, kändes som om jag kunde mer innan jag började läsa =/ tragiskt men sant.

Efter imorrn så är det lov iaf något skönt det ska bli. Göteborg blev det ju som sagt inte för jag hann inte få tag i några matchbiljetter =( får väl se om man hittar på nåt annat, nåt lär jag ju hitta på.

Blir inget

Det blir inget Göteborg, för det fanns inga matchbiljetter att boka :( annars hade vi nog kunnat åka för vad det kostade skulle jag ju strunta i sa han.  Får väl se den på TV istället då. Men jag som ville åka någonstans på lovet, det sket sig nog nu tror jag.

Jag borde plugga idag också, haha men jag orkar inte, jag och Joss pluggade efter skolan, men nu orkar jag inte och det är så mycket bra på Tv nu också =)  Har nästan fått alla bilder av Jossi nu bara 30 kvar typ, värst vad hon knäppte kort eller han, jag knäppte då inget iaf.

MIUN

Idag så har vi varit på mittuniversitetet och kollat runt, var på socionom och vård, kan ju inte säga att det var bra direkt, kändes inte som om de ville visa typ aja kändes konstigt och dåligt var det iaf.

Nu så vet jag att jag borde plugga men jag orkar inte, är så trött har varit det sen i söndags, men jag har sovit as mkt också så det är typ konstigt för jag brukar aldirg kunna sova veckan före och efter efter lov.

Nu är det såhär att jag vill att det ska bli imorrn och att sj ska släppa nya biljetter så att man kan se om man kan åka ner till göteborg på söndag, haha vilket jag vill och gå på nya ullevi och kolla när IFK GÖTEBORG förhoppningsvis tar hem guldet =) fatta vad kul de vore =)

Men dessvärre verkar det som om första tåget härifrån går 8:10 på söndagmorgon och då hinner man inte ner till klockan 15:00 då matchen börjar. Och om man ska sova en natt i gbg så blir allt så mycket dyrare :( hade ju hoppats på att åka fram och tillbaka för max 100 spänn, skulle ju kunna gå på 4 spänn om man har tur :P


Var och kollade vad det skulle kosta att åka nattåget ner och sen hem samma kväll också, men liksom det skulle gå på 2500 för mig och pappa och pappa kanske inte ens vill, för han vet inte att jag vill åka ner :P Men erkänn allihopa som läser (som typ bara är Joss och Emil) att det vore kul att åka ner och se de ta SM-guld =) Jossi erbjöd sig att skjutsa ner mig på spark för 50 spänn men det tar nog inte för långtid. Biljetterna på ullevoi håller väl på att ta slut också var 31000 sålda förut =) tror aldrig jag varit med om så mycket folk, eller jo kanske.

Men som sagt med min otur så lär väl allt skita sig, haha. Fast som sagt  pappa vet inte om att jag har tänkt på det här och jag vågar inte säga nåt heller så man kan säga att det är kört. PÅ natten mot tisdag kommer mamma hem iaf =) om det inte blir nå ännu mer ändrigar.

Luleå vann idag över Timjå ifall nu undrar =)

Måndag

Igår somnade jag as tidigt och sov till halv 11 idag, men jag är lika trött ändå =/ undra varför?

Efter att vi hade slutat så var vi och köpte en ny telefon till farmor eftersom hennes gamla har dött. Men det verkar dessvärre som om den nya inte heller vill funka =/ får väl se vad farfar säger om den har börjat funka, men hon måste ju slå på den och när hon ringde förut så sa hon att den var svart men då hade hon inte slagit på den.

När jag äntligen kom hem, vilken kändes som om jag aldrig skulle göra så satte jag mig ner och kollade på AIK - IFK GÖTEBORG <3. Änglarna vann ju så klart =) så bara hoppas att de vinner mot Trelleborg på söndag så vinner de allsvenskan och det betyder SM-GULD =)
 
Nu ska jag väl snart gå och lägga mig och ladda för att gå på mittuniversitetet imorrn, kommer inte ens ihåg vad jag skulle gå på men jag tror att det var vård och ekonomi. Haha ser inte fram emot det iaf. Vet inte ens vart jag ska så jag lär väl gå vilse, haha. Men det är jag ju ganska van vid efter orienteringen.


På söndag kanske mamma kommer hem =) tror att hennes visum går ut på fredag så då blir hon väl utslängd ur landet eller nåt.

Trötter

Idag är jag trött, jäkligt trött.

SDFF klarade sig kvar i ettan iaf.

LULEÅ =)

Inatt så gick Charlie i sömnen, han gick upp och ställde sig vid mammas dator och försökte få igång den, men det fick han inte så han sa bara nähä och sen gick han och la sig igen, haha.

Idag så har jag varit med Jossi på stan hon handlade en massa saker, sen så avslutade vi som vanligt på subway, sen kom pappa ner med Charlie på stan så då satte jag och Jossi han på bussen hem till indal, sen så for vi hem..

Väl hemma började jag städa, vilket jag var tvungen till sen så satte jag mig här, herregud man kan ju inte vara från datorn så himla länge :P Måste duscha på typ engång nu för snart kommer Jossi och då ska vi se på hockey, hejja Luleå =)

Fredag

OM 5 MÅNADER FYLLER JAG 18 och det är lov då också för vi har antagligen slutat nu :P

Imorse på engelskan så var inte Annika där, så vi gjorde väl inte så speciellt mycket vill jag lova. Vi eller jag satt och klippte och klistra på datorn. Sen så ska allt översättas till engelska, men det får nog Jossi eller Jonte göra som är proffs på engelska.

Sen hade vi Idrott där det var innebandy och det var ganska kul, haha på våra idrottslektioner så spelar man inte för att det är kul utan det är på blodigt allvar så man får vara beredd på vad som helst.

Efter skolan så halvsprang jag in till stan och hämtade Charlie, så då gick vi runt en sväng på stan, sen tog vi bussen ut till mormor och morfar där vi käkade middag som var mycket god :) sen så var det glass och chokladsås till efterrätt, något som känns väldigt mormor =) 

Vi surrade även om min framtid eller nåt :S på nått sätt kom vi inte på det och då sa jag att jag skulle flytta till Göteborg ett tag och de lät överraskade av det. Men jag tror att jag har sagt det länge att jag ska flytta dit.

Sen så åkte vi hem eller vi åkte via citygross och handlade bröd till Charlie, sen när vi kom hem så kom Lasse och Josefine och lånade lite filmer, sen så dog jag i soffan.

Här kommer några bilder till Jossi så att hon blir glad, hon måste ha någon förkärlek till lamor. Det var nog de sista bilderna från mamma eftersom hennes telefon nu är borta av någon konstig anledning.

image15image16

Asså det är väl jäkla tur att inte jag och Jossi tror på gud, eller ja Jossi är ju min gud men ändå, haha. För då skulle vi inte vara välkommen till himlen så taskig som vi har varit nu, men som tur är så vet ingen om det förutom vi, asså om vad vi snackade om, men det var bara sanningen vi sa, och det är bättre med sanning istället för att ljuga, det fick jag lära mig när jag var liten.

Torsdag

Idag så har det varit en tråkig och jobbig dag som har blivit ganska rolig på grund av allt som hänt och att alla var trötta, så blev det några grodor, kommer typ inte ihåg några.

Sofie lyckades på nåt sätt få sin tallrik med mat att flyga på henne, eller ja maten flög på henne, haha det var bara en av alla saker som gick fel för sofie idag.

Jossi sa vad pysslar du med skitstövel? eller vare bara jag som hörde så?

Matte satt och skrev i vilka som var där och då säger han nåt namn och då säger Jonte TUPPEN JA

Kivi frågade Matte om  det var matte som hade sprutat han i arslet.


Jag har även snott kyckling till Jossi på lunchen, jag kom före henne så då tog jag en kyckling till henne, så slapp hon stå och vänta och få annan kyckling sen, ibland är jag snäll. För övrigt så var jag i USA för 11 år sen, med tanke på kyckling då jag åt det typ varje dag när vi var där, och det var ganska länge vi var där vill jag lova. haha vet att jag grinade efter farmor efter en vecka och vi var där i typ 3½? 

Jag orkade inte laga middag till mig själv idag så jag bjöd in mig själv hos farmor och farfar på pannkaka :P Och då hade farmors mobiltelefon pajjat, tur att man har ett lager hemma så att dte bara var att åka hem och hämta den till henne, så länge, tror att hon skulle köpa en nu men jag vet inte. Jag glömde förövrigt min scarf hos farmor och farfar kom jag på nu, hmm orkar jag hämta den imorrn? eller ska jag be farfar ta upp den till Jossi när han hämtar Elvira så att hon får ta med den till mig? haha det gäller att engagera alla i en liten scarf, haha.

Pappa har nu kommit hem från Stockholm och där sa han att han hade sett en människa blivit påkörd av en truck. Det var på truck Sm eller något och det var den enda tjejen som körde på han, som för övrigt var domare.  Han skriker och hon får panik och kör på han engång till.

Jag har kommit fram till att det inte finns mycket på tv på torsdagar, det är typ bara skit, eller ja det är hockey också men den går också åt helvete. Sen så håller jag på att få damp på att vårt varmvatten i badrummet inte är varmt :S De skulle fixa de sa de, men jag har då inte märk nån skillnad än, men jag har konstaterat att det kan knappast vara 37 grader, för det är liksom kallt.

GE MIG VARMVATTEN

Onsdag

Idag är det onsdag och jag kommer inte ihåg vad som har hänt idag, eller vi såg film på engelskan och fick se vad vi fick på våra prov, gick ju bättre än förväntat, haha =) tur det så att det inte var åt andra hållet.

Sen efter skolan så var jag på stan men kände ingen peppe för att shoppa idag, sen så tog jag bussen till pappa och då for vi på kebaben och käkade och sen handlade vi på väg hem. 

Nu så ligger jag i sängen och halvsover (ja jag vet att klockan bara är 19:13) men det är så skönt, sen är det fotboll så jag får inte somna för jag vill ju se fotbollen.

Idag är det tisdag med göteborskt uttal

Inatt så ringde hemtelefonen klockan 01:48 och efter det så kunde inte jag somna om. Låg och snurra i sängen så jag tror halva sängen ligger på golvet, fast det kanske inte är så konstigt.


06:50 så ringde klockan så då var det bara att kliva upp och gå till skolan. Där dagen började med redovisning på medicinsk grundkurs, den måste ha gått mycket bra för Monika sa att vi låg mellan VG - MVG, men då hade hon inte läst rapporten än, får väl se vad hon säger om den.


Sen så hade vi matte och min hjärna funkade inte idag, så så var det med den mattelektionen, sen var det lunch het korvslantsgryta, het vette gudarna om den var, smakade inte så mkt om jag ska vara ärlig. Men jag tycker att västermalm alltid ska ha ketchup när det är pasta, snälla inför det.


Sen var det svenska och samhälle, där gjorde vi inget vettigt som vanligt, haha. Sen åkte jag hem och halvdog i sängen, samtidigt som jag kollade på hårförlängning vilket jag har varit inne på att göra sen i söndags, vet inte varför jag kom att tänka på det då, men men. Det är ju så dyrt så jag vet inte vad jag ska ta mig till, får väl göra det hemma då, men då måste man ha någon som kan göra det på mig.


H&M katalogen kom idag också, så nu har jag hittat en massa fint som jag vill ha J hehe.

Ska väl ligga kvar och kolla på tv hela kvällen för jag orkar nog inte göra något speciellt ansträngande.

Det var inte jag!

Det var inte jag som körde på den människan på bergsgatan imorse bara så att ni vet. Tro inte på alla rykten som finns.

Trötter

Jätte trött idag, usch och fy fan säger jag. Är typ så trött så jag skulle kunna sätta mig ner och grina. Ska nog gå och lägga mig efter att jag har varit och fixat lite grejer ute, men liksom det är så långt åt båda håll.


Ska jag vara ärlig så vill jag bara att mamma ska komma hem nu. Alla tycker att det är så härligt när ens mamma är borta, men det tycker faktiskt inte jag.

Måndag

Inatt så hade jag så fruktansvärt svårt att somna, var nog för att jag skulle upp tidigt. För i normala fall kan man ju nästan vara vaken så länge som helst på söndagar. Eftersom man man kan sova till halv 11. Men som sagt inte idag.

Var ute och körde som sagt imorse, hade start i backe typ hela lektionen, haha det var ganska kul med läskigt. Haha nästa gång ska jag fickparkera :S haha och det vill jag inte göra med vår bil, för då skulle de bli repor och bucklor både här och där, haha.

Ska väl till skolan om en och en halv timme.

Arg som ett bi

Detta kommer inte att bli någon snäll blogg, så om ni inte vill bli sura på mig, så läs inte.


..... skulle göra PowerPoint presentationen, så jag och Joss har typ suttit hela dan och väntat på att .....ska logga in, vilket hon äntligen gör klockan 21. Så då skickar hon den, och då är typ ingenting gjort förutom det jag hade gjort före, eller frågorna som stod på papperet var nerskriva.


SÅ då blev vi lite sura och jag började göra powerpointen, eftersom Joss hade skrivit ihop vad vi skulle säga och vi hjälptes åt med patienfallet, då blev det rättvist. Sen så när jag var klar så skickade jag det till Joss så att hon godkände det. Och sen fråga den här personen om vi skulle göra klart allt imorrn innan biologin men då sa vi att vi redan var klar. Egentligen så tycker vi inte att ... borde vara med på redovisningen, men dte kan man ju inte driekt säga nu.


Men vi får inte ens ett tack, fy fan. Blev skit sur, Joss blev också sur tror jag. Är riktigt irriterad nu som ni kanske märker. Tur det finns nån som gör en glad iaf, typ Joss med nån kommentar :)

Söndag

Idag är det söndag och det är en dag som man ska ta det lugnt på. Vilket betyder att jag inte har orkat klivit upp än. Snacka om att man är bortskämd med att ha en bärbar dator. Så att man kan ligga halvdöd men ändå ha kontakt med omvärlden.

Förut så fick jag ett smärreutbrott på en person när jag pratade med Jossi, dock inte Jossi, haha ni måste kolla hennes blogg och sen hennes bild på loa falkman, som förresten ska sjunga på hennes begravning är det tänkt.

Ska väl börja planera för att kliva upp, måste på affärn innan de stänger och handla till middagen, men jag har ju 3 timmar till på mig.

Pitepalt

Palt tillagas av rå, malen (eller finriven) potatis, som blandas med mjöl och salt till en någorlunda hård smet. Av denna smet formas runda bollar (paltarna) som fylls, oftast med fläsk men även andra fyllningar förekommer. Paltarna kokas i rikligt saltat vatten.


Palt görs oftast på enbart vetemjöl men även en blandning av vete och korn- eller rågmjöl förekommer, då oftast benämnd som "pitepalt".


Palt äts med smör och lingonsylt. Till palt liksom till många andra mjölrätter är mjölk en vanlig dryck. Ett sätt att äta palt är att skära av toppen på palten och ta ut innehållet (fläsket). Sedan fyller man tomrummet med smör som får smälta.


Efter att man har ätit palt så hamnar man oftast i paltkoma.

Det bör dock tilläggas att palt ser ut som om någon redan har ätit mat och sedan spytt upp det och gjort runda bollar av det. Konsistensen är som en blandning mellan bulldeg och svamp.

SVERIGE

Just nu är jag stolt över att vara svensk, Sverige vann över Liechtenstein, vilket kanske inte var så oväntat. Så om de vinner över Nordirland på onsdag så är de klara för EM =)

-

SDFF-matchen slutade 2-2 för den som undrade, så vi hann se alla mål innan vi gick.


Var som sagt till farmor och farfar och åt. Fläskfilé med sås och potatismos i ugn var det, för den som undrade. Det var mycket gott, säkert 100 gånger godare än palt. Alla var där utom mamma då, som för övrigt inte vet när hon kommer hem. Så nu har jag lite Ylva hår över hela mig. Men det är lugnt för hon är en sån gullig hund.


Nenne hon kände igen Vicki men hon visste inte vad hon hette, så hon chansade på Jeanette, men som sagt det heter hon ju inte. Nu ska jag kolla på fotboll.

Värme

Var på stan och skulle fixa en halsduk till pappa, han hittade en på första affären han kom in i. Sen så blev det frukost på subway, där jag även träffade hanna.

Sen så åkte vi till farmor och farfar och drack kaffe, sen for vi till gammomma med mp3, så att hon hade något att lyssna på. Sen for vi på fotboll. Men det var så kallt så vi åkte i typ 60 minuten, då stod det 2-2.

Ska bara få upp värmen först sen ska jag bort till farmor och farfar.

Lördag

Igår så blev det inte som jag hade tänkt mig. Jag somnade nämligen i soffan halv 10 och vaknade halv 10 imorse. SÅ efter 12 timmars sömn så känner jag mig ändå väldigt trött.

Ska ner på stan snart och kolla på nåt till pappa, kommer inte ihåg vad han sa att det var vi skulle kolla på. Men sen ska vi iaf gå på SDFF - Piteå (sista hemmamatchen för i år och troligtvis den sista i ettan.) Jag tror ju starkt på att SDFF kommer att förlora, eftersom de har varit så värdelös i år.

Sen ska vi till farmor och farfar på typ släktmiddag eller nåt, haha, vad ska man kalla det? Typ alla är där (tror jag) och då ska de som gilla palt äta palt tills de hamnar i paltkoma, medans vi andra får förhoppningsvis någonting annat att äta.

Ikväll så är det Liechtenstein - Sverige, och där tror jag starkt på en svenskseger, med typ 4-1 eller något sådant. Vore ju kul om det kunde bli 12-0 till sverige men det tror jag inte på.

Sen så har jag väl 1 mål ikväll och det är att vara vaken längre än till halv 10. Ikväll är det ingen svensson svensson heller :( bara för att det är nån världensbarngala eller nåt sånt, som man inte orkar titta på för det är så fjantigt.

Fredag

Fredag är det idag, och vi hade orientering och jag gick vilse, behöver jag säga något mer än att orientering är så jävla tråkigt och jag förstår mig inte på sporten?

Imorse när jag vaknade så kändes det som om jag nyss hade somnat, tiden gick så jäkla fort inatt. Så då var jag ute och körde lite granna innan jag gick till skolan, där det var en finsklärare på besök, hon var typ lärare i svenska och engelska eller nåt sånt.

Efter att skolan hade slutat så åkte jag med Ulrica upp till indal, där det blev grillat. Idag har jag gått över 2 mil så jag har lite ont i mina fötter nu och trött är jag också, nästan synd att det inte var söndag så att man hade fått gå och lägga sig. Blir nog en film för att hålla mig vaken.

Mobil till salu??

Luleå leder just nu, så bara hoppas att det vinner =) Vicki sitter och är jätterädd för beck nu, haha och irriterad på gunvald.

Håller på att kolla efter en telefon till Jesper nu, tänkte kunde vara kul för han att få en i julklapp eller födelsedagspresent. Men det är så dyrt, och min 710i tänker jag inte ge till han. Så nån som har en billig mobil.

Imorrn så ska jag till Indal, så då kanske det inte blir nå bloggskrivningen, haha men ingen dör väl för det?

Sunshine

Idag så snöar det, men det ligger typ inte kvar på marken, men det är as kallt ute osv.  Imorrn så är det som sagt orientering, och liksom jag hatar ju det, men jag tänker inte säga så mkt mer om det idag, för då blir jag sur.

Idag på medicinsk grundkurs så lärde jag och jossi oss att bädda en säng på ett sjukhus och tvätta händerna.  Jag tror att vi var ganska duktiga på det :) på kemin så bytte vi namn, så jag heter numera Jessifin Sandberg och Joseca Lindström.  SÅ nu vet ni det.

Idag så har jag och vicki lagat gourmémiddag, klyftpotatis och fyllda lövbiffar med vitlökssås. Gott som satan var det. Sen så började vi skriva på patientfallet, bara hoppas att jossi kan logga in snart så att hon kan ta och läsa igenom den.

Nu så ska vi se vänner och sen ska vi se nya beck, i gudsnamn eller vad den heter, där gunvald grinar. Sen så ska vi väl gå och sova, och jag ska gruva mig inför orienteringen imorrn :(

Synd för mig

Haha igår så skulle jag värma köttfärs i micron så att vi kunde äta spagetti och köttfärssås, men på nåt jäkla sett så råkade jag smälta locket på köttfärsen :S så pappa vågade inte äta för han trodde att han skulle bli plastförgiftad. Men bli inte avskräckt nu, för imorrn då ska jag laga lövbiff med klyftpotatis :P haha leka mästerkock, undra om jag lyckas med det? eller om jag råkar bränna lövbiffen också.


Jag hade tänkt att jag skulle åka till Stockholm överdagen på höstlovet. Så jag glad och rik som jag var, så bestämde mig för att gå in på SJ.s hemsida och boka biljetter. Men döm av min förvåning då jag såg att de skulle ha 650 spänn för att åka Sundsvall - Sthlm, och 730 kr Stockholm - Sundsvall. Efter detta nederlag så var jag inte så glad längre och inga biljetter fick jag heller.

Så elak blev jag, och vad brukar jag göra då? Jo jag brukar städa. Jag började att städa men jag städa inte rummet utan i lådorna som ingen ser. Ganska onödigt eftersom jag verkligen skulle behöva städa mitt rum, för man kommer knappt in där nu. Men aja det sket jag i.

Tarmo "TARMEN" "HITTA NEMO" Neemelo är en utav de sämsta anfallarna någonsin, bara så att ni vet.


På fredag då är det orientering på skolan, och fy fan orientering är nog bland det tråkigaste som finns. Det är ju liksom ingen sport för du springer bara själv i skogen efter karta. Du får ju inte tackla någon eller något sådant. Aja fy fan, om det inte vore för att man var tvungen så skulle jag låta bli. Kommer väl ännu mer arga kommentarer om det efter att jag har orienterat, och gått vilse i skogen, som jag förövrigt också hatar.  Jag är ingen skogsmänniska det har jag kommit fram till, men det kanske inte var någon nyhet?

Jessica / säger (20:37):
snökaos imorrn 
Emil | säger (20:42):

snökaos ?

Jessica / säger (20:47):

jaa

Jessica / säger (20:47):

det står det

Emil | säger (20:47):

dom ljuger

Jessica / säger (20:47):

okeej, äru meterolog också?

Emil | säger (20:48):

säg något jag inte är

Jessica / säger (20:49):

tjej?

Emil | säger (20:50):

jag kan vara lite feminim ibland

Jessica / säger (20:50):

haha okeej

Emil | säger (20:51):

japp

Jessica / säger (20:51):

då är du nog allt

Jessica / säger (20:51):

jag hatar när du har rätt

Jessica / säger (20:52):

jag vet avd du inte är, morgonpigg

Emil | säger (20:52):

haha det stämmer

Emil | säger (20:52):

det finns en som ägt mig så jävla hårt när jag ställde den frågan, säg något jag inte är...

Jessica / säger (20:53):

jasså?

Emil | säger (20:53):

aa eleganten

Jessica / säger (20:53):

haha

Emil | säger (20:53):

mmh

Jessica / säger (20:54):

hahah, kunde du inte kontra med nåt då?

Emil | säger (20:54):

neej faktiskt inte

Jessica / säger (20:54):

nämen ojj då? vare tidigtg på morgonen, så du inte hade kommit igång än?

Emil | säger (20:55):

jadu jag kommer inte ihåg men blev helt stäld sen så vill jag ju inte sänka elegantens självförtroende så jag kunde ju inte säga vad som helst till han

Jessica / säger (20:55):

heheh

Emil | säger (20:56):

det var ett nederlag jag fick ta helt enkelt.




 DAMP INTERNET, är 6 gången idag den har lagt av nu.

Onsdag

Idag så började jag 10:20 med matte, hmmpf. Sen hade vi lunch och det stog att det skulle vara fiskgratäng, men det var dte inte, och tur var väl det. Men det gick inte att äta i allafall. Sen hade vi engelska och då kollade vi på film, ähm crash hette den har jag för mig. Vi hann  typ bara se början så vi ska fortsätta på fredag tror jag. Mysigt med film på morgonen.

När vi hade slutat så skulle jag gå på stan och titta efter en bok på engelska som jag ska läsa. Kan ju säga att det inte är lätt i denna stad. Tänkte ett tag sätta mig på tåget till sthlm och gå in på deras pocketshop. Men jag löste det genom att beställa en från nätet. Får hoppas att den är bra, så att man orkar läsa den.

Just nu så ligger jag och fryser och väntar på att one tree hill ska börja. Fast jag borde ha skalat potatis och jag borde ha tagit fram lövbiffen ur frysen.

Ikväll så är det greys anatomy och jag måste ju få veta om hon är död eller inte. Men det tror jag inte, för då skulle ju hela serien gå under. Hon kommer få se hur det är hos de döda och då inser hon att hon inte hör hemma där och då börjar hennes hjärta att slå igen. Det är vad jag hoppas på iaf =)

Igår var det roligt sa räven som sket i tunnan

Ikväll spelar giffarna, och det är typ första hemmamatchen inte jag ska gå på, om ingen vill följa med? För den går på tv också för den som undrar. Eller det kanske inte alls är typ första. Började ju gå när de började gå bra för det :P Jag stödjer bara lag i medgång, inte i motgång.


Satan vad jag låg och skrattade igårkväll. Tror att Josefin hade lika roligt som jag? eller det går nog inte. Hahah men kul var det iaf, eller hur Sune??

Sant eller falskt?

Emil vet det mesta säger han, så om ni behöver hjälp ring han.

Tisdag

Idag så har jag varit på sjukhuset på biolabb eller vad det hette. Där fick vi se maskar som hade legat inne i en människa och den var mellan 20 - 30 meter lång eller nåt sånt. Äckligt som bara den var det iaf.  Sen gick vi och hälsade på Eva inne på röntgen.

På svenskan idag så snackade vi om fördomar. Så vi blev indelad i grupper, också fick vi olika saker som vi skulle göra. Min grupp fick så klart den tråkigaste att göra. Vi skulle vara lärare, haha kul liksom eller inte. Den var sämst iaf. Haha de andra var mkt roligare :P Killar som spelade tjejer på förfest tror jag och killar som spelade nyblivna mammor. Skrattade som as åt deras, som sagt ett skratt förlänger livet.

Enklare än jag trodde

Japp det gick enklare än vad jag trodde att hitta en jacka till pappa. Han hittade en på första affären som han gillade och som jag godkände. Så då kände han sig nöjd :P haha Han köpte även två skjortor, så nu jäklar har han väl handlat för resten av året.

Sen så kom jag hem och då fixade jag lunch till pappa, för han var ju tvungen att ha lunch med sig på jobbet imorrn sa han. Så jag slapp inte laga mat idag heller. Men på lördah då slipper jag förhoppningsvis =) för då är det tydligen palt hos farmor och farafar. Hmm undra vad vi får vi som inte äter palt.

Förlåt

Efter som någon (nämner inga namn), har påpekat att jag skriver haha ganska ofta. Vilket jag också har tänkt på och något som jag stör mig på ganska mycket själv när jag läser något och det står haha. Så från och med nu så ska jag sluta skriva haha, eller inte skriva det så ofta iaf.

Nu ska jag åka på birsta och köpa en ny jacka åt min gamle far, fast han lär väl inte hitta någon, för den är säkert i fel färg eller så är det förkorta ärmar.

En liten saga

En saga som jag och Vicki skrev om vår farmor för typ 10 år sedan :Pimage14

Ännu mer bilder från mami

image11image12image13image10

1 Tänk om man skulle se sånnadär ute på gatan här hemma.
2 Ingen aning om vad det är, vill nog inte veta heller, såg hemskt och militäriskt ut iaf.
3 Lägg märke till fönsterputsaren
4
Spåret var ju bara tvungen att vara med, eftersom det finns tågnördar.

Söndag

Idag så skulle jag och pappa hänga på låset på siba, elgiganten osv, för han skulle ha en ny tv till deras sovrum. Halv 11 kommer han in till mig och säger, nu är det en halvtimme sen vi skulle ha vara där.


Vi åkte dit, men hittade ingen tv, så han typ bestämde sig att han skulle köpa en större till vardagsrummet och ta den som är där in till sig. Men aja han skulle vänta till efter jul typ kom vi fram till för då brukar det vara rea på sånna.


Sen så när jag var och köpte potatis så frågade Josefin om jag skulle med på stan. Så då åkte vi ner på stan, och hon köpte en tröja. Sen så åkte vi hem till var och en, jag började kolla på fotboll, haha nu när man kan kolla på fotboll igen, så gäller det ju att passa på.


Jag lagade även middag till min far idag, haha fyllda lövbiffar med klyftpotatis, han sa att det var gott, så får väl hoppas på det :P haha. Sen så började jag baka, för äggen gick ut imorrn, haha så det blev två olika kakor, haha men sen om de går att äta är en annan sak.


Nu så tror jag att jag ska gå och kolla om varmvattnet är varmt. Det har inte varit varmt på ett tag nu =/ väldigt konstigt.

Trötter

Jao nu är man hemma då, ligger i sängen och halvsover, haha att simma tar verkligen knäcken på en. Glömt att tagit fram köttet hade jag också gjort, så nu får vi vänta i 300 år innan vi kan äta middag. Men det gör inget för det betyder att jag kan sova så länge :P

...........

image6image7image8image9

Helg

Nu sitter jag på samhällen och orkar knappt lyssna för jag är så slut i huvudet, har nyss haft idrott och idag så hade vi simning. Haha fy fan jag känner inte mina ben.

Torsdag

Idag är det torsdag och jag är trött som ett as. Skulle plugga som ett as tänkte jag när jag kom hem. Haha men frös som ett as så gick och la mig på sängen med filten och somnade, vaknade när pappa och några andra kom hem.

Tänkte fan nu ska jag plugga, haha men så blev det inte heller, fanns ju en massa på tv då. Sen så hittade jag på annat och sen så blev det tv igen. Sen så läste jag igenom allt 1 gång och insåg fan vad jobbigt att läsa igenom allt.  Så då hamnade jag vid datorn, och då läste jag en gång till. Men ingenting fastnar ju i huvve. Har för ont i huvve och för trött för det.


Väntar på att pappa ska komma hem nu så jag kan gå och sova någongång för så trött är jag, illa.


Ibland vill man mer än vad som går.

Dan före kanelbullensdag!

Idag så slutade vi klockan 11, för alla lärare skulle på nåt grejs. Så då gick jag och Jossi på subway, där det var en himla kö. Men iaf så köpte vi en macka var och sen åkte vi hem och åt. Sen så började vi baka bullar, vi bakade och bakade.

Så då sa Jossi åt fille att komma bort och äta lite bullar, sen så sa hon åt Emil att komma upp och lämna igen filmerna och äta lite bulla. Han kom och han åt bullar och så måste det ha brunnit för honom, hahah. Något stog inte rätt till iaf. Kan ju säga att några av bullarna blev väldigt misslyckade om man säger så. Haha ser inte ut som en bulle iaf.

Haha jäklar vad jag har skrattat idag, var nog längesen jag skrattade så mkt, haha. Ett tag vet jag inte vad jag skrattade åt, jag skrattade åt fille och han skrattade för att jag skrattade så roligt haha.

Ikväll så ska jag och Josefin gå på bio, fast Jossi har bullemi. Vi ska se supersugen iaf, bara så att ni vet.

Brandlarm

Idag på vårt matteprov så gick brandlarmet, så då var det bara att springa ut. Fast det tog typ en halv minut innan Biggan P visste vad det var som lät. Sen så var det mycket svårt att koncentrera sig igen när vi fick gå in igen.

Nu är jag typ as trött i huvve och orkar inte tänka och allt känns jättejobbigt. Måste nog hitta på något ikväll, typ gå ut och gå eller någonting.

Tisdag

Nu så sitter jag på medicinsk grundkurs och ska leta fram grejor om körtelfeber, men det orkar jag inte göra just nu. Egentligen så orkar jag inte med någonting, men sånt är livet.

RSS 2.0