30 december

Jag tycker det är konstigt att jag har så svårt för ljudet från dammsugaren, det ryser i hela kroppen på mig, ungefär som när man hör någon bortsta tänderna. Hur som helst var ner på stan förut och mötte en massa bilar som var fulla i snö, undra vart de kommer ifrån? På skönsmon ser det ut så här den 30 december 2011.

Man tror att det är 30 oktober och inte december.

Grattis

Grattis på födelsedagen världens bästa Emil

Farmor kan

Var förbi farmor och farfar en sväng, farfar låg och väntade på att skidskyttet att skulle börja och farmor blev tvingad fram till datorn. Det roliga är att hon vet hur hon ska göra, men hon vågar inte riktigt, här sitter hon och läser p1sons blogg.

Torsdag

Idag så har jag varit på barista med Olivia och Sofie, vi satt där i nästan tre timmar och snackade. Sen kom jag till det svåra idag, att komma på en födelsedagspresent till Emil som fyller år imorgon. Men jag tror att jag har kommit fram till något iallafall, sen om han gillar det återstår att se. Funderar på om jag ska baka kladdkakan till imorgon redan nu, men det kommer nog inte att gå för jag är så sugen på kladdkaka, så jag skulle nog smälla i mig hela nu.

Onsdag

Det var en lång och besvärlig natt, men tillslut så fick jag gå hem, var as trött och det var mörkt efter vägen, inga lysen efter vägen förns vid Kovland. Kom hem och tänkte gud så skönt att få sova, men vem svänger in på gården samtidigt som mig? Jo jävla ML bygg, så de har hållt på nere i lägenheten halva dagen. Vid halv ett gav jag upp och klev upp och bestämde mig för att åka med farmor och farfar och handla, jamen tro på fan att fanskapet åker strax innan. Var in på bolaget och fick med mig några flaskor hem till nyår, om det nu blir nå dricka då. Farmor och farfar ville fika så vi var in på eclair och där hade de en as god mousse, mjölkchokladmousse och passionsfruktsmousse, var en fin kombination måste jag säga. Nu ska jag sova någon minut så jag orkar med hockeyn ikväll.

Man kanske gör så

Idag när jag var på vårdcentralen så reagerade jag på några saker. Läkaren tvättade inte innan han spruta in bedövning, han använde samma nål till den under bröstet och den på halsen. Han spritade inte händerna en enda gång som jag var hos han, och då bytte vi ändå rum så han tog i dörrhandtag. Sen så hade han inga handskar på sig heller, det hade inte hans handledare som kom och hjälpte till heller. Men jag vågade inte säga något, man blir lite rädd när man ser nålen, även fast man vet att den inte är farlig. Hoppa det är den bra sköterskan som jobbar ikväll, så jag kan fråga henne om hon har något mepore eller något som jag kan få byta, för det har blött igenom.

Tisdag

Imorse så var jag ut på birsta en sväng och sen for jag hem till farmor och farfar och mötte Vickan. Vicki påminde mig att vi skulle gå till vårdcentraalen tillsammans, så vi tänkte vi gör det idag. Vi kom dit ca 12:38 och de öppnar 13:00, så vi tog varsin lapp och satte oss ner och väntade. Vi såg att det låg en lapp på nummerlappstjosan, så vi tog den också. Sen kom det en liten kille med sin pappa och då fick han den första lappen av Vicki, som var nr 1 (vi hade 3 och 4), han såg alldeles chockad ut och jag vet inte ens om han sa tack. Mina födelesemärken tog de bort iallafall, men vicki hon fick ingen hjälp.

Blocket

Ligger och kikar runt på blocket och käkar kinderägg. På blocket kan man hitta mycket intressanta grejer, vad sägs som en 8 år gammal platt-tv för 2500, eller använda proppar för 350 kronor. Men nu ska jag kika på hockey och somna.

Måndag

Idag kan jag ha jobbat den längsta kvällen någonsin, trots att den var kortare än vanligt. Mobilnätet har nämligen legat nere så jag har inte kunnat göra någonting för att fördriva tiden, men tillslut så fick jag gå hem. Nu funderar jag på om jag ska ta och gå och lägga mig och sova eller pina mig vaken och se hockeyn, Sverige - Lettland i JVM.

Dagmar har varit på besök

Söndag

Sitter hos farmor och farfar, har käkat as god mat fläskfile och potatismos med purjolökssås i ugn, mums så gott, längtar till lunchen imorgon. Farmor har suttit vid den bärbara datorn och tittat på p1sons blogg i säkert en timme, hon är så duktig så. Jag är så trött så jag gäspar konstant, är nog blodet som spökar, ligger nog lite lågt i blodvärdet tror jag, så får köpa niferex, för den tål jag iallafall.

Jag har tydligen varit snäll i år

Tusen tack för alla julklappar  =)
+ Pengar, men det vet ni hur det ser ut.

God Jul

Hmm?

Jobbar natten från 27 dec - 28 dec. Idag så ville rop att jag skulle jobba 8-20 den 28 december, en fråga bara, hur tänkte de då?

Torsdag

Helt slut efter en 14 timmars arbetsdag, blev ingen en timmes rast för vi var bara vikarier och ingen vågade väl lämna den andre. Det var nog ingenting för mig, men det var spännanade att prova på det iallafall. Men jag kommer nog hålla mig till solgården så mycket det går.

Då var onsdagen över

Nu är det bara en  eller rättaresagt tre julklappar kvar att fixa, sen är resten ordnat känns skönt med tanke på att jag jobbar 7-21 imorgon och 7-16 på fredag. Ja jobb ja, jag som inte skulle ta på mig nåt före jul, men nu råkade det bli så iallafall och pengar är ju välkommet, ju mer pengar desto mer kan jag handla i Kina, eller åka dit fler gånger. Nu sängen.

Jaha

Nu börjar jag känna igen mig igen, sova skitdåligt, vakna när mina päron sticker på morgonen och sen inte kunna somna om fast man är så trött så att ögonen går i kors. Om en timme ska jag hämta farmor och vi ska åka och handla mat och sen ska jag in på IKEA en snabbis när de öppnar.

ceasarsallad

Har varit och hämtat mitt visum idag, så nu är nog allt klart inför resan. Svängde förbi farmor och farfar en sväng där vi slängde ihop någon variant av ceasarsallad på vårt eget vis, det kanske blev lite väl mkt vitlök och all sallad i botten, så känner ni något som luktar vitlök så är det bara jag och farmor.

Bestick

Idag så kom besticken, så nu har 12 st av varje eller 48 delar om man hellre vill se det så. Så nu har jag så jag klarar mig. Så om någon hade tänkt köpa bestick någongång till mig så kan ni stryka den tanken. Nu ska jag skriva en lista över vad jag skall handla, eller de 2 saker som jag har kommit på iallafall.

Lite förvånad att de var i en röd kartong, när de andra är i en blå.

Porrstjärnan är uppe

Fick bli glitter i år trots  att jag är allergisk mot det, men granen såg så tråkig ut utan glitter. Varför ser kulorna blå ut? De är lila

Mer förvirrad än vanligt

Fick ett brev idag där det stod. Genom din nyanställning så har du rätt att välja själv vilka som ska förvalta dina pengar. Vilken anställning? Jag är timvikarie vilket borde betyda att jag inte har någon anställning? Eller är jag anställd som timvikarie? Jag fattar ingenting och då det handlade om min pension så orkade jag knappt bry mig, får ta ett snack med mamma sen.

Tisdag

Idag så sov jag tills jag vakande och gud så skönt det var. Nu funderar jag på att ge mig ut och köpa en grej till morfars julklapp, för de har inte öppet till 22 ikväll så det är nu eller aldrig det ska göras. Kan kanske passa på och hämta mitt paket på kubiken också. Gud vad jag stör mig på att de har gjort om TimeCare, den är så rörig nuförtiden.

Jullov

Jag har fortfarande inte fått fingrarna ur och köpa julklappar än. En har jag tydligen fixat idag för det såg Lillis till, nu är det bara resten kvar. Tänkte jag skulle sätta mig ner och skriva ner vilka som saknas och sen försöka klura ut vad jag ska köpa imorgon. Tänkte åka på birsta efter 20:00 imorgon, inbillar mig att det är mindre folk då. Du ska jag ta och baka lite julgodis och sen slå in de få paket jag har köpt.

Söndag

Idag har jag inte gjort mycket, sov länge och sen for vi ut på Alnö för en liten mini julafton med den godaste jullunchen jag har ätit på länge, västerbottenpaj, bacon, ceasarsallad med extra krutonger. Sen svängde vi in till mormor och morfar och hälsade på och skottade lite innan vi for hem. Hann knappt hem innan vi for till Granlo med lite godis som ska ner till Kina. NU ska jag ta och se sista avsnittet av Allt för Sverige sen ska jag hoppa i säng så jag orkar med sista dagen i skolan för i år.

Lördag

Nu har jag stängt av mitt mobilsvar så nu är jag redo att åka till Kina. Nu ska jag åka och hämta pappa som har varit på 50 års fest, sen ska jag hem och däcka i sängen.

musikhjälpen

2008: 3 016 247 kronor
2009: 5 748 442 kronor
2010: 12 236 417 kronor

I år har de hittills fått in 7 319 955 kronor (det rullar in pengar hela tiden) och då har man inte räknat med alla auktioner som ligger ute, bland annat en michael jacksson skiva som budet är på 2 miljoner. Det som har lägst bud för tillfället är en Timrå-tröja. Blir spännande att se vad de slutar på i år. Tycker för övrigt att Jason borde vara med varje år, han kör ju sitt 3:e år nu och har nästan varit med från början. Antar att jag inte skulle ha brytt mig lika mycket om jag inte hade jobbat natt och suttit och tittat på de 8 timmar. Nä nu måste jag hoppa i säng och sova lite, har fortfarande inte gått och lagt mig sen jag jobbade natten, så jag har i princip varit vaken sen i onsdagsmorse, men det konstiga är att jag inte är speciellt trött.

Fredag? Jag har fortfarande Onsdag

Idag har jag fått julkort, tack Tanja. Efter att jag jobbat så for jag till skolan och satte mig där, kom nyss hem och nu känns det ganska meningslöst att gå och lägga sig, nu när det snart är dags för att sova på riktigt, lika bra att försöka hålla sig vaken.

Ännu lite tröttare

Jag som tyckte jag hade räknat så bra til CSN, men tydligen så stämde det inte såg jag nu när jag tittade på lönen. Får väl ta den smällen sen isånnafall. Skulle så gärna vilja hoppa över skolan idag och bara åka hem och sova, men jag ska åka dit och vara med ett tag och se vad vi kommer fram till i gruppen iallafall, men det som inte dödar härdar, eller? Inte kommer jag in på miun heller så att jag kan läsa igenom artiklarna som jag tror att vi ska bearbeta. Nu tillbaka till musikhjälpen, min favvo Christer är där och håller Jason sällskap inatt!

Trött tröttare tröttast

Här kan man snacka om att vara inne i tjugotredje andingen, sov 1 timme imorse mellan passen och sen så när jag slutade för andra gången igår så gick jag och la mig i personalrummet nere i källaren i soffan. Tro på fan att det kommer någon som tänder lyset i taket och går in och sätter sig och löser korsord. Den kan inte ha missat mig eftersom jag hade en film på datorn.  När människan går ut så släcker hon inte lampan, vad är det för jävla sätt? Lyckades somna om vid halv sex iallafall och sov till halv nio.

Ska inte ska inte

Mina naglar har aldrig sett så goda ut, men jag ska INTE bita

<3

Satt och bläddrade igenom bilderna i mobilen och hittade den här
53 dagar kvar tills jag åker mot Kina

Inatt inatt är det du är det jag

Nu är mer än halva natten gjord, den har gått väldigt fort hittills, kan kanske bero på att jag har suttit och letat artiklar och haft mig. Dock så hittade jag inte allt för många, men några stycken är bättre än noll och det är alltid en början. Måste väl hitta en ca 100 artiklar eftersom vi enligt rykten ska använda oss av ca 30 stycken. Alla har fått sin handledare som de ska ha inför C-uppsatsen utom min grupp, förhoppningsvis så får det idag eller på fredag. Fast vi kanske borde skriva en problemformulering innan vi går vidare? Så vi vet vad det är vi ska göra.


Onsdag

Lägger mig och sover i min sköna säng för sista gången på ett tag. Jobbar natt inatt 20:45 - 07:00 och sen så jobbar jag 12:00 - 16:00 för att avsluta med 20:45 - 07:00, så jag stannar kvar i Indal, känns bara jobbigt att åka imellan. Men på fredag när jag slutar så ska jag tydligen på skolan och jobba med grupparbetet, hej och hå vad jag kommer att bidra med mycket. Något som är positivt med att jobba natt nu är att musikhjälpen sänds, dock så tror jag att det är Gina som ska sända inatt, men vem vet då kanske jag kan få en annan bild av henne.

Lucia

Dagens goda gärning idag var att ringa till Solgården och fråga när Jennie börjar jobba imorgon. Hon satt på flygplatsen och skulle åka snart åka hem och det var bara jag inne på facebook. Nu har jag klätt granen hos farmor och farfar samt käkat lussebulla till frukost, ska snart ta och bege mig till skolan för första lektionen i kvalitativ metod. Men först måste jag stanna och köpa pepsi för annars överlever jag nog inte dagen.

Dålig bild, men fin gran.

Måndagkväll

Pappa ringde förut idag och sa att de var sugen på fika imorgon och att en morotskaka skulle vara gott. Sagt och gjort jag tog och slängde ihop en morotskaka och sen for jag ut på birsta och köpte lite mer ingredienser och sneglade lite på julklappar, sen for vi hem igen och gick ner och hjälpte Mörtsjö med att flytta ut grejer ur hennes vardagsrum. Efter det så var det dags att ta tag i bakningen igen, blev kladdkaka med pepparkakssmak, dock verkar de ha fastnat i formen, men misslyckade kakor har inte stoppat de på pappas jobb förr. Imorgon ska jag ha en mysmorgon med farmor och farfar innan skolan (efter att de har varit på luciafirande). Vi ska klä granen och käka lussebulla (om jag kommer ihåg de).
6 st rosa glas
8 st blåa glas
6 st orangea glas
1 st skål
1 st flingsaltskål
6 st whiskeyglas

Jag hade ganska mycket

Jag kunde inte hålla mig utan jag var tvungen att titta vad jag har, så jag vet inför den dagen jag skall flytta hemifrån.
  • 6 st rosa glas
    6 st rosa tumbler glas
  • 8 st turkosa tumbler glas
  • 6 st orangea tumbler glas
  • 1 st blå tumbler skål
  • 1 st flingsaltsskål
  • 6 st whiskeyglas
  • 1 st våffeljärn
  • 32 delar gense rejka bestick
  • 2 st (likadana) stavmixrar
  • 1 st tändare
  • 8 st stora ivita fyrkantiga tallrikar
  • 8 st små vita fyrkantiga tallrikar
  • En jävla massa vinglas
  • 1 set med färgglada snapsglas
  • 1 st karaff med blomma
  • 8 st glas med blomma
  • 1 st toalettborste
  • 1 st visp
  • 1 st slickepott
  • 6 st cocktailglas
  • 1 st salladsskål med blomma
  • 1 st as stor skål/fat
  • 1 st stekpanna
  • 1 st blender
  • 3 st skålar
  • 1 st tårtspade
  • 1 st kakfat
  • 1 st rosa liten resväska
  • 1 st limegrön mellan resväska


Fundering

Jag har för mig att när jag fyllde 18 så fick jag tallrikar i födelsedagspresent eller var det i julklapp? Jag kanske borde gå ner i matkällaren (där jag har alla grejer) och kolla. Vet att jag har 2 st stavmixrar, cocktailglas, en blender eller vad det heter och en stekpanna och mina bestick.

Söndag

Idag har jag, mamma och Oskar kollat på smurfarna. Jag vet inte riktigt vad jag tyckte om filmen mer än att gargamel var läskig. Ska snart ta och hoppa i säng, känner mig fortfarande lite seg eftersom det bara blev drygt 4 timmars sömn idag efter jobbnatten. Imorgon har jag skola mellan 08:30 - 10:15, onödig skoldag kan tyckas, men jag tror att vi ska söka artiklar eller lära oss att söka efter artiklar rättare sagt.

Min humor

Haha idag var det precis min humor, så jävla dåligt. Ska ta och gå och kolla på reprisen av allt för Sverige nu. Inte ens en massa tvätt hade jag att ta reda på inatt. Om jag hade haft det så hade kanske tiden gått lite snabbare. 

Tredje advent

Börjar bli riktigt trött nu, tur pappa skickade med mig några zooremmar som jag kan käka på. Skulle vara duktig och baka en kladdkaka med pepparkakssmak, så såg en burk pepparkakor och satte igång, sen när jag skulle krossa i pepparkakorna så upptäckte jag att det fanns 1½ pepparkaka. Gick upp och tänkte att det säkert finns uppe, men icke och inte nere i källaren heller. Så man kan verkligen kalla det pepparkaka med en liten touch av pepparkaka. Förhoppningsvis så går det ner iallafall.

Om jag hade ett eget äldreboende

Så skulle sköterskan sitta inne på på avdelningen, så att hon skulle se de boende varje dag och verkligen vara i närheten, men hon ska ändå kunna stänga in sig, så att hon kan jobba ostört, samt att hon skall kunna hjälpa till om det är så att det fattas personal, men det ska bara vara i nödfall eller när hon har tid som hon/han hjälper till. Maten skulle jag laga själv, antingen så skulle man laga maten själv på avdelningen och då skulle personalen ha köksvecka, en vecka då man bara har hand om maten, eller så skulle man ha en anställd som bara sköter om maten.

Mitt äldreboende skulle bara ha en våning, så att alla boende skulle kunna gå ut på altanen som de vill, skulle ha en inglasaddel och en öppen. Det skulle inte vara förstort utan litet så att man får en mer familjärkänsla, samt att se till att det finns aktiviteter varannandag för de boende. Inne på rummen så skulle jag doftgrejer inne på toaletten som ger ifrån en liten diskret doft, men inte för mycket. Boenderna skulle få bredare sängar, så att de inte rullar ut ur dem. Sen så skulle jag se till att man aldrig jobbade själv, detta då jag tycker det är stressande.. Personalen skulle få bestämma själv hur de vill jobba (inom normala tider) Ja typ så skulle mitt äldreboende se ut, kanske inte så storskillnad mot för nu. Sist men inte minst så skulle jag dra en kabel från datorn till TV:n så att det finns mer program att titta på. Tänk vad underbart för de som bor där att få titta på allsång på skansen mitt i vintern. De ska få ha det riktigt bra, kanske tillochmed efterrätt varje dag, eller nej, men de ska få varierad mat. Någon som vill flytta in eller jobba hos mig?

Snart dags att dra på sig gummistövlarna och bege sig mot en natt på solgården

Där uppe kanske det är snö, men det är det inte här. Det regnar för fullt just nu, men det har börjat blåsa mindre iallafall. Fick en chock när jag åkte hem från skolan idag och mötte en flyande orangevägskylt på E4:an, men jag lyckades undvika den.

Stompabak

Först gör man iordning en väldigt kladdig smet
Sen tar man en massa mjöl och gör det till en kaka
Sen så stekar man kakan
Sen så får man städa hela köket, för då är det mjöl överallt.

Onsdag

Min farmor är så söt. Skickade ett sms till henne och frågade om de skulle iväg på något eller om hon ville med på birsta. Ungefär 37 sekunder tog det sen så fick jag ett svar. Skrev en fråga tillbaka, tog 34 sekunder innan hon svarade, skickade iväg ett nytt sms, då ringer hon upp och säger: ska jag svara på det där så hinner det bli eftermiddag. Vi åkte ut på birsta och farmor hittade lite julklappar och sen så käkade vi på TacoBar innan vi begav oss hemmåt igen.

Sextiotvå dagar

Om 2 månader, eller 62 dagar rättare sagt så sitter jag på planet mot Shanghai. Nu ska jag ta och hoppa i säng och ladda inför tentan imorgon, 08:00 sätter den igång och senast 11:00 är den slut. Med tanke på tiden så låter det som om det inte skall vara någon jättetenta.

Tisdag

Har pluggat mer idag än vad jag har gjort tillsammans innan till den här tentan. Nu har jag en liten paus med key lime pie och lite pepsi innan jag tänkte göra det sista rycket med plugget. Allt känns hopplöst, men det kan ju inte bli värre än en omtenta.

Jag måste få spy lite galla

Har suttit och läst och snackat om artikeln som vi ska ha på tentan på onsdag, och ingen verkar glad över den. Det som vi har hittat och kommit fram till är att typ ingenting stämmer i artikeln, de säger en sak där och en annan sak där. Så vi undrar hur i helvete den kunde få publiceras och vad lärarna tänkte när de valde den här artikeln? Börjar fundera på om de ens har läst igenom artikeln eller om de bara har valt den genom slumpen och strunta i att läsa den. Hur som helst är jag less och jag vet inte vad jag ska plugga på, så jag lägger ner skiten och får ta det på onsdag. Får ju tydligen ha med mig boken dit, så får väl sitta och bläddra som ett svin i den i värsta fall.

Är just nu mer död än levande. Kom hem och...

Är just nu mer död än levande. Kom hem och mamma hade varit borta hos Nettan och fått med sig saffranskaka hem, då vaknade jag till lite :-) satt väldigt bra iallafall.

Lördag

Nu har jag intagit min säng efter att ha jobbat 7-21. Hade sån tur att natten kom 20:40 så jag fick gå hem 20:50, så jag har redan hunnit ta mig hem och ätit. Som sagt 7-21 idag och dagen har gått väldigt fort, kan ha varit för att jag jobbade med Tanja dock så jobbade hon kortdag, men det var kul den lilla stund det varade. Nu ska jag stänga ner datorn och slå på Christer i P3 för att ladda inför en ny 7-21 tur imorgon.

Grattis

Grattis på 14-års dagen Jesper

Första december

De kör i år igen =)

Har gått förbi flera speglar inatt och nu ...

Har gått förbi flera speglar inatt och nu tycker jag att min hårfärg är riktig snygg. Tog 3 dagar innan jag vande mig, men nu är jag supernöjd. Det är - 4 grader ute och Heinz ser jättekall ut, men jag längtar ändå tills jag får sätta mig i han och åka hem. Just nu funderar jag på hur jag ska komma ihåg att gå in på väster när jag slutar och titta om jag verkligen jobbar 7-21 både lördag och söndag eller om det har blivit något galet. Sen ska jag hem och sova för att 13:15 sitta på vårdcentralen på dropp in. Nu ska jag gå och se om tidningen har kommit. Har precis sett säsong 2 av en annan del av Köping, man kan inte annat än älska de.

Saknar mitt kära väster! Har letat i 30 mi...

Saknar mitt kära väster! Har letat i 30 min efter plastfolie men jag hittar det inte. Hur svårt ska det vara?

RSS 2.0