John Blund nästa

Dags att hoppa i säng för imorgon så ska jag jobba 7-16, och det är bara början på jobbarhelgen, men pengatarmen mår bra då iallafall.

Då var säsongen över för Lule

Då var det klappat och klart, Luleå förlorade idag med 4-3 så nu är slutspelet över. Det positiva med det är väl att jag och pappa slipper åka upp till Luleå på en finalmatch som vi sa för något år sen att vi skulle göra om de gick till final. Men vi ska vara glada över att vi har ett lag från norrland i final. Från och med nu så kommer jag att hålla tummarna för att Skellefteå AIK tar hem guldet i år.

En dum idé?

Jag fick nyss världens bästa idé, nämligen att jag ska göra egna strumpbyxor med halkskydd, till Jennys Klara alltså, inte till mig själv. Jag har letat i 5 minuter efter just strumpbyxor med halkskydd, men det verkar inte vara inne med det. Och jag tänkte så här: Om jag gör egna så kan jag skriva Klara under fötterna, det är väl lite annorlunda och roligare? Men sen så är det ju den där lilla detaljen med att jag inte är ett dugg estetisk av mig.

Cookies

Jag for på citygross med farmor och handlade lite grejor och när jag kom hem så slängde jag ihop en sats cookies till Charlie, eller ja hela familjen Pettersson får väl smaka om de vill, men det var han som beställde dem. De blev dock misslyckade, chokladen smälte och sen så blev de för söta, men om man är lite förkyld eller tonåring när man äter de så går det förhoppningsvis bra.

Ny uttagna
När de har sjunkit ihop litegrann

Latmasken har krypit ut

Imorse så lyckades jag övervinna latmasken och gå till skolan, sen mötte jag mamma i stan och tog en promenad med henne hem, så nu känns det i mina benhinnor. Jag är rastlös, men samtidigt har jag ingen ork att göra någonting, besvärlig kombination. Jag kanske borde städa lite i mina byrålådor, eller jobba lite på grupparbetet kanske? Nej jag ligger nog kvar här och glor på något dåligt tv-program istället.

Nu har jag satt bollen i rullning!

Tisdag

Sitter hemma hos farmor och farfar nu, har varit ute på en prommis med farmor och Rutan. Tackade nyss ja till jobb i helgen, tänkte tacka nej först men då skrek pengatarmen och sa att den ville ha pengar så då blev det jobb hela helgen, bara hoppas att de har skrivit rätt avdelning den här gången så jag får jobba på det rätta stället. Jag skulle behöva klippa mig någon dag också, eller så väntar jag tills efter sommarn.


Måndag

Idag så var vi och käkade middag hos Lillis och Nora, jättegott som vanligt. Nora passade på att dra lite i mitt hår nu när hon hade chansen, sen somnade hon så sött, min arm somnade också. När vi kom hem så satte jag pappa i arbete med att sätta upp rullgardinen i deras sovrum. Just nu så känns det ovant, men jag tror nog att det kommer att kännas bra om någon dag, precis som det gjorde i både köket och vardagsrummet.

Batteriet till kameran är på laddning så därför blev det en taskig mobilbild.

Första dagen i skolan

Är helt knäckt efter en dag i skolan, känner mig färdig för sängen, men någon timme till måste jag väl vara vaken iallafall. Ska sysselsätta mig med att plocka fram några böcker som jag ska ha med mig till min kära fru imorgon. Jag hade tänkt gå till skolan imorgon, men jag börjar förstå att det kan bli ganska tungt, eller så får jag se det positivt att jag får lite extra träning. Jag skulle ju gå imorse också, men var så trött så jag ställde om klockan på en timme senare och tog bilen istället.

Typ sådär är min hjärna nu

Lat

Idag har jag, gått från sängen till soffan, gått från soffan till sängen, ätit, bakat två morotskakor. Med andra ord har jag inte gjort ett piss idag. Imorgon så börjar skolan igen, jag kommer inte ens ihåg hur man gör när man går i skolan, är typ 10 veckor sen sist. Jag skulle behöva beställa böcker också, men det som står i studiehandledningen stämmer inte riktigt överrens med vad det finns för böcker att beställa, så det måste jag kolla upp imorgon. För övrigt så förstår jag inte riktigt varför vi ska ha den här kursen, men det kanske jag gör efter de här 5 veckorna.

10 veckor kvar till sommarlov

Söndag

Håller på och kikar lite på tapeter medan morotskakan svalnar, men kan inte avägöra om den här är snygg eller om man ledsnar efter en kvart? Idag i tidningen så såg jag att någon hade satt in en annons om att 50 år hade gått sen bla bla dog, är inte det lite väl överdrivet? Använde mammas dator förut och såg att där ser den grå bakgrunden grön ut och texten ser inte ut som den gör på min dator. På LG:n ser det ut som om det är text för blinda.

Sitter och väntar på att få gå hem, men de...

Sitter och väntar på att få gå hem, men det är drygt en timme kvar. Längtar nästan ut i friskluften också, har inte varit ute sen kvart i sju imorse. Börjar känna mig både trött och hungrig så det är tur att det inte är så långt kvar innan hemgång. Imorgon är jag ledig, och eftersom vi ställer fram klockan en timme inatt så kanske jag kan lyckas sova till 9 imorgon.

Snart får man kasta sig i säng

Nu är det snart lagligt att gå och lägga sig om man ska upp klockan 06:00 imorgon. Jobbar 7-21 imorgon, så jag vet vad jag gör hela dagen imorgon. Men det är skönt, för man vet att man förhoppningsvis har gjort något bra när man sätter sig i bilen och åker hem.

Jag saknar Göteborg

Fredag

Nog börjar man bli gammal när man inte längre behöver visa legitimation på systembolaget längre. Imorse så hade jag opponering på B-uppsatsen och det gick ju bra, först ut var vi och läraren tyckte att det var en bra opponering. Sen for jag ut på birsta och handlade en massa, eftersom lönen kom in idag så ska den ju göras av med idag också. Nu ska jag snart ta och beställa lite sushi.

Ny design

Har gjort om lite i bloggen idag. Kändes som en sån dag idag, för det regnar och blåser ute. Jag är dock inte helt nöjd men det duger ett tag iallafall. Sen hur jag får bort kommatecknet det vet jag inte heller.

Jag sitter här på mammas jobb och är fortf...

Jag sitter här på mammas jobb och är fortfarande irtiterad över gubben vid pantautomaten. Det är sånna gånger man önskar att man var rapp i käften och kunde komma med något bättre svar än vad jag gjorde. Jag borde lämna det bakom mig men jag är fortfarande irriterad. När jag ändå är irriterad så kan jag passa på att vara irriterad på hur opraktisk bakluckan/bagaget är på volvo s40 och ja inte är den snygg heller och sist men inte minst så är den vit.

Panta

Idag har det varit en skön morgon, jag har legat och tittat på 2½ men och tagit det lugnt, men nu tänkte jag upp och hoppa och ta en promenad i solen, innan jag och farfar ska åka och panta åt Lilla SJ, jag har ingen aning om hur mycket det är, men på farfar låter det som om vi ska panta halva jorden ungefär.

Pantdags

Jobb

Idag så har jag jobbat på söder, det gick bra men det är så långtråkigt eftersom så fort de har ätit så försvinner de och där sitter jag själv och väntar på att tiden ska gå. Men jag stod ut och klockan blev 17 tillslut, även om jag hade kunnat få jobba till 21, men det sa jag faktiskt ifrån.

Subway

Jag måste bara få berätta, igår när vi var i Härnösand så upptäckte vi att det fanns Subway där (tänka sig i lilla Härnösand), så där käkade vi lunch igår. Även om de var lite efter och tröga så fattade de vad mycket vitlökssås betyder iallafall, för satan vad vitlökssås jag fick på min macka, och gud vad gott det var. Så Joss vill du ha mkt vitlökssås så åkt till Härnösand.

Hur många lingon finns det i världen

Ikväll så ska jag gå på bio, ska se hur många lingon finns det i världen. Känns som om det kan vara en film för mig. Innan så ska vi gå ut och äta också antingen 7kryddor eller stekhuset. Lutar åt 7kryddor.

Hur många lingon finns det i världen

Bild från SF.

Dödsannonser

Jag har nästan alltid läst dödsannonserna bland det första jag läser i tidningen. Varför vet jag inte för jag vill ju inte känna någon som har dött. Men nu efter mina 8 veckors praktik så tycker jag nästan att jag känner igen ett namn varje dag, och jag vet att det kommer att komma in fler dödsannonser med personer jag känner. Men idag blev jag faktiskt överraskad över att se en dödsannons, för när vi skickade iväg den här personen till hospice så trodde de nästan att den inte skulle klara av transporten dit (det var min första praktikvecka), men nu såg jag att den hade överlevt tills förra veckan.

Onsdag

Idag har jag gått bort till kubiken och handlat och hem igen, det var en nog så lång promenad. Nu är jag dock trött och seg och skulle kunna tänka mig att vila någon timme. Det enda jag har varit sugen på de här dagarna jag varit lite klen är vitlök. Men idag känner jag för rostbiff och max green and garlic dressing, snygg kombination. Det som är bra i det här fallet är att vi har en dipp i kylskåpet som blev kvar sen sist vi åt från max så det är bara rostbiffen som fattas.

Kamera rensning

Stör oss inte när vi ligger och tittar på TÅG-filmen.

Hockey

Så glad som jag såg prins Daniel när AIK gjorde 4-1 har jag nog aldrig sett en kunglighet förut. Kul att även kungligheter gillar sport och framförallt att de blir glad när deras lag gör mål och vinner. Nu ska jag inte glömma bort att Daniel i grund och botten är en vanlig människa så det kan ju vara därför han visar de känslor han känner.

Hur som helst så vann AIK nu ikväll och det var ju bra för nu är HV71 ute ur slutspelet, men nu slutar jag att hålla på AIK. Nu blir det att hålla alla tummar och tår för Luleå och Skellefteå.

Födelsedag

Idag så fyller både farmor och Olivia år, så grattis till dem.

Är tydligen sjuk

Idag blev jag hemskickad från praktiken med 38.8 i feber, ont i nedre delen av ryggen, huvudet, nacken. Det jag inte ville inse först var att jag hade feber, för jag kände mig inte så dålig. Sen så tog jag cykeln ner till labb och när jag kom upp igen höll jag på att svimma och de uppmärksammade så klart personalen och sa åk hem och lägg dig, hej då. Så då ringde jag världens bästa farfar, för de tyckte inte att jag skulle ta bussen. Så då kom farfar och hämtade och skjutsade hem mig. Så vid 13-tiden slog jag mig ner i sängen för att titta på lite TV, men jag somnade efter typ 4 minuter och vaknade för 30 minuter sen. 

Nu så mår jag bättre, tyckte ju iof inte att jag mådde så dåligt innan heller. Men nu är jag laddad för en hockeykväll.

Söndag

Jag har hostat så jag har världens träningsvärk, så nu vill jag verkligen inte hosta, men det fortsätter jag att göra. Så så fort jag blir frisk från den här skiten så ska jag ta och träna, för man ska inte få träningsvärk av att hosta. Nu ligger jag och kollar på sveriges mästerkock och väntar på att mammsen och pappsen ska komma hem från Hudik. Jag hade tänkt fixa maten idag, men jag tror att den blir godare om mamma får göra den, så att den smakar som den ska.

Jag funderar på om man kanske skulle ta och köpa några gnuggisar (snyggare än den där) och använda någon gång.

Idag är det Edla-dagen.

Nu har jag gjort helg och det ska firas med att titta på fotboll på IP. Imorgon så vet jag inte vad jag ska göra, kanske ta sig en rejäl titt på B-uppsatsen och skriva några vettiga ord så att fanskapet blir klar någongång och kanske fixa en efterrätt tills Eva och Anders kommer hit och äter.

Onsdag

Vill inte vill inte vill inte vill inte vill inte, men nu är det bara 5 dagar kvar. Kväll idag, dag imorgon, dag måndag (utan min handledare), dag tisdag, dag onsdag och sen är det slut. Jag är nog en av de få som längtar tillbaka till skolan, men jag tycker det ska bli skönt att få komma in i sitt normala liv igen. Men först ska jag ner på 7 kryddor och käka lunch innan jag beger mig upp på sjukan.

Tisdag

Har precis utnyttjat att Tommy och Vicki bor så nära. Jag orkade nämligen inte gå på ica och köpa kanel utan gick hem till de och snikade lite istället ;) Har precis plockat ut morotskakan ur ugnen så nu ska jag bara vänta på att den ska svalna lite innan jag kan göra i ordning glasyren.

Jag har haft praktik idag också, men allt var bara totalt snurrigt och där stod jag och skulle prata med anhöriga. Snacka om att man kände sig liten och billig då jag inte kunde svara på deras frågor. Imorgon så jobbar jag kvällen, den sista kvällen på praktiken, känns skönt.

Tänk vad långt hår man hade på den tiden

Måndag

Idag så var jag och hämtade Diza i Granloholm och gick hem med henne hit. Jag trodde att jag skulle vara tröttast men hon ligger och snarkar i soffan nu. När vi kom till miun så kom det 5 st utvecklingsstörda (gud vad jag hatar det ordet, låter så nedvärderande. Förståndshandikappade är inte bättre det heller) men jag tänkte inte mer på det utan fortsatte att gå.

Då ropar ena killen: Ursäkta, vad heter hunden?
Jag: Diza
Linus: jaha, visst är det en irish softcoated wheaten terrier?
Jag:(tänker febrilt innan jag kommer på att så är det) Jaa
Linus: Jag hade en sån förut
Jag: Jaha vad hette den då?
Linus: Vera, hon gillade att pussas.
Jag: Gillade hon att busa också?
Linus: Aaa.
Hon som gick med dem: Ojj du är den första som stannar när Linus ropar sådär, alla andra brukar bara öka takten. 

Där stod jag som ett frågetecken och trodde att folk alltid stannade när någon frågade något.
Sen vinkade de hej då till Diza.



God kväll

Min handledare var sjuk idag och hoppsan vad kvällen gick fort. Kan kanske bero på att jag hade lite att göra eller för att det var en annan handledare och allt var lite mer avslappnat. Nu ska jag sova, imorgon så ska jag gå med ännu en annan handledare, men det ska nog gå bra, hon är alldeles ny och kommer förhoppningsvis ihåg hur det kändes på T4 praktiken.

Lördag

Idag så fyller lille Charlie 15 år, tänk snart är han lika gammal som mig.
Ligger och funderar på vad jag önskar mig när jag fyller år. Men jag kan inte riktigt komma fram till om jag ska önska mig en cykel eller inte. Tanken är ju att jag ska cykla till skolan, men det kan ju vara så att det absolut inte passar mig utan att jag går istället.

8 praktikdagar kvar och handledaren är borta iallafall 1½ dag av dessa. Känns som om jag kan överleva det, men nu först så ska jag ta mig igenom den här lördagkvällen som börjar om 2½ timme.

Fredag

Idag är jag ledig och för tillfället ligger jag i sängen och tittar på tv, men ska väl snart pallra mig bort till farmor och farfar, men först måste jag försöka kunna andas genom näsan igen. Idag har förkylningen lite mer ihållande än andra dagar, kan kanske bero på att jag inte har sprungit runt som en yrhöna som jag gör på praktiken. Annars har jag inte mycket att säga idag förutom att jag är sugen på subway, men har ingen lust att åka 40 mil för det. 

Saknar sommar och Göteborg

Fick ett mail av pappa förut

Norrlandsresa Juni 2011

Dag 1.(Söndag 5 Juni)

Vi bilar från Sundsvall upp till Kiruna.

Det är en sträcka på 86,4 mil restid 10,5 timme

I Kiruna tar vi in på något hotell i 3 nätter

Dag 2.(Måndag 6 Juni)

Åker vi ut till Nikkaluokta och Laukkuluspa, I Nikkaluokta kan vi gå en bit på vandringsleden mot Kebnekaise fjällstation om det är bra väder.Man kan även äta lunch i Nikkaluokta innan man far tillbaka till Laukkuluspa för ett stopp. På Kvällen kan vi besöka samuelmörtgatan 26 b samt Kiruna city?tex matojärvi åka upp på Luossavaara!

Dag 3.(Tisdag 7 Juni)

Åker vi till Narvik med stopp där Farsan är uppväxt! Enkel resa till Narvik är 18 mil


Dag 4.(Onsdag 8 Juni)

Här bestämmer vi om vi ska åka söder ut eller stanna en natt till i Kiruna med besök i Juukasjärvi

Dag 5.(Torsdag 9 Juni)

Bilar vi söderut mot storuman via Jokkmokk och Arvidsjaur

Det är en sträcka på 52 mil beräknad körtid 7,5 timmar

I Storuman tar vi in på hotell. http://www.hotelltoppen.se/


Dag 6. Fredag 10 Juni)

Bilar vi hem till Sundsvall via Östersund en sträcka på 48 mil och en kör tid på 7 timmar.

Det var en av de utförligare resplaner jag sett. Men att vi ska vara borta i 6 dagar det känns ju sinnes, vi som brukar trycka ihop allt på så kort tid som möjligt. Undra vad som ska stoppa oss denna gång? Vi har varit på väg 2 gånger tidigare men aldrig nått fram.

Vår?

Den lilla korta stunden jag var ute idag så kändes det nästan som om det var vår ute. Men jag har börjat lära mig nu att det kan komma snö i april, så jag får inte ta ut något i förskott.

Onsdag

Idag så var min handledare sjuk så jag har fått gå med en annan och vilken bra dag jag har haft, eller det kanske var att ta i men jag har fått göra en hel del, både när man måste agera ganska snabbt och när man tar hand om en död person, och sen hjälpte jag undersköterskerna också, för det tyckte jag att jag hade tid med. Men då blir man ganska ledsen när en i personalen säger åt en att man aldrig gör något medan de sliter. Det har varit en blandad dag med andra ord.

Imorgon så ska jag gå med en annan handledare, men bara halvdag, och det är bara för att kunna vara ledig sista helgen. Både för att jag inte vill jobba den helgen då det är den sista och jag är den enda studenten som jobbar då, och om jag jobbar imorgon så blir det 3 dagar mindre med min handledare. Ja min handledare har ändrat skepnad och attityd totalt och gått och blivit hemsk, Men bara 9 dagar kvar och hon är borta två av dessa dagar.

Ikväll så har jag som mål att gå på kubiken och hämta ut mitt nya bankomatkort som ska ha kommit. Dock fick jag ju ny kod nu och jag undrar hur jag ska komma ihåg den, då den andra var så bra och lätt. Kom nyss på att jag ska ju bort ikväll, minnet är bra men kort.
RSS 2.0