Måndag

Årets första grillning i stugan är avklarad. Blev dock bara 1½ vitlök i år. Men jag kan ju säga som så mycket att jag inte skulle vilja bli omhändertagen av mig imorgon, för jag lär stinka vitlök. Ska snart hoppa i säng, känner mig totalt slut och en ny praktikdag väntar imorgon.

Inmarsch

Jag och pappa sitter och lyssnar igenom ingångs låtarna som de allsvenska lagen har. Vissa är sämre och vissa är bättre. Dock tycker jag att giffarna har bättre än vissa, men de fick inte ens vara med på topplistan. Vissa låter ganska lika, medan andra skiljer sig ganska mycket. Jag tyckte att Helsingborg, GAIS och IFK Göteborg var bäst (utan inbördes ordning), men det tyckte inte recensenterna.





Jag tar tillbaka det jag sagt

Idag fick jag äta upp det jag sa innan. Jag sa att Hannes Stiller inte är nå bra när han är med i startelvan. Men två mål i första halvlek fixade han. Vem fan är Hannes Stiller undrar ni. Jo en småbarns pappa på 33 år som är fotbollsfostrad i Qviding, men spelar med IFK Göteborg nu.

Bild: Google

Fredag

Idag så har det varit en riktigt tung dag på praktiken, jag var så  mentalt slut så det var inte sant. Tänkte nästan ringa Robin och fråga om jag kunde få en Oskardos, för det var nog vad jag hade behövt. Men jag däckade i sängen istället. Snart så har april gått och det har varit den gråaste månaden på väldigt länge. Jag tror att vi alla skulle må bra av lite sol nu, iallafall jag så att jag kan få lite ny energi. Har tackat nej till all jobb i helgen, för jag känner att jag måste vila lite.

Sahlgrenska

Igår så ringde de från Sahlgrenska och erbjöd sommarjobb. Som tur var så var det från psykiatrin som de ringde ifrån, så det var ganska lätt att tacka nej, dock var lönen 24500 och arbetstiderna 7-16 måndag till fredag. Även om de hade varit från någon annan avdelning så hade jag ändå inte kunnat tacka ja eftersom jag redan har skrivit på papperna till Halmstad. Ska ta och sy ihop mina byxor innan det är dags att hoppa i säng och ladda inför en ny dag på praktiken.

Torsdag

Tydligen så har halva praktiken gått nu, har gjort 17 dagar och har 17 dagar kvar. Så nu gäller det att börja imponera så att man klarar praktiken. Skulle äta jordgubbar när jag kom hem, men de hade börjat mögla, så det blev inge av. Annars så har jag märkt att det inte är lätt att försöka få fram en dag som 5 människor som alla jobbar inom vården kan träffas, men snart så kanske vi har lyckats.

Onsdag

En dusch så kanske man känner sig lite fräschare. Igår efter att jag hade fixat 3-rätters så åkte jag med Elin till Alnö och köpte sommardäck, det blev så billigt så vi åkte på birsta och Elin handlade. Jag kände mig lite fattig, då jag bara hade några kronor kvar på kontot, men nu har det ordnat upp sig för idag kom studiebidraget. Nu längtar jag efter en ledighet som varar i längre än 1 dag.

Hjälp

Är ute efter en mobilväska, typ den här vore perfekt, men jag vet inte om den finns här i närheten och om min telefon ens får plats där. Grejen är att jag vill få plats med mina kort i den också, då jag tänkte att den skulle ersätta väska och eller jacka helt. Har hittat en annan också, men den sidan är på kinesiska så den förstår jag inte.

Gifta i 50 år

Vaknade upp i ett moln av vitlök, men det var gott igår, oxfilé provencale på stekhuset för att fira att farmor och farfar varit gifta i 50 år. Oskar tyckte att Nettan skulle göra kepsar som han och Pelle kunde ha, Robin fick låna en. Servitören fick också prova, dock har jag inget kort på det.

Alsof er een engeltje over je tong piest

Jag hatar att bli kallad lilla gumman eller lilla vän. Ska nog lägga mina studier på hyllan ett tag och bli en sisådär 10 år äldre innan jag återupptar de igen, så kanske inte folk behöver fråga: du är ganska ung va, som den första frågan de ställer.

Söndag

Idag har jag lärt mig att de som har BMW är mer otrogna än andra. Nu ska jag snart ta och göra mig iordning för en kväll på praktiken innan jag är ledig i 1dag. Har 2 lyx veckor framför mig nu med bara 4 dagar ena veckan och 3 dagar den andra veckan, dock så har jag praktik sista april och första maj och kristihimmelsfärd också.

Guldbröllop

Idag firar farmor och farfar guldbröllop. Så idag var de hit och käkade och på måndag ska hela släkten gå ut och äta, för då är vi samlade i en och samma stad. Sen var det dags att kolla på fotboll, det har nämlingen varit el clasico idag och Real Madrid vann. Nu ska jag sova, för imorgon väntar en ny dag på praktiken.

Hockey

Det jag kommer sakna mest när hockeyn är slut, är Niklas Wikegård. Han är bra skön den mannen och har kommentarer som man undrar hur han kommer på? Idag matchar han slipsen med TV 4 SPORT färgen. Mamma sitter och skriker aj då, när något av lagen håller på att göra mål, så jag vet inte vilka hon håller på. Är så sugen på att göra om något inne i mitt rum, men känns dumt när jag flyr om 1½ månad, och sen kan jag förhoppningsvis hitta min egna lägenhet. Men en högre sänggavel vore ju inte fel, eller mjukare för den delen.

Äntligen blev det av

Har varit och fikat med Lisa på stan, var ungefär 300 år sedan vi sågs sist. Men det kändes inte så när vi träffades, utan det var bara att sätta igång och babbla. När vi kom så satt det en och fikade där, jag kände igen henne, men tänkte att hon känner aboslut inte igen mig, men se på fan det gjorde hon. Det var Lena Meiton(?) hon var lärare när jag gick på skönsmon, dock inte min lärare, men kände igen mig gjorde hon, var jag så hemsk som barn?

Torsdag

Var och handlade köttfärs på förmiddagen, så ikväll ska det göras fetaostbiffar, gud vad jag har längtat efter de. När jag kom hem så började jag kika runt på affärer i Halmstad och det verkar som om jag har 2-4 kilometer till alla stormarknader, så det ska man nog inte klaga på. Fick min lönespec idag och det verkar som om jag kommer att få lön den 27 april också, härligt.

Hon är bra söt min lilla kusin

Här visar Nora att man kan bita på underlägg på flera håll.


?

Om man gör dumplings och kokar de, kan man steka de som blir över? För visst finns det stekta dumplings? Har för mig att jag åt det i Kina.

Söndag

Det känns som om jag har tappat förtroendet för RoP helt nu. I fredags så var jag dubbelbokad, så vi var 3 stycken på natten. Igår så ringde Tanja och sa att jag inte behövde jobba ikväll, för jag var dubbelbokad igen. Bara det att jag inte är bokad för något pass ikväll. Ska man behöva oroa sig för att man är bokad på pass som man inte vet om i fortsättningen? Jag ger inte mycket för RoP längre, känns som att det har blivit betydligt fler dubbelbokningar och annat strul den senaste tiden. Vet inte vem man ska prata med heller, Anita har ju svar på allt, så vad man än säger så har hon något svar på det och man känner sig som en idiot som ens ställde frågan från början. Finns det några rutiner om vad som gäller vid dubbelbokning?

Förvirrad

Hade en väldigt konstig dröm inatt. I drömmen så vaknade jag upp hos Tina Nyman och upptäckte att någon hade satt en kateter på mig. Undrade vem fan som hade kunnat sätta dit en kateter och låta mig somna inne på toaletten inne hos Tina. Tina bodde i ett höghus med 60 våningar och hon bodde på våning 8. På våning 3 fanns det en restaurang där jag stod och väntade på hissen i evigheter. Men hur jag än åkte så kom jag bara tillbaka till våning 3. Jag ville åka till våning 35, för där skulle jag träffa någon. Tillslut så kom Jessica Lindberg och rädda mig och drog ut KADen. Sen vaknade jag, hur kunde jag drömma om detta? Inget hänger ihop, Tina har jag inte träffat på säkert 4 år och Jessica träffar jag inte heller speciellt ofta och hur kunde jag få en KAD? Nu ska jag ta mitt magonda och dö i sängen.

Ingen rubrik

Jaha ja då har denna lediga dag snart gått. Har inte ens reflekterat över att det har varit påsk, då jag spenderat hela påsken på praktiken. Dock hade jag turen att få gå dag igår så att jag slapp sluta 21.30 innan jag fick helg. Fick bort min sista helg utan att ta några nya pass, så nu känns det bättre. Imorgon så går jag kväll igen innan det är dags för dag på onsdag och en till kväll på torsdag innan det slutligen är tenta på fredag. Så det var väl idag jag skulle ha pluggat, men det kan jag inte påstå att jag har gjort. Vad man nu ska plugga på, det är ju inte så lätt när det kan komma precis vad som helst på den nationella kliniska sluttentan. Någon som vet vart man kan se gamla kliniska sluttentor?

Måndag

Hemmapremiär, nu KÖR vi. Har varit bort till 100 och lekt med Oskar, först var han skitsur på mig, sen blev han den normala Oskar igen. Gick upp till Eva och hälsade på Majken och åt en kaka, sen satt vi och tittade på något djurprogram och Oskar förstod inte riktigt att lejon kunde ha ont i tänderna. Sen kom han på att det var för att de inte borstar tänderna varje morgon och kväll. Vi hann även att leka vår nya favoritlek, mamma och barn och det hela går ut på att barnet ska sova. Sen kom mamma och då gick de ner i lokalen och då gick jag hem.

Sandströms tittar på fotboll

Påskafton

Var upp till Lindbergs ikväll, Joss var nämligen hemma och Joel var med, så nu har jag träffat honom också. Vi tog en promenad för att de skulle se hur det såg ut hur Reisers när det lyste på gården. Var så rädd för somalierna så Joss och Joel gick med mig hem och då fick vi syn på något som lyste väldigt starkt och oranget bakom kubal. Vi gjorde så som alla dumma amerikaner och gick mot objektet, plötsligt såg vi inte det längre och bestämde oss för att hämta bilen och åka och titta efter. När vi kom upp för att hämta bilnycklarna så sa mamma: ja men det är ju månen. Så var det mysteriet löst.

Fredag

Snart dags att göra sig iordning för en kväll på praktiken, hoppas att den går lika fort som i tisdags.

Torsdag

Följde med farmor och hämtade Oskar på dagis, busade lite med Oskar tills det var dags att gå hem för att göra sig iordning för att gå bort till Robin, Frida och Oskar och fira Robin som fyllde år igår. Nu ligger jag och slötittar på hockey, men det går ju inget vidare, så kanske ska ta och titta på Arne Dahl istället. 

Oskars minibil

Tänkte på Lillis när jag såg den här

Dock är det nog inte så illa för Lillis, hon ogillar nog henne bara. Har ingen aning om vad boken handlar om.

Onsdag

Är lite lätt slut i armarna nu efter att ha haft HLR-hela förmiddagen. Men det var faktiskt ganska kul den här gången, kan kanske bero på vilka man är med också. Gick hem från Jenny, åt lunch, gjorde en webtenta och nu så vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Städa? Plugga? Vila? Ta en promenad?

Skor

Skorna har kommit, det var snabba 10 arbetsdagar från förra tisdagen måste jag säga.

Vaknat på helt jävla fel sida

Jamen sån jävla fin sovmorgon jag fick då! Mamma börjar med att smälla igen dörren 05:55. Lyckades somna om runt 07:30, jamen då skickar pappa sms och säger, kan du släppa in han med dörrarna vid 08:30. Har jag sagt att min väckarklocka står på 11:00? Jag kommer vara död innan min jävla kväll är slut.

Måndag

Imorgon börjar jag praktiken, så idag har jag fixat lite inför det. Det som är synd är att jag inte har fått mina skor än, men jag har ju 2 andra par skor som jag kan använda, även om jag så klart vill ha de nya snarast. Så nu ska jag bara hitta en ryggsäck som jag kan lägga allt i. Fick in betyget på uppsatsen i ladok också, så C-uppsatsen gav ett C, det tackar vi och bockar för.

Imponerad

Har legat och tittat på några avsnitt av Grey´s Anatomy och jag måste säga att jag är imponerad över att det är sån bra kvalité. Jag hade inte så stora förhoppning på kineserna om jag ska vara ärlig, men nu är jag motbevisad. Nu ska jag ta och sova någon timme.

Brödrost

Bara för att jag tycker synd om mig själv som ska ha praktik i påsk, så ska jag tröstköpa brödrosten som jag länge har gått och tittat på. Måste dock vänta tills jag får lön eller studiebidrag. Fast egentligen måste jag börja spara pengar nu, eftersom jag betalar hyran i förskott så gäller det att ha pengar till första hyran.
Bild: OBH Nordica

Nu kör vi

Jag tror visst att jag är släkt med min moster

Hur söt är inte den här hjärtskålen? De var inte så dyra heller, 20 kronor styck, dock kommer inte de vita in förns V 18, så hur jag ska komma ihåg att beställa de då?
Bild: Drömhuset
Den finns även i andra färger, men jag tyckte inte att den rosa var så fin.
Bild: Drömhuset
Det finns några liknande på Gekås, men tror inte att de finns kvar när jag kommer ner i sommar.
Bild: Gekås

Söndag

Jag är fortfarande bitter över att jag har praktik hela jävla påsken, börjar på fredagkväll och har praktik varenda dag fram till fredagen efter. Men är nog bra att få många dagar i början så att man kommer in i hur det är där. Jag vet att man jobbar storhelger inom vården så det är inte det jag är bitter över, men just att jobba gratis under påsk känns sådär faktiskt. Visst jag får erfarenhet, men det hade jag kunna få vilken helg som helst. Det konstiga är att jag gör 39 dagar och Jenny gör 30 dagar, så ska nog se till att få bort sista helgen, för då får jag det bättre sista veckan och slipper avsluta med en 12:30 - 21:30 tur på söndagen plus att då blir det bara 3 helger som jag gör.
RSS 2.0