Nere på botten

Kan det inte bara komma ut någon lägenhet som jag vill ha så att jag kan flytta och kan få vara nere en dag utan att man får en jävla massa skäll på engång? Sen är det den här jävla julen också som kommer snart, ska jag jobba eller inte? Samtidigt kan det vara den sista julen som jag väljer att jobba frivilligt, tänk om jag sen får så att jag ska jobba jul jämna år? Då kommer jag alltid att jobba när det är jul hos farmor och farfar, hur fan ska jag fixa det? Aldrig få fira julen med min familj. Men mammas önskan är väl att jag ska växa upp och sluta vara så barnslig när det gäller ju. Hon tycker ju bara att jag är barnslig det är det enda som hon säger.

Sista september

Imorse när jag klev upp så var det 15,9 grader ute, helt sjuk, det är ju ändå sista september idag. Tentan gick inget vidare, kunde knappt några ord som stod där, så det är väl bara att vänta på omtenta. Efter tentan så gick jag och Jenny och började spåna på vår uppsats som vi kanske borde ha börjat med för några veckor sen, vi satt till halv tolv ungefär sen gick vi in mot stan, Jenny hämtade Klara och jag gick och träffade mamma och käkade lunch på 7 kryddor. Nu ligger jag hemma i soffan och funderar på att gå och sova en timme, eller om jag ska ligga kvar här och slappa. Ikväll är det fotboll som gäller, giffarna - Ängelholm på norrporten arena.

tjugonionde september

Höll på att svettas ihjäl nyss när jag var ute. Vart kom värmen och solen ifrån? Imorse så regnade det ju. Nu är jag nyklippt så nu ser jag något igen och jag ser inte ut som en cocker spaniel längre. Nu fick jag lust att gå ut och ta en promenad istället för att sitta inne och plugga, vilket jag verkligen borde göra. Imorgon är det dags för första tentan den här terminen.

Ärr

Jag måste vara allvarligt sjuk

Jag måste vara allvarligt sjuk, för jag fick för mig att koka potatis till lunch, fast den så gjorde jag potatismos av den men ändå. Om två timmar ska jag ner på stan och klippa mig, äntligen säger jag. Min lugg är sjuktlång nu och bara ivägen.

=)

Har fått en dos av Oskar idag, så nu är denna dag räddad :)

Tisdag

Håller på och bakar förfullt eftersom jag gör min sista dag imorgon så tänkte jag att jag skulle bjuda på lite fika. Dock så tycker jag det är så svårt när man inte vet vad de äter och inte tål osv. Jag har gjort en squashkaka och ska snart ställa in en kladdkaka i ugnen och sen så tror jag att jag ska ta och göra en kanelkaka och cookies som sista grejer. Det är så svårt och veta hur många som är där också, för ibland är det bara sköterskorna och ibland är läkarna, dietisterna och sekreterarna där. Så allt från 8 till 26 tror jag det kan bli.

Måndag

Idag så påbörjade jag min sista vecka på barnmottagningen. Känns skönt på ett sätt, att jag sedan ska få vara på samma avdelning som några av min klasskamrater, men samtidigt läskigt då jag aldrig varit i kontakt med psyket förut. Imorgon så ska jag ta och ringa min nya avdelning och höra mig för, vet dock inte vem jag ska prata med, för jag vill ju inte att det ska bli samma situation som när jag kom till barnmottagningen och ingen visste att jag skulle komma dit, då jag hade pratat med samordnaren och hon inte hade fört det vidare. 

Yrar i nattmössan

Känns fantastiskt att min röst håller på och lämnar mig. Tror jag ska ta och koka mig en kopp te och sno en tepåse som moster har lämnat här, den hinner ju ändå bli gammal tills hon kommer hem, vem vet jag kanske får upp värmen då också. Funderar på om jag ska se en film, men risken är att jag blir trött då. Så frågan är om jag orkar baka något eller om jag helt enkelt ska glo på svt 1 och vänta på att tidningen skall komma, den borde komma om ca 1 timme.

Höst!

Lördag

Vaknade 6:10 imorse av att jag inte kunde andas. Något hade intagit min näsa och min hals, så var bara att kliva upp. Känns ju inte speciellt kul när jag ska jobba natten inatt.

Dagens I-landsproblem

Måste man ha håret uppsatt på psyket eller är det värt att klippa sig innan?

Talproblem

Varför har alla läkare talproblem? Det är ganska irriterande att lyssna på, den ena kan inte säga r, den andra pratar nere i halsen och den tredje säger dårå efter varje mening. Det var likadant på onkologen, så det kanske är ett krav för att komma in på läkarutbildningen?

Bild: Google

Less på dessa arbetstider

Har under den här praktiken kommit fram till att jag är en avdelningsmänniska, för jag tycker att det är pest och pina att jobba 8-17 varenda dag, tacka vet jag 7-16 eller mer varierat. Det är ju nästan läggdags när man kommer hem. 

Snart är det vinter igen!

Längtar tillbaka till studenten

IKEA

Sitter vid farfars dator och tittar igenom lite bilder från deras resa i Kina. Hittade denna bild, det är alltså dit han vill åka om han åker tillbaka till Kina? Jag tycker det ser litet ut jag och jag antar att det ser ut som vilket IKEA som helst invändigt?

Onsdag

Idag var det äckligt lugnt på praktiken, så det har nästintill varit tråkigt. Jag har dock mest gått och oroat mig för min halvtidsbedömning som jag har imorgon. Tror att jag är nervös för att min förra handledare sa så bra till mig, men när läraren kom och vi hade halvtidsbedömingen så var jag nästintill värdelös. Dock så känns det som om min handledare som jag har på barnmottagningen är ärlig mot mig och säger om hon tycker att något är fel och sparkar mig i arslet när jag inte riktigt vågar.

När klockan närmade sig halv tre så var det fortfarande lugnt så då skickade handledaren hem mig. Jag bestämde mig för att gå hem, så ringde farmor och frågade om hon inte kunde börja gå ner mot stan och möta mig där. Jag började gå och solen sken så fick ta av mig koftan och bara ha jacka och linne, solen fortsatte och skina och jag började ångra att jag inte hade druckit mer idag på dagen. Men tjurig som jag är så fortsatte jag att gå och vid fågelholkarna så mötte jag farmor, så då gick hemåt. Nu så sitter jag och väntar på att klockan ska bli lite mer så att pappa kommer hit, för då ska vi äta rödspätta och potatismos med massa citron.

Ikväll blir det ytterligare en lugnkväll då jag måste försöka komma ikapp med alla program som jag har missat när jag har gått och lagt mig tidigare än tidigast.

Måndag

Tänkte gå till sjukhuset idag, men inatt vid 2 så vaknade jag av sendrag i benet, så nu har jag fullt sjå att ta mig omkring här hemma, så blir nog att ta bussen. Har pratat med Anki på löne och hon skulle ändra så att jag får rätt lön, skönt. Dock kanske jag måste höra av mig till csn då och be de sänka mitt studiebidrag, I-landsproblem.

Söndag

Imorgon så ska jag sova tills jag vaknar av mig själv. Igår så blev jag väckt av RoP trots att jag hade tackat nej på sms:et som kom innan de ringde. Och idag så stod klockan på 06:07 och då undrade jag varför jag hade ställt klockfan på en söndag, men sen kom jag på att jag skulle ju jobba. Så det var bara upp och hoppa och bege sig mot Indal och ett 7-21 pass, tur att jag har så trevliga arbetskamrater så att tiden bara flyger iväg. Nu ska jag se ett avsnitt av sjukhuset och sen ska jag sova.

Lördag

Idag så gjorde jag min sista match som bakerska. Jag var så less och hade ingen inspiriation när jag skulle börja i torsdags, men jag fick ihop några kakor tillslut iallafall. Ena mackjärnet bestämde sig för att gå sönder mitt under matchen, men det löste sig ju ändå.

Börjar bli lite less på att man måste håll...

Börjar bli lite less på att man måste hålla stenkoll på de timmar mab jobbat. Den här månaden ville de inte ge mig något helg-OB, så på måndag ska jag ringa löne (igen). Har väl inte varit felfritt sen i april nu tror jag.

Höst

I lördags när jag åkte till Gävle så upptäckte jag att det hade blivit höst i träden, men här hemma hade jag inte reflekterat över det. Men idag så såg jag några höstlöv, så nu är hösten på ingång.

Stan från fel sida

Idag så hade jag omvårdnadshandledning så jag gick från sjukhuset ner till skolan. Det kändes lite konstigt att se stan från den här sidan.

Onsdag

Sitter och räknar ihop mina praktiktimmar och som sagt så blir de förmånga. Så försöker komma fram till om jag ska ta och jobba halvdagar eller om jag ska ta och vara ledig en dag. Imorgon så har jag omvårdnadshandledning så då slutar jag 1 timme innan vanligt och på fredag sa min handledare att jag skulle gå hem 14:00, dock är jag på avdelningen då så får väl se vad hon jag ska gå med då säger. Men om jag får gå hem 14:00 så gör jag 9 timmar för mycket på 2 veckor. Känner för att åka någonstans, kanske till Tallinn och prova snygga mössor?

Samtal från RoP

Idag så ringde det någon människa från RoP till mig, tror inte ens att hon presenterade sig.

Jag: ja hallå det är Jessica
Hon: Ja hej jag ringer från RoP och undrar om du kan jobba på solgården imorgon.
Jag: Ähm näe jag har praktik så det går inte.
Hon: Jaha praktik, så du har ett annat jobb? men du vet väl att du ska lägga dig otillgänglig om du inte kan jobba
Jag: Jag har praktik nu under 8 veckor. Ja det vet jag, men jag är bara tillgänglig fredageftermiddag och lördag och söndag.
Hon: Jaha jo jag ser det nu, jag kanske borde ha kollat upp det före.
Jag: (nähä det menar du inte) Jao, vilken avdelning är det som det fattas på?(nyfiken)
Hon: Solgården
Jag: Ja men vilken avdelning?
Hon: Står bara solgården, eller vänta här står det östersol. Vänta så ska jag skriva in att du inte kan jobba vardagar.
Jag: Men det är ju nu under en begränsad period, är väl bättre att ni tittar på min tillgänglighet?
Hon: Skriver att du går i skolan, hej då.

Jag blir mörkrädd så fort det är någon annan än Kerstin som ringer/bokar. Ingen verkar ju kunna/fatta något. Jag förstår att det kan vara kris och att man ringer de som även inte är tillgängliga, men då kan man väl kolla upp om den man ringer är tillgänglig innan man säger nåt eller tar de förgivet att man inte sköter sin tillgänglighet?

Tisdag

Var på stan idag när jag slutade och skulle köpa väskan, men då var den slut. Men när jag har fått för mig något så måste det hända, jag är precis som småbarnen kan inte vänta. Så jag tog och for ut på åhléns i birsta och där så hade de väskan. Dock så tyckte jag att den var mer creméfärgad i verkligheten, men jag tror att den blir bra ändå.

Det gick ju

Giffarna kunde tydligen vända på det här till vinst med 3-1 (på sista sparken). Jag fattade inte varför det stod prolympia på tröjorna på hammarby. Tills jag nu såg när de står still att det stod Folkia, men det var i samma typsnitt som prolympia så det var lätt att ta fel. Igår när vi åkte hem från mormor och morfar så sa morfar imorgon så blir det 2-1 eller 3-1 till giffarna. Han sa dessutom att det skulle bli 2-2 i förra matchen, så jag kanske ska ta och fråga han om han tror att giffarna går upp i år eller inte.

Väska

Jag har fått för mig att jag vill ha en brunväska. Jag som alltid har tyckt att bruna väskor är skitfula. Det jag vill ha är en väska med mer fack så att jag slipper ha allt liggande i ett fack. Vore bra om man kunde lägga nycklarna i ett fack tex. Jag har sett några väskor som jag kanske skulle kunnna tänka mig, men jag tror att det är den här jag kan tänka mig mest. Den finns dessutom i svart också, tror jag måste åka och titta på den någon dag.

Bild: Åhléns
Bild: Åhléns

Måndag

Idag så var det dags för en ny praktikvecka och den här veckan känns det som om det börjar på allvar. Imorgon ska min handledare vara tillbaka så måste sätta mig ner och prata med henne och säga hur jag vill lägga upp tiden som är kvar. Ligger just nu och tittar på när giffarna spelar mot Hammarby, dessvärre ser det ut som om vi är påväg mot en förlust och då är jag rädd att vi kan säga hejdå till våra drömmar om allsvensktspel nästa år.

Sommar och sol!

elfte september

Jag tycker att det är ganska konstigt att jag kommer ihåg vad jag gjorde för 10 år sedan, jag var ju ändå bara 11 år. Jag minns att jag var med Joss och att vi busringde från Joss röda telefon till Sebbe. När Sebbe svarade sa han att det var en krasch i New York och jag och Joss svarade: Klart att det är en klass i New York. Sen sa han det igen och då sprang vi hem till Sebbe och satt i hans stora fotöljer och såg på TV hela eftermiddagen. 

Pappa var i Kanada, Montreal närmare bestämt på jobb. Dagen efter så var det dags för Skol-DM och jag vet att fröken Anna hade på sig en organgejacka och keps och så sa hon att hon var orolig eftersom hon inte hade hört nåt från sina släktingar som bodde i New York.

Söndag

Idag så skulle jag sova ut hade jag tänkt, men vad händer jo jag vaknar 07:08, men jag tvingar mig att ligga kvar i sängen och försöka somna om till 08:34 då jag ger upp och går upp lägger mig i badet och läser tidingen. Sen for jag och mamma ut till birsta där mamma köpte skor och byxor, så nu är hon utrustad för vintern. Sen for vi till Alnö och firade Veronica innan jag for hem och la mig i soffan och kikade på IFK Göteborg - Malmö.


Mamma flyr "myggen"

Gävle tur och retur

Imorse strax före 7 så satte jag mig i bilen och började köra mot Gävle. Jag hade gruvat mig lite för att köra själv, men jag satte igång morgonpasset podden och sen körde jag. Tyckte att jag kom fram väldigt fort trots att jag fick åka en omväg via skogen för att de håller på och ska koppla ihop gamla E4 med den nya.

Strax efter 9 var jag nere i Gävle och eftersom pappa hade sagt att det var svårt att hitta till järnvägsstationen så tänkte jag att jag åker dit på engång, bara det att det var bara att följa skyltarna så kom man fram. Så då hade jag 40 min över så då for jag ut till Fjällbackens köpcentrum och gick in på ICA där och köpte en dricka, sen for jag tillbaka till järnvägsstationen och plockade upp farmor och farfar och då började vi hemresan. Vi stannade i Tönnebro och käkade och sen brassade vi hem, så vi kom hem 1 timme efter att tåget skulle ha kommit hem (om det nu hade gått ett tåg).

Vila I Frid

Efter att jag kom hem från Gävle så la jag mig ner och tittade på TV-Pucken och i periodpausen eller om det var mellan matcherna så kommer det plötsligt bilder från Stefan Livs ceremoni i Jönköping. I min värld så är hockeyspelare robotar och grinar inte (typ), men här stod det hockeyspelare och släkt och grinade helt öppet, någon bröt ihop och var tvungen att sätta sig ner. Där var det kört helt plötsligt satt jag och grinade för mig själv här hemma. Jag som skulle titta på TV-Pucken och halvsova i soffan. 

=)

Giffen är ute och går på plan i halvtid.
Morfar: Vad är det där för my little ponny?
Jag: Det är giffen, maskoten
Morfar: Jaha! Jag trodde det var en my little ponny.

Sitter på norrporten nu och håller på och ...

Sitter på norrporten nu och håller på och fryser ihjäl, det är ju lovande med tanke på att matchen inte har börjat än.

Tragiskt

Idag finns väl inte så mycket mer att säga än att det är tragiskt det som har hänt i Jaroslavl Ryssland. Men samtidigt kan jag inte låta bli att tänka: hade det blivit lika mycket uppmärksammat om det inte var en svensk inblandad? För jag kan ärligt säga att jag inte känner igen många andra namn av de döda hockeyspelarna. Men jag kan tänka mig at det är en stor tradegi inom hockeyvärlden. Vila i frid Stefan Liv och resten av spelarna i Lokomotiv Jaroslavl

Tisdag

Halvt död idag också, men lite piggare, ingen huvudvärk iallafall, fortfarande rörigt men idag har jag fått min handledare iallafall, jag har dock inte gått med henne än. Min handledare är min gamla skolsköterska, men hon kommer nog inte ihåg mig om jag har tur. Ikväll så spelar Sverige mot San Marino och jag måste försöka hålla mig vaken hela matchen och vinner de inte den matchen så vette tusan vad jag gör.

Första dagen

Första dagen på praktiken idag, vad säger man: rörigt/förvirrande, men det blir nog bra, har fortfarande inte fått någon riktig handledare utan idag gick jag med flera stycken, bland annat en läkare som var hur gullig som helst mot barnen, han gjorde verkligen allt för att de inte skulle tycka att det var hemskt. Är totalt slut i huvudet efter första dagen på praktiken, vilket jag räknar med att bli några dagar till innan allt har lagt sig och då ska jag göra gästspel på avdelningarna tänkte jag och sen är ju nästan praktiken slut, 07:45-16:30 är arbetstiden, känns ovanligt för mig som inte har jobbat bara dag sen jag sommarjobbade på Metso för 100 år sen.

Se på fan, dagen kunde bli sämre. Såg emot...

Se på fan, dagen kunde bli sämre. Såg emot fetaostbiffar när jag kom hem, men det var så mycket hårda knölar i så gick inte att äta. Som pricken över I var makaronerna sönderkokta! Inte det man vill ha efter 14 timmar på jobbet då man är trött och slut och helst hade velat gått och lagt sig för flera timmar sen.

Söndag

Idag har inget gått min väg. Höll på att hälla en kanna kaffe över mig, hade fingrarna ivägen när jag stängde torkskåpet, glömde att använda grytlappar när jag skulle ta ut maten, byxorna mina har gått sönder, halkat och slagit ihjäl mig när jag torkade golven. Så nu måste jag väl ha haft min klumpighet för ett tag, hoppas på en bättre dag imorgon då det är första dagen på praktiken.

Lördag

Är trött och seg idag, har inte gjort många knop idag, typ förflyttat mig hemifrån ut till stugan. Sen har jag legat på samma ställe i soffan sen dess.

Vilken dag

Dagen började ju inte så bra som ni kanske läste i inlägget nedan. For iväg till naprapaten, hade tid 9:30, fick komma in 9:50 (hade parkeringstid till 10:21) och behandlingen skulle ta 30 min. Klar ca 10:21, stressar upp till bilen och inser att jag måste ha något att dricka, så börjar rulla ut ur stan, men då var trafikljusen ur funktion, bingo.

Så när klockan var 10:35 så ringer jag upp till jobbet och är förtvivlad över att jag blir sen. Men de säger, det gör inget, du kommer när du kommer. Jag fick skitdåligt samvete men kom upp till Indal 11:03 så jag var ju inte så jättemycket sen.

Då till nästa problem, det fanns ingenstans att parkera då de håller på och gräver och asfalterar på parkeringen, så ställde mig på baksidan, vilket resulterar i att jag måste gå runt hela solgården. Skyndar mig att byta om och var väl uppe på avdelningen 11:11. Åh herregud vad jag tyckte att jag var sen då och hade dåligt samvete ett tag. När klockan blev tre så fick jag så jävulskt ont i ryggen (efter behandlingen tror jag), men jag pinade på och sa att allt var bra.

Slutade 20 så kastade mig i bilen och for hem för att titta på fotboll. En match som Sverige förlorade, så nu ska jag nog gå och lägga mig så att denna dag tar slut. PS imorgon vill jag inte bli väckt!

Tack så jävla mycket för att ni har förstö...

Tack så jävla mycket för att ni har förstört 3 jävla veckor av mitt liv. Bli väckt runt 7 av att någon bilar/borrar varenda jävla dag är inte mänskligt. Helst inte när man har slitit som ett djur hela jävla sommaren och skulle uppskatta att få sova!

Bedtime

Nu är det dags att hoppa i säng för imorgonbitti ska jag till naprapaten och sedan ska jag vidare upp till Indal för jobb 11-20 och då blir det till att brassa hem snabbt så att jag hinner se iallafall andra halvlek av Ungern - Sverige.

Första september

Idag var vi till mormor och morfar med vår gamla tv. Morfar börjar ju bli gammal och då ser man dåligt och då är det svårt att se bollen när någon spelar fotboll. Imorgon så spelar Sverige borta mot Ungern, så morfar behövde ju en större tv så han ser bollen imorgon.



Nora och lillis var där också, och Nora badade och skvätte ner mig ;) Jag filmade lite men vågar inte lägga upp den här, för man vet aldrig vad det finns för skumt folk. (Så Ulrica säg till om jag ska skicka den). Här är en bild på Nora när hon sög äpple i söndags när vi var och firade morfar.

RSS 2.0