Fredag

Pratade med pappsen på skype förut, han verkar tycka att min idé med vitträvägg är bra. För han hade spunnit vidare på den. Jag tror att det bli as bra när det är klart. Nu har jag satt upp ljusstakar och stjärnor i alla fönster och det är väl så mycket jag kommer att julpynta i år. För det passar inte så bra med turkosmatta och röda kuddar. Nu ska jag ta och äta lite, sen ska jag hoppa i duschen och sen göra mig iordning för utbildning och sen julfest. 

Nya idéer

Jag fick en ny idé igår angående sovrummet. På Runt Hörnet så har de vit trävägg på kortsidorna, as snyggt. Så snyggt att jag funderar på att ha de som fondvägg i sovrummet. Ska diskutera det bättre med mina hantverkare när de är på svenskmark. 
 
trä fond vägg
Men typ nåt sånt där.

En helt vanlig onsdag?

Klockan stod på 07:32 imorse och jag gjorde mig iordning för att gå ner till stan och klippa mig. Hade siktet inställt på att bli mörkhårig, men när jag fick höra att jag typ skulle behöva färga håret var 3:e vecka för att inte se flintis ut så bestämde jag mig för att inte göra det. Så det hela slutade med att jag blev jordgubbsblond, med 3 fjädrar i håret. Här är bilden som Elin tog när det var klart.  Photo: Fjädrar, fjädrar.. Här vare fjädrar. Såååå fint tycker vi. Idag har 3 snygga tjejer piffat upp sina frisyrer lite extra :) Härlig tisdag!  http://instagr.am/p/SlCHIvrHuN/
Efter det så väntade en lunch med farmor på 7-kryddor, vilket var lika gott som vanligt, sen gick vi en sväng på stan innan jag skulle till Agniezka och farmor skulle hem. Klockan 16:00 träffade jag Anders, Eva, Jessica och Cleo på banken för att hon på banken skulle låsa upp mina låsta pengar och föra över de dit de skulle. Sen så bjöd tant Eva på middag, stuvademakaroner och bacon. Sen så blev vi nyfiken på hur det gick hos Jessica och Luke, så vi bestämde oss för att gå och titta, men då snickarna var kvar så vågade vi inte gå in. Så gick till mitt blivande hem och hälsade på de en sväng, när vi gick tillbaka hem så gick snickarna precis så då vågade vi gå upp och kika. Tror att det kommer att bli skitbra när det blir klart. Sen gick vi hem, eller jag gick via bilen och stopppade i garagekortet som jag fått låna av Eva, så imorgon är hon min mamma om någon frågar. 

Hockey

Har tittat på lite hockey ikväll och fick det klart för mig att vinna är inte allt. Blev lite stolt som luleåsuporter när HV71 tackade för det "fina" uppträdande i matchen där Oscar Sundh slogs medvetslös efter att ha slagit i tinningen i plexit efter en närkamp. Nu dags att sova, klockan ringer halv åtta för att ta och röra på benen ner till stan för att bli lite klippt, men förhoppningsvis inte skuren. 

Måndag

NU är det helg. Glömde dock att åka förbi citygross påväg hem, så det blev ingen ben&jerry. Något som det blev var potatismos till middag. Satan vad gott hemmagjord potatismos är egentligen. Det som blir över ska jag göra potatisbullar imorgon. 
 
 
Sängkläderna är bytta, så nu längtar jag nästan tills jag får gå och lägga mig. 

Så är det

Efter jobbet idag så blir det en sväng på citygross (de har Ben&Jerry för 29.90), sen hem och plocka undan, byta sängkläder, börja plocka upp lite inför advent. Måste göra det imorgon så jag kan njuta av min lediga dag på tisdag. Får väl se hur det blir med planerna. Dags att fortsätta försöka somna, helt sjukt hur dåligt jag har sovit nu i helgen. Undra vad det beror på? Nu är det bara idag och på torsdag jag ska upp tidigt på typ 1 vecka. 
 
 
 

Dagens misstag

* Fastna med tungan i flaskan
* Ta mammas bil och glömma och ställa dieselvärmaren

Tänk

Fan vad dyrt det kommer att bli att flytta hemifrån, enligt en kalkyl jag fick så kommer jag typ spara 4000 kronor i månaden, jag som hade hoppats på minst 5000. Aja är ett tag kvar tills jag kan börja spara, först ska alla utgifter betalas.

Trött?

Tror att tidningsbudet var tröttare än mig imorse. Eller så är det jag som har blivit dement och glömt bort vart jag bor och heter.

Lördag

Nu har halva jobbarhelgen gjord, bara söndag och måndag kvar. Sen är jag ledig i 2 dagar, fatta 2 dagar. Så passade på att handla till lussebullsbak ifall att jag får för mig att baka till veckan, har ju lovat Oskar att vi ska baka någongång. Nu ska jag snart ta och fixa iordning inför imorgon och sen hoppa i säng och titta på så mycket bättre och sen sova för att kliva upp tidigare än alla andra imorgon.

Sista människan på jorden

Jag kan ju kanske vara den sista människan på jorden att höra en swedish house maffia låt. För någon vecka sen så youtubade jag SHM och lyssnade på en låt, sen dess tror jag att jag har hört den låten varenda gång jag lyssnat på radio. 
  
 
Sen så känner jag igen den här låten, men jag tror aldrig jag har hört någon annan låt med de. 
Bra att man har upptäck de nu när de gör sina sista spelningar... 

Pepparkakor

Middag hos farmor idag, makaroner och köttfärssås som jag skrev tidigare. När jag kom dit så höll Oskar och farmor på att baka pepparkakor. Oskar tyckte vi kunde baka lussebullar direkt efter, men jag tyckte vi kunde göra det någon annan dag. Sen så kom något annat i mellan, så han glömde bort det. Varför heter det pepparkakor egentligen?
 

Ullared

Nu har de fått hem ljusstakarna på gekås, typiskt att inte de fanns när jag var där. 
kandelaber1 okt12
Undra om de har fått hem några fler höga lampfötter också? Eller min lilafilt som jag bara har en av, men skulle behöva två? Kanske måste ta sig en tur neråt när jag har flyttat in i lägenheten. 

Ledig

Tar med mig panten och åker och handlar, så jag kan köpa mig någon mat tills lönen kommer. Idag är det middag hos farmor och farfar iallafall :) spagetti och köttfärssås skulle vi barn få (jag och Oskar) de vuxna skulle äta någon köttgryta.

Andreas Lundstedt

Ikväll har jag och Jenny varit på en träff med vårdförbundet, det var först middag och sen var det en liten föreläsning av vårdförbundet innan det var dags för kvällen höjdpunkt, Andreas Lundstedt. Han berättade om HIV och lite om sin bok, om jag hade haft med mig pengar så hade jag nog köpt boken. Han berättade bland annat om att han fick veta att han hade HIV 5 minuter innan han skulle gå in och leda ett arobicspass, men han genomförde passet. Sen så bar han på den hemligheten för sig själv och sina partners i 8-9 år innan han berättade det för sin bästa kompis och familj, det var 2 veckor innan han gick ut med det i tidningen, intervjun var gjord innan han berättade för familjen. 8 år som bestod av lögner och kokain.
 
Iallafall, snacka om en man med mycket energi, var tredje gången någonsin han föreläste, men det märktes inte och att han bjöd på lite sång gjorde ju inte saken sämre. 

Måndag

Drog på birsta med Jossan efter jobbet idag, hon var hurtig och köpte nya springskor och jacka. Jag som hade 123 kronor kvar på kontot nöjde mig med att titta. Nu blir det att skalla kudden och sova länge imorgon, jobbar nämligen kvällen imorgon.

Att göra inom den närmsta tiden

* Skaffa ICA-kort
* Skicka in papperna till kyrkan
* Beställa tapeter till sovrummet
* Jobba
* Boka tvättstuga
* Tvätta sängkläder
* Gå på vårdförbundets tjosan

Fredag

Skönt med helg och att slippa se sjukhusetsväggar för några dagar. Ser att folk har börjat lägga upp bilder på lussebullar, så är nog kanske dags att börja fundera på att baka lussesälar snart. Något jag måste göra i helgen är att städa mitt rum och fylla i viktiga papper och skicka in. Men först ska jag ta och se Zlatans mål mot england en gång eller två. 
 
 

Onsdag

Trött tröttare tröttast, är alltid trött efter att ha jobbat kvällen, har så svårt att sova då. Ikväll blir det bara att ta det lugnt och ladda för en ny jobbardag imorgon. Har lagt mitt önskeschema för nästa period, så bara hoppas att det mesta går igenom, för jag tyckte själv att jag lyckades med att få till ett hyffsat bra schema.

Hej då svenska kyrkan

Idag har jag bestämt mig för att gå ut ur svenska kyrkan. Gjorde en beräkning på vad jag skulle spara om jag gick ut och det var 128000 kronor fram till pensionen, baserat på den lön jag har nu, förhoppningsvis kanske man kan få någon krona till innan man går i pension. Frågan är bara hur man går tillväga för att gå ur kyrkan. 

Lördag

Var till mormor och morfar och åt middag idag och firade lite farsdag. De har ju varit i Kina och de hade köpt med sig balsam till mig och nya rosa örhängen (ibland har man tur som en tok). Jag fick även en chokladkalender och ett adventsljus, det var sista året i år sa hon, så den skall eldas med andakt.

Rubrik...

Sitter här och är trött som en gnu, fryser och undrar om helgen före jul räknas som storhelg? Det var nämligen någon som sa det, men det verkar ju vara alldeles förbra för att vara sant. Håller på och knåpar på ett schema, det ska tydligen vara klart till nästa vecka, så kan ju vara bra att börja spåna lite iallafall. Helgerna är klara iallafall för de har jag och Helena lagt lika, så att vi kan jobba långpass och därmed bara göra 2 helger på 6 veckor istället för varannan.

=)

Nu är det till 99.9% säkert att jag får jobba natten på julafton istället för julaftonskvällen :) men jag ska väl inte riktigt hoppa jämfota förns allt är helt klart.

Gladskit

Igår så var och mamma och hämtade Nora på dagis. Vi satt och tittade på filmer på datorn och bilder i mobilen, då Nora plötsligt tar upp pekfingret och säger nonono, jag fattar först ingenting, men när jag tittar på bilden så ser jag att det är Charlie´s Ida, och Nora sitter med ett leende från ena örat till det andra. Sen så tyckte hon inte att Jesper passade i mustasch.

KÖK

Nu är jag 59000 kronor fattigare, men snart ett kök rikare. Det blir att snika in sig på mat hos släkten när mamma och pappa är borta... 5 december beräknas köket levereras, så får väl se om det kommer då. 

Funderingar

* Jag vill köpa fläkten nu, men samtidigt så tänkte jag kanske önska mig den i julklapp.
* Hur länge vågar jag vänta med att beställa kylen och frysen?
* Har jag bestämt mig för golv än?
* När ska jag bli frisk?
* Ska jag lyckas klämma in en resa till Kina i vår?
* En sak som är säker är att imorgon efter jobbet så åker jag och beställer köket.

Bio

2014 ska jag gå på bio, för då har nämligen Känn ingen sorg premiär.
"Känn ingen sorg är en film baserad på Håkan Hellströms texter och musik. Filmen följer musikaliska Pål som drömmer om att lyckas med sin musik, men han har ett stort hinder, sig själv. Han är en oslipad diamant och det enda som är större än hans musikaliska förmåga är hans tvångstankar som konstant försätter honom i problem. Vi följer Pål och hans kamrater i en emotionell resa genom ett sommar-Göteborg där Pål kastas mellan kärlek och svek, förälskelse och försoning."
 

Igår var jag och Vicki på bio och såg Bitchkram, ovanligt att se Sundsvall med i en film och vad förvirrad jag blev när hon bodde på alnö och sprang genom skogen och helt plötsligt kom fram på norra berget, det gick liksom inte riktigt ihop för mig. Men filmen var bra.

Toblerone

Idag har jag testat toblerone crunchy almonds som Ulrica hade köpt till mig. Ganska lik den vanliga tobleronen men lite sötare. 
 
 
 
 
 

Sista matchen i allsvenskan för i år

 

Söndag

Jaha då har nästan hela den här helgen gått också. Fick en 3 dagars helg, då jag fick byta och jobba natten till fredag istället för fredagdag. Nu ska jag njuta av min enda lediga helg i november.
RSS 2.0