Tisdag

Idag så har jag varit bitter hela dagen, vet inte varför eller det kanske beror på tentan, fast ångesten har inte kommit än så jag är inte säker på att det beror på det. Sen så fick jag mitt schema och såg att jag hade en perfekt helg att åka ner till Göteborg (just den helgen så möter IFK-AIK), men då har de ju flyttat den omgången så att den matchen går på torsdagen istället för på söndagen = ännu mer bitter.

For ner på IP och kollade på SDFF-Hammarby, där det började åska och blixtra för fullt och SDFF låg under med 3-0 i 80 minuten, så då sprang vi till bilen och tog oss hemöver och såg att det blixtrade rätt bra över skönsmon. Men vi lyckades ta oss in till lägenheten utan att bli träffad av blixten iallafall, sen efter ett tag så lugnade det ner sig, dock så börjar det ta sig nu igen.

Första dagen på sista veckan den här terminen

Idag var första dagen på tentaveckan och den spenderade jag med Jenny och Lina på en Thairestaurang i Härnösand. Jag och Jenny drog även förbi dollarstore innan vi rullade hem i världens spöregn. När jag kom hem så pluggade jag faktiskt lite innan jag skulle plocka i diskmaskinen. Plockade i den och satte igång den och går för att göra nåt och när jag kommer tillbaka så löddrar det ut ur diskmaskinen, så då var det bara att plocka ut allt och köra diskmaskinen tom 3 gånger innan allt lödder var borta.

Lördag

Jobb 7-17 idag och sen hem och äta och plugga lite innan jag nu sitter död i soffan och tittar på Håkan. Frågan är om jag orkar hålla mig vaken och se CL-finalen ikväll, det är ju nästan ett måste att se den. Imorgon är det jobb igen 7-21, klockan brukar gå ganska snabbt ändå när man jobbar den där turen, eftersom man har 2 timmars rast som man sover bort. Fast på måndag då tror jag att jag ska strunta i att ställa en klocka och helt enkelt sova så länge jag kan.

Trötter

Sitter och tittar på så ska det låta nu, och Ponter Rogare är med. Undra om jag någonsin kommer att glömma bort det. Sen blir det att plocka fram jobbkläder och sen hoppa i säng och försöka sova några timmar innan klockan ringer alldeles förtidigt imorgonbitti. Inatt så fick jag sova iallafall, så det får nog bli med såndär lapp för ögonen inatt också. För jag kommer bli knäpp om jag bara ska sova några få timmar per natt.

Imorgon så visar de en konsert med Håkan, så den ska jag nog ägna min kväll åt.

Känns som om jag kommer att hamna i en dep...

Känns som om jag kommer att hamna i en depression snart, det är grått ute och det regnar och här ligger jag och läser om psykoser, schizofreni och depressioner. Men om 1 vecka då är det sommarlov:-D

Grattis

Idag så fyller Joss 21 år :)

........

Min far börjar bli som farfar, tror att jag kan allt om datorer, bara det att jag inte kan ett skit förutom om de program som jag använder. Sen att pappa blir så jävla förbannad värre än jag vet inte vad, bara för att jag inte kan eller fattar vad han pratar om. Sen att det närmar sig tenta för mig, gör absolut inte saken bättre, snarare totalt jävla sämre eftersom jag får sån äcklig ångest över tentan.

Psykiatri

Skola 8:30 - 15:30 idag, förmiddagen gick bra, men eftermiddag var lite trögre, men jag överlevde. Sen gick jag in till stan och mötte upp mamma och sen for vi hem. När jag kom hem så tänkte jag att jag skulle plugga lite, men efter ett tag så kommer jag på mig själv med att spela angry birds och gör ljudeffekter, så jag återgick till psykiatriboken och efter ett tag så kommer jag på mig själv med att sjunga last christmas. Jag kommer bli psykisksjuk av den här kursen!

Konstaterande

Ikväll så kan jag konstatera att jag tykcer det är tråkigt att köra automat. Man behöver ju inte göra någonting och man har ju en hand över vilket leder till att jag tror att jag kan svara och läsa på sms = Trafikfara.

Morotskaka

Har precis bakat en liten morotskaka, Jenny fyller år imorgon så tänkte att hon kanske ville ha en morotskaka att gnaga på när vi sitter på föreläsning. Så nu borde jag kanske ta och läsa lite psykiatri, fast det orkar jag nog inte, har ju en hel dag med det imorgon, så förhoppningsvis lär jag mig något då.

Solen skiner

Måndag

Nu har jag fått det bekräftat, tisdag nästa vecka ska jag få mitt schema, vilket betyder att jag måste vara trevlig under min tentavecka... Mötet var den 26 förra året, det kommer jag bara ihåg för att det var då vi kom hem från Turkiet på morgonen då, och jag var så trött. Imorse så ställde jag klockan på 07:30 gick upp och pluggade lite, sen for jag på stan och köpte 3 par shorts (jag som aldrig ägt några andra shorts än fotbollsshortsen) och sen for jag hem och åt och sen satte jag mig ner och gjorde 1½ tenta och kom på att det är psykiatrin jag måste plugga och det råkar just vara den som jag tycker är skittråkig.

Popcornkrydda

När jag var ner till Joss i Gävle i höstas så var vi på bio och då introdcerade hon mig för popcornkryddan som finns på bion. Idag när jag var på Ica maxi så hittade vi en stor burk (80gram istället för de små som är på 15 gram), så det köpte jag och sen åkte vi till stugan, för där kan man poppa popcorn, det kan man inte hemma. 

Vårruset

Idag var det dags för vårruset 


Det här var startnumren som skulle ta oss på en behaglig tur runt sjukhuset.


Vicki var extremt peppad innan vi skulle dra iväg.


Så här såg det ut när de seriösa skulle dra iväg (vi var ju tvungen att lämna ett försprång)


Klara färdiga gå!


Efter vägen så stod det rix fm´s hejjarklack. (Jennie och Julia satt och picknickade efter vägen men där hann jag inte får upp någon kamera)


Vi tog oss i mål på 53:05 vilket vi måste vara nöjd med, då vårt mål var att inte komma sist. De som kom sist gjorde det förresten jättebra för det var 2 st med rullatorer. Mest synd var det om Nettan och Kicki som inte fick gå i sitt eget tempo utan fick sakta ner.

Kontrollbehov

Jag har ett kontrollbehov som säkert inte är normalt, men jag börjar känna mig riktigt stressad över att inte ha fått mitt schema för sommaren än och att jag därför inte vet hur min sommar kommer att se ut. Jag måste ta och ringa Anita och fråga hur det går, för hon hade sagt till Emma att de skulle vara klara den här veckan, så ringer jag imorgon så borde jag ju kunna få ett besked om när vi ska träffas iallafall, så att jag kan lugna ner mina nerver lite.

Onsdag

Idag så har jag varit på kubenplan och tittat på Skol-DM, det gick inte så bra för de jag tittade på, men solen sken och jag har fått lite färg i ansiktet. Sen så kom Lillis och Nora förbi och hade med sig jordgubbar och grädde, det var hur gott som helst. Sen så var jag tvungen att kolla hur mycket jag skulle få i lön och upptäcker då att jag inte har fått något helg-OB, så imorgon så måste jag ringa till löne och fråga varför.

Skön kommentar

Jag var in och läste Fridas blogg där hon hade skrivit hur mycket beröm Oskar hade fått på utvecklingssamtalet på dagis. Sen så kikade jag på kommentarerna och jag älskar den här kommentaren: "Krama om honom från Gammel Farfar och Farmor som oxå är stolta, Skall berätta allt på Pensionärsföreningen. Vilka fina bilder, du är oxå duktig". Så det är det man gör på pensionärsmötet, man berättar hur duktigt sitt barnbarnsbarn är och gör de andra avundsjuka ;) Själv så tyckte jag att Oskar surrade mycket mer i måndags när han var här än när han var här förra tisdagen. Han börjar bli stor nu, så snart är det nog slut på: Jeckaa (hundvalpsögon) bära trappen.


Tisdag

Har börjat baka lite inför på torsdag, gjort cookies så nu är jag en bit på väg mot målet. Dock så har jag ont i fötterna nu så sitter och tittar på NittiLeaks från förra veckan, bara för att jag är för lat för att gå och lägga mig. Imorgon så har jag kanske världens sämsta förelsare hela dagen, så om det är fint väder så följer jag nog med Jenny och tittar på skol-DM istället.

Småttingarna

Sommar sommar sommar

Just nu så är jag sugen på att få veta när jag ska börja jobba, så jag kan börja planera min sommar lite smått, även fast det kommer att bli ändringar under sommaren så har man ändå lite hum om hur den ser ut. Jag är jäkligt pepp på att åka ner till Göteborg.

IKEA löser det mesta

Jag är för att det ska se snyggt ut även om det bara är på en fotbollsmatch. Så därför tyckte jag inte att det riktigt dög när det såg ut så här, jag tyckte helt enkelt inte att det såg snyggt ut.
Så idag drog jag med mig farmor på birsta och IKEA, där jag köpte 3 skålar och (sex) ett glas och titta så mycket bättre det blev och gud så mycket mer vi kommer att sälja!

Måndag

Idag kan jag konsatera att om man kliver upp tidigt så hinner man göra mycket innan klockan hinner bli så mycket. Idag har jag tillexempel hunnit med att läsa både psykiatri och pediatrik, så nu känner jag mig rätt sugen på att åka en sväng till birsta och köpa ett datafodral och sen lite grejer till fikaförsäljningen.


Jag vill att det ska bli fint väder så jag får använda mina nya skor.

Kort

När vi var på max så utspelade sig följande:
Challe: Vad kort du är
Jag: Jamen jag är längre än Nora
Challe: Det är min fot också

Var bara att konstatera att jag är kort helt enkelt.

Irriterad

Jag vill åka och slänga kartonger och tidningar innan pappa kommer hem. Så han slipper se alla kartonger det första han ser. Men jag orkar inte, jag har flugit omkring här hemma och försökt få det att inte se ut som ett bombnedslag, men det är ganska svårt när det ligger fotbollskläder och kassar med fikagrejer över hela lägenhet. Men nu har jag så ont i huvudet att jag överväger att ta en huvudvärkstablett.

Fredag den trettonde

Snacka om att det är tråkigt väder ute idag. Jag har lust att bara dra täcket över huvudet och sen sova hela dagen och kvällen. Men näe här sitter jag och försöker ta mig igenom ett kapitel i psykiatri boken, men det går så trögt och jag blir så trött på ögonen när jag lägger mig för att läsa. Men jag måste ta mig i kragen och läsa klart kapitlet innan klockan 16:15 för då är det dags för semifinal mellan Sverige och Tjeckien i hockey VM. Sen så ska jag och pappa ha en 112-kväll, dvs vi ligger och varsit hörn av soffan och tittar på avsnitten av 112 som vi har missat, samtidigt som vi smuttar på ett glas pepsi max.

Men sluta ring!

Men kan moderna försäkringar bara sluta ringa? De har ringt 3 gånger nu på morgonen och jag vägrar svara eftersom jag inte vill prata med de.

En tur på birsta

När jag låg och läste psykiatri förut så ringde min kära moster och frågade om jag inte skulle med på birsta. Jag var inte sen att hoppa på. Jag lämnade tillbaka mitt datafodral som jag köpte igår och sen så köpte jag ett par skor.
och sen så fick jag ett par as snygga skor av moster Ulrica <3

Torsdag

Imorse så var jag på det underligaste tandläkarbesöket jag någonsin varit på. Jag fick inte borta tänderna innan, jag fick sitta och vänta i 30 min efter att jag skulle ha varit där. Sen när jag kommer in så färgar tandhyginisten mina tänder med rosa färg (ni vet såndär man kunde ta när man liten för att se om man hade borstat tillräckligt bra?) och sen säger hon: Ja det är vid tandköttet det behöver borstas, nu är du klar. Jaha tänkte jag och gick därifrån väldigt förvirrad.

Nu är min rast slut så det är dags att återvända in i psykiatrins värld.

Regnet det bara öser ner

Imorse när jag gick hemifrån så sken solen och det var 14 grader. När jag går ner för trappen så ser jag att det är mörkt på himlen borta vid Haga, men tänker inte mer på det utan börjar gå. När jag kommer till Bäckparken så smäller det som satan. Jag blir rädd eftersom jag är rädd för åskan, men jag höjer volymen i mina öron och fortsätter att gå. Jag tycker att jag klarar mig ganska bra, men när jag kommer ner till stan så börjar det droppa lite, så jag bestämmer mig för att öka takten lite.

Men när jag kommer till hedbergska så bestämmer sig himlen för att öppna sig, och vi snackar verkligen öppna sig. Det regnade så mycket så att det gjorde ont och stuprören klarade inte av allt regn utan det var blött överallt. Där gick jag utan paraply. Det tog ungefär ½ sekund innan jag var totalt genomblöt, så det var bara att fortsätta mot skolan och se glad ut. När jag kom fram så försökte jag plocka av mig de yttersta lagren av kläder, vilket gick efter mycket om och men. Men det var en stor sjö runt om mig. Sen satt jag där och frös under 2 föreläsningar innan jag äntligen fick åka hem och byta om.

Det här är min nya kompis


Promenad i det fina vädret

Idag på förmiddagen så var jag upp på sjukhuset och lämnade några prover. Sen så bestämde jag mig för att gå tillbaka till skolan, och det var så varmt och härligt ute att jag inte ville komma fram till skolan, men det gjorde jag, men promenaden var fin så länge den varade.

Klockren

Antagligen ingen som förstår förutom min far, och kanske någon fler fotbollsnörd. Nu ska jag gå och se änglarna spöa makrillarna.

Sandaler eller icke?

Jag funderar på att köpamig ett par sandaler om jag kan ha inne i sommar när jag jobbar. (Jag vet av erfarenhet att de blir väldigt varmt att gå omkring i ett par foppatofflor med strumpor varje dag). Jag hittade då de här sandalerna som ska ge bättre vader och ett tränat arsle (jommenvisst), men de ser sköna ut så jag funderar på de ändå. Men saken är den att de finns bara i de här två färgerna i Sverige, och jag vet inte vilken som skulle passa sig bäst. Sen så har jag alltid hatat sandaler förut, men man kanske har vuxit på sig.
Bild: Google
Bild: Google


Hjärtat i halsgropen

Idag när jag satt på föreläsning så ringer min mobil och jag ser att det är chefen för solgården. Jag trycker av och går nervöst ut för att ringa upp och höra vad hon ville. Hon börjar med att säga vi har stött på lite problem inför sommaren (jag tänker, fan nu har jag inget sommarjobb). Men det hon ville säga var att de tyvärr inte hinner bli klar med sommarschemat tills imorgon (jag visste inte ens att det skulle vara klara tills dess) och att hon skulle samla oss vikarier för ett möte inom en snar framtid. Med en puls på 380 går jag in och sätter mig och försöker lyssna klart på föreläsningen.

Sitter på föreläsning

Sitter på föreläsning nu där först läraren tyckte att en hund och en partner var samma sak och antyder att de inte är välkomna på barnkliniken. Sen säger hon att kattungar och barn är ungefär samma sak, för att de har långt mellan ögonen. Det luktar förövrigt öl där jag sitter....

Lussebullar

Titta vad jag fick av Eva idag =)

Klagotant

Ibland så lönar det sig att klaga. Jag fick hem psykiatriboken i torsdags och den var avskavd på kanterna (dock så var det ett papper runt, så själva boken var det inge fel på). Så jag skickade ett mail där jag skrev att jag tyckte det var tråkigt att boken såg ut så här när man fick hem den. Tog 4 minuter så hade jag svar om att de ville ha bilder och att de skulle återkomma senare. Idag så fick jag svar om att de skulle betala tillbaka en summa pengar, så det lönar sig att klaga.

Promenad och tankning

Idag så har jag och farmor varit ute på en liten promenad, men den blev inte så lång, men den var bättre än inget.



Sen for vi ut till birsta en sväng men där var det så mycket folk, så vi tankade bara och åkte hem. Att tanka var inte det lättaste då jag hade farfars bil och han hade nån grunka som man var tvungen att skruva bort efter att man hade öppnat tanklocket (på våra bilar har det bara varit att köra ner slagen), men tillslut så kom jag på hur man skulle göra. NU ligger jag halvdöd i soffan och tittar på så ska det låta och funderar på om det är förtidigt att förflyta sig in till sängen.

Kudde

Jag tror jag måste erkänna att pappa har rätt när det gäller att jag måste ha nya kuddar. (Tur jag har 4 st oöppnade brevid sängen, det som är synd är att det är 3 förlite).

God morgon

Klockan är bara 10 och jag har redan hunnit med att läsa det jag hade tänkt läsa idag, nämligen läsa klart det som vi ska läsa i obstetrik och gynekologiboken. Nu ska jag slå på en tvättmaskin, baka cookies och sen tänkte jag försöka se om tvättstugan är ledig, så jag kan börja tvätta sängkläderna redan nu, istället för att vänta tills ikväll.

Bakat

Har varit lite effektiv nu i eftermiddag/kväll, har bakat 5 sorters muffins och pluggat. Nu så tänkte jag och se 112-luftens hjältar, men häcken till datorn ville inte riktigt det, så får ta och kolla på det på bärbara själv sen. Imorgon så är jag ledig,och då ska jag klippa mig, vet dock inte hur, dvs om jag ska spara ut luggen eller klippa den halvkort igen.

Onsdag

Idag så har vi haft Obstetrik hela dagen, dagen gick snabbt, kanske berodde det på vår lärare Kicki som är rolig och lättsam, dock har vi bara henne imorgon förmiddag, sen har vi inte henne något mer. När vi slutat så gick jag in till stan för jag tänkte kolla på ett par nya skor, jag hittade ett par som jag gillade men jag vet inte hur de sitter riktigt och det var lite svårt att känna efter, eftersom jag har köttiga och fina skavsår på båda fötterna. Sen så var jag och kollade på dataväska och handlade lite smågrejor åt mamma innan jag hör och häpna: tog bussen hem. Skavsåren gjorde för ont så jag klarade inte av att gå.

När jag kom hem idag så hade jag planerat att jag skulle lägga mig och kolla på en unge i minuten och Nittileaks, men då fungerade inte internet. Men tillslut så kom det igång igen, men man känner sig bra handikappad när det inte fungerar. Nu ligger jag och funderar på om jag ska ta mig i kragen och göra någon middag eller gå på kubbas och köpa rostbiff och ciabatta.

Tisdag

Idag så var det skolan mellan 8:30 - 14:30, gick ner imorse i hopp om att vi kanske skulle sluta när vi skulle sluta dvs 15:00, och då lifta med mamma och pappa hem. Dock så sprack ju den planen så det var bara att gå hem för mig. Väl hemma så bakade jag cookies, gick på affären och hörde nån som sa se vill, sa hej till Oskar och Robin. Oskar ville ha en brödbit så det fick han, hem baka morotskaka, koka spagetti, äta, birsta med grabbarna och moster, hem göra klar morotskakan, dö i soffan. Det är där jag befinner mig nu och gruvarmig för att kliva upp och ta mig in till sängen.

En bra måndag!

Idag så hade jag föreläsning om det lilla barnet, något som jag tycker är väldigt intressant då jag gillar barn och min tanke just nu är att jobba med barn i framtiden. Vi har även dessa föreläsningar hela dagen imorgon. Något som gjorde lektionen extra mysigt var att hon visade allt på diabilder, jag kände mig pytteliten och det kändes som om jag var hos Nenne och Bertil.

När jag slutade så plockade pappa upp mig och vi for hem och åt och sen åkte vi ut till stugan med diskmaskinen, hämtade en bok som jag köpt på blocket, för att tillsist hamna på Norrporten Aren och se Giffarna - Ljungskile. När vi frös hem så ledde giffarna med 3-0 och det var inte många minuter kvar. Nu ska jag fortsätta att titta på fotboll, dock blir det under filten med en kopp varmchoklad tror jag.

Om ni tittar noga så ser ni herr rådjur som jag störde mitt i middagen.

Måndag

Skulle vara duktig idag och ringa löne och be de dra mer skatt (eftersom det dras så lite om man tex bara jobbar en helg i månaden), så att jag slipper få restskatt nästa år. Men hon jag skulle prata med var sjuk idag, så bättre lycka nästa gång. Nu ska jag ta och göra mig iordning för att vandra ner mot skolan och kursstart, tror jag går till 16:00 hela veckan, snacka om omställning från att ha gått en halvdag i 4 veckor så kör vi allt på engång nu.

Första maj

Är helt slut nu efter ett 7-21 pass. Gruvade mig en massa igår, men när jag kom dit idag så gick det bra, så det var nog bara latmasken som talade igår. Nu ska jag stänga ner datorn och sova för imorgon är det kursstart i POP-kursen, ska bli spännande och se vad det är för kurs. Kan inte bli sämre än förra kursen.

Längtar
RSS 2.0