Onsdag

Idag har dagen gått i hickans tecken, inte mindre än 8 gånger har jag hickat idag. Efter jobbet for jag och plockade upp mamma då vi skulle käka och sen gå en sväng på birsta. Men det ändrade vi och allt slutade med att vi käkade sushi med Lillis och Nora här hemma hos mig. Nu har jag iallafall bestämt mig för att det blir kakeldekor med mönster, Funderar på om jag ska orka bygga ihop de andra badrumsskåpet och den nya förvaringen jag köpte idag, eller om jag ska gå och lägga mig och titta på TV och bara ta det lugnt. 


Saker att göra innan jag börjar jobba imorgon.
  • Anmäla mig till tjejmilen
  • Betala räkningar
  • Föra över pengar till Joss
  • Äta lunch med mamma
  • Bygga ihop badrumsskåp
  • Bygga ihop förvaringslåda(?)

Tisdag

Det är plusgrader ute, det blåser och solen vill nästan titta fram. Betyder det att våren är påväg? Man kan ju få drömma lite iallafall, nästa vecka ska det bli minusgrader igen. Nu är det dags att trycka i sig lite lunch och sen bege sig mot sjukhuset och ett kvällspass. Herregud har varit ledig i 4 dagar, känns som om jag inte kommer ihåg hur man gjorde när man arbetade. Hade tänkt träna innan jobbet, men min hals ville något annat, så jag tog och skruvade ihop ett badrumsskåp istället. Tänk om det är svinis jag har fått?

Kakeldekor, igen..

Jag är inne på kakeldekor nu igen, insåg hur senapsgul den var idag. Googlade runt lite och såg en som hade samma kakel före och hade köpt vanlig grå kakeldekor -->länk<--. Det blir en jäkla skillnad måste jag säga, till det bättre. Men jag är ju lite sugen på mönster, men frågan är om man tröttnar på de efter ett tag? Jag har ju ändå 38 synliga kakelplattor som ska täckas över och de få bilder som jag har sett på badrum med mönster så känns det nästan lite rörigt. Men samtidigt vill jag inte ha ett platt badrum heller. 

Icebugs

Jag och Pernilla var ute och gick idag, eller hon gick och jag försökte gå. Gick hyffsat i uppförsbackar, men i nedförsbackar var jag helt över. Var bara att hålla tungan rätt i mun och hoppas att man stod på benen. Pernilla har icebugs och hon gick precis som om hon gick på asfalt. Man kanske måste ta och införskaffa sig ett par, dock var de lite väl dyra och eftersom jag köpte 2 par skor igår, så kanske jag får vänta lite.
 

Kuddar

Söker kuddar eller kuddfodral som passar till mina nya ljusrosa filtar som jag snart har köpt. Det är ju snart vår och då vill jag byta ut de höstiga lila. 
Bild:Chilli

Pengarna ska flöda

När jag var i Uppsala så råkade jag köpa ett par skor, tro det eller ej men de är rosa.
Tur det är lön på torsdag!

Söndag

Dagen började med en promenad till mammsen och pappsen och där väntade ett träningspass lett av Oskar. Tror det blev 73 varv runt runt hemma hos mamma och pappa, tur att de inte bor så stort. Sen så hann vi med lite kurragömma också innan det var dags för mig att bege mig ner till stan för en fika med Ida,  snackade lite skit och om hur hon har det där uppe i Umeå, sen var det dags för Ida att bege sig till tåget och åka hem igen.
 
Åkte hem och plocka ur lite grejor ut bilen (som jag har tänkt gjort i evigheter), kom upp i lägenheten, skruvade upp en låda, bytte sängkläder, dammtorkade. Sen ringde mamma och frågade om vi skulle ta en promenad ner till biteline och käka middag, sagt och gjort vi gick ner, åt och gick hem igen. Väl hemma igen så dammsög jag och torkade golven. Efter det så tyckte jag att jag hade varit så duktigt, så jag belönade mig själv med att beställa, 2 par skor och en jacka, allt i rosa. Nu är det dags att hoppa i säng för imorgonbitti väntar en prommis med Nilla

Mjölk

I Uppsala såg jag att de hade mjölkförpackningar i alla möjliga storlekar. Har vi det här hemma också? Jag dricker ju typ inte mjölk, men jag har det typ alltid hemma ändå eftersom man kan få besök och de vill ha mjölk i kaffet, så tänkte att det kanske är bättre att slänga mindre mängd än 1L varje gång? Någon som vet hur mjölk med långhållbarhet är?

Köpmani

Det är rea på mina favoritskor. Om det inte vore för att jag hade ett par så hade jag köpt ett par. Tyvärr så finns inte min storlek i de svarta, annars hade jag slagit till på de. Men jag får väl helt enkelt vänta och se vad det bjuds på för färger i år. Eller vad har jag för storlek i skorna förresten? Hittade en jäkla snygg jacka också, aja drömmer vidare, lönen kommer inte förns på torsdag.
 

Ledig!

Dagen har gått i lite i ångestens tecken, kände det redan imorse när jag hämtade Jossan, sista gången jag hämtade henne. Sen var det avslutningsfika och sist och kanske mest ångest fick jag när jag skjutsade hem henne och det verkligen var dags att säga hej då. Vem ska jag nu ligga och halvsova och titta på film med i soffan? Aja, blir att försöka planera någon resa ner till henne i vår, gäller att försöka tajma in en helg bara, vilket inte är det lättaste när man jobbar inom vården.
 
Är nu ledig i fyra (4) dagar, herregud undra när det hände sist? Har tvättat en tvättmaskin och plockat ur och i diskmaskin samt satt den på timer, så att den ska vara klar när jag vaknar imorgon. Klockan är ställd på 7 imorgon, så jag hinner vakna till och ta mig ner till järnvägsstation innan tåget går, har tillochmed gjort iordning frukost, precis som om jag tror att jag kommer att äta den.

Måndag

Överlevde natt 3/3, men jag var verkligen trött när jag kom hem imorse. Tror jag sov innan jag hann lägga mig ner på kudden. Är fortfarande trött och frusen av mig, längtar tills det är lagligt att gå och lägga sig, det borde det ju vara strax efter 19? Tog en promenad ut mot metso när jag vaknade, men hann bara till handelshuset innan jag blev upplockad. Imorgon efter jobbet blir det att gå till blodcentralen och lämna lite blod, har ju missat de 2 senaste gångerna jag skulle dit. 

Söndag

Dags att göra sig iordning inför natt 3/3, skulle egentligen inte jobba inatt, men nu blev det så. Det är bara synd att det inte är någon som vill byta pass med mig på tisdag. Börjar nämligen 07:00, hade inte varit helt fel att fått byta till kväll, så att man får sova lite. Man ställer ju inte om dygnet bara sådär.

Lugg?

 
Funderar på att skaffa lugg. Man ser ju ut att ha jävligt roligt ut när man har lugg.

Rubrik

Vaknade alldels för tidigt idag, dvs runt 12:35. Men tvingade mig själv att ligga och blunda och försöka somna om till 13:20. Hade då fått ett sms från mamma med frågan om vi skulle ut och gå i det fina vädret. Jag hade ju totalt missat att det var fint väder eftersom jag inte hade kommit upp ur sängen än. Blev en kortpromenad, typ 2 km. Jag är less på min förkylning nu, vill bli av med den så att jag kan fortsätta öva på den konstiga magövningen (hade snart tänkt försöka ge mig på de snea, men det får nog vänta ett tag till). Just ja moster bara så att du vet så måste du tvinga mig att springa minst en gång i veckan när jag kommer och hälsar på. Men eftersom jag inte hittar så måste ju du följa med, bra va? Är ju bäst att vara förberedd ifall det är så att jag får åka ner och springa tjejmilen med jobbet. Men chefen skulle ju kolla upp om det var så att hon kunde släppa iväg mig också den helgen, hon skulle ha kollat upp det till slutet av den här veckan, Pernilla hörde du nåt? Känns ju bra att jag skriver det här samtidigt som jag sitter och äter godis och tittar på melodifestivalen. Ja det var en liten utsvävning.
 
Efter promenaden så följde jag med mamma hem till de, fick frukost tog VM-brons i slalom, sen intog jag soffan, för det var skidskytte. Skidskyttet gick åt helvete, men det var bara att ladda om inför hockey Luleå - Frölunda. Luleå vann så klart. Sen var det inte så mycket kvar av dagen innan det var dags att bege sig till jobbet.

Funderingar

Sitter och försöker pussla ihop ett schema lite snyggt. Jag ska jobba min 6 veckors period natt med start 22 april och min tanke då är att jobba lite fler nätter vissa veckor mot för vad man gör i vanliga fall, så att jag kan åka till Kina lite tidigare (jag har semester från 3/6 - 21/6), just nu har jag lyckats pilla med schemat så att jag går av natten 22/5. Men frågan är väl om jag får lägga så, det finns säkert någon som skall tycka till om det. Men har andra fått lägga så, så tycker jag att jag också borde få lägga så?
 
I Kina så vill jag åka upp till Peking och titta på muren och vandra lite på den, gäller bara att få med mig moster dit också, för jag vill gärna inte åka själv, men henne kanske man kan muta med några marabou chokladkakor och något paket bregott. Eftersom jag är flygrädd av mig så vill jag nog helst åka tåg upp till Peking, men de tågen går ju så fort, och blir jag åksjuk av att åka x2000 här hemma, så lär jag väl bli åksjuk av att susa fram i 200 - 300 km/h också. Appropå x2000 så måste jag kolla upp tåg till Uppsala och ev till Stockholm till helgen.

Förstår inte

Har kollat på unga mödrar och jag förstår inte riktigt hur man inte kan vilja jobba, tjäna sina egna pengar och kunna göra vad man vill (när man är ledig eller har semester) och att kunna köpa det man vill. Jag blir rastlös av att bara vara ledig några dagar och kryper på väggarna om jag råkar vara ledig 3 dagar i rad. Men det är klart man kanske kommer in i det, att bara gå hemma och släpa benen efter sig och leva på andra. Att dessutom skaffa barn utan att ha ordning på sitt eget liv det är en gåta för mig, men de tänker väl som så att de får barnbidrag och att de kan leva på det och nära och kära köper grejor till barnen. 

Så var det

Allting började för 300 år sedan. Eller ja kanske inte riktigt, men det var på den goda tiden när lunarstorm var populärt som jag av någon anledning kom i kontakt med... Fortsättning följer

Fredag

Pappa ringde vid halv 10 imorse och frågade om vi kunde åka lite tidigare så att han kunde hämta ut sitt pass. Ja svarade jag och lovade att jag skulle vara där 15 minuter efter. Så det var bara att kliva upp och dra på sig lite kläder och sen åka och plocka upp pappa, hämtade ut hans pass och sen åkte vi på ljuspunkten och kollade på en vägglampa (han tycker att jag borde ha en i hallen eftersom det är så mörkt, jag tycker jag ser bra, men alla andra tänder taklampan).Sen lunchade vi på subway och sen åkte vi hem till farmor och farfar och tog en koppkaffe, inte jag då men pappa. Hem och försöka sova någon timme inför nattjobb, gick sådär då det var en massa tankar som snurrade och en granne som spelade så hög musik att glaset på byrån förflyttade sig. 

Frisören :)

Imorse var jag till frissan, testade som sagt på en ny frisör och jag måste säga att jag är nöjd och tiden gick jättesnabbt, när det hade gått 2 timmar så kändes det som om det hade gått 30 min. Jag gjorde mörka slingor och så här blev resultatet och billigt var det dessutom.
 
 

Damfotboll

Såg häromdagen en intervju med Pia Sundhage - Min sanning, snacka om att den människan verkligen brinner för fotboll och i synnerhet damfotbollen. Hela sitt liv har hon ägnat åt damfotboll, trots att hon knappt fick några pengar alls, typ ett par shorts. Så har du 58 minuter över ta och se den. Jag hoppas verkligen att hon lyckas med det svenska damlandslaget i hemma EM i sommar. Om man är ledig kanske man ska köpa sig en biljett till finalen på friends arena, tror typ en biljett bara går på 300 spänn. Skulle vilja få en biljett för det priset till ett EM för herrar...

Önskelista

* 1 st IKEA 365+ Kastrull med lock, rostfritt stål 2L
* 1 st IKEA 365+ Kastrull med lock, rostfritt stål 0.6L
* 1 st IKEA 365+ Kastrull med lock, rostfritt stål 5L
* 2 st IKEA BRÅN Bordslampfot, klarglas 30 cm
* 2 st IKEA JÄRA Skärm, vit 23 cm
* 1 st Soppslev
* Pengar
* Presentkort hos angiezka
* Carolina Gynning vinglas (dock ej de jag har).
 
 

Onsdag

Dags att hoppa i säng, imorgonbitti ska jag till frissan, testar en ny som vanligt då jag vill hitta på något nytt med mitt hår, men de 3 senaste gångerna jag gått till 3 olika frisörer så har det ändå blivit samma hårfärg. Men nu är jag less på att utväxten syns på engång, så nu vill jag testa på något nytt, typ slingor eller nåt. Men får se vad det slutar med imorgon.

En sjuk sköterska eller en sjuksköterska?

Se där nu har förkylningen brytit ut på riktigt. Somnade tidigt igår och trodde att jag sov tills klockan ringde imorse, men tydligen så har jag vaknat och svarat på sms vid halv elva igårkväll, inget jag har något minne av. Nu är jag ledig tills på fredag 21:00, då jag gör sista helgen för den här sex veckors perioden.

Måndag

Har en hals som gör ont, en näsa som är täppt och en natt där vi har suttit ner max 40 min under hela natten, gör att jag känner mig som en överkörd grävling. Funderar ändå på att ta en promenad till mamma och pappas jobb och lifta med de hem, men jag vet inte om jag orkar. Men någonting måste jag göra för annars kommer jag snart att ha somnat om.

Söndag

Igår var det jobb på dagen och lite festligheter på kvällen. Var tänkt att vi skulle gå ut på krogen, men så långt kom vi aldrig. Imorse när jag vaknade så slog jag på skygglapparna (för att inte se hur mkt jag skulle behöva städa), sen gick jag ut och gick, lurade med mig farmor och tog en prommis till höglunda och hem igen. Gick hem till mammsen och pappsen och intog deras soffa och nu vankas det snart middag. Funderar på att ta en tupplur sen innan det vankas nattjobb inatt, känns som om det har blivit många nattpass den här perioden, men det kanske är för att jag ska vänja mig inför sommarn, eller så beror det på att jag inte kan säga nej?
 
Det snöar som satan ute, men jag ligger och drömmer mig bort, till våren och fotboll. Är bara 1½ månad kvar tills allsvenskan drar igång, längtar. Måste få åka ner till Göteborg och se en match live på gamla ullevi i år, ska bara lura med mig någon. 
 

Grattis på födelsedagen världens bästa Oskar!

Första gången jag träffade dig, trodde du skulle gå sönder så vågade knappt hålla i dig.
 
Nu vet jag lite bättre!

Uppvärmning

Tjuvlånade mamma och pappas garage imorse när jag kom hem från jobbet, men orkade inte gå hem så däckade hemma hos de. Men de hade ju iallafall tur att maten nästan stod på borde när de kom hem från jobbet. Nu tänkte jag ta och ladda upp inför Sverige - Argentina, vad kan vara en bättre uppladdning än ett bad med ända ljus och programmet hissen?
 

Tisdag?

Natt 1/2 gjord, nu är det bara en kvar tills jag är ledig tills på fredagkväll, ja här kör vi inte bara 2 helger på raken utan 3, men jag ska inte klaga. Har lagt det så själv. Är så extremt sugen på att hoppa på ett tåg till Göteborg, men jag vill gärna att det är lite varmare ute så att man kan sitta på avenyn och äta sushi. Dags att ta sig i kragen och se om man kan åstadkomma någon frukost/lunch/middag och ta reda på tvätten. 

Hej träningsvärk!

Jag och Jossan var på gymmet i torsdags efter jobbet och körde ben, sen så kände jag mig tvungen att testa om jag klarade några mer vad det nu kan heta (när den andra puttar på dina ben och du ska vända de uppåt igen), så nu har jag träningsvärk igen. Kan tala om att det känns rätt bra när man nyser. Ska snart ta och göra mig iordning inför en jobbarkväll, har kort helg den här helgen, kväll idag, dag imorgon och sen natt måndag och tisdag.
RSS 2.0