Lägenhet

Tror att vår ena bilgranne ska sälja sin lägenhet. Betyder det att den där oskrivna regeln som vi har att de står längre ut på kanten försvinner? Så att jag måste börja vänja mig med att få det trängre när jag ska ut med bilen? Hur som helst 500000 i utgångspris och lägenheten ser enligt mig ut som ett helvete, allt måste renoveras. Skulle vara roligt att veta vad vår lägenhet är värd då.

Lördag

Har hunnit varit ut till Rotvik och fikat samt att mamma lämnade lite grejer. Nu så håller jag på som bäst och laddar inför den allsvenska premiären mellan Giffarna och Kalmar. Efter matchen så ska jag upp på hospice en snabbsväng och förhoppningsvis få mitt schema, sen ska jag hem för då är det Oleary´s kväll, men kycklingvingar, spareribs (vad heter det på svenska?), vitlöksbröd och hamburgare.

Fredag

När jag och pappa skulle gå på kubiken och handla till middagen så mötte vi Lindbergs, bjöd in de på middag. Det var jag som skulle stå för middagen, så blev det enda som jag kan laga, pasta med baconsås. Jag tror att de tyckte att det var gott eftersom de tog mer. Nu ligger jag och pappa och tittar på sista avsnittet av tunnelbanan, sen ska jag gå och sova!

Det här fick jag av moster <3

SNÖ

Det snöar!

Godnatt

Efter 73,5 mil är jag nu hemma igen och ska sova!

Sjukhuset

Idag har vi varit på KTC, tyvärr så kunde det inte komma någon från hospice, så jag och Jenny hade hela förmiddagen på oss att vänta på att det skulle bli vår tur med simuleringsdockan. Så vi var in på 13 och skrev ut en uppsats som vi var och lämnade på ASIH och sen så gick vi nere på sjukhuset fram och tillbaka, pratade med Kina, åt lunch, gjorde simuleringen och sen så gick jag hem. Idag var det långt hem, kanske var extra långt för att jag tackade nej till 2 st erbjudanden om skjuts. Eller så beror det på att jag har sån jävulsk träningsvärk i arslet!

När jag kom hem så gjorde jag en web-tenta, utan att ha öppnat boken, det kan ju bara sluta på ett sätt. Betalade mina räkningar, svarade på ett formulär och skickade in till skolan. Tänkte att jag skulle ta och plugga lite, men det orkar jag inte, så det får bli någon annan dag.

Onsdag

Konsumentverket säger att jag kommer att ha 5945 kronor kvar på mitt konto när jag jobbar i Halmstad, men betalar skatt i Sundsvall. Jag skulle ha bott kvar hemma, då hade siffran varit högre. Men kan jag spara 5000 varje månad så är väl det bra? Fast nu ska jag ju kanske inte leva snålt där nere utan åka till Ullared och utforska de södra delarna av Sverige, så blir det 500 kronor i månaden ska jag kanske vara glad.

Tisdag

Var på ambulansstationen idag på förmiddagen, var intressant och lärorikt. Tillexempel berättade han att det just ögonblicket som han berättade att det satt fast en ambulans på en lerig gata. Känns som om det är bra framkommlighet med de nya ambulanserna. Slutade 11:55 och sekunden senare ringer de från ROP och frågar om jag kan åka upp och jobba 12:30 - 21:00. Jag hade självklart inte tagit någon bil imorse, så var bara att snabbt som attan ta sig till bussen och hem och hämta bilen, så nu är jag ganska nyss hemkommen och helt slut!

Måndag

Idag kom Anna-Clara till mig och frågade om jag skulle kunna tänka mig att byta från MAVA till Hospice, och det kunde jag tänka mig att göra. Tänkte att det var bra erfarenhet inför sommaren samt att det är gratis parkering och att jag kan faktiskt cykla dit om jag vill och lyckas ta reda på vart min cykel är (kan vara bra att öva cykelmusklerna inför i sommar, då tanken är att jag ska låta bilen stå eftersom jag har tjatat att jag saknat att kunna gå till jobbet när jag jobbat på solgården). 

Ska snart ta och fixa middagen, är näst sista middagen eftersom på onsdag ska vi käka hos farmor och på torsdag lär det bli max i Uppsala eller något liknande. Ska åka med farmor och handla sen, sista handlingen på evigheter hoppas jag, om inte annat hoppas mitt konto på det.

Varför?

När vi åkte hem från stugan så började jag känna mig jävulskt trött. Kom hem och halvdog på sängen och kände mig jättekonstig. Fick ringa till farmor och säga att jag inte kom med bort och åt middag. Somnade ett tag, gick upp och spydde, somnade och vaknade och var sugen på lasagne. Så nu har jag en lasagne i ugnen och det ska faktiskt bli gott. Men varför blir det sådär? Är inte första gången det händer heller. Kan det vara friskluften jag inte tål?

Våffeldagen

Igår kom pappa med idén att vi (släkten som kunde) skulle grädda våfflor ute i stugan. När jag och pappa kom dit så sken solen så fint på nya altan, men den hade gått i moln innan de första hade kommit. Så jag och Nettan sprang och flyttade stolar efter solen, och tillslut fick vi det ganska mysigt.


Trots att jag är ett asfaltsbarn så tog jag den lilla snö som fanns och gjorde till kylskåp.


Nettan hade 1a passet i våffelgräddning



Alla äter

Titta vilka fina tallrikar vi åt på

Oskar spelar golf

Sen var det dags för en promenad för att se hur långt de kommit med vattendragningen. Oskar undrade varför ingen badade.

På promenaden hittade Oskar en tussilago som han skulle ge till mamma Frida

När vi skulle gå över till trestenshällan så var det lite geggigt, jag fastnade med skorna men Oskar tog sig tillslut upp, men då råkade han ramla på rumpan istället, så vi blev geggiga och jag fick åka hem i foppatofflorna...

Grattis i efterskott

FÖRE

EFTER
Mamma skulle du vilja vara snäll och köpa 4.26 meter ljusslang?

9 månader till julafton

Mamma har varit borta över en vecka nu och ska jag vara ärlig så har jag knappt hunnit reflektera över att hon har varit borta. Pratade med henne idag och jag börjar nästan fundera på hur hon ska få med sig allt hem i resväskan? Men jag har ju fått öva att laga mat iallafall och det är fan inte lätt att komma på olika maträtter, men idag verkade det som om jag hade lyckats med pasta och baconsås med smak av chili och paprika, för pappa sa att det var svingott. Imorgon är det våffeldagen så då blir det våfflor till frunch iallafall.

En gul dörr

Såg ganska vit ut förut, som tur är så är en ny dörr beställd.

Vem är vem?

Nya modet med möbler mitt i rummet

Vad hände?

Ojj då!

Lördag

Bytte dammsugarpåse igår och jäklar vad den suger nu, det blir ju tillochmed rent på golvet. Nu är det klart med lägenhet i Halmstad iallafall, en etta på Gladan ska jag få hyra från 1:a juni. Av hela Halmstad så lyckades jag och Sofie pricka in gatorna nästan bredvid varandra, är ca 500 meter mellan tror jag, perfekt säger jag. Så på måndag ska jag ringa och säga till sjukhuset att jag inte vill hyra ett rum längre. Nu ska jag ta och sätta fart så att jag inte slöar bort hela den här dagen.

Fredag

Passade på att fylla på busskortet nu inför praktiken, kändes som om det behövdes. Sofie har hittat en som skall hyra ut sin lägenhet under sommaren i Halmstad, så nu ska jag bara försöka få tag i hon som hyr ut den. Vore guldvärt att få ha en egen lägenhet istället för att bo i korridor. Eget kök kan vara värt några hundringar kanske, eller vem vet, det kanske tillochmed blir billigare? Så nu håller vi tummarna för att Sofie får tag i uthyraren så att jag kan ta kontakt med henne.

Vad säger man?

Idag har jag varit med om något som jag inte riktigt tycker är okej. Hände en incident på jobbet, så vi ringde sjuksköterskan och det tog 30 minuter innan denne kom. Det tycker jag absolut inte är okej, om man inte håller på något världsviktigt och sitter 1½ minut ifrån. Detta hade aldrig hänt om den ordinarie sjuksköterskan hade varit där. Jag kanske överreagerar, men det beror på att jag kände mig lite halvt nedtryckt efter igår när det var en som kom och sa: Jaha finns det inga ordinarie här? Vikarier kan man ju inte prata med, ni är ju inkompetenta, detta var dock ingen sjuksköterska. Denne hade kunnat säga det på ett vänligare sätt, och jag förstår att man hellre pratar med ordinarie personal för att man känner de bättre. Men som sagt denne hade kunnat säga det på ett snällare sätt.

Torsdag

Idag fick jag mitt anställningsbevis från Halmstad. Ska ta och läsa igenom allt ännu en gång innan jag skriver på och har mig. 4 Juni börjar jag iallafall och slutar 2 september, vilket betyder att jag skulle behöva fixa en bostad för hela tiden, men det orkar jag inte tänka på just nu.

Skor

Hade sån tur att vi blev bjudna på middag hos Nettan och Pelle imorgon, skönt och snällt. Nu ska jag hjälpa pappa en sista gång ikväll, sen ska jag hoppa i säng och sova. Här är skorna som jag beställde förresten, hoppas de ser ungefär likadana ut som på bilden och att de är sköna.
Eucomb.644.Rosa

Onsdag

Har nyss kommit hem känns det som, slutade 17 idag och då har ju halva kvällen gått när man kommer hem. Blir jobb imorgon också, så nu känns det som ett rätt beslut att beställa skorna. Nu håller jag på och klurar ut en middag tills imorgon, känns som om det kan vara bra att förbereda eftersom jag jobbar till 17 då också. Måste gå ganska snabbt då jag ska till Jenny på kvällen och fixa smågrejorna på rapporten innan den skickas in till Diva för publicering.

=)

Idag har mamma varit och köpt klockan som jag såg när jag var i Kina och som inte finns på IKEA i Sundsvall. Tyvärr fanns den inte i vitt, men en rosa funkar bra det också. Sen så har mamma köpt Greys anatomy boxen också, för 1/5 av priset i Sverige samt varit till skräddaren och beställt 2 linnen. Känns som om jag har fyllt hennes resväska nu.

Yes!!!!

C-uppsatsen är godkänd, så jäkla skönt. När vi var klar på skolan, så lunchade jag med farmor och Rutan, sen åkte jag och farmor till birsta för att kolla på skor med PU-sula, det visade sig att det inte fanns i hela Sundsvall. Imorgon ska jag jobba, det hade jag inte tänkt, men jag tänkte om nu och om jag tar jobbet, så är den dagen ungefär vad ett par skor kostar. Så nu ska jag bara bestämma mig för vilken av de jag ska ha.

nittonde mars

Jaha, då var man ett år äldre då. Hade iallafall tur att bli lite firad idag av Jenny och barnen och Victor & Emil. Nu ska jag sova så jag orkar kliva upp imorgon och få min dom angående C-uppsatsen.

systerlycklig.se

Läste en blogg som jag alltid brukar läsa och såg att hon hade köpt sig några träskor, sån som alla har på sjukhus fast de här var i roligare färger. Synd att det är så dyra, ska be mamma hålla utkik efter de i Kina. Tänkte att de kunde vara bra att jobba i. Dock bara de med PU-sula, har fått för mig att de är mjukare och bra för foten.
Alla bilder snodda från systerlycklig.se

Artonde mars

Igår så var pappa ut på jobbet och tvättade bilen, jag passade på att gå på birsta och byta ett par byxor, som jag aldrig hade använt, men som var trasiga. Dock hade jag inget kvitto, men det gick bra ändå. Köpte ett par leggings också, hoppas bara att det här inte är sånna som åker ner hela tiden. Det lär jag få svar på imorgon när jag provar dem. Imorse vaknade jag klockan 07:00 av att det visslade och hade sig, det visade sig att det var jag som visslade, fick ingen luft, så det var den stackars luft jag fick in och ut som lät, så jag som skulle sova i helgen, det gick ju åt skogen.

Lördag

Efter diverse förseningar med bland annat landat på fel flygplats, så har nu mamma landat i Shanghai drygt sex timmar försent. Hon har dock inte träffat moster än, utan hon står och väntar på väskan som inte verkar följt med planet till Shanghai. Själv har jag jobbat på egen hand och blöder.

sextonde mars

Dagen har gått i seghetenstecken. Jag och pappa skulle ner på Clas Ohlsson förut, men jag och han råkar ju nästan alltid ut för något när vi bara ska göra något snabbt. Den här gången var den en kvinna som hade fått soppatorsk, så vi fick putta bilen från vägen och sen åka och leta efter en dunk och fylla den med bensin. Hon sa att hon hade stått där ett tag, men att ingen hade hjälpt henne, och då handlade det bara om att flytta bilen från gatan, vart är världen på väg?

Fredag?

Blev inte som jag hade tänkt imorse heller. Hade tänkt sova länge idag, men så blev det inte, då telefon ringde två gånger vid halv tio. Något som jag känner av nu, tröttheten börjar göra sig påmind, men jag ska försöka att inte ta den där energidrycken jag har med mig, utan den finns bara i absoluta nödfall. Ska snart ta och skala potatis och bre lite makor och vem vet jag kanske orkar slänga ihop något tills dagpersonalen kommer? Har legat på latsidan ett tag nu.

Det blir aldrig som man tänkt sig

Blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Var meningen att jag skulle jobba kvällen i tisdags och sen dagen på onsdag, så jag hade planerat att sova här. Men igår morse (onsdag) 07:05 fick jag sms om att jag skulle jobba natten inatt också. Så här sitter jag nu, med obefintlig sömn och längtar hem till min säng. Men om drygt 5 timmar så ligger jag i sängen och snarkar och förbereder mig för en ny natt här. Är grymt sugen på pannkaka, och hade jag varit i Kina så skulle jag ha gissat på att det blev det till middag, för det är väl torsdag idag?

Tusen tack

Nu är jag färdig för slakt! Nu har jag så att jag kan flytta hemifrån, fick bland annat en riskokare, smörgåsgrill/grill, skärbrädor, äggdelare, receptböcker, bakgrejor, muggar, foppatofflor och en massa mer som jag inte kommer på såhär på rakarm och tom i bollen.

Grattis på födelsedagen världens bästa mamma <3

Grattis på födelsedagen världens bästa mamma <3

Söndag

Det är egentligen dags att sova för längesedan. För imorgon har jag många saker att komma ihåg. Kliva upp, duscha, sminka, ta ur alla sängkläder, komma ihåg att ta med morotskaka och paket, lämna igen en bok, och slutligen gå till skolan innan klockan 8:30. Då har vi den sista träffen med handledaren och sen ska vi finslipa det sista innan jag ska hem och tvätta och förbereda inför födelsedagsfirande som skall äga rum senare på kvällen.

Melodifestivalen

Filmen var rätt bra, sen for vi hem till Nettan och Pelle och kollade på melodifestivalen. Det roligaste med hela kvällen var namnen på jurymedlemmarna som de röstande länderna hade, vad sägs om Klitoris klitou från Cypern, eller Kukrik eller varför inte en Carbonara? Annars stod Pelle för underhållningen, Vicki hade kunnat blivit riktigt blöt om inte jag hade kunnat kväva mitt skratt.

Bio

Ska alldeles strax göra mig iordning för att sedan gå bort till Sandströms på skiftesvägen. Jag, Vicki och Nettan ska ut och käka och sedan gå på bio. En gång i Phuket skall vi se, en film som jag tror kan passa oss som gillar att skratta. På fredag har en annan film premiär som jag också skulle vilja se: Kvarteret skatan reser till Laholm.

Bild: Google

Negerbollar

För någon dag sedan fick jag 4 stycken chokladbollar av mamma. 4 stycken chokladbollar låter mycket, men om man tittar en extra gång så ser man att de inte är mycket större än min tumnagel. De var inte lika god som en vanlig chokladboll heller.

google min vän

Jag satt och funderade förut, vad gjorde man utan google? När jag skulle ta bort sidnummer på bilagorna till C-uppsatsen så hade jag ingen aning om hur man gjorde, men min vän google hade svar på det. Eller klickade man på det irriterande gemet och fick hjälp via den vägen? Har slagit in ett litet paket på kvällskvisten, så nu ska jag bara hålla tummarna för att mottagaren blir glad över innehållet.

Torsdag

Idag så har jag jobbat och tro det eller ej, det gick faktiskt bra att jobba till 17, men det är väl tack vare de man jobbar med. När jag kom hem så började jag fila på sidfot och sidnummer osv, nu så har jag äntligen fått till allt, så bara hoppas att vi inte ska flytta om några stycken, för då kan vi få problem. Har även slängt ihop en banka banka som mamma ska ha med sig på jobbet imorgon, bara nutellan som skall på innan den är färdig.

Onsdag

Idag har jag varit ledig, och jag hade tänkt att ta en sovmorgon, men det ville inte byggjobbarna som håller på och byter tak på huset bredvid. 07:03 började de att riva byggställningen, så då var det bara att glömma att få sova vidare. Låg och gjorde absolut ingenting, tills jag fick för mig att jag skulle städa balkongen, sagt och gjort ner med all pant och glasåtervinning i bilen och kasta mammas döda blommor och sen så dammsög jag balkongen och försökte göra rent lampan ovanför köksbordet, men den misslyckades jag med. Plockade upp mamma, for och pantade och handlade på tre ställen! Kom hem, gick bort till Jessica och Luke och tittade hur det gick, pappa och Luke höll precis på att sätta upp den sista våden när vi kom, och jag måste säga att fondväggen är riktigt fin, så fin att man skulle vilja ha den hemma.

Bild:Eco

Nu ska jag hoppa i säng och titta på de två avsnitt av Greys Anatomy som är idag och sen skall jag sova, för imorgon ska jag jobba 7:30 - 17:00 på väster. Sen ska jag hem och baka, för det är tydligen mammas tur att ha med sig fika på fredag.

Tisdag

Jag har så mycket idéer, men jag har ingenstans att göra av dem. Är sugen på att tapetsera om i mitt rum, men det är ju onödigt när jag förhoppningsvis inte ska bo här hemma allt för länge till. Snart börjar äntligen hemma, och det lär ju inte ge mig mindre idéer direkt. Får nog ta och skaffa mig en lägenhet snart så att mina idéer får gå från teori till praktik.

Måndag

Vaknade alldeles för tidigt imorse och somnade för sent igår. Blödde näsblod, åkte iväg till skolan började blöda näsblod när vi hade träff med handledaren, for och fikade hos Ida och Victor, började blöda näsblod, åkte på stan med Lillis och Nora började störtblöda inne på IN, tog 20 min innan det slutade blöda. Åkte hem dog i sängen och där är jag fortfarande. Är nog dags att börja käka järntabletter igen.

Jag dör snart

Har så jävla ont i fötterna så jag tror jag dör. Var dumt av mig att köpa svindyra skor, när jag får mindre ont av foppatofflor med mina sulor i.

Man lär sig något nytt varje dag

För någon dag sedan så lärde Frida mig något nytt, nämligen att man skall schamponera håret 2 gånger. Så jag har testat det några gånger nu, och jag märker en jäkla skillnad faktiskt. Håret blir mer mjuk och fluffigare eller så är det mitt hår som börjar bli friskare? Enda nackdelen är att det går dubbelt så mycket schampo, så jag måste nog åka till Kina och köpa mer, då ska jag köpa balsam också. Jag är sjukt sugen på att göra något vårigt med mitt hår nu, så funderar på att boka en tid hos Kristina i slutet av mars, eller så låter jag utväxten växa lite till och gör något i maj innan jag tar mitt pick och pack och flyttar till Halmstad.

Trodde att klockan var halv sex men så fel jag hade

Den här tiden och fram till 06:00 är en jobbigtid, det är nu tröttheten börjar göra sig påmind å riktigt och oftast är det som sämst på TV:n nu. Tror jag få ta och ta fram min trasiga apa och titta på någon barnfilm, det är nog vad jag är kapabel till att förstå nu.

Namnskylt

Har ägnat halva natten åt att leta efter namnskyltar med militärklämma. Har hittat några, men de blir ju så dyra när man skall ha militärklämma plus att jag tänkte köpa en till Jenny i födelsedagspresent. Det lutar nog att det får bli från samma ställe som jag har beställt ifrån förut. Har en som ser ut som ett hjärta och sitter med nål.
Men nu skulle jag vilja ha en rektangulär med militärklämma, typ den där. Kruxet är att de kostar 95 kronor styck med militärklämma och ska man då ha några stycken så blir det dyrt.
Namnskylt Rektangulär Plast - 306 svart/vit
Everand.se

ÄNTLIGEN!

Det är inte 1:a april idag va? I sånnafall kan julkalendern i år bli riktigt bra!

Mysteriet på Greveholm är tillbaka!

Borta

Inatt blåste min sömn bort, satan i gatan vad det blåser!

Bättre sent än aldrig

Idag laddade jag över bilderna från Kina til datorn.

Torsdag

Tänk om man kunde vara en klippa på svenska, vad lätt det vore att skriva C-uppsats då. Idag har vi bara hunnit gå igenom resultatet och försökt hitta mer stavfel osv på det. Nu är Jenny på blodcentralen och jag sitter här och funderar på hur man skriver en diskussion, jag kommer dock inte fram till något, så jag tror jag tar och wordfeudar lite istället, dock går det inget vidare för mig, moster drog in 102 poäng på första ordet.
RSS 2.0