Fredag

Idag tog vi en cykeltur till grönsaksmarknaden och handlade monster potatis och lite grönsaker. Sen cyklade vi hem igen och kollade på Dear John, hatar filmer där man aldrig får veta om det blir ett bra slut eller inte, även om man får bestämma själv. 

Grattis Lante

Torsdag

Idag så regnar det ute, så klockan 10 åkte vi, jag, moster och Katja till nåt ställe där man typ kunde handla allt möjligt. Sen åkte vi till en sushirestaurang och käkade, jag provade på sushi med tonfiskröra och tro det eller ej men det var faktiskt skit gott. 
Sen gick jag och moster till Lotus och fick maikyr och hon fick pedikyr medan jag tog 1h fotmassage, Hon som gjorde naglarna på mig hade tänkt fråga om jag var släkt med mamma för hon tyckte att vi hade likadana naglar, men moster hann tala om före vem ja var. Det blev knallrosa den här gången, så får det bli en fransk manikyr när jag åker hem,så kanske det inte syns så mycket att man har nagellack på jobbet. 
Det var min jobbiga dag det ;) Ikväll blir det pannkaka eftersom det är torsdag. Jag är så imponerad över att moster lyckas få alla pannkakor hela, mina brukar vara mer trasiga än hela. Så därför överlämnar jag steka pannkakor jobbet till henne. 
 

Beijing

Första dagen/kvällen så var vi på silk street och tittade, sen gick vi ner till den förbjudna staden och himmelskafridens torg. Vi såg skorpinjoner på grillspett som fortfarande levde, har dock inga bilder på det, men det har moster. Dag 2 så åkte vi till kinesiska muren och tittade. Det var fantasiskt att se en del av muren, men nu har jag sett den och behöver inte se den igen.På kvällen när vi kom tillbaka till hotellet så gick vi på silkstreet och köpte lite grejor innan vi gick till en dansk restaurang och åt skitgod mat. 


Vi hittade en ford som kanske skulle passa Robin
 
Sista dagen så tog vi med oss våra resväskor och begav oss 18 tunnelbanestaioner mot Sommarpalatset. Där var det fin utsikt. 
När vi hade släpat resväskorna upp för alla trappor, så tyckte vi att vi hade gjort oss förtjänt av lite starbucks.
Sen begav vi oss 18 stationer till järnvägstationen och där fick vi fördriva tiden med att ta kort. 
Sen begav vi oss hem till Suzhou igen! 
 

tisdag

idag har vi varit på muren, tänkte lägga upp några bilder, men eftersom det inte verkar gå att ladda upp bilder tiöl bloggen via mobilen, så får det bli ett vanligt tråkigt inlägg istället.

Söndag

Idag har vi varit och tittat på Charlie när han spelade fotboll, tyvärr så förlorade de med 3-2, men det var kul att titta på lite fotboll. Imorgon åker jag och moster upp till Peking för att shoppa lite och gå på muren, så kameran är laddad och snart ska jag ta och packa. Jag håller tummarna att jag inte blir åksjuk på tåget. Har varit på subway och handlat mackor till tågresan.

Uppäten

Inte nog med att jag har Kinas blekasteben, jag har även de mest myggbitna, 

tors, fre och lördag

I torsdags när jag kom ner så åt vi först lite lunch och sen satte vi igång och baka kanelbullar till international school day. Jag däckade i soffan 19:00 och 20:00 sa moster åt mig att gå upp och lägga mig i sängen. På fredagen så sov jag till drygt 8:00, mötte moster i trappen och hon sa att vi skulle ut och springa/gå med de andra portlands fruarna, sagt och gjort bara att byta om och sätta igång, höll på att dö av värmen, men lyckades överleva. Sen for vi och handlade och sen hem och fixa pizza inför vinlunchen vid poolen. Sen spenderades resten av dagen vid poolen, och duktig som jag var så hade jag smörjt in mig med solskyddsfaktor, fick lite extra 70+ av Andrea också. Idag så var det dags för international school day, där jag stod och väntade i minst 1 timme på vårrullar från Thailändarna. 

International school day

Kvällscykeltur

 

Snart får jag krama moster

Bara några timmar kvar nu tills jag får krama moster, och om några mer timmar får jag träffa Charlie och Jesper! Hoppas på fint väder när jag landar, men förhoppningsvis är det inte förvarmt. Ska bli spännande och se om jag lyckas hitta chauffören bland alla andra kineser. 

Onsdag

Klockan står på 04:30, men jag har redan hunnit ta ett bad och gjort mig iordning. Som vanligt så vaknade jag runt 2 snåret och kunde inte somna om, men förhoppningsvis är jag trött under flygningen ikväll/natt. 

Sugen

Jag är sugen på att gå på EM-finalen i fotboll i sommar. Kollade upp vad en biljett kostar och den dyraste kostar inte mer än 150 kronor, skulle vilja se det priset på en herr EM-final. Sen så vill jag åka till gbg också.

I-landsproblem

Jag har allvarliga problem, ska jag åka och panta, slänga skräp och så på engång när jag slutar på tisdag, eller ska jag åka hem och sova någon timme innan? Jag får ju inte sova allt för länge eftersom jag måste gå och lägga mig  hyffsad tid om jag ska upp typ runt 04:30 på onsdag.

Lördag

För det första så har jag sovit alldeles för lite idag, samt att jag har drömt en jävla massa och vaknat en gång i timmen av det. När jag gav upp så var det dags för hockey, den första perioden gick bra, men när andra började så började även giffarna spela, så då fick det bli giffarna på TV och hockey på datorn. Jag skulle behöva duscha också, för jag ska och käka middag kl 18 och sen ska jag bege mig mot ännu en natt på sjukhuset. Diska skulle jag också behöva göra, men det skjuter jag på någon dag till. Det är tydligen fint väder ute också, men det har jag inte sett än.

En heldag :)

Igår så hade jag en heldag med Frida och barnen, vi började med att göra den berömda tårtan. Isak han var lika glad som vanligt. 
 
 
Sen gick vi ut och köpte glass och gick till lekparken. Oskar och Frida hade hopptävling. 
 
 
När man hoppat mycket så blir man trött och måste relaxa lite. 
Sen fort vi ut till Armsjön och käkade middag och njöt av det fina vädret. Sämre kan man ju ha det!
 

Tårta

I onsdags när Frida var här så kom hon på att vi skulle ta och baka en tårta. Så sagt och gjort imorse så slängde jag ihop bottnarna
När vi trodde att hoppet för tårtan var ute.
Sen lyckades Frida rädda upp den, så att den blev riktigt fin. 

Torsdag

Har nyss varit ute och lunkat dryga 6 km, eller helt ärligt så blev det nog mest promenad, men det blev iallafall några löpsteg. Idag så kom jag ihåg att göra det min visa vän och kollega Pernilla Håkansson sa igår, nämligen att stretcha. Nu blir det ett bad, klockan åtta hos stjärnorna och jordgubbar. Sen får jag finfrämande och då ska vi baka mera. Är det någon som vet om det verkligen fungerar att bleka håret med citron och sol?
 
Fint väder hade jag på min tur iallafall.

Sömnlös i Sundsvall

Resultatet av en sömnlösnatt, 28 kladdkakemuffins och lövbiffsrullader.Nu försöka sova igen, annars får det bli en promenad och sen ett bad, innan jag ska upp och baka igen :)

1 uke kvar

Nu påbörjar jag snart min sluspurt inför semstern, ska bara vara ledig imorgon också. Sen så kör vi de 4 sista nätterna!

Natt 3/3

Just nu så pågår natt 3/3 för den här omgången. Imorgon när jag vaknar så är det tänkt att jag ska ta på mig promenadbenen och gå till Skönsberg för att göra fler nycklar. Bara hoppas att jag orkar och att vädret är hyffsat. Yr säger att vädret ska vara sisådär iallafall, så får väl hoppas på det.  Btw om 1 vecka så påbörjar jag min resa mot Kina. 05:35 så avgår tåget från Sundsvall C.
 
kl 12–18 Lettskyet 13° 0 mm Lett bris, 4 m/s fra sør-sørvestLett bris, 4 m/s fra sør-sørvest

Golvet på balkongen

Madrass

Om jag vaknar tidigt imorgon så ska jag åka ut och köpa en madrass. Den här närmare bestämt.
 
Bild:madrass

Vem har sagt att man måste vika kläderna i resväskan?

 

Söndag

Jessica, Luke och Cleo varit här, det var tur att jag hade en giraff som Cleo kunde leka med ett tag. Hon är ju så söt så man skulle vilja äta upp henne. Nu har jag nästan skrivkramp av all vidimering. Det är vid sånna här tillfällen som man ångrar att man har så många namn, men det var nog bland de första gångerna som jag fick skriva alla namn. Nu ska jag försöka få lite sömn innan det är dags för middag och jobbarnatt. 

Nu är jag nöjd

Nu har pappsen varit här och sågat till den sista raden av golvet till balkongen. Han fixade även till de sista dekorerna i badrummet, tänk vad enkelt det går när man har rätt verktyg, jag hade lämnat de 4 svåraste till honom. Jag måste säga att det blev bra, neutralare färg i badrummet och golvet på balkongen är inte lika kallt längre. 
 
Före
 
 
 
Efter

 

Pompad

Tog mig en 8.5 km promenad för att se om jag skulle bli nå trött, men det verkar inte så, det enda som blev var utslag på armarna. Nu ska jag vänta på att Jessica ska komma, sen ska jag hoppa i säng och försöka sova några timmar.

Ger upp

Nämen det är väl lika bra att man kliver upp, verkar ju inte kunna somna ändå. Kliva upp nu, steka lite pannkaka och hoppas att pappa kommer med sågen och fixa till plattorna på balkongen, sen kanske man kan gå och sova. Annars kommer det bli en katastrofnatt! Jag är så trött, men tydligen inte tillräckligt trött för att somna.

Somna då

Somna då din idiot!

Gummiklubba

Slå mig med en gummiklubba så att jag får sova. Nästa gång jag är ledig, så är det jag som ser till att vara vaken till 01:30 och sen gå och lägga mig, för jag kommer bli tokig om det skall fortsätta så här många gånger till. Tur det finns andra som är vaken den här tiden. så att man inte blir tokig av att bara stirra upp i taket. Funderar på om man kan gå ut och gå nu, eller om det bara är en massa läskiga typer ute nu.
 
 

Ska det bli en favorit i repris?

Dock mer kläder som ska med den här gången. Har börjat packa nu inatt när jag inte kunde sova.

Faaan

Det här är ett skämt. Vaknade 01:30 idag igen, vad är det för jävla fel? Kan inte sova hur länge som helst idag heller, då pappa kommer och ska hjälpa mig med golvet på balkongen på morgonen. Sen så ska jag ju jobba natten inatt med, aja kan bli spännande det här. Om det inte vore för att det är lördagnatt och mycket folk ute så skulle jag ha tagit mig en promenad nu.

Att göra

I veckan måste jag börja ordna med lite saker inför resan. 
* Växla pengar
* Köpa nya skor
* Köpa solglasögon
* Handla sånt som de vill ha ner (fritt fram att önska).
* Köpa shorts (har hört att det är varmare än 6 grader i Kina)
* Ladda MP3
* Boka tid för ansiktsbehandling + frans och brynfärg.
 
 
Men först ska jag ta och försöka sova, nu håller vi tummarna att jag får sova hela natten och inte vaknar 01:30 som jag gjorde inatt. Imorgon ska förhoppningsvis de sista plattorna på balkongen på plats och sen kanske jag kan dammsuga, Jag har ju dragit på det i över en vecka nu, men det börjar verkligen bli dags. Snart attackerar dammråttorna mig. 

Fredag

Idag så tog jag hem resväskorna från mamma och pappa, så nu kan jag snart sätta igång och packa. Kläderna tas direkt från torkställningen och ner i väskan, inget ska strykas här. Ligger och tittar på Sune i Grekland nu och jag måste säga att jag saknar de gamla skådespelarna, Sen ska jag försöka sova, hoppas att jag kan få sova en hel natt den här gången. 

Grattis Ola till SM-GULDET!

Torsdag

Idag kunde jag sova lite bättre och tur var väl det för jag måste ligga många timmar minus på mitt sömnkonto. Nu ligger jag och tittar på handbollsfinalen samtidigt som tvättmaskinen tvättar för fullt. Jag är ju lite sugen på att börja packa redan nu, så jag tror att kläderna som tvättas nu kommer att åka direkt ner i resväskan, när jag nu får tummarna ur arsle och hämta den. Inatt så är det dags för 7 natten på 8 dagar (sjukt det där lät), men sen är jag faktiskt ledig i 2 nätter. Jag har börjat sluta bita på naglarna för typ 347 gången, men nu tänkte jag att jag ska spara ut de till Kina, så kanske man kan kosta på sig en manikyr.

Onsdag

Nu har jag äntligen fått iväg mailet för att göra fler nycklar till lägenheten. Är nog bäst att ha någon extra ifall att man skulle få någon inneboende i sommar. Nu är det dags för natt 2/3, kan meddela att jag är svintrött redan, så det kan ju bli en spännande natt.

2 veckor

Dags att börja packa snart. 

Tisdag

Idag var jag, Pernilla, Helena och Ajax ute och gick, vi gick från Sidsjön runt södra och upp, sen tog vi en liten fikapaus vid backen och tittade ut över staden. Sen gick vi genom skogen tillbaka till Sidsjön, den sista biten var väldigt lerig, så just nu ligger mina skor i tvättmaskinen och blir tvättade, bara hoppas att de går att rädda något så när. 
 
Nu försöka vila en kvart eller två innan det är dags för jobbarnatt igen.

Lördag

Känns som om mina dagar mest består av att sova, ta en promenad och sen jobba. Det stämmer ju iochförsig, men något mer borde jag väl hinna med? Idag har jag ju faktiskt hunnit duscha. När jag vaknade så sken solen, så jag bestämde mig för att ta en promenad, hann knappt mer än runt hörnet innan solen gick i moln, men jag tänkte jag fortsätter. När jag kom till Lidl så började det regna, så innan jag var hemma var jag blöt och frusen, men jag hade gått 7.5 km iallafall. 
 

Torsdag

Klockan var ställd på 10:30 imorse, vilket kändes väldigt tidigt med tanke på att jag somnade vid 5-tiden. Klev upp gick upp till sjukhuset, hade brandutbildning, liftade med mamma hem, var ute och gick med Emil, totalt 12 kilometer idag, hem till mammsen och pappsen och åt middag, hem och ge sig på wifi och spotify igen, vilket funkade perfekt. Nu är det bara att ladda om för att spendera en natt på sjukan, dock är jag så sjukt trött så jag vet inte om jag kommer upp ur soffan. 

3 veckor

Nu är vi inne i rätt månad iallafall.
RSS 2.0