Bra att veta inför helgen


En 50 cl 5,2 % starköl innehåller 2,6 cl etanol , vilket motsvarar 6,5 cl 40 % vodka.

En flaska (75 cl) 12 % vin  innehåller 9 cl etanol, vilket motsvarar 22,5 cl 40 % vodka.

En 50 cl 4,5 % starkcider innehåller 2,25 cl etanol, vilket motsvarar 5,625 cl 40 % vodka.

En 50 cl 7,0 % starkcider innehåller 3,5 cl etanol, vilket motsvarar 8,75 cl 40 % vodka.

Subban

Idag så slutade vi klockan 11:55 det var väldigt skönt, då bjöd Jossi på Subban eftersom hon är stenrik ungefär som Joakim von Anka. Gott som satan var det och mätt blev jag så jag trodde jag skulle dö efter typ halva, men eftersom jag var tvungen att visa min tacksamhet så åt jag upp allt och sen gick jag och klagade på att jag trodde jag skulle spy, så säger lillmini Joss, jo men en halv halva till skulle man ju lätt få ner, då trodde jag att jag skulle tuppa av.

Så vi gick till körskolan men där var de ingen som kunde hjälpa oss att boka tider så då tog vi bussen hem istället, ganska skönt det var hemma vid 1. Så då började jag på KOL, så kom en liten bit iaf, även om det inte var mkt så var det något.

Nu ska jag gå och göra äckelpäckel fläskpannkaka till min far till middag, själv tror jag att jag hoppar över fläskpannkaka för det är inte gott!

Rullatorn är min bästa vän

49 dagar kvar tills jag fyller 18 och mellanslag på min dator funkar knappt så man får ta i som satan om det ska bli nåt, tror jag måste dammsuga tangentbordet en vacker dag.

Vågar inte

Jag vågar inte sova för jag har kollat på det okända och jag är ensam hemma så nu är jag rädd för att det ska finnas spöken här :S Haha låter säkert fjantigt men så är det att vara den yngsta fröken Sandström.

Zon istället för värktabletter

Om man har ont i huvve ska man smörja zon runt huvve då? eller hur menar de? För överigt är det 7 veckor idag tills jag fyller 18 år, det betyder att mamma är hemma om 7 veckor.

Ikväll så hade jag tänkt baka tror jag, någon som vet något smarrigt recept? Känner att jag kanske vågar prova på något nytt men jag vet inte, tror ni jag vågar?

India

Nyss snackat med mamma, var ganska bra telefon förbindelse må jag säga. Fast ibland så kom det in någon som sa nåt, men jag vet inte vad. Tror jag behövde prata med mamma efter mitt lilla utbrott förut, eller vad man ska kalla det.

Nu ska jag gå och laga mat, hoppas den blir lika god som den gången mamma gjorde den, haha svårt att tro det för jag har ingen vitlök som jag kan he i men ändå, jag överlever nog.

Nu hör jag några blåljus.

Sommar och sol 30 grader varmt, solsken och supa sig redlös, det är livet det!

Ska snart laga mat till mig själv, igen. Ska nog aldrig flytta hemifrån för det är så jävla tråkigt att äta ensam, tråkigt att vara ensam hemma också.

Förövrigt så kände jag bara för att ta en rubrik som inte hade något med inlägget att göra.

ARG

Jag har så ont i huvve så jag vill bara sova, typ migrän attack, men hur jävla lätt är det att sova när de håller på och borrar och spikar och hej och hå här utanför. Så skulle städa istället eftersom pappa sagt åt mig att göra det, så började och då hittade jag räkningar som skulle ha varit betalda som inte var det. SÅ MAMMA KOM HEM.

För han spelade de ingenroll han bah jaha ojj då typ ungefär. Man tappar ju liksom humöret för att städa när nåt sånt där kommer, sen så ville han att jag skulle stryka hans skjorta och det vill jag så fan heller göra nu.

Fläskpannkaka, Fläskkorv, Bruna Bönor med Fläsk

Ikväll har jag varit på birsta med far min, det är inte lätt att gå med han där, helst inte när han ska ha någonting. Idag var det en kavaj som stod på hans önskelista eftersom han skulle träffa kunder imorrn och behövde se ganska hyffsad ut.

Sista butiken vi var in i så hittade han en kavaj iaf, vilket var tur för annars hade det blivit ett jäkla liv. Sen så åkte vi och handlade, så nu har vi nästan mat tills mamma kommer hem om 5 veckor, köpte en massa äcklig mat så som korv, fläskkorv som min far ska få äta, själv ska jag leva på thaimat, det är så jävla gott om ni inte har upptäckt det än.

Smile or die




image89



Lite bilder från när Vicki fyllde år och från i lördags =)

Blåst

Haha ibland spelar jag blåst fast ganska ofta är jag blåst.

The rest of the day

Kan ju berätta lite om min dag som inte har handlat om GossipGirl. Imorse när jag satt och kollade på andra avsnittet så kom Jonathan, och han frågade om nån hade kollat på Outsiders igår, men ingen hade så han sa vad det hade varit om, och det var om pony play, helt jäkla sjukt var det iaf.

Sen så var det drama, måste vara en av de slappaste kurserna man kan gå. Lekte tidningsleken och vad nu den första hette. Sen så hade vi ju hål och jag och Joss kollade på avsnitt tre av GossipGirl. Sen så hade vi matte, jag fattade inte mkt av vad vi höll på med men men är ikapp Joss nu så nu kan hon precis som roger banka in det i mitt huvud.

Sen så var det engelska, hm vad gjorde vi där, jo vi skrev en dikt eller vad man nu ska kalla det, Joss är en jävel på att rimma och SöderHoorn sa ett ord som jag inte trodde han skulle säga, men han ångrade sig sen och sa att vi inte fick ta det, men det gjorde vi ändå.

Sen så skulle jag gå in till stan så skulle pappa hämta mig i stan, men så ringde han och sa att det hade kört ihop sig på jobbet så jag fick ta bussen från stan, som alla andra jävlar. Nu så håller jag på att koka ris och thaisoppa, jag är riktigt grym på det tror jag. Har kokat ris engång förut och då blev riset hårt och det gick knappt att äta.

Svarta grodor hoppar ur min min

Idag så har jag ljugit ifall någon undrar!

Synd för dig

Censuread

Beroende

Nu har jag kollat på 1 och ett halv avsnitt av GossipGirl, men nu måste jag packa ihop och gå på drama så nu hinner jag inte kolla något mer. Är typ 12 min kvar av avsnitt  två. Efter draman har jag 2 timmars hål ifall någon undrar så under den tiden hade jag tänkt ta och försöka se de tolv minutrarna som är kvar. Är nästan lite som en drog börjar man kolla vill man bara se mer och mer.

Gossip Girl

Nu har jag medicinsk grundkurs, men jag gör inte så mycket för jag sitter och kollar på Gossip Girl, stackars Joss som får slita och slita för att vi ska komma någon vart, medan jag sitter och garvar och försöker dölja det på något sätt så att ingen kommer på att jag sitter och kollar på GossipGirl, sen så är det drama om  nu Jennie är här vill säga, hon var ju inte det sist.

TV

Idag så har jag skrattat på kemin, haha alla var för trött för att vara  seriösa tror jag. Nu ska jag kolla på tv, eller det har jag gjort hela tiden sen jag kom hem men ändå. De bygger ett gräsligt kök på trean nu och så vill jag verkligen inte att vårt ska se ut.

TuffTuffTut

Jag tror att jag har kommit på att jag vill tågluffa, hehe men jag är nog den enda som vill det.

London - Liverpool?

Nu ska jag hitta något roligt man kan göra 30 april - 2 maj eller något sånt =) Nån som vet vad det kostar att åka tåg från London till Liverpool och hur långtid det tar?

Söndag

Idag har jag inte gjort ett piss, pappa väckte mig klockan  10 för vi skulle åka ut på birsta, men jag orkade inte utan han fick åka själv. Sen har jag suttit i fotöljen och spelat yatzy, jag är nog beroende måste nog söka för det snart tror jag.

Vid 4 så kom jag på att jag måste hämta datorn hos Joss så åkte bort till henne och sen så åt jag tacos hos farmor och farfar och skrev ut samhällen som är klar =) sen så gick jag hem och satte mig här igen och sitter här fortfarande. Kollar på oth nu =) och känner att jag fortfarande är stel i mitt lillfinger känner jag nu när jag skriver.

Saturday

Idag så har jag varit bort till farmor och farfar och käkat tacos för oss som inte gillar pitepalt och sen så¨åt vi fridas kakor till kaffet, det var mkt goda.. Sen så blev lucas otålig och då bestämde vi oss för att åka hem till oss och spela lite wii och de spelar fortfarande.

Lucas är en väldigt dålig förlorare har jag kommit på, hehe de spelar fortfarande för fullt, fast han sa att han skulle vara hemma till nio för då skulle han sova, haha men det går nog inte för sig. Knäppte en massa kort som jag ska lägga in sen när jag sitter vid min dator.

Vad tycks?

image80

Nästan klart bara lamporna och borden som fattas sen är det där klart, får se hur jag tänker med resten sen.

Lite stolt faktiskt

Är faktiskt lite stolt över mig själv att  jag har lyckats betala räkningarna, hehe det betyder väl nästan att jag är redo att flytta hemifrån? Fast det vill jag inte. Pappa håller på och jävlas med sänggaveln nu och sen ska hyllan upp och sen är det dags för mig att få in det hemska oranga, fast jag tror ändå kankse att mamma tycker det är fint, eller allt är väl fint jämfört med rummet hon har nu, fick några bilder och insåg att jag hade stått ut max 5 minuter där, men hon sa att hon hade vant sig nu.


Nu äre handboll!

Orange

Vi har äntligen hittat en kudde med lite oranget i, och pappa hade fått hört nånstans att jag var före min tid, för orange ska vara inne i sommar tydligen, men pappa trodde jag var jätte efter, asså efter 70-talet men men. Pappa ska fixa imorrnbitti så ska jag piffa till efter det sen knäpper jag väl kort och skickar till mamma.

En hel jävla fredag

Först vill jag börja med att säga att försök inte rensa fläskfilé med nio fingar och ett lillfinger som står rätt ut. Men nu ska jag berätta min dag från början.

Imorse så snoozade jag till klockan 7:15 vilket betydde att jag hade 30 min på mig innan bussen skulle gå, jag klädde på mig och pallrade mig iväg till bussen, kom till skolan och satte mig och väntade tills klockan blev 8:23 då vi gick upp till dramasalen, men där satt det en lapp på dörren, hemma med sjuktbarn. Vilket skulle ha inneburit att vi hade sovmorgon till klockan 10 om vi hade vetat om det.

Så så gick vi in till Hemköp i stan och handlade det jag skulle handla, och så fick vi tulpaner, undra varför liksom, men vi fick det. Sen gick vi tillbaka till skolan och satte oss och väntade på att cp fysik B skulle börja, gillar inte den läraren. Hade fysik B gjorde inte så himla mycket vill jag lova, sen så var det chili con carne till lunch och det tycker jag inte om så blev sportmacka till lunch idag igen.

Sen så hade vi handboll på idrotten som Matte och Jonte höll i, haha var ganska kul faktiskt. Efter ett tag så kände jag fan vad ont jag har i lillfingret. Kollar på det och ser att det inte står riktigt rätt till, för fingret står åt fel håll. Så går till hjelmen och säger vad kan man göra, han kollar på mig och säger gör det ont? Ja, fast inte dödsont, han skrattar åt mig, tar mitt finger och typ trycker till det gjorde mkt ont vill jag lova och sen så fick jag inte köra nå mer handboll.

Efter idrotten så var det engelska och det var tur vi inte skulle skriva någonting för det hade jag inte klarat av med mitt finger, hehe kunde inte böja fingret så det var la bra. Sen så hörde Anna av en kompis att man fick presentkort på 500 spänn om man var bland de 10 första som gick över den nya bron i in. Så vi tog bussen dit och då var klockan 14:55 och när vi kom upp så såg vi hur mkt folk det var så vi sket i det och gick till bussen.

Bussen hade nyss gått då Joss kom på hmm undra vad jag ska äta till middag idag, Subben föreslog jag, så då gick vi dit och hon köpte en hel sesam med kyckling, sallad, gurka och tomat med vitlöksdressing, så nu vet ni det. Eftersom jag är så snäll så betalade jag för henne, för jag ville ju inte att hon skulle dö av svält. Sen så tog vi 15:15 bussen hem och när jag kliver av bussen ser jag Carro, så surrar lite med henne sen ser jag Lasse åker förbi så Carro ringer han och säger att han ska plocka upp henne vid dagis.

Sen gick jag hem och försökte rensa fläskfilé men det gick ju som sagt som det gick med den. Öppnade ett dokument för att skriva lite på samhällen, men stängde den lika snabbt igen. Sen så gick jag bort till farmor och farfar och här sitter jag nu och ska strax fråga farmor vad det är jag ska handla till morgon dagens tacos. Sen ska jag väl åka och handla det på något lämpligt ställe, ska fråga Vicki först om hon vill ha mjuka eller hårda. 

Inlägget censurerat

Inlägget censurerat

Me helst vill jag att mamma kommer hem nu, gärna igår.

Det var värre än Catrin Bertlin i hennes värsta dagar

Idag har vi redovisat engelska och det var hur jobbigt som helst och jag skakade värre än ett asplöv. Var nervös före och inte blev det bättre av att emil var nervös som ett as och inte kunde sitta still. Men jag överlevde även om det inte gick så bra men men. Sen åkte jag och Joss upp på sjukhuset och lyssnade på världens mähäigaste människa men det gick bra även det och sen så åkte vi hem och pappa och jag häftade ihop sänggaveln. Den blev inte perfekt men de duger.

Sen blev det middag, lövbiff och pommes jag festade till på det idag eftersom jag skulle äta ensam, sen så kom Veronica hit eller hon är kvar än. Nu ska jag återgå in i sportens värld.

Lyssna noga du också, Håll käften

Idag så har vi varit på hedbergskas vårshow, vilket nog hedbergska eleverna inte gillade men men, hehe vi fick vara där ändå =) Den var ganska bra faktiskt  men jag ville ju få reda på hur det gick, vilken valde han, var pappan bög och hittade de sjön?

"Jag var en riktig hingst jag minns en gång när jag låg där i sängen, så stod hon i dörröppningen och sa att det brann i köket"

Jag hade precis lyckats bli av med backstreet boys låten som jag hade fått på huvve för att de hade sjungit den, vad händer då? JO jag hör den på radion, det är nog inte meningen att jag ska glömma bort den. Många låtar fastande i huvudet men men bara den som irriterar mig fortfarande.

När vi skulle gå därifrån så skulle sofie träffa linn så vi andra gick och sen så ringer sofie och frågar vart vi är då är vi vid polisen och då säger hon jag kommer nu, sen någon minut senare fick vi sms om att hon tog bussen och skulle åka ikapp oss men hon åkte ända till skolan och sen så kommer människan och möter oss istället för att gå in i värmen, så Sofie Wiström är dagens osmartis.

Efter skolan så gick jag in till stan handlade lite kläder och sen så gick jag ut till birsta och mötte pappa, men de hade så klart inte det vi skulle ha, så fick improvisera lite, och jag hade ont i nacken och ryggen så det blev en snabb visit där ute.


Grattis

 Grattis Vicki på födelsedagen nu är du nitton år och får inte längre åka på barnbiljett. Grattis grattis iaf =)

Vårshow

Skoldagen imorgon ser ut att bli en ganska skön, hehe den kommer att bestå av hedbergskas vårshow, och sedan den första lektionen av fysik b som är avkortad och då lär de inte bli så mycket gjort på den lektionen heller. Nu äre tänkt att jag ska läsa om elefanten, men Mafi har varit så snäll och skrivit 3 sidor och jag skrev en halv haha, det känns ju inte bra.

Svårt att andas

Idag i bilen hem så var det trångt och jag hade svårt att andas, haha trodde även jag skulle skratta ihjäl mig, Joss berättade hur det såg ut och jag såg bilden i huvudet eftersom jag inte såg så mkt själv, haha. Jonte klappade inte Mörtsjös katt utan nu var det elvira, haha han var den ende som inte hade trångt haha. Matte hotade med att släppa en brakare också, men det gjorde han som tur var inte, då hade vi nog alla dött. För mer och bättre information läs Joss blogg.

Middag blev det hos farmor och farfar stuvademakaroner och bacon mkt gott må jag säga, imorgon så blir det thaisoppa hos de för mig och farmor iallfall farfar och pappa skulle få något annat. Jag ska ha med mig thaisoppan så jag får väl ta med mig den på skolan hehe :P ska ju ha med mig en massa andra grejer också, blir nog nästan resväska imorrn :P

Det är inte av lathet!

Sluta bädda!

64 procent av oss svenskar bäddar sängen varje morgon, enligt en undersökning av Ikea. Kvalster älskar en varm, bäddad säng och för­ökar sig gladeligen när du bäddat. Detta kan leda till kvalsterallergi.

Därför är det bättre att - med gott samvete - hoppa över bäddningen. källa aftonbladet.

Så det så det är inte av lathet jag inte bäddar utan det är för att hålla kvalstrerna borta!

SLÖDAG

Det är det verkligen idag, såg Usa - Sverige inatt och klev sedan upp klockan 10:14 imorse så jag är inte så slö, eller iaf inte då. Sen dess har jag typ förlorat i yatzy mot en massa småungar och hunnit kolla på grey´s anatomy =) så otroligt spännande avsnitt, fast inte som de före, så nu kunde jag sluta titta för ett tag.

Igårkväll eller ja inatt kan man väl säga så fick jag ett cp ryck, jag började med att städa i mitt sminkskåp slängde en hel del, sen så började jag göra rent fogen i kaklet i badrummet, liksom hallå hur många hästar fattas det i mitt stall? Hann dock inte så långt eftersom halva kylskåpet låg i badkaret och jag råkade stoppa ner min fot i vattnet och jag blev blöt och tröttnade på att skura.

Tänkte sedan börja städa mitt rum och sedan knäppa bilder och lägga ut på mininredning.se men jag vet inte, haha är rädd för att alla ska säga men gud vad fult, du borde göra så här istället. Måste sätta upp tavlorna först, men det orkar jag inte göra, kan inte sätta tavlor rakt heller så jag överlämnar detta till min far.

Oh happy day

Jag har nyss pratat med Indien =)  Mamma ringde för att kolla om det gick att ringa till Sverige med hennes indienkort och det gjorde det, gissa om jag blev chockad och det var gratis att skicka sms dit iaf för mig, trodde bara att det skulle gälla svenska nummer, men det var tydligen gratis bara man skickade från Sverige så tur var ju det.


Luleå vann förut med 5-0 över Linköping =) så om Timjå förlorar ikväll så blev ju det här en riktigt bra dag. Nu ska jag skicka ett sms till Josefin ifall någon undrar.

19 Januari

19 Januari är det idag och det är 60 dagar kvar tills jag fyller år ifall någon undrar.

Senaste Nytt

Far och dotter Sandström de yngre har lyckats igen, de har lyckats gjort mat igen.

Eftersom ingen av de är några stjärnkockar så bestämde de sig för att dela upp matlagningen i mellan sig. Far stod för att stoppa in pommes friten i ugnen för att senare plocka ut de. Medan dottern stod för stekningen av lövbiffen.  Så som ni säkert har listat ut så bestod dagens middag av pommes frites med lövbiff och vitlökssmör.

När vi satt och åt så kom jag att tänka på när man var liten och åkte ut till klockis och det var Pelle som hade fixat maten så var  det antingen lövbiff eller spagetti och köttfärssås =)

Helg

Japp nu är det helg och det är skönt och jag ska sova eller iaf slöa hela helgen tror jag. Var och handlade för nästan 1000 kronor igår, för jag behövde som sagt lite nya kläder och det blev två nya koftor eller vad man ska kalla det för.


De  har äntligen varit här och hämtat sänggavlarna nu, hehe så nu är de borta och jag ska försöka klura ut hur vi ska kunna fixa vår egen nu, eller jag vet nästan men inte riktigt 100. Så om jag får med mig pappa så kanske vi köper tyg ikväll vem vet, fast jag tror inte det.

Elefant

Nu så ska jag snart gå och äta och sen så ska jag sätta mig och plugga kemi kanske om jag orkar, haha. För det är liksom prov sen och jag kan ingenting. Jag har nyss tagit reda på att elefanter kan grina, stackars elefanter. man inte tror inte att stora djur som elefanter kan visa känslor men de kan de faktiskt.

Kemi

Kemi kemi kemi kemi kemi kemi kemi kemi kemi kemi kemi kemi kemi kemi kemi kemi kemi kemi kemi kemi kemi kemi kemi kemi kemi kemi kemi kemi kemi kemi kemi kemi kemi kemi kemi kemi kemi kemi kemi kemi kemi kemi kemi  kemi kemi kemi kemi kemi kemi  kemi kemi kemi  kemi kemi kemi  kemi kemi kemi  kemi kemi kemi  kemi kemi kemi kemi kemi kemi  kemi kemi kemi.


image79
Det är vad min dag har bestått av typ.

Blåst

Nu så väntar  jag på att i huvudet på Gynning ska börja, och ja det är väl ett  program för mig för så dum och blond som jag känner mig idag  har jag nog aldrig kännt förut. Ska gå och ta en berocca nu så kanske jag blir smartare, eller varför inte  ännu blondare?


Idag är det typ ingen som har skrivit blogg =/ och den som uppdaterar varje dag har ju lagt ner sin, för hon hade blivit hotat eller något sånt. Aja men sånt är livet, man ska alltså inte läsa bloggar. 

Ta tag i det

Jag tycker fille borde göra något åt det han kom med som förslag, för ja jag skulle tycka det skulle vara roligt, eller hur Joss? Eller kanske bara jag som tycker att det vore roligt att träffa min gamla klass igen? eller några delar ur den iaf, alla behöver ju inte vara där, några hoppas jag inte är där, för då lär det bli tråkigt.

Om jag bara fattade något så skulle jag plugga kemi, men jag fattar ingenting och jag ska snart gå bort till farmor och käka pannkakor. Sen ikväll ska jag hem och kolla på i huvudet på gynning.


Less

Trött slut och allmänt less

Duktig flicka

Gud vad jag har varit duktig nu sen jag kom hem jag har

Lagat mat
Tvättat en tvättmaskin
Hängt tvätten
Tvättat en till tvättmaskin
Öppnat diskmaskinen
Blivit ren
Tillochmed läst kemi
Bloggat


Så nu ska jag slå mig ner och vänta på att det ska låta bluppblupp i telefonen, för det betyder att då är mamma framme i Indien och har slagit på sin mobiltelefon.

Måndag

Idag har jag varit på skolan som vanligt, och där var väl allt som vanligt, har inget roligt att berätta iaf. Eller jo det ska vara det att LA trodde att han var smart och skulle förklara för oss hur vi skulle göra, men vi sa att han hade fel, haha det roligaste var att han verkligen trodde att han hade rätt också.

Sen så kan jag berätta att min miniräknare dog idag också, så den behöver nya batterier. 

Kommer en dagens idag också, men dock bara en.

Dagens wannabe-pluggis: Sofie Wiström

Två år sedan

Idag den 13 Januari 2006 så åkte jag till Thailand för första gången, var även första gången som jag träffade Katrin och Thelma. Längtar faktiskt tillbaka till Thailand nu faktiskt, men det tänker jag inte säga högt för då kommer pappa tjata ännu mer på att vi borde åka dit.

Och varför jag kom ihåg att det var den 13 januari var för att det var just fredagen den 13. Men det gick ju bra att flyga då också, för jag lever ju än. Om det inte vore så att jag satt vid fel dator så hade jag bjudit på några bilder från då.

1. Nördarnas nörd

2. Tunasandwich dax

3. Någonting är väldigt roligt eller så är de höga

4. Hoppa i poolen

5. Färsk frukt, så jäkla gott, men jag blev ju av med min

Gone

Nu så har mamma åkt till Indien!

Hoppas hon inte behöver se några ormar och andra äckliga insekter och sist men inte minst att hon slipper äta kyckling.

=))

Face up to the fact that you are who you are

Nothing can change that belief

Just be



Bara för att jag ska ha sparat den någonstans.

Känn ingen sorg för mig Göteborg

image69

Tror ni att vi är miljonärer eller?

Nu så ska de höja busspriserna igen. Detta kommer typ att innebära att det går 520 spänn bara på bussen på en månad och har man bara studiebidraget så går nästan halva bara till busspengar, det är ju inte speciellt roligt om man säger så.

Så till våren blir det nog att börja cykla till skolan eller något sånt, för jag tänker inte lägga ner flera tusen på att åka buss, för det är inte ens roligt att åka buss, för bussarna är nästan aldrig i tid och sen så är bussarna så dåligt synkade så att om man kommer med en buss och ska med en annan så hinner man oftast inte med den, eftersom jag åker med tvån och den är nästan aldrig i tid, så är det nästan ett hallelujah moment om man hinner med en annan buss.

Så nu jävlar om ni höjer busspriserna igen efter det här då jävlar ska jag fan se till att jag aldrig kommer åka buss igen, så känns det nu iaf. Eller så får våra politiker ta och ge gratis busskort till alla som går i skolan, och inte att det ska vara 6 km ifrån, för man går inte 6 km på morgonen det gör man inte och ni politiker som tjänar miljoner skulle aldrig få för er att gå ens till ica och ni åker inte buss heller så ni vet inte hur dåligt de funkar och hur otrevliga busschaufförer som finns.

Saturday

Idag är det lördag och jag har typ inte gjort någonting alls, eller jo Jossi och Emil var här och åt förut, eller Jossi är kvar vi har spelat yatzy på internet, men jag förlorade hela tiden så det var inge roligt.

Vi skulle se en film men så blev det inte, kan för övrigt säga att Luleå vann förut idag och att det var jättebra =)

Fanns här inga fler än jag, så vore jag bäst!

Så sant som det är sagt!

Zzzz

Orkar inte med någonting typ, men jag tänker i alla fall säga grattis till Körkortet Nathalie!

Charlie har åkt hem så nu får man gå och sova tror jag, för vad ska jag göra uppe finns ju inge att göra uppe, eller ska jag ska snacka med Jossi först om att jag inte orkar som det är nu, men hon lär väl inte svara som vanligt.

Gråt dina tårar

Längesen man hörde den låten nu, hörde den nyss faktiskt. Haha tappade mobilen i golvet förut och tyckte så synd om den så jag började grina, haha då mår man inte bra. Så nu vill jag ha en ny, fast det syns inte på den att den har blivit tappad i backen men ändå jag vet ju om det och alla ni också.

Tåg forts

Var och letade runt och såg att man håller på att ta fram ett tåg som ska ersätta X2000 inom 4 år. Det tåget var grymt snyggt för övrigt, om man nu kan säga att ett tåg är snyggt. Hoppas det kommer fram då men de skulle bara gå på de spår som kunde klara av 250 km/h är det tänkt.

Kommer det att gå Sundsvall - Stockholm då? Det skulle inte heller förkorta restiden så mycket bara 20 minuter mellan Stockholm - Göteborg, fast det är väl bättre det än ingenting. Hade ju varit bra tyckte jag om man kunde komma ner till 2 timmar, istället för de 2,20 som det skulle bli med den nya och 2.40 som det är i dagsläget. Men det kanske kommer om 50 år eller då kanske vi telepaterar  (eller vad heter det?) oss emellan olika platser.


Tåg funderingar

När man är sjuk så ligger man och funderar mycket, i alla fall jag. Kom ihåg att jag läste att man ville förbjuda all inrikesflyg söder om Sundsvall. Jag kom på det här när jag läste jag om det på aftonbladet. Läste att X2000 bara var ett snabbtåg eftersom ett höghastighets tåg måste köra över 300 km/h i normal drift och X2000 bara kör 200 km/h.


Det är säkert helt omöjligt för vi har säkert för dåliga spår eller så är det inte tillräckligt många som skulle utnyttja det, men tåg är väl miljövänliga?  Och håller inte alla på att säga att vi skall värna om miljön?


Det vore väl as smart om det skulle gå att ha höghastighets tåg i typ hela Sverige? Tänk vad fort det skulle gå till Stockholm då? Nu tar det 3 timmar och 19 minuter tror jag, och det tycker inte jag alls är lång tid, men i dagens stressiga samhälle vore det inte bra om man skulle kunna köra på 2 timmar och 19 minuter i stället? Då skulle ju vilken jäkel som helst kunna pendla till och från Stockholm varje dag.


Man behöver ju inte ha det på alla sträckor men kanske från Luleå och ner efter kusten till Stockholm. (Fast det kanske inte finns något spår just där?, men då får ni väl bygga där eftersom vi så gärna vill värna om miljön) Och sedan kanske från Stockholm till Göteborg, Malmö, eller ja där det finns mycket folk som pendlar eller som kanske bor långt ifrån. Jag skulle tycka att det vore kul och som sagt vi skulle ju värna om miljön också som är väldigt viktig i dessa dagar.


Restiden från Luleå till Stockholm nu är ungefär på 12 timmar, men om man byggde en järnväg från Luleå efter kusten neråt så skulle man kunna få ner restiden till säkert 8 timmar, kanske till och med mindre. Tänk vad mycket de 4 timmarna gör för den stressiga människan.

Pissdålig

Just nu så mår jag pissdåligt!

Efter skolan idag så åkte vi ut till bommen och köpte thaimat och tog med oss upp till Vicki. När vi käkat så åkte vi hem och jag tog det lugnt, tills jag vaknar upp och halv skriker faan samhällen. Så gjorde lite på den, sen kom jag på att typ allas kommer att se likadan ut som vi lämnar in till Carina.

Nu ska jag snart gå och dö i sängen och se om jag får sova hela natten inatt, annars vet jag inte vad jag gör. Trött som ett as är jag, men det var jag inatt också men jag kunde inte sova för det, för halsen ville tydligen annat. Ska utse några dagens idag också.


Dagens fulaste röst: Jessica Sandström
Dagens pluggo: Mattias Nordholm
Dagens spunk: SJ (billigare att åka sundsvall-oslo än sthlm - oslo, med samma tåg från sthlm)
Dagens sämsta: Samhälle

Marängswiss

Det sitter jag och mular i mig nu tillsammans med Joss och Sofie, så här borde alla lektioner vara, sen så ska jag ut till Njurunda och lämna lite grejer. Jag hade glömt hur gott det var med maränger =) Nu så ska jag ta och mula vidare och rädda Jossi ifall hon sätter i halsen eller dör av att ha ätit för mig.

Cp

Om det inte vore för att det skulle vara kemilabb som ska vara med på provet nästa vecka så hade jag varit hemma idag, för idag är det helt outhärdigt i halsen, har börjat hosta också =/  Inatt så vaknade jag halv 4 och sen dess har jag varit vaken, på grund av halsen.

När jag kommer hem ikväll så ska jag nog sova sova och sova, om det nu går.

Onsdag

Var ju till farbror doktorn förut för min onda hals, men han sa att han aldrig hade sett en sån fin hals någongång, så han sa att det inte var något fel och att jag inte hade ont i halsen. Sen gick jag hem och spelade yatzy på internet, jag förlorar så fort Jossi kommer in.

Efter middagen som betsod av rödspätta och potatismos så åkte jag och mamma ut mot birsta för att kolla på ugnar och microsar. Vi hittade en micro iaf, så tror farfar skulle åka och köpa ut den imorrn eftersom min käre far har fått en muskelbristning.

Sen kom jag hem och bakade till mammas jobb och spelade lite till yatzy och kollade på det okända, och nu upptäckte jag att mitt mellanslag slutat fungera igen. Idag så kom tågbiljetterna iaf, men imorgon så kommer det nog inga tågbiljetter hem i brevlådan. 

Hmpf

Sänggavlen kan ju gå och hänga sig, det var ju en massa repor och skit på den, så den vill vi ju inte ha, jag menar vi har bara väntat 4 månader på den, men men. Så alla blev lite halv purkna, men men vi tar oss igenom det här tillsammans.

Jag är lite sur på Joss för tillfället.

Sänggavel

Halsen min är fortfarande död, men jag kom på att jag har sovmorgon imorrn så då blev det lite bättre inbillade jag mig. Funderar starkt på att gå och lägga mig, fast först ta den där berömda supen som man ska ta när man har ont i halsen =/

Om jag inte missminner mig helt så slutar vi ganska tidigt imorgon =) vilket är skönt, de ringde och sa att de skulle komma med sänggaveln imorrn också, får väl se om de verkligen kommer eller hur det blir med den saken. Som det ser ut nu så åker mamma till Indien på söndag, så vi får inrikta oss på det.

En död hals

Imorse när jag vaknade så hade jag ännu ondare i halsen än igår, och just i denna skrivande stund så gör det ondare än vad det har gjort hittills, fryser som ett as också, ska gå och hämta filten och sova lite i soffan ett tag tror jag. För övrigt så måste man ta i som ett as för att kunna använda mellanslag på min dator.

Idag på skolan så tog vi vårt blodsocker, jag hade 4.2 och Joss hade 4,4 tror jag, det betyder att vi låg väldigt bra till. Fick även igen våra prov, haha fick mvg och jag hade typ pluggat 8 min eller kanske 16 om man räknar med när jag satt med boken i knä men hade datorn över.

Idag så kom tågbiljetterna till Göteborg iaf, så nu ligger de hemma och väntar på att vi ska åka

Måndag

Nu är första skoldagen avklarad och ja jag har varit as trött hela dagen, vet inte vad jag heter ibland. Somnade typ 9 igår och sov till halv 11 imorse så man tycker ju att jag borde vara pigg men det är jag inte. Ont i halsen har jag också, fick det igår och då trodde mamma att hon kunde ta död på bacillerna med hjälp av päronkonjak eller vad det var, men det funkade inte och äckligt var det också.


Nu har jag iaf bokat tågbiljetter till mig och Jossi ner till Stockholm på sportlovet, så nu blir det en resa både på sport och påsklovet. Nu så sitter jag, Joss och pappa och kollar på hockey, Joss är den enda som tycker att Timjå ska vinna.

Klappat och klart

Nu är det bokat och klart

25/3 8:11 Åker jag, Vicki och Sara ner mot härliga Göteborg, vi ankommer göteborg vid 15:17 och sen så kan vi leva loppa där enda tills vi ska åka hem den 27/3 18:42 fast vi ankommer inte Suc förns 03:54 på fredagmorgon, men då har Lante lovat och hämta oss så det blir nog bra, han lovade idag men det kan han ju ha glömt bort.

Jag som var så jävla nervös när jag skulle ringa och boka hotellrum, men jag tänkte jag får ju snacka med en göteborgare och när hon svarar så är hon till min stora besvikelse skåning =( Men jag fick boka iaf, brydde sig inte om att  jag inte var 18. Så i och med det samtalet så är det klart att två av mina nyårslöften går i uppfyllelse, nämligen åka tåg och åka till Göteborg.

image69

Synd för Vicki att hon får vänta i 2 månader innan hon får verkligen användning av sin födelsedagspresent, men det får hon leva med.

Göteborg <3

Ser kanske ut att bli så att jag och Viktoria åker till Göteborg på påsklovet, tänkte först ta sportlovet, men kom på att då hade jag ju inte fyllt 18 än, roligare att ha fyllt 18 kanske. Tänkte att det kanske var en bra födelsedagspresent till henne? Hon fyller ju snart och jag har noll ideér annars, och jag vet att hon tycker Göteborg är en fin stad, eller mysig eller hur var det?

Lillis och Lante

Idag så har vi varit bort till Lillis och Lante och firat mormor hemma hos dem. Ifall någon undrar så älskar jag deras vardagsrum, allt passar så jävla bra, nästan äckligt bra. 9:18 blev jag väckt imorse och då satte jag igång att baka på engång, haha men jag hann inte riktigt heller och de med vitchoklad i blev totalkatastrof, vet inte vad som hände men kände att när jag gjorde smeten att det här kommer inte bli nå bra. Så de får pappa ta med sig till jobbet!

Och jag min smarta jävel glömde så klart kameran hemma, goddag yxskaft liksom, lite irriterad blir man på sig själv ibland.

Baka en liten kaka

Nu ska jag ta och sova, ska upp klockan åtta fast det lär nog bli närmare nio och baka kakor tills vi ska bort till Veronica och Lante imorrn. Så det är bara hålla tummarna för att jag hinner baka, annars blir det nog synd om mig. Helst om jag inte hinner kanelkakan för den sa Ulrica och Charlie att jag var tvungen att göra, lutar nog åt att jag gör en saffranskaka också, dock lär den inte bli lika god som den Katrin hade bakat. Får se jag kanske tillcohmed hinner med att göra cookies, men då blir det sånna med vitchoklad och de kanske inte någon tycker om?

Men det är nog bra att jag ska upp tidigt och baka för då kanske jag kan somna imorrnkväll eftersom den där saken på s börjar på måndag, dock har jag ju en sovmorgon jag kan njuta av men om man säger så här jag har väl inte somnat före 4 någongång på lovet. Fast jag sov ju typ 5 timmar natten som va så jag borde vara ganska död redan men det är jag inte.

Såg Ciao Bella förut, asså jäkligt konstigt slut eller var  det bara jag som inte förstod det? Jag har avverkat ganska många filmer under lovet, har säkert kollat på 13 dvd filmer om inte mer, sen så har man ju sneglat på några på tv:n också.

Trötter

Haha satan vad trött jag är, låg och läste bloggar till åtta imorse, sen kom mamma och väckte mig vid tolv, jag pratade med henne men mina ögonlock orkade inte öppna sig riktigt, så hon fick komma tillbaka en timme senare och försöka få upp mina ögonlock då.

NU är jag ska jag snart kolla på hockey, hoppas Timjå förlorar =) haha. Sen ikväll blir det VM-final heja Sverige, fast jag tror dock att Kanada kommer att vinna, för jag tror inte Kanada förlorar två gånger mot Sverige under samma turnering. Tror de är riktigt jäkla revanchsuga, hur det går får vi se vid 22 ikväll.

Rubrik saknas

Sverige gick och vann så nu är det final mot Kanada klockan 20:00 imorgon, fast först är det MoDo - Timjå som gäller, då ska man hålla på MoDo, ifall ni inte visste det. Mamma och Pappa har bröllopsdag också, så för några år sen så var jag och Jossi var på Fuerteventura  och inte badade i pool engång, haha snacka om misslyckat.  Vi var väl i Stockholm också?

Det enda som min far säger, vad du låter irriterad Jessica, eller är du sur?

Haha

Niklas Wikegård, haha snacka om att leva sig in i matchen, haha han tyckte Sverige skulle ha haft straff när det var typ 7 sek kvar, och jäklar vad upprörd han blev när det inte blev det. Nu är det sudden iaf och mitt hjärta har du slutat slagit för det var så nervöst.

Hur dum får man vara?

Idag så känns det som om jag inte kommer att orka göra något alls, så ska nog bara sitta här och vänta på att hockeyn ska börja, men den börjar inte förns 16:00. Vet inte om Jossi skulle komma bort och låna några filmer sen eller hur det var, fast det var för typ en timme sen hon skrev det, så hon kanske har hittat på något annat nu eller så ligger hon död av uttråkhet någonstans bara för cp internet inte funkade.


Kunden till supporten
- Jag har köpt internet och vill ha hjälp.
Supporten
- Hur långt har du kommit i installationen?
Kunden
-  Jag har plockat upp lådan med internet i
Supporten
- Ok, har du anslutit kablarna till datorn?
Kunden
- Datorn? Jag har ingen dator, jag har köpt internet!

Pannkaka

Jag är totaltförstörd, Luleå förlorade mot Timjå!!

Visste du att

I genomsnitt somnar man på sjutton minuter.

Vad kallar en sametjej sin dildo?

Svaret finns längre ner, haha hittade den i Bert Karlssons bok.


Idag så har jag varit på stan och fikat med Vicki och Sissi. Det är ungefär vad jag har gjort idag, sen ikväll så blir det hockey och jag tror att Indalingarna skulle komma ner, fast de hejjar ju inte på Lule. Men det gör jag och jag hoppas verkligen att de vinner så de slipper ligga näst sist. Sen så skulle Vicki och Sissi komma och låna några filmer tror jag.


Men nu ska farmor bjuda på mat, annansbiffar utan annanas men i såndär god sås =) Sen ska jag gå hem för då kommer Carro och ska låna lite filmer.



Svar: Fusklapp

Suneeeeeeeeeeee

Jag ska lägga mig och kolla på de sista avsnitten av sunes jul nu :P såg första dvd:n inatt eller imorse rättare sagt, var klart klockan 6. Imorrn så ska jag och valla farmor på stan och om jag känner henne rätt så ska vi väl vara där när de öppnar dvs 10 och så ska vi ha hunnit gått ner också ojj ojj.


Man måste ju börja halvvända tillbaka dygnet snart, för på måndag är det cp skola igen =(

Trött tröttare tröttast

Det är jag idag somnade klockan sex imorse och mamma väckte mig halv 11 och elva så åkte vi och började kolla på kök. Vi kom hem typ halv 2 igen och kvart i tre så åkte jag med farmor och farfar och hämtade farmors telefon som äntligen hade kommit hem.

Sen har jag spelat en jävla massa wii så nu har jag träningsvärk i armarna, haha typ hela armarna skakar men det är sånt man får leva med.

Trötter

Trötter ja det är verkligen det rätta ordet, ikväll känns det som om man kommer att gå och lägga sig tidigt eller känns det bara så men klockan kommer att bli 5 innan man går och lägger sig i allafall? Det återstår att se.

Ingenting är det på tv heller så nu sitter jag och kollar på nån hockeymatch som går utomhus och det är typ 74000 st i publiken.

Boxning

Haha Robin är sämst på Wii eller så är det Frida som är för bra. Hon har slagit honom 3 gånger i boxning nu, haha. Nu ska de spela tennis får se om han är lika värdelös i det.

Tisdag?

God morgon!

Idag så blev det en kortdag om man säger så, vaknade typ nyss och då var det ingen hemma så då gick jag tillbaka till sängen och skickade sms och frågade vart de var, då var pappa på jobbet och mamma och handlade, men nu kom de hem igen så nu är det väl bara att kliva upp för Robin och Frida kommer hit och äter sen.

Sovdags

Nu ska jag snart gå och sova =) Men jag vette fan om jag orkar gå in till min säng, men den är ju så skön så ska samla lite krafter och pallra mig dit!

Tvåtusenåtta

Nu är det tvåtusenåtta och det är det år jag fyller 18 =) Tolvslaget firades nere i hamnen med en jäkla massa raketer, hörde rykte om att raketerna därnere gick på 200 000 kronor. Träffade Vicki med flera därnere så gick med de, såg en jävla massa folk därnere som jag kände igen eller ja känner kan man nästan säga.

Nu så sitter pappa och Emil och kör wii som vanligt tänkte jag säga, haha vet inte vem som vinner nu eftersom de kör en massa olika, haha just nu så spelade de nåt där båda fick noll poäng, bra jobbat!

Jag fryser som ett as iaf, började göra det när mamma och pappa kom hem, vet inte om det var för att  jag kom på att jag var trött då eller vad det var men fryser gör jag och trött är jag också.
RSS 2.0