Torsdag

Maja och Helena kom förbi förut och fikade och hämtade sina skor. Vi satt och snackade om allt och ingenting när det ringer på dörren, det är Emil och Anna som kommer för att hämta sina converse. Så helt plötsligt var hela familjen Norrman/Westin i mitt vardagsrum. Sen var jag så jävulskt trött så att jag var tvungen att gå och lägga mig i sängen och titta på TV och försöka sova lite, det gick ju inte allt för bra, men men. Nu är det sista natten för den här gången, klockan står på 12:20 imorgon för kl 13 skall jag träffa Jennie på birsta för att snacka lite skit. Sen på kvällen är det middag med Jossan och några arbetskamrater och sen en krogrunda. Nä nu är det snart dags för Ernst så att tiden går någongång så jag får åka hem till sängen.

FUCK CANCER

Ja men då har man grinat en skvätt idag då. Jag tror jag har ångrat mig, jag vill nog inte jobba med barncancer längre, eller barn överhuvudtaget, barn ska vara friska och glada. Tänk att det snart är 2 år sedan jag var på barnmottagningen och gjorde praktik, Jag har tyvärr sett dödsannonser på alla barn som jag träffade där som hade någon form av cancer. En dog ju tyvärr redan under praktiken. Så därför håller jag alla tummar och tår för lilla Juno. För Isaac finns det inte längre någon bot, FUCK CANCER
 

Tillbaka på ruta ett

Hemma från Kina och tillbaka på jobbet igen. Nu är det 43 nattpass mellan mig och en veckas ledighet igen eller 86 dagar om man vill se det så, då är det den 17 september. Men innan dess ska jag ju åka till Stockholm och springa tjejmilen, dags att börja träna igen tror jag. Får nog ta och sova i stan någon dag så jag kan ge mig ut på en tur.
 
 

Söndag

Det är verkligen skitsvårt att ge sig på att köpa barnkläder här, nu när jag har tittat så har jag sagt att Oskar är 5 år, tänkte jag drar till lite, men ibland har det visat några tröjor som inte ens Isak skulle få på sig, frågan är om Anton ens skulle kunna ha de på sig. Har börjat packa lite smått, eller jag har provpackat typ allting och det ser ut som om jag skall få med mig allting hem utan större problem, om jag inte de sista dagarna hittar världsmycket att handla eller om det är fel på vågen.

Blooming onion

Idag så var vi ner til Shanghai och jag shoppade det sista, sen så passade vi på att gå på Outback Steakhouse och käka eftersom moster nu visste vart det låg samt att när vi var i USA och hälsade på för 400 år sen så var vi på en sån restaurang och åt. Självklart var vi tvungen att testa blooming onion, vi försökte lista ut hur man får löken att se ut sådär men vi kom aldrig fram till något.
 
 

Grattis Frida på födelsedagen

 

Torsdag

Jag är sjukt sugen på att åka till Göteborg, men jag vet inte när bara. Jag är ledig tisdag - söndag i mitten/slutet av September. Men saken är den att om jag åker ner så vill jag nog gärna på fotboll, och då är problemet att IFK Göteborg spelar hemma 23/9, dvs måndagen efter min ledighet. En dag kan man vara ledig utan att det ställer till allt för mycket bekymmer i schemat, men två dagar då måste man nästan ta en semesterdag, för att det inte ska bli så pillrigt. Men då ska jag alltså vara ledig nästan en hel vecka och sen måste jag ta en semesterdag. Det tål att tänkas på iallafall.

Onsdag

Idag är det någon dragonballfestival och det innebär att det är en röd dag och alla är ledig. Vi begav oss bort mot moon harbour imorse för vi tänkte att vi skulle titta lite på när de paddlar i sjön. Men jag ljuger nog inte när jag säger att det 100.000 - 200.000 kineser där, och man kan ju säga att jag stack ut ur mängden med mitt blonda hår. Vi gav upp ganska snabbt och cyklade vidare, eftersom fröken Sandström började bli kinkig eftersom hon inte hade ätit någon frukost så var Ulrica och Stefan tvungen att offra sig och gå på Heidi´s. Sen cyklade vi hem igen och gick till poolen och la oss där någon timme, dock utan sol. 

Tisdag

Idag var det dags för Charlie att gå ur 10:an. Eftersom han är min pucko och inte ett pucko i verkligheten så fick han gå upp på scen  och ta emot . Notera att han är den enda killen.
Sen hade klasserna gjort videos eller något annat för att beskriva klassen sin. Charlies klass sjöng först en sång om klassen och sen så dansade de en dans. 
 
 

Tri World Finals Shanghai 2013

Idag har jag varit på min första Tri federation match. Charlie och Jesper konverterade till kanadensare och spelade idag för Kanada i Tri Worlds Finals. Om jag inte är helt ute och cyklar så bestod de andra lagen av vuxna spelare som håller på med detta och spelar därför för sitt landslag. Nu är det ju ingen stor sport, men vem vet någon gång kanske den slår igenom och då kan jag säga att jag har varit på VM.
Bollen om man nu kan kalla den för boll såg först ut som en alvedon supp, men sen kom jag på att det nog var en gigantisk kaleroid. Målet är ju nästan lika stort som bollen.
 

Vad jag förstod så är det enda skydd som man har tandskydd. Man får tacklas och typ göra allt för att få motståndarna på fall. Så det smällde bra ibland och de flög åt alla håll och kanter. Det gick knappast att utläsa bollens bollbana då den kunde flyga hur som helst. 
Fransmännen visade att de var fransmän genom att bära basker
Engelsmännen var lite rädda av sig och bar hjälm, iallafall en av de.
Kanadensarna hade en smurf som levde sig väldigt in i matchen. Ibland hade han dock fullt upp med 3 öl flaskor. Han var imponerad över att de var så pass mycket yngre än alla andra lag. 
Här är Kanada som gjorde det jättebra, 2 matcher gick till straffar och i den tredje och sista matchen släppte de in ett mål i sista sekunden. Det är nämligen inte så lätt att räkna poäng i den här sporten, då det lag som gör mål får ett poäng och de som släpper in ett mål får -1 poäng. Och för att göra det ännu krångligare så är det 3 lag på banan i en match. Kanada bestod av 2 st kanadensare, 3 svenskar och sen är resten av okänd härkomst, tror dock att det saknas någon på bilden.

Lördag

Igår var vi ner till Shanghai och jag shoppade loss lite, bla ett par skor till mig själv och sen blev det lite smått och gott till Oskar. Just ja jag köpte även shampo och balsam till mig, så nu har jag så jag klarar mig året ut och kanske även nästa år, helt sjukt 1000 ml för 150 RMB, tror att du kan skicka efter den för 790kr i Sverige, köpte 2 st shampo och 1 st balsam. Till middag blev det grillat och Katjas potatissallad, den är väldigt annorlunda mot för vad jag är van vid, men jag tycker den är skitgod. Sen så åt vid kladdkaka som jag nästan måsta ha glömt att stoppa in i ugnen, för den var kladdig och det var väl kanske inte så kul att testa den för första gången när den är sådär, men de tyckte nog att det var gott iallafall. 
 

Det blir inte alltid som man tänkt sig

Imorse när jag var ute och sprang så var moster och Katja och handlade. När de kom hem så hade de bestämt att vi skulle ut och käka lunch och sen skulle vi på 90 minuters fotmassage, inte mig emot. Vi åkte till ett ställe och beställde, efter 45 minuter hade vi fortfarande inte fått maten, så då bad vi om notan och gick därifrån, så att vi skulle hinna i tid för fotmassagen. De masserar mer än fötterna vid en fotmassage, jag trodde jag skulle dö när jag fick huvud och handmassage, så jävla skönt. Sen åkte vi hem och åt en sen lunch samtidigt som vi tittade på TV. Jag sitter kvar framför TV:n medan Ulrica och Stefan är i köket och håller på med middagen. Jag har nämligen haft det stora ansvaret att föra över avsnitt 4 & 5 av Arne Dahl till USB-minne. Skulle kanske tro att det blir ett sånt avsnitt ikväll, för man vill gärna inte gå ut genom dörren, tror att vi snart behöver en kanot för att ta oss ut.

Fredag

Sa igår att jag skulle ställa klockan och gå ut och springa imorse, men när klockan var 02:30 och jag fortfarande inte hade somnat så kändes det inte längre som en bra idé. Så när jag vaknade strax efter 8:00 så var det bara att dra på sig träningskläderna. Sagt och gjort tittade ut genom fönstret och såg att det regnet öste ner. Men jag hade gett mig fan på att jag skulle ut, så sagt och gjort, in med mobil och lite pengar i plastpåsar och sen gav jag mig ut. Vet dock inte hur långt det blev, då jag inte vågade ta med mig klockan, då det verkligen ösregnade. 
 
Så kan tala om att jag var blöt när jag kom tillbaka efter min lilla tur. 

Svenska flaggans dag/Sveriges nationaldag

Dagen började med att jag struntade i att följa med upp til Wuxi, jag låg hemma och sov istället. När de kom tillbaka så bestämdes det att vi skulle beställa mat och sen gå till poolen och äta där. Sagt och gjort vi låg där ett tag. Stefan var sugen på en promenad så vi gick ut och gick en sväng. Men först knäppte vi kort på vår flagga.
 
När vi kom tillbaka från promenaden så hade moster gjort det lite mera svenskt än vanligt, duk med dalahästar, svenska flaggor, servetter osv. Lite kul för jag tror aldrig att jag skulle fira nationaldagen så hemma i Sverige. Till middag blev det lax och päroncider från IKEA, samt snaps, kan det bli mer svenskt?
 
I Onsdags så gjorde jag 2 stycken marängbottnar. Bottnarna såg jättefin ut, tills vi tog ut de ur ugnen igår, då de blev hur sega som helst, pga luftfuktigheten, men vi körde på ändå. Hade en tankte att jag skulle göra svenska flaggan på tårtan, men efter vi stötte genast på problem då vi inte kom på några blåa frukter/bär.Men jag gjorde ett försök iallafall och använder man fantasin så ser man att det är en flagga. Den var god iallafall!
 
 
 

Onsdag

Idag så bar det ner till Shanghai för lite shopping. Jag blev som vanligt dumsnål när jag stod där nere. Så det blev bara 2 stycken converse och en väska, men det var ju inte det jag skulle handla....
Har redan varit här i 13 dagar vilket betyder att om 14 dagar så sitter i planet påväg till Helsingfors. 

Måndag

Idag har jag haft min första riktiga semesterdag. Det var tänkt att vi skulle ligga vid poolen och inte göra många knop. Men poolen var stängd för rengöring, så vi följde med Katja och gjorde lite ärenden och köpte med oss lite makroner till eftermiddagskaffet. Jag kanske inte behöver köpa någon form, för jag var inte så värt förtjust i de här heller. Kan inte låta bli att undra hur mycket konstgjorda ämnen det är i dessa små rackare. 
 

Söndag

Idag så har vi varit till Wuxi och varit på IKEA. I parkeringsgaraget så hittade jag en rätt snygg bil. En rosa mattlackad. Fick dock ingen bra bild då det var mörkt och jag tyckte att det redan räckte med alla kineser som stod och kollade på mig.
Nu är det dags att sova, sägs att det ska bli fint väder imorgon, så om det är så så tänkte jag spendera dagen vid poolen. Har gett mig fan på att jag skall få lite färg på mina ben, men vi får se hur det går. Axlarna lyckas jag bli röd om iallafall och sen försvinner det innan man har hunnit blinka.

Sommarpalatset

Ming Tombs

Googla om ni vill veta vad det är för något. Är ett världsarv iallafall.

Badaling

RSS 2.0