Måndag

Nu har jag äntligen fått mitt schema i handen, så nu har jag ringt och ändrat mitt klipptid. Nu ska Effe få på sig vinterskorna, sen ska mamma hämtas i Essvik.

Så mycket bättre

Till nästa säsong så tycker jag att följande borde vara med
* Håkan Hellström
* Daniel Adams-Ray
* Pernilla Andersson
* Annika Norlin
* Niklas Strömstedt
* Robyn
* Carola

Kyl och frys

Det är här egentligen kylen och frysen som jag vill ha, som jag har sett ut, men de går på drygt 20000 kronor och det känns lite i överkant. 
 
 
Idag så hittade jag de här: De ser typ likadana ut, men frågan är om det skiljer något i kvalitet? De är ca 3500 kronor billigare. Frågan är om färgen skiljer sig något? Skulle behöva en butik som har AEGn så att jag kan jämföra. 
 
Bilder:tretti.se

Sundsvalls dyraste lägenhet?

Torsdag?

Fy så tråkigt det är att vara sjuk.Tur att vi har många kanaler att titta på, sen har jag den nyaste Johan Falk filmen att se också, men den tänkte jag spara tills tristessen är på topp. Mamma har köpt 3 tidningar till mig, 2 har jag läst vartenda ord i, så jag har en kvar där också.

Tisdag

Tänk att det ska vara så svårt att sova.Vaknade 07:45 imorse av att det tjöt förfullt, första tanken var, jaha nu är det en bilolycka  någonstans, vilket det visade sig vara också ute i Njurunda. Nu ska jag snart åka till Timjå och käka en sallad på kebaben med mamma och pappa, sen ska jag nog ta mig en tur i alla byggaffärer och kolla på golv och kakel. Blev inget kakel igår, då de bara hade fått hem blankt på bauhaus och jag vill ha matt, synd för mig.

Måndag

Har gjort en deal med mig själv. Alla extra pass som blir på solgården ska oavkortat gå till en resa till Kina, så en sisådär 7 pass skulle behövas. Men när jag ska hinna med dessa vet jag inte riktigt, då jag tycker att jag jobbar på sjukhuset jämt. Några extra pass på sjukhuset skulle inte heller sitta fel.  Imorgon är jag faktiskt ledig, men det behöver jag efter en helg som har varit ganska tung, men sen kör vi på igen fram till fredag.  

Dagens I-landsproblem

Har 4909 poäng på SJ som förfaller den 31/12, så jag måste utnyttja dem, undra bara vart jag ska åka? Till Umeå kanske och äta Ida´s kokostoppar och se hur de bor? Eller till Stockholm?

Snö?

Om man skall tro alla statusuppdateringar på facebook så verkar det snöa ute. Jag har dock inte orkat kliva upp och kolla själv än. Jobbar kväll idag så passade på att sova lite. Känns dock sådär att det är drygt en vecka kvar innan Heinz får på sig vinterskorna.

Pinnstol

Skillnad blir det. Stolen skall målas minst en gång till. 

Nu kan jag väl ändå inte glömma bort att hämta Eva imorgon?

l
Ska möjligen vara från att jag tar ner den och tills jag passerat de då. Men förhoppningsvis har jag inte sånt teflonminne än.

Mera funderingar

* Pappa frågade mig imorse: eftersom vi ska sätta innertak i köket, skall du ha spottar? Så långt har jag inte tänkt än. Fördelar/nackdelar med spottar?
 
* Matt eller blankt kakel?
 
* Blir vitfog missfärgad?
 
* Glaskermaikhäll eller induktionshäll?
 

Lila

Det här kanske vore något att ha som belysning i köket.  Men då kanske det fungerar lika bra med ljusslang från Kina? Betydligt billigare iallafall, men då måste jag klippa slangen på hela meter, om det inte är så att det finns annan. 
 
 
Den här tänkte jag iaf köpa mig till vardagsrummet.
 

Takfläkt

TakfläktarTakfläktar 
Jag är ute efter en takfläkt till lägenheten, och det är inte det lättaste att hitta en som ser någorlunda fin ut. Helst så skulle jag vilja ha en vit så att den smälter in i resten. Men det gör nästan saken ännu svårare, har hittat två som ser helt ok ut, en vit och en i silver.
Den helt klart snyggaste, men inte värd 1429 kronor.
 
Helt okej och betydligt billigare 599 kronor. 

Badkar vs tvättmaskin eller båda?

Har nu suttit halva natten och kollat på olika badkar. Det bästa vore om det fanns ett badkar som var 120 cm långt (det blir kort, men betydligt längre än ett sittbadkar på 105 cm) för då får man in tvättmaskinen bredvid. Jag vet som sagt inte hur långt är mellan tvättställ och väggen mittemot och vart elementet riktigt sitter. Men min förhoppning är ju att man skall få plats med ett fullstort badkar och en tvättmaskin på sidan, (tänk tvättkorgen hos farmor och farfar) typ så. Men det lär väl inte gå.........

Vägskäl

Idag så stod det en massa äppelkorgar utanför vår portdörr, det var tydligen citygross som bjöd på äpplen. Men det var tydligen bara vissa hus som fick det. Jag har funderat en massa kring det här med badrummet i lägenheten. Jag har nämligen kommit fram till ett vägskäl, badkar eller tvättmaskin? Badkar för att jag badar ofta och för att det är avkopplande. Tvättmaskin för att jag kan tvätta när jag vill,spelar ingen roll hur konstiga tider jag jobbar. Helst så skulle jag vilja ha både och, men jag vet inte riktigt om det får plats, (pappa lär vilja skjuta mig när han ser det här).

Ett steg i rätt riktning

Nu är tapeter till kök och hall beställda. Får hämta de till veckan :) Nu återstår det för mig att tänka ut om det ska vara grå/svart klinkerlaminat eller vanlig trälaminat i hallen. Hittar inga bilder som kan få mig att bestämma mig heller. Tips?

LEDIG

Är så lat av mig idag, har nyss vaknat och tänkte väl snart börja plocka upp lite kläder från mitt golv, det kan behövas om man säger så. Sen så skulle jag behöva tvätta också, men får se om det orkas med idag.

KÖK

Bilder: IKEA, MIO och Ida´s  blogg. Handtag och kyl och frys är fortfarande ett frågetecken. 

Sovrum

 Golvet blir kvar så som det är :)

Hall

 
Bilder: IKEA

Nu är det klart

Har varit på banken och fått ett lånelöfte eller vad det nu kan tänkas heta. Har även betalat handpenningen på lägenheten och skrivit på papprerna. Tillträde 1 december, så då blir det till att flörta med släkten så att man får hjälp att riva ut allt, så att det mesta sånt är gjort tills pappa kommer hem från Kina. Räknar med att flytta in någongång under 2013. Just nu på IKEA är det köksveckor, så köket kommer att köpas under denna kampanj så att  man får 1000 kronor att handla annat för, för varje 10000 man köper kök. Pengarna kommer att användas till att köpa nya garderober i hallen. Mina idéer har flödat under dagen, så jag har haft väldigt svårt att sova inför nattjobb, som jag skall iväg på nu. 

Rosa mopp

Var och köpte mig en rosa mopp och hink. Jag fick en rosa mopp och skänkte samtidigt några kronor till bröstcancerfonden, flera glada alltså.
Bild: google
 

Nu så

Sådär ja nu börjar idéerna flöda i min hjärna. Dock så innebär mina idéer mycket jobb, kanske mer än vad det var tänkt. Men jag tror att det kan bli bra, ska verifiera mina idéer med några först, typ Frida ;)

Många tankar i mitt huvud

* FAN VAD DYRT DET ÄR MED KÖK
* Svart eller rostfri kyl & frys?
* Vilka tapeter?
* Hur mycket ska jag låna?
* Hur mycket FÅR jag låna?
* Svarta eller vita pinnstolar?
* Eller modernare stolar?
* Vilket matbord?
* Vilket soffbord?
* Får man plats med badkar?
* Vilket badkar vill jag ha?
* Hur ser sovrummet ut?
* Hur ser badrummet ut?
* Nya garderober i hallen?
* Går det att ta bort garderoberna i sovrummet och flytta väggen, så att det blir större plats i köket?
* Vad får jag plats med för sängbord?
* Tv-bänk?
 
Ja det är bara några av mina tankar som far omkring i huvudet nu.
 

Fredag

Ledig dag idag inför en lång jobbarhelg, går av på onsdagmorgon, men tur att man jobbar med bra personer. Hade planer på att städa och uträtta en massa ärenden, men jag tror jag ligger kvar hemma i sängen och inte gör ett piss istället och hoppas på att mota förkylningen som knackar på. På måndag ska jag på banken och förhoppningsvis så kan jag få ett lånelöfte då, så att allt sånt är klart tills behövs.  

Tisdag

Fy fan vilken jävla dag! Blir att lägga sig i soffan och kika på hockey ikväll, så kanske man kan återgå till att bli människa. Har blivit dags att lägga schema på jobbet också, får se om mina 4 nätter i rad godkänns eller om jag måste tänka om. Det nalkas tydligen julfest på jobbet också, inget jag trodde att jag skulle få vara med på, men det får jag tydligen. 
RSS 2.0