trettionde december

Idag så fyller världens bästa Emil år, grattis till han. Idag har jag och farmor varit ute och gått med Diza runt hela Södermalm. Jag skulle haft med mig kameran när vi var ute, men jag vågar inte för jag är rädd att den ska bli kall. Om jag hade haft med mig kameran hade det nog blivit några busiga bilder på Diza och hennes vän pinnen i snöhögen. Ikväll så är det JVM-hockey som gäller och ikväll går den ju på en lämpligtid också, 21:00 Sverige - Tjeckien.

Hard work work

Blir jobb imorgon 11-21, gud så jag jobbar och har mig, jag kommer ju nästan att komma upp i mina 500 timmar om det ska fortsätta så här. Fast jag måste ju passa på nu, när det inte kommer att bli något jobb i februari och mars eftersom då är jag ute på praktik. Nu ska jag åka och äta på 7 kryddor!

27 december

Idag så har man jobbat 7-16 var riktigt kul att få jobba igen, var ju över en vecka sen sist. Men det var inte så kul att köra upp imorse, såg en bil i snövall på härstavägen och efter det kan jag säga att jag körde väldigt lugnt tills jag glömde bort det. Men jag tog mig upp utan problem, och tur var väl det. När jag kom hem så gjorde jag inte så mycket mer utan intog väl ganska snart soffan där jag befinner mig än och väntar på att mina tåg ska komma in till min station.

JVM

Ikväll så drar JVM igång och vi får inte ta del av det. Det är förjävligt tycker jag som gillar att titta på JVM, men det kanske är tur att vi inte får se kvällens match mot Norge eftersom jag ska upp och jobba imorgonbitti. Om jag nu tar mig till jobbet imorgon, men det ska väl inte vara några problem bara jag har tagit mig ut ur garaget och ut på fridhemsgatan.

Söndag

Idag mår jag prima pannkaka, har nyss tryckt i mig lite potatisbullar och bacon. Jag som känner för att åka på rea idag, men tydligen så ska det bli ett jävla väder, så det kanske är lika bra att hålla sig inomhus. Så nu ligger jag i badet och tittar på film och gör absolut ingenting, känner att jag börjar bli lite rastlös av mig, men jag ska nog hålla ut en dag till.

Juldagen

Pratade med Gran Canaria nyss och de hade det väldigt jobbigt med att hinna äta, och vända på sig i solen så att de blev jämnbruna. Det är jobbigt att vara utomlands ;) Själv ligger jag hemma i sängen och funderar på om det är dags att gå och spy lite igen eller om jag har spytt färdigt.

Guldlimpa

Rimmet till paketet
I Paketet så låg en limpa från moster (världens godaste) Men idag så var det en speciell limpa, en guldlimpa
När man skar i den så blev det plötsligt hårt
I de små foliepaketen låg det guldtior.
Så man blev både mätt och rik på samma gång =)
Tusen tack för alla andra julklappar också, nu ska jag hoppa i säng så jag kan åka ut till birsta imorgonbitti och köpa en kameraväska.

Tjugofjärde december

GOD JUL =)

Torsdag

Imorse 07:57 så var jag och mamma på birsta och handlade de sista julklapparna, dock har jag ju en kvar som jag upptäckte alldeles nyss, får se hur jag gör med den. Sen gick jag till farmor och farfar och gjorde en morotskaka och några mousser, så nu ska jag bara orka göra glasyren till morotskakan och sen åka bort med en bytta till Jenny. Men först så ska vi hämta Oskar på dagis vid halvfyra snåret.

Tjugotredje december

Onsdag

Tro det eller ej, men alla julklappar är handlade utom en, men den är det ingen brådska med, då han inte kommer hem förns den 6 januari. Ska väl ta och slå in alla julklappar ikväll så jag har tid på mig att komplettera imorgon om det är så att det behövs. Nu ska jag åka ut till mormor och morfar och käka.

Tjugoandra december

Tisdag

Jag känner mig så fruktansvärt stressad, fast egentligen borde jag inte vara det. Men jag tror det har det här med rapporten att göra, jag har läst artikeln men jag fattar inte vad som står, jag fattar inte vad något är längre. Jag kommer nästan inte ihåg alls vad jag har gjort idag och vad som har sagts. Nu ska jag ta och hoppa i säng och sova lite. Jag vet inte riktigt hur jag ska få morgon dagen att gå ihop. Gå ut med Diza, färga ögonfransar hos Angiezka, åka till Jenny och skriva rapport, gå ut med Diza, köpa julklappar på stan, åka hem och hämta diza och ta med henne ut till mormor och morfar och käka middag där, allt den mellan 10-16. Men det löser sig förhoppningsvis.

Tjugoförsta december

Måndag

Har klurat på efterrätter till jul hela dagen. Nu har jag kommit på några, så nu återstår det bara att se vilken/vilka jag väljer att göra. Känner jag mig själv rätt så slutar det väl med att jag göra alla. Nu så håller jag på och kokar chokladkolaknäck, den första omgången blev med daim, så nu ska jag ta och göra en med apelsinchoklad. Imorgon så går jag mellan 10:15 - 12:00, så skönt, sen på kvällen är det julklappsinhandling som står på agendan.

Tjugonde december

En och en halvtimme tills jag får sluta. G...

En och en halvtimme tills jag får sluta. Gissa hur mycket jag ska sova imorgon och länge, ända till 07:14 ;-) lär väl vakna tvärpigg då, bara för att jag får sova.

Nittonde december

Artonde december

Fredag

Ska alldeles strax kliva upp och åka och jobba, men först måste jag få värma mig lite lite till. Blir som sagt jobb hela helgen, pengarna rullar in och sömnkontot står på minus. Men på måndag då ska jag sova lääänge.

sjuttonde december

Sextonde december

Onsdag

Idag har jag fått löneförhöjning med 2:43 kronor i timmen. Men nu måste jag sova så jag orkar kliva upp imorgon, frågan är väl bara om jag vågar duscha imorgon eller om man får jordbakterien på sig då och blir sjuk? Jag har inte tid att bli sjuk, ska jobba till helgen.

Femtonde december

Känns som om tiden står stilla! Tur jag ha...

Känns som om tiden står stilla! Tur jag har Nour som underhåller mig hela natten igenom. Jag blir sugen på att skicka in pengar till musikhjälpen enbart för att Nour har underhållit mig. Nu är det bara 3 timmar och 30 minuter kvar, så nu är jag verkligen inne på slurtspurten, och det känns som om jag skippar förmiddagslektionen och åker hem och sover istället.

Jobbar inatt, det var inte ett dugg planer...

Jobbar inatt, det var inte ett dugg planerat, men vad gör man när man har svårt att säga nej? Så efter att ha sovit 25 minuter så åkte jag upp, men köpte med mig en redbull och fick visa leg. Men ska bara dricka den ifall det är outhärdligt, dock skulle jag göra mycket för att få sova nu, men jag får tänka på pengarna som kommer i januari, dock är den jag får 23 inte fy skam heller. Imorgonkväll blir det tredjegången gilt att försöka klä julgranen.

Fjortonde december

Det blir inte alltid som man tänkt sig

Jag som skulle hem och klä granen efter skolan idag, men istället fick jag ringa hem mamma och pappa från jobbet så att de kunde komma ner med bilen så jag kunde åka upp till Indal och jobba. Vad skulle man göra utan sina föräldrar? Mamma och pappa <3, nu har jag iaf kommit hem och käkat middag min kära mor hade stekt ryggbiff med pommes och lökringar tills det jag kom hem. Nu ska jag kasta mig i sängen och sova för att imorgon gå till skolan igen, ja det är min tanke iallafall. Så här såg jag ut imorse när jag gick till skolan, kunde inte förstå varför alla glodde på mig.

Om nu gud finns som prästen surrar om, så ...

Om nu gud finns som prästen surrar om, så borde han se till att den här föreläsningen är över NU! Fattar inte riktigt varför vi ska lyssna på en präst och hans pladder om gud/ar. Han sa nyss nåt i stil med: gud är som en kompis fast han står kvar när du gjort något dumt. Måste vara jävligt svårt att stå kvar när han inte finns. Det är antagligen bara jag som plågas, men så tror jag inte på gud heller.

Trettonde december

pepparkakor

Håller på och gräddar lite pepparkakor nu som mamma kan ha med sig på jobbet imorgon. De måste få fika där nu till lucia eftersom de inte fick något till halloween.

Toker

Korten från Göteborg innehöll bara Jesper.
Det var tur att han hade fixat frillan ;)

Söndag

Nu har jag och Jesper precis bakat hur mycket som helst till hans julmarknad. Bara hoppas att det duger också så att folk vill köpa så de får in några pengar till sin klasskassa. Nu ska jag ta och andas i några minuter innan jag ska ta och rensa kameran så Ulrica kan få låna den. Jag tror dock att hon skulle njuta av bilderna som är på den, för det är från när vi var i Göteborg och Jesper håller en lektion för mig och Charlie.

Tolfte december

Elfte december

Vi fick som vi ville, så nu ska jag och Je...

Vi fick som vi ville, så nu ska jag och Jenny skriva rapport tillsammans :-D

Irriterad

Är lite irriterad över att kursstarten idag är 13:15, vem vill börja en ny kurs 13:15 - 17:00 på en fredag? Inte jag iallafall, men jag får väl härda ut. Är irriterad över att tanten som håller kursen ska bestämma vem vi ska skriva rapport med, liksom hur bra blir det över jul? Nej vi ska nog ta och köra över henne, så att vi får som vi vill. Det är ju jag ganska van med sen tiden på natur, för där fick vi nästan alltid som vi ville. Var vi verkligen en sån hemsk klass? Jag tyckte vi var ganska snälla jag.

Ska det vara så svårt?

Åh varför kan inte lärarna lägga ut det som åhörarkopior istället för att vi ska måste göra om skiten, som inte ens går att göra om. Eller iallafall lägga ut de i powerpoint så att det är lätt för oss att göra om de. Nä skicka lärarna från forntiden på en datakurs så slipper de skämmas varje gång de ska spela upp en film eller för den delen bara starta datorn.


Tionde december

Jag blir rik till våren!

Jag får tjäna 61632 kronor 1 januari 2011 - 30 juni 2011, vilket betyder att jag typ kan jobba 500-600 timmar. Känns inte som om jag måste ha sänkt studiebidrag till våren. Utan nu kommer jag få hela 2720 kronor i månaden, snacka om lyx!

Torsdag

Har nyss rengjort fläkten i mitt rum, den var tydligen vit under all damm som låg på den. Så nu är den vit igen och förhoppningsvis så låter den inte inatt. Idag har jag varit och käkat lunch med mamma och moster, det blev 7 kryddor, gott som vanligt tycker jag. Sen så gick vi en minirunda på stan och Ulrica köpte en klänning, några åker ju utomlands nästa fredag! När hon provade klänningen så fick jag jobbförfrågan om nästa helg och jag passade på att tacka ja. Man måste ju passa på nu innan praktiken, för under de 8 veckorna lär det inte bli mycket jobb.

Igår när jag åkte ut till birsta så ser jag att tre bilar framför mig kör upp på räcket mellan avfarten och motorvägen. Men bilen framför mig stannade så jag körde bara förbi, och då tyckte jag synd om gubben som hade kört åt skogen, men imorse när jag läste om det så stod det att han var rattfull och då blev jag bara förbannad. Nu var det tur att ingen skadades, för han hade lika gärna kunnat kört över något barn inne i birsta.

Nionde december

Lite bättre iallafall

FÖRE


EFTER

Bakslag

Jag har nyss gjort 3 omgångar med totalt misslyckade kakor. De var så misslyckade att de inte ens dög (enligt mig) att skicka med pappa på jobbet, och då ska ni veta att där äter de typ allt. Så nu håller jag på med en fjärde omgång och ska se om den blir bättre, förhoppningsvis så blir den det. Jag som aldrig misslyckas med kakor, fast det kan bero på att jag följde recepten den här gången, och det brukar jag aldrig göra annars.


Vad har jag annars gjort idag då? Jo suttit och vikt plastpåsar, så att de ska ta mindre plats. Så nu tänkte jag ge mig på pappas garderob i hallen där han har alla sina verktyg. Just nu är det så mycket i den eller det är en stor röra som gör att man inte kan stänga dörren riktigt, eller öppna den heller för den delen.

Onsdag

Vaknade nyss och kände att jag måste baka en morotskaka idag. Jag som inte ens tycker om det, men känner att det är dags att baka en sån idag. Min mor lär nog bli glad iallafall och det är ju faktiskt anna-dagen imorgon. Annars har jag inga planer alls idag, förutom att hämta mamma kl 11 på jobbet.

Åttonde december

Tisdag

Idag hade jag och min grupp redovisning av vår poster, och vi blev godkända. Så nu har vi lämnat in allt i vårdpedagogiken, så nu kan jag lägga den kursen bakom mig och vara ledig i 2 dagar innan palliativa kursen sätter igång. Under hela dagen så har jag haft ont i huvudet, och nu ikväll så blev den så outhärdlig att jag var tvungen att ta en tablett, och då ska ni veta att jag är emot att ta tabletter. Nu ska jag gå och sova igen, och förhoppningsvis sova länge imorgon.

Sjunde december

Stackars koala

Idag har jag lärt mig att en koala exploderar vid en brand, eftersom en koala är täckt av eukalyptus som är lättantändligt. Stackars koala säger jag.

Silikon

Fick mitt nya silikonskydd till mobilen idag, dock så var det rött och inte rosa :( Men får se vad de säger, om det går att fixa. För jag tror till och med en blind skulle se att den är röd. Så just nu ser min telefon ut som en TIK-telefon, och det är INTE bra!

Måndag

Nu har jag varit på skolan och gjort mitt etik grejs, och det gick bra, men det får jag väl tacka frugan för, som stöttade mig och fick mig att börja prata. Hur som helst så klarade jag det och nu ligger jag hemma och funderar på om jag ska äta lunch eller ta och sätta igång och plugga inför redovisningen imorgon. Får nog bli datorn ett tag tror jag innan jag sätter igång. Funderar på om jag ska jobba ikväll också, egentligen så behöver jag nog plugga, men jag tycker synd om den ordinarie personalen som behöver gå in och jobba extra.

Sjätte december

Femte december

lördag

Imorgon blir det hockey!

Fjärde december

Fredag

Idag när vi jobbade med vårt grupparbete, så stod tiden stilla. När det hade gått 5 minuter så kändes det som 2 timmar, eller så berodde de på att min grupp var effektiv, medan jag satt och gjorde ingenting. Hur som helst så var vi klar klockan 11. Så då åkte jag hem och hämtade mamma och skjutsade henne till läkaren medan jag och Lina gick en sväng på stan. Sen så käkade vi på 7 kryddor, och gud så gott det var, ett hallelujah moment. Nu så ska jag ta ett bad för att tina upp innan vi ska bort.

Tredje december

Andra december

GRATTIS JESPER PÅ FÖDELSEDAGEN!

Varför är det så mysigt att se introt för ...

Varför är det så mysigt att se introt för nyhetsmorgon? Eller är det bara för att man vet att det bara är ca en timme kvar tills man får gå hem? Jag är svinigt trött nu, men det är bara drygt 6 timmar kvar tills jag får sova.

julkalender

De gör det igen =) Jag kanske har dålig humor, men jag tycker att de är as roligt och väntar redan tills imorgon när en ny lucka ska öppnas. För övrigt såg jag julkalendern imorse och jag tyckte den var ganska bra faktiskt, ja jag vet att jag är 20 år, men jag är näst yngst i släkten så jag får se på julkalendern ;)

Första december

RSS 2.0