sundsvall

 har flyttat hem igen, bor i stugan och gör inte så mycket på dagarna. Nu ljög jag, jag har knappt haft en lugn stund sen jag flyttade hem. Var på arbetsintervju idag och fick jobbet, så på måndag klockan 07:00 börjar jag jobba. Idag ska vi fira pappa med hela släkten så idag är jag extra glad att jag är hemma. Det enda som var jobbig med att åka hem, var vetskapen att jag lämnade Sofie själv.

Nu är det gjort!

Nu har jag sagt upp mig! Alla verkar tycka att jag är dum i hela huvudet, utom de själva som jobbar inom vården, de verkar förstå vad det är jag går igenom. Ska snart börja packa bilen, sen ska jag åka och panta och sen bort med lite mat till Sofie. Frysgrejerna tar jag med mig hem, så det lär ju bli fläskfilé imorgon till middag, för de lär ju ha tinat lagomt då. 

När ska det gå uppåt igen?

Jag fortsätter och spyr, vad fan kan det vara? Panikångest? Jag har ringt till min chef och sagt att vi måste prata när jag kommer in sen. Jag kan inte må så här längre, det tär att ha något som går och moler i sig hela tiden, men man kan inte sätta fingret på vad det är. Jag känner verkligen att det här inom kirurgen är något helt nytt för mig och knappast något jag kan lära mig på 15 dagar. För de ställer samma krav på mig som på ordinarie, och så som jag har skrivit förut så kan jag verkligen ingenting inom kirurgi.

varför just i år?

Varför just i år? Har lite ångest över att inte träffa Charlie och Jesper något när de är hemma i sommar också. De kanske inte är så intresserad över att träffa mig, men jag vill träffa de.

När ska det gå över?

Vad vill jag egentligen? Jag kan fan inte må så här varje dag, det mår jag absolut inte bättre av. Jag fick ju höra sist jag jobbade att det syndes att jag inte trivdes, och är det något jag vill så är det ju att det absolut inte skall synas.                        Jag vill egentligen bara hem nu, gärna igår. Det är så sjukt mycket som man ska kunna som nyutexaminerad sjuksköterska här nere, vi ska veta hur allt fungerar och kunna veta vad det är för fel på patienten, trots att jag knappt vet vad ett tarmileus är. Det är jag som ska komma med förslag vad vi ska göra med patienten för läkaren träffar patienterna 1-2 gånger i veckan när det är stor rond. Har hört mig för hemma och det är tydligen inte helt omöjligt att få tag i ett jobb.
 

Tankar hit och tankar dit

Nu när jag var i Göteborg så kände jag inte den där känslan som jag har känt förut för den staden. Jag kanske har insett att jag aldrig kommer att flytta dit, är alldeles för hemmakär för det. Nu har jag testat på att vara borta från familjen och jag kommer aldrig att göra det igen så som det känns nu. Förhoppningsvis får jag ledigt de sista 2 veckorna och i sånna fall har jag bara 8 veckor kvar att jobba och tills jag kommer hem. Absolut senast den 23/8, för jag vill verkligen inte jobba sista veckan och helgen. Men chefen kunde inte ta tag i det riktigt än, undra när hon kan ta tag i det då? Jag skulle göra allt för att få åka hem nu, men samtidigt skulle jag må dåligt över att jag inte ens klarade av att vara borta hemifrån 3 månader när vissa är borta för evigt.

Hur som helst så hade jag en rolig helg i Göteborg, utgång på fredagen, 12 km promenad på lördagen, yr och spydde som en gris på kvällen och på söndagen blev det inte så mycket mer än städning och hemgång. Mådde fortfarande piss, så var ett under att jag klarade tågresan eftersom jag hade glömt åksjukebanden i Halmstad. 

Dagens middag

 
Blir jordgubbar till efterrätt

Hemlängtan

Är tillbaka i Halmstad nu. Fy fan så vemodigt det var att gå på tåget och åka hit igen. Ville så jävla gärna hoppa på tåget hem till Sundsvall istället. Hemlängtan är jävligt stor idag, fick kämpa på tåget för att inte börja grina, ja så fjantig är jag. Blev inte bättre av att jag var och hämtade Sofie och hennes pappa och syster på järnvägsstationen och såg hur lyckliga de var och att de hade varandra. Hade planer på att åka hem nästa gång jag är ledig 3 dagar i rad 13-15/7, men kom på att mamma och pappa är inte hemma då.. Men om 12 dagar kommer farmor och farfar <3

Glad midsommar

Nu drar jag till Göteborg och firar midsommar!
 

Blomma

Har gjort en fin blomma till Olivia. Eller vad man nu skall kalla det.

Tvätta

Fläskfile med pommes och mangoraja satt inte fel på en onsdag. Har hunnit handla, tvätta och diska ikväll också. Så nu kan jag lämna lägenheten med gott samvete och njuta i Göteborg. Men jag har då insett att den dagen jag flyttar hemifrån på riktigt så vill jag ha en lägenhet med plats och gärna draget för tvättmaskin, för gud så behändigt det är att tvätta i lägenheten kan jag säga efter en tvättning i tvättstugan.

Onsdag

Jag tycker att Halmstadborna är ganska lik kineserna. Idag blev jag omcyklad av en kille som hade 8 systemkassar på styret. Nu ska jag ta och diska och göra lite middag och sen ska jag spendera kvällen i tvättstugan, synd när det är så fint väder.

Onsdag

Idag så skall jag ha utbildning igen, tror att det skall handla om akuta situationer idag, sånt som jag inte gillar. Sen ska vi ha övningar också, sånt som jag har väldigt svårt  att ta seriöst. När jag slutar idag så har jag en massa saker jag skall göra, kan bli ännu mer om jag bestämmer mig för att åka till Göteborg imorgon. 

  • Tvättid 18-21 (förhoppningsvis kan jag börja före)
  • Göra ananasbiffar till matlådor
  • Diska
  • Ta en promenad
  • Packa?
  • Äta middag, fläskfilé, pommes och mangoraja (som jag har längtat)
  • Duscha?
  • Städa
Och slutligen sova igen innan klockan ringer alldeles förtidigt på torsdagmorgon. Men sen väntar 3 dagars ledighet och GÖTEBORG.

Problem att blogga

Det har varit problem att blogga ett tag nu och då får man upp den här bilden. 

Dipp

Idag har jag haft en liten låg dag. Nu så här i efterhand så var det nog redan så innan jag kom på jobbet idag. När morfar ringde idag fick jag kämpa för att inte börja grina, varför kan man undra? Han är ju inte någon som jag brukar prata med varje dag i vanliga fall. Hade först utbildning på jobbet, så kom in på kvällspasset när det redan hade pågått i 2 timmar, så fick ingen riktig koll på hur läget var. När vi satt och åt vid 19 så frågade min kollega och handledare hur jag mådde egentligen, för jag var inte samma glada människa som de första dagarna. Då brast det och jag började tokgrina, har ingen aning om vad allt kom ifrån. Känslan var ungefär densamma som när jag var liten och sov hos Vicki och fick hemlängtan, men då fanns Nettan där som tröstade, nu fanns det ingen Nettan där. Sa som det var att det absolut inte var som jag hade tänkt mig och att bara ville att sommaren skulle vara slut så att jag får åka hem. Och att jag inte känner mig hemma med avdelningen och allt nytt plus att inskolningen har blivit så hattig en dag här sen utbildning och sen en dag inskolning igen. Så jag bad om iallafall 1 veckas inskolning till men helst 2. Så Martina skulle prata med chefen imorgon (eftersom jag har utbildning). Och skulle det vara så att det inte går, så skulle jag tro att jag är fri att åka härifrån. Men förhoppningsvis så löser det sig och jag trivs på avdelningen.

Att ta ett beslut

Börjar bli lite orolig för att alla biljetter till Göteborg ska ta slut, det är redan nu några avgångar som är slutsålda. Så jag måste nog ta och bestämma mig om jag ska åka på torsdag eller fredag.

Tylösand

Jag och Sofie var ute och skulle upptäcka Tylösand idag, men det var bara ett problem, vi hittade inte stranden.Vi hittade en massa lyxvillor, men inget vatten.

Jaha

Man kan tydligen inte vara hemifrån utan att mamma och pappa försöker hitta anledningar till att byta ut inredning. Som jag kämpade med den där lampan, kanske blir en äkta nu då?


Har blivit med mp3

Var och köpte mig en ny mp3-spelare idag, måste ju ha något att lyssna på när jag ska sova i Göteborg till helgen och eftersom samsungen måste ligga i ett speciellt läge när den laddas så kan jag inte använda den som mp3-spelare. Så då fick jag köpa denna lilla sak på clas Ohlsson, hade en sett en annan på elgiganten, men efter att ha väntat i 32 min fick jag veta att den var slut.

. 
NU HAR JAG BESTÄLLT SKORNA.

Dagens middag

Gjorde tacopaj igår, men det blev så mycket och jag har inga tomma matlådor kvar, så jag bjöd hit Sofie på middag. Hon cyklade från jobbet för ett tag sen, så hon borde vara här snart.
Botten
Så såg det ut igår när jag åt!

Ska jag eller ska jag inte

Jag har inatt legat och tänkt på om jag inte skulle ta och köpa de rosa skorna nu eftersom det var rea på stadium, men där fanns det inte i min storlek, men nu är jag så inne på att köpa skorna, så kanske blir de ändå, men 1300 känns lite väl mycket. Sen kommer nästa tanke, kommer jag använda de eller tycker jag att de är för rosa och inte våga visa mig i de? Ska fundera och kanske komma fram till något under dirty dancing 2.

Nya skor?

Om När jag har klarat av att vara här nere hela sommaren skall jag belöna mig själv med ett par nya easytone, men den här gången ska jag ha några som det vädras lite i. Just nu så står det mellan någon av dessa, men det kan ju bli några svarta innan det är slut. Är rea på de rosa just nu, så de är nog slut innan jag flyttar hem.

REEBOK ET PLUS VIVE W BRIGHT PINK / YELLOW
Easytone Reecommit Reebok Vit/Silver/Rosa 

Idag har jag gått och gått och gått

Jag började med att gå på Ica Maxi och handla creme fraiche, sen så gick jag hem med grejorna innan jag gick till lidl och köpte bacon. Hem med grejorna och lite vätske påfyllning innan jag begav mig bort till järnvägsstationen för att ta reda på om det går att betala med hallandsbusskortet, vilket det gör. Tog vägen via östra stranden hem.


Gjorde i ordning mat, innan jag bestämde mig för att gå bort mot örjans vall och kanske få en skymt av Sverige - Usa. Blev törstig på vägen dit, såg en skylt med coop nära, bara det att det var 800 meter dit, så blev en omväg på 1,6 km. Gick till örjans vall, såg inte så värst mycket, men konstaterade att det var mer cyklar där igår än idag, gick efter ån bort mot stan, fortsatte förbi stan och kom i ett industriområde. Tänkte nu är jag väl fast här (eftersom jag har sett typ 2 järnvägsövergångar i hela Halmstad), men plötsligt så uppenbarade den sig.


Det var en lång lång raksträcka, av någon konstig anledning så tycker jag att det är ganska snyggt med räls, vet inte om det är färgen eller vad det är. Men jag vågar inte säga det högt.



De har  mycket konstiga namn på sina gator här i Halmstad, eller så är det jag som uttalar gatans namn fel. 

 

Började se lite mörka moln, så bestämde mig för att börja dra mig hemmåt. Kom på att jag har en ben & jerrys i frysen, så den blir det till filmen på TV4 klockan 20:00.

 Sa jag att det har varit 22-23 grader idag och fuktigt som fan?

Här är det

I det vita huset i mitten ska  ni bo i mamma, pappa, Nettan och Pelle. Mitt emot Ica Maxi som har öppet 7-23 så när pappa och Pelle blir hungriga så är det nära. Det är så varmt ute så man blir svettig av att bara gå ut genom dörren, skulle gissa på att Åskar kommer ikväll. 

Lördag

Tänkte gå in på WIllys och handla, men när jag tog en korg så gick brandlarmet, så då var det bara att gå ut igen. Så då gick jag in på ÖoB och köpte dricka istället. Det är kvavt och mörka moln, så det är nog risk på åska, så jag ska nog ligga inne och titta på TV och läsa tidningar.

Fredag

Har varit på Örjans vall och tittat på fotboll, det gick ju åt helvete om man säger så. Det började regna också, men det var ganska trevligt att sitta där förutom att det var några gubbar som blev för fulla. Nu hoppa i säng och sova länge imorgon. Hade jag haft en telefon som tog bilder som inte ser ut som spya så hade ni fått se några bilder.

Torsdag

Jaha en ny dag och snart dags att bege sig mot jobbet igen, ska försöka ta mig upp på cykeln idag, har så ont i arslet sen tisdagens tur så jag vill knappt sitta. Men man måste väl ta tjuren vid hornen annars får jag väl ont varje gång jag cyklar. Annars har jag inte så mycket att säga förutom att min soppåse luktar skunk.

Men jag har ju en aiphone vid dörren i alla fall

Mitt liv har vänts upp och ner, igår vid 21-tiden bestämde sig min telefon för att bli helsvart. Mitt liv gick lite lätt under och jag blev helt hysterisk. Hade tagit med mig pappas samsung som reservtelefon, men jag hade glömt bort den lilla detaljen att han har vanligt simkort och jag har micro. Så åkte och köpte en sim-korts adapter idag, men det klarade inte samsung telefonen av, så åkte in på telia och fick ett nytt kort, som fortfarande inte har kommit igång. Sen åkte jag på elgiganten och drog hur det var och att jag faktiskt var från Sundsvall där mitt kvitto fanns. Han tyckte nog synd om mig för han letade upp mitt kvitto och skrev ut ett och jag fick lämna in min telefon utan problem. Så 3 - 4 veckor skulle det ta. Nu hoppas jag bara att telia får igång mitt kort, för jag har faktiskt varit utan telefon i mer än 24 timmar nu. Det tär på psyket om inte annat.

Måndag

Försökte vad ta reda på vad man absolut inte får missa som turist i Halmstad. Det enda svaret jag fick var: Tylösand. Men de har god glass i momölla eller vad det hette. Så det är nog det som får bli mosters sevärdigheter när hon är här. Fick ett ryck förut och åkte till eurostop för att gå på systemet och handla inför midsommar, det var nog tur jag gjorde det nu för det var ganska utplockat i hyllorna. Men det kanske kommer mer, det vet jag inte. Handlade för 8 kronor iallafall, det måste vara rekord tillochmed för mig. Nu ska jag ta och poppa popcorn och mysa till det i sängen så att jag är beredd till avspark om dryga timmen.

Har skaffat mig en ny bakgrund på telefon sen jag åker ner hit.

Hemlängtan

Mamma och Pappa har åkt nu och jag har sån sjuk hemlängtan så jag vet inte vad. Var ute och gick på stan en sväng med mamma och pappa förut, klev snett. Hoppades ett tag att jag skulle ha bryit foten så att jag hade haft en anledning att åka hem med de. Förhoppningsvis så vänder det väl snart, men nu undrar jag vad fan jag gör här nere. Det har gått 1 vecka och det är 11 veckor kvar tills jag får åka hem. Nu är det nedräkning tills farmor och farfar kommer, 25 dagar är det dit.

Säg hej till min nya granne

Fredag

Har upptäckt att många heter Jessica här nere och att man inte vet vad lunch är här nere. Här äter man middag två gånger om dagen istället. Nu ska jag försöka sova, är studentfest här utanför. Får somna till fotbolls EM istället. Påminn mig att någongång när jag orkar eller inte måste somna på stört, ska ta och klippa bort lapparna som prasslar på kuddarna.

Fredag

Snart dags att göra sig iordning för att bege sig mot sjukhuset och ett kvällspass. Ikväll så drar fotbolls EM igång, skönt att ha något att titta på, på TVn. Dock så missar jag ju matcherna ikväll, men det kan jag väl leva med. Men på måndag när Sveriges spelar då ska jag sitta bänkad framför TVn. Mamma och pappa har börjat rulla ner mot Motala iallafall.

Kom på att man kunde vrida på tv-bänken

Tänk så mycket bättre det blev när man slapp ligga i soffan och titta på TV, perfekt inför EM! Då kan man ligga och titta på fotboll när man skall sova eller försöka slappna av i alla fall.

Snacka om att släkten ställer upp och kommer och hälsar på!

Mitt liv blev precis lite bättre, det blir nämligen midsommar i GÖTEBORG! Man vågar ju inte vara i Halmstad efter att ha hört det Houtan har berättat, undra vilken golfbana det var, det finns ju några här om man säger så.
V 23.
Måndag: 14:00 - 21:30
Tisdag: 06:45 - 16:00
Onsdag: 06:45 - 16:00
Torsdag: Ledig
Fredag 14:00 - 21:30
Lördag: 06:45 - 16:00 Mamma och pappa kommer
Söndag: 14:00 - 21:30 Mamma och Pappa

V 24.
Måndag Ledig Mamma och Pappa åker
Tisdag: Utbildning 8:15 - 16:00
Onsdag: 06:45 - 16:00
Torsdag: 14:00 - 21:30
Fredag: Utbildning 07:30 16:00
Lördag: Ledig
Söndag: Ledig


V 25.

Måndag 06:45 - 16:00
Tisdag 13:00 - 21:30  (utbildning till 16:00)
Onsdag: utbildning 07:30 - 16:00
Torsdag: 06:45 - 16:00 Gbg?
Fredag: Ledig Gbg
Lördag: Ledig Gbg
Söndag: Ledig Gbg


V 26.
Måndag: 14:00 - 21:45 Åker hem från Gbg?
Tisdag: 06:45 - 16:00
Onsdag: 14:00 - 21:30
Torsdag: Ledig
Fredag14:00 - 21:30
Lördag 06:45 - 16:00
Söndag: Ledig

V 27
Måndag 06:45 - 16:00
Tisdag 06:45 - 16:00
Onsdag 06:45 - 16:00
Torsdag 14:00 - 21:30
Fredag 06:45 - 16:00 Farmor, farfar, Lennart och Bittan kommer
Lördag: ledig Farmor, farfar, Lennart och Bittan
Söndag: Ledig Farmor, farfar, Lennart och Bittan

V 28
Måndag 14:00 - 21:45 Farmor, farfar, Lennart och Bittan åker
Tisdag 06:45 - 16:00
Onsdag: 14:00 - 21:45
Torsdag 06:45 - 16:00
Fredag: Ledig
Lördag: Ledig
Söndag: Ledig

V 29
Måndag 14:00 - 21:45
Tisdag 06:45 - 16:00
Onsdag 06:45 - 16:00
Torsdag: Ledig
Fredag 14:00 - 21:45
Lördag 06:45 - 16:00
Söndag 14:00 - 21:30


V 30
Måndag: 06:45 - 16:00
Tisdag: Ledig
Onsdag: 06:45 - 16:00
Torsdag: 14:00 - 21:45
Fredag: 06:45 - 16:00 Mamma, Pappa, Nettan och Pelle kommer
Lördag: Ledig Mamma, Pappa, Nettan och Pelle
Söndag: ledig Mamma, Pappa, Nettan och Pelle

V 31
Måndag: 14:00 - 21:45 Mamma, Pappa, Nettan och Pelle åker?
Tisdag: 06:45 - 16:00
Onsdag: 06:45 - 16:00
Torsdag: 06:45 - 16:00
Fredag: Ledig
Lördag: 14:00 - 21:45
Söndag: 06:45 - 16:00


V 32 MOSTER KOMMER! någon gång under veckan
Måndag: 06:45 - 16:00 Moster kommer?
Tisdag: Ledig Moster<3
Onsdag: Ledig Moster<3
Torsdag: Ledig Moster<3
Fredag: 14:00 - 21:45 Moster åker?
Lördag: 06:45 - 16:00
Söndag: 14:00 - 21:45

V33
Måndag: 06:45 - 16:00
Tisdag: Ledig
Onsdag: 14:00 - 21:45
Torsdag: 06:45 - 16:00
Fredag: Ledig
Lördag: Ledig Jag och Sofie är ledig samtidigt!
Söndag: Ledig Jag och Sofie är ledig samtidigt!

V 34
Måndag: 14:00 - 21:30
Tisdag: 06:45 - 16:00
Onsdag: 06:45 - 16:00 Blir hemlös! (Tur Sofie har en soffa jag får sova en natt på)
Torsdag: 06:45 - 16:00 Sen hem te Norrland!
Om jag nu får ledigt det 5 sista passen, annars vet jag inte hur jag ska lösa det.

Fotboll

Synd att Sofie jobbar nästa helg, annars hade vi kunnat gå på damlandskamp Sverige - USA på Örjans vall. Dessutom hade vi inte koll på att det var U21 EM-kval här igår, dåligt av oss tycker jag. Eller ska man kalla det dålig marknadsföring?

Dagens middag

Ni har väl läst föregående inlägg om att jag misstänker att jag har feber, det kan vara det som spelar in att jag äter potatis två dagar i rad.

Dumt

Jag var inne på city gross då, butikena ligger ganska nära varandra. Har bestämt mig för att inte göra någonting idag, fick hjärtklappning när jag var iväg och handlade, så misstänker att det inte bara är ont i halsen och snorig utan även lite feber eftersom jag fryser som en stucken gris. Men jag har ingen febertermometer och lika bra är väl kanske det.

Hittar alltid hem

Det skulle ha varit en 2:a istället, för den var billig och bra och man hade kunnat sätta sin egna prägel på den. Ser ni det höga huset på bilden? Det är högskolan, och bara jag ser den så hittar jag hem ;)

Att gå om varandra

Jag och Sofie jobbar samma pass 11 gånger och är ledig 2 helger tillsammans, varav den ena är när hon ska på bröllop i Göteborg och den andra är när hon har slutat jobba. Känns som om vi får göra allt den helgen, Helsingborg ena dagen och Ullared den andra. Vi kanske är ledig samtidigt något mitt i veckan också, det vet jag inte. Nu ska jag försöka somna trots att det är fest utanför, tur att jag är ledig imorgon iallafall.

Promenad

Tog mig en promenad till Östra stranden efter middagen.
På den 6 kilometer långa stranden var dött.
Men här var det mer dött
På väg till stranden så passerade jag Halmstads Nacksta, dock är Andersberg som det heter 7 gånger värre

Dagens middag

Nej då, bara skämta, det står potatis och kokar på spisen och jag väntar på att pannan till baconen skall bli varm så att jag kan steka de.

Livet är skit

Känns sådär att jag redan håller på och planerar min hemresa. Om allt går som det ska så kommer det att ske efter jobbet den 23/8, jag ska försöka få semester den sista veckan. Det är alltså 79 dagar dit och 53 arbetspass, hur ska det gå? Tycker det är pest här nere och avdelningen var inte alls som jag hade tänkt mig/ fått veta. Funderar allvarligt på att säga att det inte fungerar och att åka hem. Jag får stå med hyran och utan jobb, men det får väl gå då.

Måndag

Överlevde första dagen på jobbet, förhoppningsvis överlever jag resten av tiden också. Nu sova innan jag ska upp igen, 05:23 ringer klockan, fy fan vad tidigt! Omänskligt att kliva upp så tidigt.

Framme

Har packat upp allt utom kläderna, så nu ska jag hoppa i säng och förhoppningsvis sova gott!

Känns sådär när man se det där på första sidan

TACK

Plus de som inte fastnade på bild
RSS 2.0