GOTT NYTT ÅR!!!

Idag så vaknade jag först av att Ulrica ringde 12:12 så snackade med henne typ sa Gott Nytt år, tror jag kommer inte ihåg så mycket, jag bestämde mig för att kliva upp, men det sket sig och jag somnade om och mamma väckte mig 13:50 lagomt till att öppna ögonen och börja kolla på JVM.

Så nu sitter jag och kollar på hockey, Sverige leder med 1-0 och det är ju bra, om de vinner så går de till semifinal =) Haha pappa hade fått en fin almanacka av ryssen han skjutsade för pappa fixade en termos med kaffe till han. NU gjorde Sverige 2-0 =)

Film

Japp idag har jag sett en film den var bra faktiskt, sen tänkte jag se en till film med min far men han var tvungen att gå och sova för han skulle skjutsa någon ryss klockan 7 imorrnbitti, så typ 2 gick han och la sig, så jag får väl kolla på en film själv då, för mamma är det ju ingen idé att kolla med för hon har nog aldrig sett  en hel film i hela sitt liv.

Som det är nu så åker hon till Indien den 10 januari, men det kan ju hinna ändras miljoner gånger fram tills dess.

Jaha

Håret blev inte som jag ville men men jag får leva med det!

Vickan Hickan



1. Vicki med pinnar
2. Vicki och Nenne
3. Robin, Frida och Ylva
4. Vicki för längesedan



Träffade Vicki och Sara på birsta också, tror de hade handlat en massa, själv orkade jag inte leta efter nåt så jag försökte komma på något dumt, men kom inte på nåt, så det får vänta ett tag.

Röttbruntguldhår

Ja vad är det för färg egentligen?image55

Ska bli blondt ikväll igen, haha det är ju jag ändå, eller hur jag är blond? och passa inte i någon annan färg.

Bloggsnookning

Blev inte så att jag gick och la mig, började läsa en massa blogga istället, måste ju hitta någon annan att läsa nu när hockeyfrun har lagt ner sin blogg tills på typ onsdag eller nåt. Hittade iaf Bellas blogg, asså Nerén eller vad hon heter, men hon kallar sig väl Isa nu istället för Bella.  Den var iaf mycket rolig att läsa, läste alla inlägg, haha så jag fick gå och hämta laddaren till datorn, men det var det värt, men nu känner jag att jag måste sova innan någon blir sur på mig.

För övrigt så tror jag att det bor någon i mitt öra just nu, det kliar as mycket eller så kanske det bara är för att jag är trött och behöver sova, så GOD NATT igen då :P haha hade det varit tisdag så ska jag upp om 1 timme och 30 min, vilken jäkla tur att det inte är det =)

Madagaskar är snart slut iaf, så får se om jag ser nån serie på datorn eller nåt, as skönt att kolla på tv i datorn ju, man behöver inte komma ihåg och spela in utan det finns där när man vill se det. För övrigt så var det ju lördag igår eller vad man säger och intnernet la inte av en enda gång, så Grattis till dig vår router hoppas du klarar nästa lördag lika bra.

Slut på batteri

Nu har jag slut på batteri idatorn och jag orkar inte gå upp och hämta laddaren, så det kanske är lika bra att gå och sova? Jag menar telefonen lär väl ringa vi 9 imorrn så man lär ju inte få allt för många timmars sömn. Hahah det är madagaskar på tv:n nu, undra om man ska se den eller om man ska se något annat? Har ju sett slutet på den typ 19 gånger eller nåt, jämt när vi åkte någonstans i Thailand första året så visade Toy madagaskar i bilen, och början har jag ju typ redan missat. Får kolla vad det är på de andra kanalerna

Var nyss upp och borstade tänderna och när jag skulle stänga dörren in till mitt rum så var det precis som om någon höll emot, rädd blev jag och det blåser ute så dörren borde typ ha smällt igen eftersom fönstret är öppet, men jaja jag överlever nog.

Grattis

Grattis Emil på 17 årsdagen, haha bara 366 dagar kvar till 18.

Gammal och glömsk

Jag kom på att jag inte har laddat in korten från kameran än, så när jag gör det så kommer det nog komma upp några bilder på Vicki här, på ett kort ser hon inte riktigt klok ut men det bjuder hon säkert på :P Haha närå ska inte lägga upp någon som hon inte vill..!

Just nu så orkar jag inte gå upp och hämta kameran och leta reda på kabeln som jag har gömt någonstans, haha lagt den på ett bra ställe med andra ord.

Men kolla på bilden nedanför och erkänn att Vicki var as söt när hon var liten, fast det är hon väl fortfarande?

Bilder och bilder

image53

KÖK

image50

Tänk er grått kakel och sånt golv som det är på bänkarna vad sägs om det? Sen så klart ett fint väggord borta där man sitter och äter. Och så ska vi byta köksbord också eftersom så många klagar på det och spiller ut så mkt.!

Klubba

Jag har klubba i håret, haha tror att det är Thelmas fel. Haha tyckte att håret var lite kladdigare än vanligt, men men det får jag leva med, kan ju tvätta det imorrn. Sen att jag råkade få choklad på min vita tröja var ju kanske inte heller så lyckat, men men .

Jag håller på att få damp på tv:n den fryser bilden så att det blir stillbild och man missar halva filmen.

Hihi

Haha Wikegård, haha han var störtskön ju när han skulle kommentera Canada - Sverige, haha trodde att han skulle käka upp micken där ett tag, haha och vilka kommentarer. Kan ju för övrigt säga att Sverige vände och vann efter att Canada tagit ledningen med 2-0.

Spännande vare iaf för Sverige gjorde 4-3 när det var 7 sekunder kvar. Nu ska jag gå tillbaka i mina köksplaner, haha fast jag vet inte om jag kommer någonvart, men nu kankse inte mamma ska åka så då får vi ju inte pengarna vi hade tänkt använda, så allt kanske skiter sig.

KÖK

Idag så har jag varit hemma hos Tångrings och kollat på deras kök, eller hela lägenheten för den delen. Älskade deras badrum, och köket var också hur fint som helst, fick lite inspiration. Och sen så hade Katrin satt upp väggord i vardagsrummet och jag som verkligen älskar väggord kunde inte annat än avguda. Hela lägenheten var hur bra planerad som helst, man skulle inte klaga om man fick bo i den.


Sen så lekte jag med Thelma också, haha jag förlorade i fånga fisk, jag som har varit as duktigt i det, kan i och för sig ha varit för att Thelma fuskade, men men. Haha sen så gjorde vi säkert något mer också, jo vi lyssnade på smultron och sång, så nu kan jag Pelle Pingvin utan till.


Sen så åkte vi på ikea och skulle kolla in ännu mer kök och vi blev lite fundersam om vi verkligen skulle ha svart bänkskiva eller om vi skulle ha en i valnöt. Men jag röstar ändå för svartbänkskiva eftersom jag har hittat lampan, haha men man kan väl inte utgå från en lampa skulle säkert alla säga.


Ska leta fram lite papper och krita eller tuschpennor och rita nu, undra om jag har kvar några. Men först ska jag kolla på lite hockey.


Men snälla skicka, jag ska inte behöva påminna dig igen, och Jossi har du börjat hota än?

Snö

Jaha nu så har det snöat, nu när julen har varit så kan det lika gärna få bli sommar på engång. Snö är egentligen bara jobbigt. Jag är irriterad över en annan sak nu också, det går bra att snacka men du kan aldrig få fingrarna ur arlse och skicka?

Imorse så fick jag sms av pappa där det stod är du vaken? Klart man vaknar när telefonen skriker hallå hallå i örat på en. Så då kollade jag något åt han sen gick jag och sova vidare och kollade lite på Lotta på bråkmakagatan ända tills de kom instövlande här hemma.

Ska kolla på kök på ikea idag tror jag, men nu vet jag inte hur det blir med det längre, för nu var tydligen Indien framflyttad ännu mer eller nåt sånt.

Fredag

Fredag är det idag och jag har inte gjort mycket idag, eller jo jag har sett heartbreak kid eller vad den hette och den var bra! Den kan jag rekommendera, sen så har vi varit hos farmor och farfar och ätit också, hela släkten, och bytt spis med farmor så nu har vi en gammal och skruttigspis. Så nu ser vårt kök ännu hemskare ut typ.

Imorrn vette gudarna vad som händer och fötter, jag får helt enkelt se vad lördagen har att bjuda.

Sötunge

image49

Sova

Men nu ska jag gå och sova för jag ska på stan med Joss imorrn vid typ 10, det betyder typ att jag ska upp om 7 timmar, så dags att kasta in handduken. Sen så ska jag och göra nagelförlängning och sen ska vi ut och äta hela släkten tydligen, får se om jag kan äta och innan allt nagelförlängningen och efter stan så ska jag och mamma hinna med en sväng på ikea och kolla på kök också.


Tur att nagelförlängningen inte var klockan 1 som jag trodde utan 3 då har vi längre tid, fast Sune skulle och ta spruta klockan 1 tror jag, aja skit i samma.

Tänkte bjuda på en bild med mig och min schnygga badmössa som jag fått av Joss, men nej så mycket tänker jag inte skämma ut mig, räcker med att Pelle har det på bild, illa.

 

Det funkade ju inte i tisdags så det kommer nu istället.

I tisdags så var i Indal och käkade grillat =) funkade inte att ladda upp då så jag lägger upp lite bilder nu istället.

Snögubbe

Snögubbe =)

 image37



Tomten som jag fick från Jossi har förlorat sitt huvud =)

Julafton

Av min älskade mamma och pappa så fick jag kameran jag velat ha =) som jag var bergsäker på att jag inte skulle få, men som jag så gärna ville ha. Sen fick jag nagelförlängning också :P Tack så jävla mkt =)

Mer information kommer imorgon då jag har fått ingång kameran, då kanske det rentutav kommer bilder också =) nu är jag trött och sminket har som sagt runnit ut sen förut idag.

GOD JUL

God Jul =)

 image15image4

Hoppas ni lamor och får en trevlig jul

Julgranen

Tänkte bjuda på lite fina bilder på vår julgran. Lägg märke till att den inte är som alla andra eftersom den har lilakulor och en vit luddigstjärna, även kallad porrstjärna.

image34image35
image36


och Vicki skratta inte åt den där rundagrejen som du alltid skrattar åt annars, för då kommer inte tomten imorrn :P

Glad

Du vet inte att du gör mig glad, men det gör du!

Färdig

Nu tror jag att jag har handlat alla julklappar annars ligger jag illa till. Ska bort till farmor och farfar och skriva ut rimmen sen så att jag kan klistra på de på julklapparna och sen dela upp de i olika högar, så att de hamnar på rätt ställe. Undra om de blir en mysig natt före julafton som det alltid brukar bli, man sitter uppe och håller på med paketen fram till två - tre på natten, och sen går man och lägger sig och sover länge.

Slog mig nyss att jag inte har ätit något idag, så tur vi ska bort till farmor och farfar och käka gordon bleu med potatisbakelser =) as gott. Jag som inte är så förtjust i potatis men potatisbakelser är jättegoda, kanske för att de känns så lyxiga.

Förlåt

Förlåt Vicki men det är faktiskt inte mitt fel den här gången.!

Skinka

Pappa håller på och gratulerar skinkan nu som han säger, inte griljerar  som vi andra säger. Väntar bara på att han ska säga hurra hurra hurra också. Får väl se hur det går med den biten, eller om det blir som vanligt när pappa ska laga mat, katastrof, han brukar bara få ta hand om disken.

Damp internet

Svensson Svensson hann jag 3 minuter av sen la Internet av igen. Vågade inte gå och rycka kabeln ifall jag skulle råka väcka pappa, så låg och kollade på tv istället, helt ointressanta program var det, men det var bättre än att sova för det kunde jag inte alls. Och eftersom inte Internet funkade så kunde jag inte öppna adventskalendern på oioioi heller, så jag får väl ta och göra det snart då. Den är rolig så jag kan rekommendera att kolla in den http://www.oioioi.se/


Ska iväg och köpa en julklapp sen, även om jag inte tycker att jag behöver det men ändå, ska bara säga det till mamma också så att hon kan skjutsa mig. Då kommer hon säkert säga, tänk vad lätt det blir när du har körkort själv, då är det bara att ta bilen och åka iväg och göra det du ska göra. Visst hon har kanske rätt i det, men det låter så avlägset, att jag ska ta körkort och köra en bil alldeles själv, näe det känns som om det är typ 10 år framåt i tiden.


Ska dela upp julklapparna sen också, så jag vet vilka som ska vart, antar att jag får de/den från mamma och pappa hos mormor och morfar. Ska jag vara ärlig så vill jag bara ha ett paket från alla på den sidan släkten, och att det paketet ska innehålla en kamera, men man vet aldrig med dem. Ulrica kanske har hittat på nåt med att slå in varje tuggummi en och en, man kan aldrig vara säker när det gäller henne. Eller så kanske Charlie har gjort ett diplom som det står att jag är 80 % koko på, som jag stolt kan visa upp för alla :P


Från farmor och farfar antar jag att jag får pengar som vanligt =) eller de kanske överraskar i år och kommer med nåt helt nytt? Och mamma och pappa har jag ingen aning om vad jag får av de i år, annars brukar man ha lite koll på vad man ska få av dem. Och Jossi den lilla filuren vad kan hon ha hittat på för något skumt i år då? En toaborste förra året, kanske en skurmopp i år? Eller så har det nåt med fiskmåsar att göra, som sagt man vet aldrig vart man har Jossi.

  

Vicki är en gåta hon också, hon ringde i fredags och frågade om jag hade hål i öronen, men sen sa hon igår att hon hade tänkt köpa nåt på venuella, men hon gjorde det inte, men kan man vara säker? Det är helt enkelt bara att erkänna att jag inte har en aning om vad jag ska få i julklapp i år.


Ikväll blir det inte så som det var när man var liten och gick och la sig extra tidigt bara för att man skulle vakna tidigt på julaftonsmorgon så att man fick öppna sina första paket, men så är det inte längre, nu är man uppe sent på kvällarna, eller natten som vissa kallar det och sen sover man länge på dagen, och jävlar den som väcker mig på julaftonsmorgon, den kommer att få det jobbigt sen, eller alla som ska vara i min närhet kommer att få det jobbigt för jag kommer att vara sur då! Jag vill bara varna er så ni vet vad ni kanske ger er in på.


Julafton lär väl spenderas, i sängen fram till 12 ungefär sen kliver man upp och gör sig i ordning och åker iväg till mormor och morfar och firar först jul där, och sen vid 18 tiden så kommer farfar och hämtar mig och åker och firar jul med dem =) Fast när jag tänker efter så tyckte jag att mamma surrade om att det var gröt hos mormor och morfar vid halv 12, men då har nog inte jag vaknat än, och Ulrica jobbar väl till 12? Eller har jag fått allt bakom flötet igen.

Svensson Svensson

 Nu ska jag gå och kolla på svensson svensson så kanske jag får mig ett gott skratt och blir lite gladare, bara inte internet lägger av som vanligt, har väl gjort det typ 8 gånger idag, så skulle inte förvåna mig om det händer igen. 219936-17

Världen är liten eller ett sammaträffande?

Jag satt och kollade runt förut på nybloggat.se och tryckte på en blogg bara, sen så såg att den var från västernorrland och att den var 17 år. Och sen när jag kollar på bilden så ser jag att det är Jessica, så av alla 6000 jag skulle kunna ha tryckt på så hamnade jag på hennes.

Sov du lilla

Just nu så skulle jag vilja somna och vakna om typ 10 år. Eller att allt var som för typ 10 år sedan, fast endel saker är lika, jag älskar fortfarande farmor as mkt, farfar också för den delen, och ja jag ser nog fortfarande upp till Vicki och skulle nog än idag göra så som hon säger, precis som när vi var små.
image14

Hur i helvete ska det gå?

Precis som rubriken säger, hur i helvete ska det gå när mamma är i Indien, jag är så jävla less redan på pappa. Som när hon var i Chile jag vet inte hur många gånger jag bara hade lust att dra eller be han fara åt helvete. Och nu så håller mamma på och säger att ja men du och pappa kan ju åka till England och kolla på fotboll, hallå? jag är nog less på pappa redan, inte fan vill jag åka till Liverpool och kolla på fotboll med han då?

Sen att mamma ska åka till Indien i minst 6 veckor gör ju liksom inte saken bättre heller. Hatar när hon är borta, är nog en av de få som verkligen tycker om min mamma. Hade varit bättre om hon inte hade sagt nåt alls innan jul utan sagt det efter att typ imorrn måste jag åka till Indien, då hade jag kanske inte fattat det och då hade allt varit mycket bättre nu.

Men va fan jag är 18 år om mindre än 3 månader så jag borde inte vara såhär egentligen, jag är ju för bövelen snart vuxen. Och nu så är jag sur mot alla och det vill jag ju inte heller vara, allt blir bara så fel. Men en sak är säker två människor jag inte tycker om är Madde och Maja.

Njurunda

Jag ville ha thaimat till middag idag och det var tydligen inte så lätt, för alla restauranger i stan var stängd, så det slutade med att vi åkte ut till bommen och käkade, och sen så åkte vi upp till Nettan och Pelle, och där var typ halva släkten, så där såg vi Svensson Svensson och sen så åkte vi hem.


Nu ska jag börja rimma på paketen om bara mamma kan börja tänka, haha och sen så ska jag betala räkningarna, haha tydligen mitt jobb nu sen när mamma sticker till Indien, illa.

Julkort

Idag så har jag fått årets första julkort, haha lite förvånad jag blev, för det första så är det lördag och för det andra så var det från Olivia haha.

Mår betydligt bättre idag än igår iaf, men känner mig lite halvseg, kan i och för sig vara för att jag vaknade 10 imorse efter att ha sovit typ 10 timmar + 3 på dan, och jag brukar typ sova 8, så det var väl tur jag höll ut så länge. Var ut på birsta och köpte juletiketter, för några sånna hade vi tydligen inte, sen så köpte vi julklapp till Ylva och Diza också, för de hade vi ju glömt bort.

Nu ska jag vänta på mamma sen ska vi åka ut till Alnö och lämna paket och sen ska jag väl hem och fixa och rimma på resten av paketen.



Idag så fyller Carro år, så grattis Carro =)

Övernormal



Jag är tydligen övernormal! Kul att veta kanske, haha och ändå glömde jag bort att kolla på vissa siffror så, men men. Jag hade i snitt 12 % bättre än medelvärdet.

Skandal!

Ja skandal är det rätta ordet, det är ingen Svensson Svensson på julafton i år. Jag är ju uppvuxen med den ju, så hur ska det gå i år? Det är väl tur att jag får fly därifrån.

Finns så mycket som jag skulle vilja skriva, men om jag skriver så läser väl den personen det och då blir det ännu sämre stämning än vad det redan är. Jag har inte sagt någonting heller, eller några vet om det, men kanske inte den som bör veta det. Det ska jag inte grubbla på nu för då blir allt bara värre.

Osocial

Jag känner mig väldigt osocial idag, fast ska jag vara ärlig så vill jag bara att de ska åka hem, så att jag får gå och sova. Men det kan man ju inte säga. Så jag ligger här och halvsover och skriver blogg och snackar med folk och lyssnar på halleljuah för 100000 gången idag.

Nu ska tydligen Fille snacka allvar med mig :S haha, men jag skickar han till Jossi istället, hon har bättre koll än vad jag har. Det var förresten längesen jag hörde något skvaller nu. Saknar fanken tiden då jag fick vara psykolog då alla typ surrade om sina problem med mig, då fick jag veta saker, även om endel saker var jobbiga att veta.

Skulle behöva göra en Sune

Nu har jag typ druckit dricka och den har fastnat påvägen, sitter typ i halsen eller nåt, känns som om det ska hoppa ut nåt genom brösten. Vill gärna inte andas gör typ ont, som typ när man har grinat så ont gör det.

Så jag skulle behöva göra en riktig Joss och bara  rapa typ allt som går, typ som bara hon kan göra.

Jag ljög

Jag är inte alls klar med mina julklappar, ska ju köpa en schweizernöt och pucko till pappa också, det passa han bra det. Han måste ju få lite han också när mamma får för 1500 spänn. Han läser inte så det är lugnt, jag kan skriva exakt vad han ska få om jag vill, men det vill jag inte.

Ligger i sängen igen och halvsover, fast vi har främande. Mår som sagt piss, men jag har ätit litegrann iaf, första sedan Carinas kakor imorse. Nu ska jag ut och gå iaf, då kanske min rygg mår bättre.

Det slår aldrig fel!

Nu är det lov igen och vad händer? Jag får feber, som vanligt. Har fortfarande inte städat och det är nu bara 1 timme kvar innan de kommer, men jag kom överrens med mamma om att jag stänger dörren till mitt rum, sen får pappa säga vad han vill.

Sömntuta

Min powernap blev lite längre än vad jag hade tänkt, pappa kom nyss in och väckte mig.Nu måste jag verkligen sätta fart för nu kommer de om 2 timmar, men jag orkar inte riktigt än.

Jullov

Nu så är det jullov, men det kunde ju ha börjat bättre, på julavslutningen så var det så mycket folk så vi fick stå, och efter det så typ dog min rygg, har så ont nu så jag vet inte vad. Ska väl ta och städa och sen slå in julklappar, vi får ju främmande ikväll, så kankse kul om det inte ser ut som om det har gått en orkan genom mitt rum.

Men ska nog ta en powernap först =)

Färdig

Nu så tror jag att jag har köpt alla julklappar =) Bara att slå in de och rimma sen som är kvar. Haha jag är sämst på att rimma, synd att ingen ska få en bandyklubba för det kan jag rimma på..!

Spice Girls på 4:an nu man måste ju nästan se de och se vad man kollade på för x antal år sedan. Haha har ju fortfarande inte hört deras nya låt. Eller så ska jag gå och lägga mig och sova, men jag vill ju se Betnér klockan 21.

Dagens låt

Melodin är midnattråder, och det är grupp 10 som står för låten.

Mätglas, mätrör tyst de är i klassen, tyst i klassen. Alla sover Krister drygar på, Krister drygar. Roy han super, super sig redligt full, Roy han super. Klunk klunk klunk, Göran svamlar, Gretchen porrar sig i korridoren, korridoren. Bill han dampar, Carina är på sexkurs, sex sex kurs!

Som sagt det var ju naturdagen och så skrev grupp 10 den här fina låten, eftersom det var en uppgift man skulle göra.

Onsdag

Imorse så var det mycket folk på bussen igen, asså det är tisdagar det brukar vara mycket folk men då var det typ inga alls sa Jossi. Får väl se imorrn om man får stå då också, eller om man kanske kan lyckas snika åt sig en sittplats. Träffade Vicki på bussen surrade lite om julafton och så =) Jag hoppas iaf på många julklappar i år från alla, undra om man kan slå världsrekord i antal julklappar?

Nu så är sista riktiga skoldagen för i år avklarad. Imorrn så ska vi ju ha Naturdagen, men vad det är för nåt vet vi inte än, men det lär väl vara nåt riktigt pluggit om jag inte har helt fel. Idag på matten så käkade vi pepparkakor, Jossi fick extra många från Teo bara för att hon skulle bli snäll.

På engelskan så hade halva klassen försvunnit, vet inte vart de tog vägen, men det bryr jag mig inte om, för Joss är bäst på engelska, dock kanske inte rim är hennes stor sida,  men ändå, vi (eller hon) löste ju det stora julkorsordet, det ni.

Hade tänkt gå på stan idag efter skolan, men hade så ont i huvve och var trött så jag sket i det och åkte hem istället, och ska nog ta och besöka John Blund en stund. Fick nyss veta att mammas tripp till Indien är framflyttad, så jag får ha henne hemma i några dagar till =) får väl se det som en bonus.


Jag önskar mig verkligen en digitalkamera i julklapp, så att jag kan knäppa bilder och lägga ut här på bloggen, för de blir inte så bra med mobilen om man ska lägga upp de som helbilder här. Fick ju ett sms av pappa förut där det stod: Vilken färg vill du ha på kameran, om du nu får någon. Det står att jag vill ha en svart på önskelistan och jag har inte ändrat mig än.

Nu ska jag vänta på att klockan ska bli 18:00 sen så ska jagoch mamma åka ner på stan och kolla in lite julklappar, men inte förns efter kl 18 för då behöver man inte betala :P och kan man spara några kronor så kan man lägga de på en subway macka senare i livet.

Tisdag

Prov imorse gick nog bra tror jag, kändes inte så svårt men man vet ju aldrig. Sen var det en onödig mattetimme, och sen var det mentortid och sen samhälle, som vi faktiskt gjorde nåt på den här gången, vi skulle skriva argument eller vad det var. Men klockan 2 då fick vi nog och gick hem, så ingen full tisdag den här terminen.

Så åkte till farmor och farfar och där skulle vi byta farmors telefon, men då hade de inte den hon ville ha hemma, men hon köpte den i allafall, så ska hon hämta den någon gång senare.

När jag kom hem så hade jag ett paket i tidningshållaren, det var från han därnere :P vågar inte öppna för tänk om tomten kommer och ser att jag öppnar julklappar före jul, då kanske jag inte får några på julafton. Men tack tack =) för vad det nu är :P

Söndag

Idag så väckte mamma mig som planerat vid halv 11 och då sa hon att det var ändrade planer, så jag vände typ på mig och tänkte somna om igen, men då sa hon Charlie och Jesper kommer hit och ska käka mellan Charlies träning och Jespers match. Så det var bara att kliva upp och gömma alla julklappar.

Sen så var de här och åt, och sen så åkte vi och kollade på  Jespers match, men han blev skadad så vi åkte efter 2:a perioden. Då åkte vi till birsta och var där ett tag och hittade några julklappar, sen så ska jag köpa några fler imorrn efter skolan är det tänkt, men det kan ju bli ändrat.

Sen så åkte jag hem eller via kubengrillen och beställde en tunnbrödrulle utan korv, anders skrattade och sa typ å herregud tjejer. Men den var god iaf =) Sen så började jag slå in julklappar, har slagit in alla som jag har nu iaf, eller jag tror det, kanske ligger fler någonstans, så den som lever får se.

Nyårslöften

Nyårslöften 2008

?·         Ta körkort

?·         Gå på en Liverpoolmatch

?·         Åka utomlands

?·         Åka tåg

?·         Åka till Göteborg


Kom på att det var ganska dyra grejer som jag har som nyårslöfte. Så jag får väl vara snäll så kanske pappa bjuder mig på något eller så får jag jobba och tjäna mina egna pengar.

Emil vs Lisa

Ett inofficiellt mål är att äta en rejäl omgång kebab eftersom kebab är det bästa som finns. Sedan tycker vissa att ett mål borde vara att jag ska börja inse att Andreas Isaksson är en mycket bra målvakt, minst topp 15 i världen.




Del II


Just nu sitter jag, idiot-Lisa och den mycket talangfulle emil och spelar nintendo wiiiiiiiii. Vinter spel verkar inte vara emils grej men han har ju bevisat i alla övriga spel som finns i huset att han är den klart bästa wiii utöveren som någonsin tagit i en utav våra dosor. Lisa visar upp en dold talang i att utöva vintersporter men tyvärr räcker det knappt till att rå på mästaren, som självfallet är jag =). Men jag har ju dock spelat detta spel ett antal gånger mer än övriga deltagare.... Aja summa summarum blir att Vintern suger stenhårt måste jag säga. Sommar ska det vara, STRAND FYFAN!!! Med lite fotboll, sol och picknick så blir livet mycket härligare än som det är nu i den tråkiga väderleken som dominerar ute i Sverige just nu. Liksom nu kan man inte bara gå ute å kötta medans man tar dagen som den kommer. Nu måste man planera varje steg för att inte snoret i näsan ska frysa till is och man kommer avlida pga. syrebrist i näsan. Nu har jag lämnat rapport om kvällen och lagt fram mina åsikter om dagens väder. Vad finns det kvar att skriva om nu? Kom igen Sverige!! Ställde mig ute på balkongen och skrek hej kom och hjälp mig... till alla som vandrade nere på gatan men ingen kom. Måste ju också nämna att ännu en gång har Real och Ruud van Gooool visat att Barca är ett mindre bra lag genom att stänka in bollen bakom den Valdes. Dock så var det på Fifa 08 men men...




Del III, Sanningen!
Okej, för det första är det jag, super-Lisa och Dum-Emil som sitter här och spelar nintendo wii.  Jag är faktiskt bäst, så är det bara. Jag är bäst på dessa vintersporter, även om jag trots allt måste hålla med Emil och säga att är störtskön. Faan, tänk att slippa ha kläder på sig!! Jag hatar alla dessa kläder på vintern, hur många som helst. Och nej, Emil ställde sig inte ute på balkongen och skrek. Han är för feg för det. Han sitter i sin fåtölj hela tiden och vickar på sina händer.. Han torr att han är bäst, men icke! LISA NOLIN är bäst J .Emil kan få vara lite bäst emellanåt bara.. men det är inte ofta. Det är bara nån gång. Och ofta är han inte bäst, utan bara näst bäst.. Eller faktiskt nästnäst bäst.

Jag tycker faktiskt emil är lite dum, efterosm har kallar mnig idiotlisa, och det är inte särskilt vänligt. Men nu ska jag och nästnäst bästa emil gå och hämta nånting att dricka.

HAHA! Nu hällde emil ut pepparkvarnen., så nu är det peppar överallt ! HÄHÄ, klantisemil. Men se på fan, nu fick det inte plats nå mer på det här papperet. Beläää.

Nyårslöften

När är det man brukar komma på sina nyårslöften? Jag har kommit på ett som jag tänker uppfylla iaf =) ska bara få pappa att betala :D

Lördag

Idag har jag varit på stan och köpt julklapp till Jossi och sen så råkade jag köpa några tröjor till mig själv också. Så jag har nu handlat kanske 6 stycken men många fler kvar, uscha, börjar få panik men det går nog snart över kanske om jag har tur.

Sen så skulle jag behöva prata med Vickan också, det är ganska viktigt och behöver göra det så snart som möjligt, men hon är ju typ halvdöd eller nåt sånt, men men. Tänkte ringa och väcka henne vid 12 men vågade inte.

En vädjan till Sundsvalls kommuns politiker

Snälla ni som sitter och styr och häckar i Sundsvalls kommun, varför kan inte vi få gratis busskort till och från skolan? det behöver bara vara på skoltid, inte som de i Timrå deras funkar ju tillochmed på sommarlovet och nu ska alla som gå gymnasiet i Timrå få de.

Jag har sagt att jag aldrig skulle bo i Timrå, men nu är det ju fanken värt att bo där bland alla aliksar och knarkare bara för att få ett busskort. Vad äre jag har 5.6 km och jag har typ gått till skolan 10 gånger på ett och ett halv år. Så jag har säkert gjort av med 5000 på bara på buss..!

Dansa min docka me-dans du är unger!

Dans idag på idrotten idag också, det är ju väldigt konstiga danser vi dansar iaf, men men efter torsdag så behöver man nog inte dansa igen. Haha man skrattar åt alla för alla ser ut som grodor som hoppar omkring och sen så blir man yr när man snurrar runt som nå yra hönor.

Idag efter skolan så var jag på stan och sen birsta, hittade 2 julklappar iaf, så nu är det bara 10000000000 som saknas ungefär. Får kanske lura med mig mamma på stan imorrn, om jag orkar eller rättare sagt tar mig upp ur soffan. Fick så jävla ont i ryggen efter dansen, fast det kommer nog från fötterna var utan sulor på dansen, jag trodde jag skulle dö. Fick tillochmed ta en tablett och det brukar inte jag göra, det ska vara riktigt illa då.

När jag var på Jula så ringde jag pappa och sa att jag skulle köpa mammas julklapp, men det var inte pappa, haha utan Stefan Tångring, haha han lät as stolt när han sa att han hade snott pappas telefon. Sen så sa han att jag skulle köpa nå dyrt så skulle pappa betala sen, men jag gjorde inte det, klantigt av mig. Han surrade typ i 7 minuter, sen hörde jag pappa säga lägg på det blir så dyrt för henne. Så då lovade Stefan att pappa skulle fylla på mitt kontantkort med 200 kr.

Halv fem kom pappa och hämtade mig så då hämtade vi mamma och åkte vi på kebaben i Timjå, jag och mamma delade på en pizza men jag orkade inte ens äta upp den, sen åkte vi hem och jag satte mig i soffan och sitter där än, halvsover typ, så funderar på att gå och lägga mig fast klockan bara är 21:07

Fredag

Nu så är det fredag och jag är skittrött, som vanligt då kanske. Sitter och väntar på att farfar ska komma tillbaka med Elvira så att han kan skjutsa mig till skolan. Var förbi hit med en kamera som mormor ska låna och farmor och farfar skulle tydligen dit sen så då fick de ta med sig den.

På skolan är det väl engelska som gäller som vanligt på fredagmorgon. Sen så är det lunch och sen dans, jag hatar att dansa. Och Bills jävla polka och allt vad det nu är, är ju så snurrigt så man mår ju illa. Sen så slutar vi efter det, för vi har ingen samhälle idag, för vi hade det i onsdags. 

Tåg

Jag vill åka tåg tror jag. Kollade på resor till Göteborg men det var så dyrt, sorgligt men sant. Såg att SJ hade börjat med auktion igen på tradera, får väl se om de kommer några billiga där som man kan åka med, fast då kommer man bara till Stockholm, men jag får ju åka tåg i alla fall.

Ett finskttåg..!

image31

Banka banka

Det finns en massa dumma personer, liksom de som är med i lyxfällan hur tänker de? Man blir ju bara sur på de. Liksom hallå? tänk åå hur mycket pengar du har? Om du inte har nå pengar du kan du inte köpa en gucciväska. Det måste väl liksom en normal vettig person fatta? Eller ska man behöva banka in vett i deras skalle?

Eller är det bara jag som tror att folk fattar att man inte kan handla när man har slut på pengar? Kan ju kankse vara jag eftersom jag är en gnidde, och lägger mina pengar på hög.

Nu ska jag gå och baka en banka banka kaka till mammas jobb tror jag.

En mörk decemberdag

Tårarna bara strömmar ner för mina kinder, vet inte varför egentligen. Vet inte ens om det har något med det att göra. Det blir ju inte bättre av att jag lyssnar på Halleljuah heller.


Bjuder på en bild från en kallvinterdag..!
image30

Hön dissekering

Idag så hade jag sovmorgon till 12:40 =) mkt skönt vill jag lova. Men vaknade halv 11 av någon anledning, vet egentligen inte varför, hade ju en hel timme kvar att sova, men men.

Klev upp och kände att fan jag orkar inte tvätta håret, ska ju bara dissekera en höna på skolan och då ska jag ändå ha uppsatt hår. Så då gick jag till skolan i det här kalla svenska vädret, men jag överlevde ju, även om jag hade tappat känseln i mun min när jag kom till skolan, så jag pratade men läpparna rörde sig inte.

Där så skulle vi ju som sagt dissekera en höna, kan ju börja att säga att vår höna precis hade ätit innan den dog, så hon hade inte hunnit svälja så maten låg kvar i käften. Sen så fortsatte vi och gräva och skära, och då ser vi nåt som ser ut som äggulor, haha och det visade sig även vara det. SÅ stackars vår höna, var med ägg och hann inte svälja, illa. 

Hon var lite fryst så ibland var det svårt att skära och kall om händerna blev man också, tror jag har frostskador i min vänster hand. Och hönfötter är bra äckliga ska ni veta. Jossi och Sofie fick även blåsa upp hönan, när Jossi blåste så började hönan ge ifrån sig en massa ljud, typ som om den gurglade.

Tillslut så förlorade vi vår höna, hon tappade pulsen och hjärtat slutade slå (eller?), så då la vi ner henne i en vitlliksäck och frös in den.

Då gick jag in till stan och började kolla efter julklappar, men va fan jag hittar ju inga, så ska ni få höra här.
Pelle du brukar ju läsa? vad önskar du dig?
Vicki vad önskar du dig?

Och retsen av släkten vad fan önskar ni er? de enda jag har handlat julklappar åt är Ulrica och Nettan. Hahah 2 är ju bättre än 0 iaf :P

Onsdag

Idag är det onsdag och imorse när jag skulle gå till skolan så var pappa hemma så då fick jag åka med han, han skulle på nåt möte eller nåt halv 9. Så tänkte att ja men jag går från stan, då kommer jag ju lagomt. Haha jo jäklar du, av nån anledning så frågade jag kan vi åka björneborgsgatan idag? så det gjorde vi. Och när vi kommer vid preem så är det en massa köer och nästan lite halvkaos.

Vi kommer längre fram och se att det står en lastbil, eller var det en långtradare? typ i korsningen björneborgsgatan/ parkgatan, så vi åkte typ raktfram och sen kom vi vid hedbergska och jag tror aldrig jag sett så mycket bilar på samma gång. Det var bilar överallt, och det hela slutade med att pappa fick skjutsa mig till skolan, för jag skulle nog inte hunnit annars, och pappa fick bli 1 minut sen till sitt möte.

På skolan så surrade jag lite om droger, fattade ingenting typ glömde 6 rader också såg jag efterråt. Men men sånt är livet. Efter samhällen så hade vi matte där körde vi hänga gubben idag också, haha börjar kanske bli en tradition?

Sen var det lunch, ganska god faktiskt =) sen var det engelska och där gjorde vi väl inte heller så jävla mycket. Sen slutade vi och jag gick och städade mitt skåp eftersom jag hade snack med Carina klockan två dvs en halvtimme senare. Sen snackade jag med henne, sen så betsämade jag mig för att gå hem via körskolan och avboka min tid på fredag, så det gjorde jag och när jag kom vid Sophie så ringde pappa och frågade vart jag var, så då kom han och plockade upp mig, och så åkte vi hem och spelade Wii.

Nu ska jag gå bort till farmor och farfar och äta, sen får vi se vad som händer ikväll!

Under 100

Idag är det 99 dagar kvar tills jag fyller 18 =) bara så att ni vet, så ni kan börja fundera vad ni ska köpa till mig.


Haha kände bara för att bjuda på klasskorten från förra och förrförra året. Årets kan jag inte lägga ut eftersom jag inte har fått någon skolkatalog.

 

Pappa har nyss kommit hem från sin första träning nu för den här säsongen eller vad man säger så nu gör han milkshake =) Sen ska jag nog gå och sova snart vore skönt. Trodde att de skulle visa Liverpool på 6:an sen, men så var det inte, utan de visar real madrid istället och det går nog lika bra.

Huvud

Imorse så vaknade jag och hade så jävla ont i huvve, tog en tablett och hoppades att det skulle gå över, men det gjorde det inte, så tog en till vid 9, men den fanns kvar där ändå. Men men jag lyckades genomlida den jobbiga skoldagen ändå.

Medicinsk grundkurs imorse, där gick hon igenom diabetes, typ repetition från i torsdags.
Matte, ja vad gjorde jag där? Joo jag och jossi körde hänga gubbe, jag blev aldrig hängd =)
Mentortid, haha ja vad ska man säga? jag sa inte mycket och inte kom jag på några ideér till sexualundervisning heller. Typ vi skulle bestämma vad skolan skulle ha för undervisning på gymnasiet eller nåt sånt. Men det skulle komma om typ 3 år eller nåt.

Sen tog jag bussen hem, och vi hann med bussen från navet visst är det otroligt? När jag kom hem så hade jag fortfarande ont i huvve, så tog en till tablett och gick och la mig och kollade på american pie =) den var som alla andra typ.

Nu ska jag sova lite tills någon kommer hem.

Måndag

Idag så har vi haft biologiprov, tror nog att det gick bra, om det inte gjorde det så är jag sämst. Det är väl typ det enda nödvändiga vi har gjort idag. På kemin gjorde vi inte mkt, eller det var en som gjorde något, men Lena sa efterråt att koncentrationen på lektionen var SUCK, typ ingen jobbade. Hahah så när han för engångs skulle gjorde nåt så fick det inte räknas, haha.

Sen kom jag hem och åt stuvademakaroner och ketchup, mkt gott var det. Sen for jag ut till birsta city där jag inte köpte någonting, men men. Kom nyss hem och satte mig ner och ska försöka montera ihop min stjärna, haha får väl se hur det går med det.


Ska möta pappa i fifa 08 på wii snart. Haha vi spela winter games när vi kom hem och jag vann tror jag, vi hann inte klart men jag hade iaf medaljer och det hade inte han.

Söndag

Idag så skulle jag plugga biologi, men först åkte jag till Alnö där fick jag 800 spänn på gina =) var där till typ halv 4 sen åkte jag hem och sen så kom Vicki och då spelade hon wii och jag försökte plugga, men det blev inte så mkt av det, haha eller jag fattade ingenting iaf, jag tror Vicki kan frågorna och svaren bättre än mig.

Nu ska jag gå och sova, tack och godnatt.

Seg

Idag är det lördag och jag känner mig sjuk, är trött och känner mig allmänt slut och huvve det känns tungt som fan, har nog feber men orkar inte känna efter typ. Men men, imorrn ska jag plugga biologi iaf, haha får väl se hur det blir med den saken, men måste ju plugga om jag ska klara av provet på måndag.

Lussesälar

Nu har jag bakat en jävla massa lussesälar typ 100 st, så nu är jag tröttare än vanligt och har fortfarande ont i huvve. Haha var bara tvungen att knäppa kort på lussesälarna, för det ser då inte ut som lussebullar iaf.

image26image27

Äntligen fredag

Nu så är det fredag vilket är väldigt skönt, för inatt blev det inte så mycket sömn, och sen så hade jag körskola imorse, haha tog en sväng till matfors fram och tillbaka, haha. Sen så har jag inte gjort så mycket på skolan heller, eller jo det var dans, haha det såg jävligt kul ut, för alla bara flög omkring, haha men det var inte kul, det bara såg kul ut.

Sen så hämtade jag grabbsen på stan och vi tog plusbussen hem och jag fixade middag, lövbiff med pommes och vitlök och berneisesås. Det var gott tyckte de iaf, så det var ju bra. Nu så håller jag på och bakar lussebullar, eller det ska nog bli lussesälar tror jag. Sen så ska jag gå och sova känns det som, eller mitt huvve kanske har sprängts före.


Charlie och Jesper spelar wii för fullt iaf, fått nya spel nu också, vinter spel, haha så de håller på och åker skidor och en massa andra saker.

Torsdag

Trötter är jag idag också, ni är inte förvånad antar jag?

På biologin idag så satt jag bara där, hörde inte vad Roy sa, allt var som en dimma och jag minns typ ingenting. Sen så hade vi tre och en halvtimmes hål och då gick vi in på subway och åt, det var gott som vanligt sen så gick vi runt hela stan och sen gick vi tillbaka också.

Sen var det medicin och det känns som om jag har lite halvkoll på diabetes iaf, eller vad säger du Joss, du kan ju typ samma som mig? Sen åkte jag hem med mamma och gjorde inte så mycket satta mig i soffan och njöt av livet tills jag kämpade för att få en sak från nån men han vägrade så då gick jag till en annan och försökte tigga till mig den där, men då hade den första sagt att hon inte fick skicka den till mig. Så då blev jag sur och hotade med nåt och sen så gjorde vi en deal tror jag, fast den kommer jag bryta, så tillslut så fick jag den i allafall.

Sen gick jag bort till farfar och skrev ut min samhälle som Carina ville ha utskrivet för engångs skull annars ska ju allt skickas via FC och sen så gick jag hem och började baka till mammas jobb. När jag kände igenom fickorna på jackan förut så hittade jag 78,50 =)

Onödiga onsdag

Idag så skippade jag samhällen eftersom den var frivillig så tyckte jag att jag behövde sova istället. Sagt och gjort klockan fem över nio så klev jag upp efter att ha funderat länge på vilken dag det var. Så pallrade mig iväg till bussen kallt som satan var det, bussen var sen som vanligt men bara 2 minuter så man ska väl inte klaga.

När vi kom till skolan iaf så var det matte, men vad vi gjorde på den lektionen undrar jag fortfarande, vi gjorde inte så mycket med andra ord eller jo jag åt 3 st mandariner vilket var väldigt gott. Sen så var det lunch äckelpäckel köttsoppa stod det att det skulle vara, vilket det var också, men det var även pannkaka, och skolans pannkaka är ju inte så god. Sen så var det engelska och där lyssnade vi på någon text om några som bombade något, sen så gjorde vi inte så mycket där heller, så det har varit en ganska onödig skoldag idag om man säger så.

När jag kom hem så gjorde jag inte så mycket, eller rättare sagt jag somnade i soffan. Sen så klev jag upp och började fixa middan som mamma ringde och väckte mig och sa åt mig att göra. Och nyss så fick jag veta av en person att Roy hade lagt ut lathunden, så jag var tvungen att gå in och kolla, och jag trodde jag skulle trilla av pinn när jag såg hur mycket det var som han hade tänkt att vi ska kunna till provet på måndag.

Det var hela 43 punkter!!!

Vad tänker gubben med? eller det vill jag nog inte veta, vill veta så lite som möjligt om den gubben. Men hur som helst så måste han ju nästan om när det gäller det där iaf, för jag kan knappast lära mig det där på 3 dagar. Nä bort med Roy han gillar vi inte, inte jag iaf. Jag kan ingenting av roys punkter, liksom hur ser malariaparasitens livscykel ut?

Så jag vet ju vad jag har att göra i helgen, fast jag ska baka lussesälar också till på fredag när Ulrica kommer och hämta Charlie och Jesper för det ville hon ha. Det är lussekatter som har jäst och blivit jättestora och ser ut som degklumpar dvs en säl.

Jag har börjat hata människor som hela tiden alltid har rätt, aldrig fel, vissa människor kan nog inte ha fel. Men jag tror att jag hatar de för att jag helatiden alltid vill ha rätt :P Men det var ett tag sen jag hade rätt nu.

Pain

Jag har så ont i min högerarm, och det är nästan så allvarligt att jag inte kan sitta vid datorn, eller jag kan sitta vid den men jag kan inte använda den. När jag kom hem idag så somnade jag i soffan och sen på ett annat ställe. Skulle kunna gå och sova igen, imorgon är det sovmorgon iaf och det är ju skönt tycker jag, för då behöver man inte kliva upp så tidigt.

Ikväll så ska jag bara ta det lugnt typ sova kanske och kolla på tv, inte för jag vet om det är något men men. Skulle ju behöva börja på min samällsvetenskapliga rapport också, den ska ju egnetligen vara inne imorrn, men carina hade inte tid så vi fick på oss tills på fredag =)

Måndag

Igår så var vi i Indal och där käkade vi grillat =) det är nog det godaste som finns. Jesper fick en massa paket, inte för att jag kommer ihåg vad det var men. Idag så var jag på stan en sväng före skolan, tog bussen som gick före den som jag skulle åka med ner, så det blev 15 min på stan, haha.

Ingen kemi idag, vilket var skönt, kom hem och har inte gjort speciellt mkt sen dess, försökte mig på nationella proven som vi fått i matte, men jag fattade ingenting så jag gav upp. Nu så ska jag gå och sova snart tror jag, fast det är väl ingenting på tv idag.

Men men slutar tidigt imorgon, har nämligen bara nationelltprov i matte, men det håller ju på i 4 timmar så jag hinner nog lessna flera gånger om. Fast sist var jag typ sist och då gick jag efter 2 timmar, så vem vet man kanske slutar vid 11 imorgon, inte för jag tror det men men.

Åh herregud

Idag så hade jag ingenting bestämt vad jag skulle göra ikväll, tänkte ta det lugnt och typ baka lussebullar eller nåt. Men så fick Lisa mig på andra tankar, så vi bestämde att vi skulle ha någonting här hemma. Så det var Jag, Joss, Lisa och Emil som var här och spelade lite spel, först tecknet som jag och Lisa vann överlägset, bara för att Emil inte vågade slå fast han sa att Lisa hade, haha måste bara säga att jag och Joss ägde i så det kan låta, kan iof ha varit för att Emil nynnade så bra, eller?

Sen så gick Joss typ hem vid halv 12 och vi började jaga skjuts åt Lisa, för om hon skulle åka buss så skulle hon behöva vänta på navet i 23 minuter och det ville vi inte, för man vet ju aldrig vad som händer på navet en lördagnatt. Tillslut så hittade hon skjuts, så då åkte hon vid 1 typ.

Då ville Emil ha revansch i boxning, och nog jävlar fick han revansch, haha jag tror inte jag vann en enda omgång, men men. Det är ju första gången som räknas och då vann ju jag :P Sen kom mamma och pappa hem och började as garva åt oss för att vi såg mer konstiga ut än vanligt när vi försökte boxsas, såg väl mer ut som om vi höll på med kattsim eller nåt. Sen så körde vi tennis där jag också var helt jävla kass, men sen då jävlar körde vi golf och då vann jag med 21 slag, det är inte illa det.

Trodde mamma skulle dö i soffan så som hon skrattade åt Emil, haha sen så fick hon också vara med i golf men hon skrattade nog lika mkt ändå, men då gick det bättre för emil då var han bara 9 slag efter, haha. Sen hade han och pappa någon duell tror jag, haha tror att det slutade med att Emil vann för att pappa var så kass på baseboll, haha. Och när det boxades så trodde jag allvarligt att jag skulle dö av skratt, haha tror tillochmed att jag lyckades spela in det.

Han gick nyss hem iaf, han tog knäcken och gick och insåg att han skulle vara med de nere på stan om 6 och en halv timme, haha själv ska jag sova länge. SÅ går det när man lovar att man ska ta ner knäcken, haha illa.

Nu ska jag ta och kolla lite på greys anatomy och sen sova lite kanske, ska ju på kalas i Indal imorgon, eller ja det är ju faktiskt idag, så GRATTIS JESPER =)
RSS 2.0