Fundering

Eftersom den här helgen har bestått ganska mycket av hockey så har en del funderingar dykt upp i mitt huvud. Vad händer om förste målvakten får matchstraff och sen får andre målvakten också matchstraff? Får man ställa en utespelare då eller vad händer?

Söndag

Jag fryser, har ont i "tanden" och är trött. Vilken tur att det snart är måndag så man få vila upp sig ;)

Jag börjar bli lite less på allt snöande nu!

Imorgon ska jag och vaccinera mig, kul att jag kommer få ett stort jävla sår på min vänsterarm som kommer vara under flera månader. Så beskriver de att det är att vaccinera sig mot TBC, visst känns det lockande?

Slö

Imorse så vaknade jag av att jag drömde att jag var med i robinson, men det var inte vilken robinson som helst utan robinson i en stockholms förort, dock har jag ingen aning om hur det gick för mig för jag vaknade. Nu så ligger jag och funderar på om jag ska orka pallra mig bort till farmor och farfar eller om jag ska ge mig ut till birsta?

Fast helst av allt skulle jag vilja lägga mig och sova ett tag, jag har inte varit riktigt mig själv sen jag kom hem från Göteborg, det är nog norrlandsluften som spökar ;) Nu snöar det ute, men jag vet inte om det är så mycket som alla säger, eller är det bara här?

Tisdag

Imorse 08:15 var jag på sjukhuset och fick min spruta, sen for jag hem och tänkte sova lite, för jag kände mig inte riktigt 100. Kom hem kände mig som en överkörd ekorre, vet inte hur jag ska beskriva det men inte mådde jag bra iallafall. Sen dess har jag haft ont i huvudet hela dagen, ska snart gå och lägga mig och kolla på bygglov och sen imorgon ska jag sova länge.

Måndag

Nu är jag hemma, känns skönt. Jag som trodde jag hade sovmorgon till 13:15 imorgon, men sen kom jag på att jag ska och ta ett PPD-test 8:30 på sjukhuset. Det var den sovmorgonen det. Snart får jag gå och lägga mig i min renbäddade säng.

När jag kom hem så åkte jag raka vägen till farmor för stuvade makaroner och bacon =)

En långpromenad och en fika

Någonting i mitt bakhuvud sa att det finns jättestora bullar i haga. Så när vi hade vandrat i 1½ timme gick vi in och satte oss på ett café.


Olivias bulle, observera att tallriken är en sån som man äter mat på.


Min stora chokladboll såg liten ut jämfört med bullen.



Varm choklad var mycket gott eftersom det var lite kallt ibland.

Sen så fortsatte vi att gå och gå, helt ärligt så kom vi nyss innaför dörren och vi gick halv två, så det blev en fyra timmars promenad. Men så kan jag tala om att det inte är någonting kvar av mina skor nu, så de får stanna kvar i Göteborg.

Söndag

Imorse så vaknade jag av att jag var så kissnödig att jag inte visste vad jag skulle ta mig till. Sen var det kört att somna om så då gick jag upp och satte mig vid datorn, och detta efter endast 6 timmars sömn, men jag känner mig riktigt pigg faktiskt. Så pigg att jag funderar på att ta en promenad genom haga, jag tycker det är så mysigt att gå där för det är så gammalt och sött.

100123

Jag kom ner 2 minuter innan jag skulle ha varit här igår. Igår så var vi lite trött så på kvällskvisten bestämde vi oss för att gå ut och ta en liten promenad, den lilla promenaden varade i 2½ timme. När vi kom hem så började Olivia pumpa upp madrassen och 2 timmar senare var den uppblåst så då gick vi och la oss.

Idag när vi vaknade så sken solen och man fick riktiga vårkänslor, så vi drog på oss skorna och gick mot nordstan. Där var det mycket folk, så vi handlade det vi skulle och sen gick vi och köpte mat och började traska hemåt, dock så tog vi en líten omväg, och när vi väl kom hem så ville jag amputera mina fötter.


Det krävs en chalmerist för att komma på den idéen.

22 januari

Grattis Vicki =)

NU så sitter jag på tåget, ett säte för mig själv än så länge, men tyvärr så åker jag framlänges. Ska fördriva lite tid med att titta på några filmer.

Onsdag

Just nu sitter jag och funderar på vad jag ska sysselsätta mig med imorgonbitti för att inte somna. Det ser ut som om jag ska tvätta matchkläder och annat smått, men det lär ju inte ta hela dagen precis.

Tisdag?

Jag är helt dagvild nu när jag inte går i skolan. Om två månader fyller jag 20 år. Jag har fortfarande inte fått något brev från transportstyrelsen, och nu kom pappa hem och sa att man kanske inte får det. Men sen har jag grävt lite i det och kommit fram till att det måste jag få, för annars är det ju inte så som det ska vara.

Nu ska jag gå och sova, innan jag får ett utbrott på kabeljäveln till datorn, den lossnar hela jävla tiden.

Måndag

Nu så har jag bakat morotskaka åt halva Sverige, blev en jävla massa kakor iallafall, men de ska nog gå åt skulle jag tro. Idag har jag även varit och köpt biobiljetter till ikväll, så 20:45 ska jag äntligen få se snabba cash. Efter det så var jag och farmor en sväng på birsta, hon köpte gardiner och ljus, sen åkte vi hem igen.

Inte hade jag fått något brev idag heller :( Men man kan ju alltid hoppas att jag får det innan jag åker, så kanske kortet ligger på posten när man kommer hem.

Baka en liten kaka

Jag ska ta och baka till pappasjobb, men jag vet inte riktigt vad jag ska ta och baka. Jag tänkte prova på något nytt, men jag vet inte vad. Känner jag mig själv så lär det väl sluta med något av mina klassiska recept.

Morotskaka
Riddarkaka
Toscakaka
Tigerkaka
Rulltårta
Banka banka

Någon som kan svara på dessa frågor?

  • Kan man få finnar i armhålan?
  • Varför blir man kissnödig när man badar?
  • Varför blir man trött när man inte gör något?
  • Varför väljer man att köra dubbfritt?
  • Varför är det spännande att göra saker man inte får göra?
  • Varför fryser man när det blir varmare ute?

100117

Nu har jag nyss sett i skuggan av värmen, en bra film måste jag säga. Imorgon så ska jag ner på bokia och köpa biobiljetter, ska till Angieska och boka tid och tänkte ta en sväng förbi birsta också. Men framförallt så hoppas jag att jag får ett brev från transsportstyrelsen(?) eller vem det nu är jag ska få brev av. Sen på kvällen så blir det bio, för det blev inget idag för det fanns bara platser längst ner eller längst ut på kanten, och vi vill ju sitta i mitten.

Jag har tagit fram lövbiff till middag, men frågan är ju vad man ska ha till? Jag har väl typ 30 min på mig att bestämma det.

Söndag

Jag hade tänkt att jag skulle gå ut till nordic idag, men orkar inte, tror det blev lite för många timmars sömn inatt. Någonting jag känner att jag skulle vilja ha är tvättstuga. Tror att det är dags att byta sängkläder, om man kollar på hur madrassen ligger på golvet.

Lördag

Idag har jag typ inte gjort någonting, typ legat framför tv:n och kollat på en massa sport och en film. Just nu växlar jag mellan skidskytte och hockey. Skidskyttet verkar ju gå bra, men inte hockeyn sist jag kollade. Jag kan unna MoDo en seger mot Luleå, bara Timjå förlorar. Men sist jag kollade så ledde timjå, efter att HV fått ett mål bortdömt.

Imorgon så har mamma och pappa cup, så jag får se om jag orkar kolla på den eller om jag hittar på något annat imorgon. Nu när jag har så mycket tid över så vet jag inte vad jag ska göra.

Fredag

Jag känner mig så seg, orkar inte göra någonting, inte ens gå ner och hämta posten. Men samtidigt har jag jävligt tråkig, det är inte lätt ibland. Tror jag ska ringa farmor nu och surra med henne ett tag, om jag inte stör i något tv-program såklart ;-)

100114

Idag så har jag haft min första opponering, och jag kan ju säga så här: jag läste rakt av från papperet och tydligen så dög det, för godkänd blev vi. När vi var klar med det så insåg vi att vi var tvungen att sätta punkt och komma överallt på vår referenslista, så det gjorde Jenny, tur att det inte var jag då hade jag nog blivit alldeles förvirrad. Sen åkte jag hem och käkade frukost. Nu har jag inte skola förns på onsdag igen, skönt värre, men undra vad man ska göra med all tid?

Idag är det ett år sedan Nenne dog =(

Strul

Efter lite drygt två veckor så fick jag äntligen mitt brev från kommun med inloggnings uppgifter. Så jag tänkte det är lika bra att jag gör det på engång. Började med kommunens hemsida, kom inte in. Ringde servicedisk och hon sa att jag inte fanns med. Efter ett tag så sa hon nu att jag skulle kunna logga in. Men det kunde jag inte eftersom man tydligen måste sitta vid en av kommunens datorer första gången man loggar in. Så då fick hon logga in först och sen jag, och allt blev frid och fröjd. Tills jag skulle logga in på time pool. Då funkade inte det, så då fick jag ringa rop, tillslut så kom jag in och vi la på. Sen så kommer det upp att jag inte är registrerad på någon arbetsplats. Så då var det bara att ringa upp igen och säga det, så efter ytterligare 10 min så kunde jag göra mig som tillgänglig. Nu fryser jag så nu ska jag gå och bada.

trettonde januari

Idag är det 1 år sedan jag ramlade och fick mitt fina ärr!

100111

Idag har jag inte gått utanför dörren och har inga större planer på det heller. Men tro inte att jag har slöat bara för det, för det har jag inte. Imorgon tror jag inte heller att jag ska gå utanför dörren, känns skönt att bara vara hemma när man knappt har varit hemma något i helgen. Jag förstår inte hur de orkar fara och flänga varje helg. Men eloge för att de orkar göra det.

Söndag

Igår så tillbringade jag hela dagen i Ånge och idag har jag varit i Härnösand. Nu sitter jag i soffan och är helt slut, ska bli skönt att få sova längre än till 8:00 imorgon. Nu ikväll så har jag och Jenny skickat in vår rapport, känns skönt, dock tycker jag det är väldigt svårt att veta hur man ska skriva eftersom jag aldrig skrivit en sån rapport förut, de enda rapporter jag har skrivit är lab-rapporter och de är jag jävlig på ;)

Ikväll är det Johan Falk, jag har dock redan sett alla två gånger, men det är ju inget som hindrar att man kan ju kolla på de engång till.

Kallt

Jag fryser som fan, har skakat i snart en timme skulle jag tro. När jag gick förbi pappa förut så sa han, men herregud vad kallt det blev nu när du gick förbi. Så jag är nog frusen ända in i ryggmärgen. Jag ska snart bege mig till Timjå för att gå på hockey, det känns ju bra när man är djupfryst.

100107

Idag har jag frysit ihjäl några gånger då jag gick från bilen till skolan, allvarligt jag är inte den som fryser men nu var det svinigt kallt. Ikväll har jag varit och kollat på Charlie som spelat mot tjejer, dock tror jag det är Jespers dröm ;) Det blev 2-2 iallafall.

Sen har jag inte gjort så mycket mer, nu ska jag hoppa i sängen för imorgon ska jag och Jenny förhoppningsvis äntligen få ihop vår rapport, eller den är ganska klar nu, men det är de där jävla referenserna som vi inte riktigt blir vän med.



Såhär ser en tänkande blondin ut, helt tom i bollen.

GLAD PRICK

Jessica Mina Edla Christina Sandström har bokat en resa till Göteborg, hon åker den 22. Så hon hoppas att Vicki firar sin födelsedag en dag innan, så att man inte går miste om cheesecaken. Sverige leder med 11-4 i bronsmatchen nu, och det känns som om bronsmedaljen är ganska säker. Sen så ska jag gå och sova, måste ta och vända tillbaka dygnet nu, för på torsdag ska jag vara på skolan kvart över åtta.


Göteborg i mars 2008.

Femte januari

Grattis mamma och pappa på bröllopsdagen =)
Idag fungerar jag lite bättre som människa, men känner mig fortfarande seg. Klockan 10 så åkte jag till Jenny för att försöka komma någonstans med rapporten och vi kom fram till att jag ska hem och gräva lite mer om hälsa, men ändå så är vi en bra bit på väg. Hon avslöjade för mig att resultatet på läkemedelsberäkningen hade kommit in, så nu vill jag veta om jag spikade det eller om jag hade ett fel. Men det lär jag väl få veta om några veckor kanske?

Nu så väntar jag på att de ska komma med thaimat så att vi kan äta någongång, och jag tycker faktiskt lite synd om farfar som blev blåst på sin korv idag. För jag har en känsla av att thai inte tillhör några av hans favoriter.

Stört

Det här är ju stört, jag skrev ett långt inlägg förut och det stod att de hade publicerats, men när jag ska kolla på hur det blev, då måste jag logga in igen =O och då finns inte inlägget kvar. Det är samma sak med facebook tror jag har fått logga in 10 gånger på typ en timme.

Luleå vann idag!

Fjärde januari

03:00 vilken jävla tid att spela en match på egentligen ;) Jag är vaken iallafall och har planer på att se matchen, får se hur det blir med sömnen framåt fem men mitt mål är att se hela matchen iallafall. Jag tror dock att det kan bli väldigt jobbigt, något säger mig att USA kommer vinna med 3-2. Jag får väl se om mina föräldrar vaknar och ska se matchen eller om de hoppar över den. Fast jag är inte riktigt säker på att de sover för jag hör inga snarkningar.

Det verkar inte vara så många andra vakna nu iallafall, ser ganska svart ut om man kollar ut, men jag vet att Vicki ligger vaken och ska se hockeyn iallafall =) Så helt ensam är jag icke.

Tredje januari

Jag har nyss kollat på Sandor/Ida och jag insåg att både "Hamza" och "Markus" är med i den. Nu ska jag fortsätta min uppesittarkväll, tänkte nämligen försöka hålla mig vaken över hockeyn och sen är det ingen idé att gå och lägga sig för imorgon ska jag upp till skolan =O

Andra januari

Imorse så var mamma in och väkte mig och sa att matchen börjar om en timme, bra tänkte jag och klev upp och skulle precis börja tvätta håret när hon säger, den börjar visst om 20 min. Då var det bara att försöka få upp håret i någon slarvigknut och hitta nå kläder och åka till gärde. 

Charllie och de vann mot Husum med 5-4 och spelade 1-1 mot härnösand. De spelar igen om en halvtimme mot Sundsvall, men den matchen orkar vi inte åka och kolla på, för vi sitter och kollar på Luleå - Skellefteå nu. Just nu leker allt, för Luleå leder med 3-1 och Modo leder med 6-2 över Södertälje. Dock så verkar Skellefteå vara pågång nu =/

Så nu hoppas vi att det här håller och att Timjå förlorar ikväll =) då är kvällen perfekt. Annars händer det inte så mycket, jag försöker komma på hur jag ska orka se JVM-semifinalen imorgonnatt samt orka gå upp till skolan på måndagmorgon. Annars har det inte hänt så mycket mer idag, förutom att jag har sett två bilar krocka.




Just nu så ligger Jesper i min säng och kollar på en säsong av Simpsons. Jag tror att han har blivit Simpson smittad av sin bror och kusin.

Mcdonalds

2009 så kunde jag lägga till Frankrike och Estland till mina Mcdonalds länder. Så nu har jag: Sverige, Norge, Danmark, Finland, Tyskland, Frankrike, Bulgarien, Estland, Spanien, Italien, Usa, Thailand och England. Nu har jag blivit så kinkig så nu äter jag inte mcdonalds hamburgare längre.

Nu har det blivit en massa tjat från mig ikväll, så går jag och lägger mig och kollar på någon film istället.

2009

I Januari så skulle vi ha åkt till Kina för att fira mamma och pappas 20(?) bröllopsdag, men då de ställde in flyget hem så åkte vi till Tallinn istället.



Februari
Oskar föddes och Håkan spelade på stadshuset


Mars
Jag och mamma åkte till Paris på en snabbvisit.
Klicka för att stänga bilden

April
Det var konstigt väder, ena veckan snöstorm och nästa vecka så brände man sönder sig. Jag köpte mina skor till studenten 



Maj
Det var mösspåtagning och man började inse att studenten närmade sig när vi åkte ner till Tyskland.



Juni
Jag och Olivia var till Göteborg och jag tog studenten


Juli
Jag jobbade och stog i och hade inte tid för något annat, men jag hade tur som hade lediga dagar när Kalixborna kom förbi.



Augusti
Jag var på bio med mamma, pappa, Nettan, Pelle och Vicki, undra om det hänt förut? Jag slutade och jobba och bakade en massa kakor. Vår resa till Kiruna blev inställd då jag fick veta att jag hade kommit in på sjuksköterskeprogrammet i Östersund.



September
Vi åkte ner till Göteborg för att gå på Håkan och se IFK Göteborg spöa Hammarby.


Oktober
Jag bestämde mig en morgon för att måla om mitt rum.



November
IFK Göteborg lyckades inte ta hem SM-guldet =( Men jag spelade en låt hela dagarna.


December
Jag och mamma körde julkalendermarathon. Jag var grymt trött och orkade knappt med någonting.

N06A



































En liten nostalgitripp på kvällskvisten.

tvåtusentio

Nu är det tvåtusentio, herregud, jag börjar bli gammal. Idag så är jag väldigt trött, men jag är ganska nöjd över att jag kom iväg till Jenny och gick igenom lite grejer med artikeln. Men så mycket mer har det inte hänt idag, det är tillochmed så att jag gruvar mig för att gå och hämta dricka, men jag är så jävla törstig så jag måste snart gå. Sen är det sängen som gäller, och sova sova sova.

Imorgon så är det hockeycup som gäller, och jag har något i bakhuvudet som säger att jag ska gå dit om det har slutat snöa. Jag är ganska less på all snö som har kommit nu, man blir så blöt om fötterna.

2002

2003


2004


2005


2006


2007


2008


2009



RSS 2.0