Gott nytt år

Första gången sen 2009 som jag inte jobbar på nyår. Så vad fan ska man hitta på? Att jag är dunderförkyld gör ju inte saken direkt bättre heller, skulle vilja tillbringa dagen i sängen och bara glo på TV, men det är nog lite väl ensamt och udda.

Sorgens dag!

 

Sammanfattning av 2013

POSITIVA
* Jag var i Kina 1 månad.
* Lärde känna nya människor
* Jag fick fast jobb
NEGATIVA
* Har INTE lärt mig att säga nej.
* Hittade inte kärleken.
* Tränade inte regelbundet.
* Levde inte ett nyttigare liv.
* Blev inte en bättre människa.

Det var det lilla roliga

Jaha då var de(n) lediga dag(arna) över. I fredags så var jag till naprapaten och sen somnade jag i mamma och pappas soffa. Så den dagen räknas inte som ledig. Igår så vaknade jag kl 09, klev upp och börja städa. Joss frågade om jag ville komma och fika och snacka skit, tackade ja. Gick dit, snackade lite skit, mamma ringde och ville ha skjuts till citygross, fick det. Skulle kolla på film på kvällen men somnade återigen i soffan och nu är det snart dags att bege sig till jobbet!

Planeraren är i farten

Mellan v 11-v 16 så skall jag göra min 6 veckors nattperiod, så håller på och planerar den. Sista helgen där är påskhelgen vilket väl betyder att jag måste jobba den? Jag kommer jobba som en idiot när jag jobbar, eftersom jag nu kommit fram till att det passar mig mycket bättre än att jobba få nätter åt gången. Jag är sjukt sugen på att åka utomlands, så jag funderar på om man inte kan dra med sig någon och fly Sverige ett tag, bara för att få njuta av att vara ledig. 

Då var julen över då

Inatt är det äntligen dags för sista natten, när den är gjord, har jag gjort alldeles förmånga pass på för få dagar. Om det ändå hade varit bra dagar/nätter, men det har varit ett sjukt kaos. Igårnatt så var det ett smärre kaos fram till 03:00, då höll jag på att dö av törst, så då fick det bli ett litet stopp, Typ så har det varit varenda natt, så när jag gick hem på juldagsmorgonen så sa jag att om det inte kommer förstärkning natten som kommer, då sjukskriver jag mig, så Marlene kom som en räddande ängel. Så trots att vi var 3 så var det kaos fram till 03, så vill inte ens tänka på hur det skulle vara om inte hon var där. Nu har jag fått klaga av mig lite, så nu känns det bättre!
 
Igår så var vi och såg hundraåringen, jag som inte läst boken tyckte att filmen var bra, men inte superduper bra. Idag så överraskade jag mig själv med att sova till 17:00, jag blev så förvånad så jag blev trött igen. Jag tror att jag tjänar på att jobba många nätter i rad istället för bara någon enstaka. Imorgon så ska jag till Anna och bli misshandlad, känns som så när man är där iallafall, men som tur är så känns det ju bättre efter. 

GOD JUL

I år hoppar jag över ansiktsförlamningen!
 
 

Söndag

Sådär ja jobbat 8 av 12 pass nu, så nu kan man säga att jag är på slutspurten, dock är det 4 nattpass kvar men ändå. Nu gäller det att försöka hålla sig vaken ett tag så att jag kan ställa om mig till att jobba natt. Har gjort lite julgodis till mig och Linnéa imorgon när vi ska jobba. Vi kan väl ha uppesittarkväll och äta gott fast vi jobbar? Gjorde förresten nåt riktigt äckligt idag, hoppas jag aldrig behöver göra om det. Stopp i toaletten och kloakdykare Sandström ordnade det!
 
 
 
 

Pengakåt

Det blev inte alls så som det var tänkt att jag skulle jobba, man skulle kunna säga att det blev lite mer, kalla mig PENGAKÅT. Har hittills blivit CACANN sen i måndags. Nu är jag faktiskt ledig efter den här natten till 13:30 på lördag, dvs typ ett dygn och lite till, då kör jag CANNNN igen, så blir 12 pass på 11 dagar, men som sagt mitt mellannamn borde ha varit PENGAKÅT. Nu ska jag bara traggla mig igenom den här natten, längtar faktiskt hem till sängen nu, ska bara komma ihåg att hämta lilla Malte när jag far hem.

Söndag

Då var musikhjälpen över det här året, då kanske man kan återgå till det normala livet igen. Hela musikhjälpen avslutades med en bild över publiken, och vem är där om inte Jonas Thoresson. Nytt rekord blev det i år igen och jag måste säga att jag var skeptisk kring Emma Knyckare, men hon har växt i mina ögon och jag börjar ju nästan gilla henne. 
 
 
Aja nu blir det en film och sen är det bara att sova, för ny arbetsvecka väntar, 10 jobbdagar av 11 möjliga, närmare bestämt CACALCANNNN. Hoppas jag vaknar piggare imorgon så att jag verkligen orkar med att jobba och att yrseln är över..
 

Musikhjälpen

Har legat och tittat på musikhjälpen typ hela dagen och jag kan inte sluta titta, vet att jag borde sova men det går inte att sluta. Polisen i Göteborg gjorde för någon timme sen en storstilad entré där de skänkte pengar och utmanade andra polis och räddningstjänster i Sverige.

Tankar

Har den senaste tiden varit grymt trött, sovit typ jämt när jag varit ledig,  sen har jag blivit yr också, på jobbet häromdagen så fick jag kasta mig ner på stolen för jag trodde jag skulle tuppa av. Har inte tänkt så mycket på det egentligen, men så drömde jag som vanligt om jobbet inatt och nu när jag vaknade så slog det mig att flera av våra patienter kommer in med yrsel, trötthet och nedsatt allmäntillstånd. Slog mig att det kanske är dags att bege sig till Hälsocentralen och ta sig till HC och kolla blodvärdet och järndepåerna?

Lördag

Åh vad härligt att vakna till en doft av avlopp/skit. Tror att jag har lyckats lokalisera den till badrummet, men jag vet inte riktigt vad det kan vara som luktar, luktar illa gör det iallafall. Aja är inne på årets sista lediga helg nu, så ska passa på och njuta riktigt nu i helgen. Dvs jag har inga planer alls, sov idag tills jag vaknade och ja sen ringde farfar och sa att det snöade så då hade jag inge bråttom upp.

Tisdag

Musikhjälpen är igång och jag är lite sugen på att buda på en tacomiddag med familjen Hysén, dock lär den ju bli skitdyr innan allt är klart. Men den är inte ute än tror jag. Ska ligga här och inte göra ett piss förns det är dags att bege sig till jobbet. Eller jo jag kanske måste äta frukost/lunch, men annars nada. 

Måndag

Tog en promenad förut, jag som aldrig fryser håller nu på att frysa ihjäl, så ska nog ta och hoppa i badet och titta på en film och käka pepparkakor och dricka mjölk. Nu är det bara 4 arbetsdagar kvar den här veckan, caca resten av veckan, skönt, då får man sova lite varannan dag iallafall!

Önskelista version 1.2

Har fått påbackning på min önskelista från flera håll, så här kommer en liten uppdaterad.
  • Spotifypremium
  • Tangentbord till surfplattan
  • Hyllor till källaren
  • Presentkort på beautiful (hos Sara)
  • Ljusstakar 
  • Hushållsberedare
  • Med andra ord
  • Kedja till hope halsbandet
Sen så har jag kommt fram till att en TV i köket inte vore helt fel ändå, trots att jag sa att jag aldrig skulle ha det när pappa frågade förut. Nu kanske det är jättebesvärligt att dra in, det har jag ingen aning om. Vet inte riktigt vart jag skulle ha en eventuell TV heller. 

Lördag

Har ägnat större delen av lördagskvällen, (eller okej sen Pernilla ringde och gav mig en spark i arslet) med att plugga. Har lyckats kludda ihop något nu på nästan 3 sidor, men jag har ingen aning om jag har förstått uppgiften rätt, men en grund är skriven iallafall. Imorgon så ska jag njuta av min lediga dag, för sen ska jag tydligen jobba 15 av 18 dagar. Så är det någon som vill mig något så är det störst chans att hitta mig på avdelning 2 på Sundsvalls sjukhus. 
 
Tidigare idag så var jag bort till farmor och farfar och klädde deras julgran tillsammans med Oskar. Det var andra året i rad nu så då borde det ju betyda att det är en tradition? Innan dess så bakades det lite julgodis, så nu ska nog jag och Linnéa klara oss natten mot julafton. 
 
Bilden snodd från Frida

Panik

Vet inte vad som är mest tragiskt att jag sitter och plugga en fredagkväll eller att jag inte förstår något av det jag ska göra? Har bara den här helgen på mig innan det ska vara inne, så känner av paniken och när jag känner av paniken så kan jag inte tänka. Kan någon förklara för mig vad det står här?
 
  • Beskriv först kortfattat patienten och hans/hennes symtom och beskriv hur patientens symtom påverkas av de övriga S:n: självbild, självbestämmande, sociala relationer, sammanhang och strategier.
  • Gör en analys av de olika S:ns inverkan på symptomlindring och hur du med din profession kan ha nytta av en sådan kartläggning.
  • Finns det andra evidensbaserade åtgärder som blir aktuella när du använder 6 S-modellen?
  • Diskutera 6 S-modellens användbarhet i palliativ vård i förhållande till den modell du använde i studieuppgift 2.
 
Jag har hittat på en patient, men sen då?

Snöängel

Igår kom snön, igår gjorde jag och Marlene snöänglar, många kallade oss dum i hela huvudet. Men vi gjorde patienterna lyckliga iallafall. Och ja, det var kallt som satan!
 

Mot Göteborg

 

Varm om huvudet

Titta vilken fin mössa jag hittade, kanske måste gå förbi blåvittshopen imorgon?. 

Måndag

Promenad tagen, 100 knäck gjorda, 100 knäck med sea salt choklad gjorda. Tvätten hängd, diskmaskin ur och iplockad och går för fullt. Middagen står i ugnen, då var det väl bara packningen kvar då? och vänta på att diskmaskinen ska bli klar så jag kan köra alla formar från i fredags. 

Önskelista

Början på önskelista utan inbördesordning. 
RSS 2.0