Onsdag

Idag på förmiddagen satt jag och Jenny med C-uppsatsen, känns som om vi skulle kunna sitta med resultatet i 2-3 veckor till, men någongång måste man ju ge sig, man kan ju ändra meningar och ha sig hur många gånger som helst. Strax innan 12 gav vi upp och jag åkte hem och fick för mig att jag skulle spela The Sims, vilket jag har ägnat hela kvällen åt. Idag har det varit varmt och skönt ute, nästan så man kan tro att våren är på gång. Dock har den inte kommit lika långt som i Kina.
Fick ett mail från hon som lägger in betygen i Ladok att resultatet för omtentan i kvalitativ hade kommit in, fick en klump i magen och visste inte om jag skulle våga kolla. Kollade tillslut och som tur var hade jag lyckats skrapa ihop ett D, så nu kan jag lämna den där äckliga och tråkiga skiten bakom mig. Så jag firade detta genom att se på fotboll och äta choklad. Nu ska jag hoppa i säng, för imorgon väntar en hel dag med C-uppsats skrivande på biblioteket på skolan.

Bullar

Kom på att mamma och jag fyller år snart, så idag tog jag och bakade bullar och kringlor. Här är en länk till önskelistan.
Smet
Penslade
Redo att hoppa in i ugnen
Färdiga

Måndag

Sov så jäkla bra inatt, vaknade inte en enda gång förns jag fick ett sms 7:33. Så nu har jag nog vänt tillbaka på dygnet. Oskar och Frida kom hit och åt middag och lekte lite och tittade på bortspolad (eller de var mest mamma och Frida som tittade på den). Fick idag tag på den där människan som har hand om rummet som sjukhuset kunde fixa. Hon kunde nästan lova att jag kunde få bo där under hela perioden. Rummet är 20 kvadrat med toalett och dusch, och lägenheterna byggdes 2009-2010, så låter ju som om det skall vara fräscht. Dock så såg jag sängarna och blev orolig, ser ut att vara ca 80 cm. Och vi vet ju alla vad som hände när jag sov i en 90:s här hemma. Blev 2 besök på golvet, så måste fundera på om det finns något sätt att lösa det på som inte innebär allt för mycket slit och släp. Sen så stod det att det var fullt utrustat kök, vad menas med det? Att det finns spis osv eller betyder det att det finns tallrikar och sånt också? Nu har jag den här ifall jag inte hittar något annat.

Varför

Undra varför jag skulle ta den där energidrycken vid 4? Jag är ju alldeles för pigg för att sova nu!

Söndag

Mår som en gris, ont i ryggen, magen och mår illa, känns ju sisådär när et är 3½ timme kvar att jobba. Sen är jag ju trött också och det kanske är det som är grunden till allt. Men jag lär ju inte kunna sova för det när jag kommer hem. Det är jävligt varmt här inne, 27.8 grader stod termometern på, så inte undra på att jag tyckte det var varmt. Började med att försöka sammanfatta och översätta artiklarna jag skulle göra, men det gick åt helvete, för jag fattade inte vad som stod. Kan kanske har berott på att det handlade om existentiellt och hopp och sånt. Hade dock tur att Carro jobbade så jag fick skriva några ord till henne på facebook-chatten.

Vad hände?

Det råkade visst bli jobb inatt, dock fattar jag inte varför man skall vara tre här på natten när det är hur lugnt som helst, men det finns säkert någon anledning till det, trots att dagpersonalen inte verkar veta. Tänkte börja kolla igenom några artiklar om jag orkar, dock är jag så trött så ögonen går i kors, men jag måste ha gjort det innan måndag 8:30 så det kan ju vara bra att börja.

Fredag

När det föds en kunglighet så får de tydligen alltid 4 namn. Jag har också 4 namn, betyder det att jag är en kunglighet? Var ett ovanligt namn hon fick, men det var väl tur att hon slapp heta Desire iallafall. Var ju lite dramatiskt där ett tag när en vakt svimmade och ramlade i stentrappan. Undra om jag hade kollat på det här om det hade varit en vanlig dag idag. Jag och pappa är själva idag och imorgon, men ikväll blir det inte lövbiff till middag utan pasta med fläskfilésås.

Torsdag

Idag sov jag till 05:05, så någon minut längre än igår. Dock är jag så trött nu så jag tror att jag kommer att somna på fläcken, men jag får nog försöka vara vaken ett tag till. Idag så var vi och hämtade Oskar på dagis och gick hem till farmor och lekte. När klockan var strax innan 19, så hade han kört slut på mig, då hade vi gått till Kina, simmat till badhuset, byggt lego, provat kläder, ritat och säkert något jag har glömt. Men Oskar han hade energi kvar han. Förresten om någon skulle se extrapris på alla greys anatomy säsonger säg till. Kostar 1449 kronor nu och det tycker jag är lite väl mycket.

Onsdag

Idag sov jag till strax före 5 iallafall, så det är ju ett steg i rätt riktning. Då var jag svinhungrig, var ju lunchtid för mig då. Klockan 9 skall jag vara på skolan och ha handledartjosan, sen ska jag hem och däcka ett tag till tror jag.

Nya skor

Idag när jag var hos Jenny så hittade Klara min plånbok och rotade runt lite. Plötsligt så hittar hon kvittot som jag letade vid jul på mina gråa adidas. Så när jag och farfar var ut till birsta och tittade på en ny telefon åt honom så drog jag en chansing och sprang in på stadium för att höra vad de sa. Inga problem sa hon i kassan gå och kolla om du hittar några nya. Sagt och gjort jag gick och tittade, hittade inga gråa men ett par vita med lite rosa på. Så de tog jag. Dock tycker jag att det känns förjävligt att skorna kostar 699 kronor i Sverige när man vet att man kan betala en tiondel av priset i Kina.

Ny telefon

Idag var dagen då farfar skaffade sig en touchtelefon, en xperia ray närmare bestämt. Han hade flera alternativ, köpa en knapptelefon med märket nokia, köpa en pensionärstelefon eller att köpa en touch. Tro det eller ej men han fattade rätt snabbt hur man skulle göra, iallafall på affären. Jag lärde farfar något nytt idag, prisgaranti, så jag sänkte telefonens pris med 1109 kronor. Nu är det ju inte så fantastiskt som det låter utan det var nog ett överpris på expert från början, fast siba var ännu dyrare.

Hemma

Nu är jag hemma igen. Var en jobbig morgon igår på flygplatsen, ögonen var så tårfyllda så det var knappt jag lyckades hitta genom säkerhetskontrollen. Usch hatar att säga hej då. Resan från Shanghai till Helsingfors gick faktiskt bra, förutom han som satt bredvid mig och klippte tånaglarna. Det var så äckligt så jag visste inte vart jag skulle ta vägen, sen lämnade han naglarna i en fin lite hög på sätet, äckel kines. I Helgsingfors så träffade jag Stefan, vi bytte plan med varandra, han tog mitt till Shanghai och jag tog hans till Arlanda. På arlanda så var jag tvungen att hämta ut väskan eftersom den skulle tullas, och tro det eller ej, men den här gången klarade jag mig. Hade 2 timmar på arlanda, var så hungrig så tänkte käka på max, men det var knökfullt både på den nyöppnade och på inrikes, så det blev ingen mat. 

Väl på midlanda var jag så trött så jag var inte säker på om jag skulle känna igen mamma och pappa, men dom kände igen mig. Fick väskan och rullade mot kebaben i Timrå, åt vitlökssås med pizza typ. Svängde förbi farmor och farfar på väg hem och sa hej, sen hem och packa upp båda resväskorna, (har väl aldrig hänt att jag packat upp något samma kväll förut). Vid 21 gick jag och la mig och tittade på lite av all TV jag missat under tiden jag varit borta. Somnade vid 22 och vaknade 01 igen och kunde inte somna om. Så nu skulle jag kunna tänka mig att gå och sova igen, men nu ska jag snart kliva upp och åka iväg till naprapaten innan jag skall till Jenny och vi ska knåpa med C-uppsatsen. Känner mig inte så mycket till hjälp idag om jag skall vara ärlig.

Sista dagen i Kina

Idag så var vi in till Shangai för sista gången den här resan, jag hittade en väska som jag efter mycket om och men och prishöjningar fick med mig hem, sen så hittade jag lite smått och gott till Oskar och Klara. Vi var även upp i finanshuset eller vad det heter, och där passade jag på att gå på toaletten, man kan ju inte klaga på utsikten jag hade iallafall.

Dessvärre så var toaletten lite för avancerad för mig, så det gällde att tänka till innan man vågade trycka på någon knapp.



Om 30 minuter så kommer chauffören och då skall vi åka på Heidi´s och käka och sen skall jag få smaka på någon som kommer att få mig att bli på nyttfödd sa Jesper, tror att det är någon glass eller något liknande. Väskan är grovpackad, blir att finjustera ikväll innan läggdags. Ska nog försöka hinna med en dusch ikväll också, för det tror jag inte att jag orkar med imorgonbitti, 05:30 (22:30 svensktid) kommer chaffören för att ta oss ner till flygplatsen. Om allt går som det ska så beräknas jag landa på midlanda 18:40, så jag har en lång dag framför mig imorgon.

Det börjar närma sig slutet på mina 14 dagar i Kina

Igår så var vi till Shanghai på cirkus, men det började mindre bra. Chauffören var inte här 16:15 som det var sagt, utan kom ca 15 minuter senare då Ulrica ringde efter honom. Sen så hade vi problem med bälte på Golden, så då stod vi där och jävlades några minuter, sen kom han på att han hade glömt sitt körkort så hem till han och hämta det, tog ytterligare 5 minuter. Så drygt 30 minuter sena började vi rulla ner mot Shanghai, och det var kanske tur att vi var sena för när vi kommer en bit ner (ingen aning om vart) så går trafiken sakta och vi ser en buss som kört och helvete och upp på bullerväggen och är riktigt kraschad, vi kommer ungefär fram samtidigt som ambulansen och av att döma av skadorna så måste bussen ha korsat många körfält för att ha sådan fart att den kom så långt upp bullerväggen.
 


Väl nere i Shanghai så blev det middag, pizza, innan vi skulle gå på cirkusen. Jag var kissnödig, men hörde att det bara var ett hål i golvet, så jag höll mig. I halvtid på cirkusen så frågar jag Erika, kan kineser bli gråhåriga? (för jag hade aldrig sett någon), hon börjar skratta och titta på mig som om jag vore helt dum i huvudet, sen pekar hon ut 10 stycken i publiken. Cirkusen var bra, det var inga djur med i den och det var ju bra, men jag undrar hur gamla barnen var som var med i cirkusen, kan inte ha varit många månader äldre än 6 år. Efter cirkusen så åkte vi hem, men vi tog en omväg hem så jag trodde aldrig att vi skulle komma hem någongång. När vi väl kom hem så tog jag ett snack med pappa via skype innan jag gick och la mig.



Idag så var vi till skräddaren och hämta ut mitt linne som jag hade beställt, och Charlie passade på att sy upp några skjortor.



Sen for vi och åt på något ställe där Charlie och Ida beställde chicken nuggets, och jag var ju tvungen att smaka, så nu har jag ätit kyckling 3 gånger under min vistelse här i Kina.



 Sen for vi vidare till ett outlet där, hör och häpna, jag hittade en träningsoverallsjacka som jag skall ha när jag är ute och går i sommar i Halmstad. Jag valde mellan en svart och knallrosa, det slutade med den knallrosa, så jag är lätt att hitta när jag har gått vilse i Halmstad så de måste gå skallgång. Ida provade en rosa keps på Charlie.



När vi kom hem så packade jag ihop lite, så nu är mitt handbagage fullproppat, medan jag har mycket plats kvar i resväskan, dock så har jag lite svårt att väga resväskan då den tar i backen hur än jag ställer den. Men jag tror jag har några gram över att shoppa för imorgon när vi skall till Shanghai igen. Sen så skulle vi dricka lite varmchoklad, och Charlie lyckades få det över halva soffan, sig själv och lite på Ida.

Nu ikväll var det tänkt att vi skulle gå på bio, men de har tydligen slutat att visa Sherlock Holmes och Happy feet 2 har inte börjat gå än, så det blir en kväll i soffan framför någon film istället. Nu känner jag att börjar lukta spagetti och köttfärssås, så snart nalkas det nog middag.

Torsdag

Idag så har vi varit i Shanghai igen, idag blev det shopping utav bara helvete för mig, dock bara en väska till mig. Men det här tempot som hemmafruaruna håller orkar inte jag med. Trodde jag skulle somna i bilen på väg tillbaka till Suzhou idag, men jag lyckades hålla mig vaken. Blir skönt att få komma hem och vila upp sig. Fick ett meddelande på facebook förut att Sofie tackat jag till jobberbjudandet i Halmstad, så nu är jag inte helt ensam i Halmstad till sommaren.

Onsdag

Idag så var vi till Shanghai igen, denna gången besökte vi flowermarket, åt indiskt och gick och ett copymarket, men där var de så dryga, så de fick inte sälja så mycket idag. Jag hittade 12 st hjärtformar i silikon, en pensel och sen så fick jag en vitlöksskalare, det handlade vi på flowermarketen. Där så gick vi på några inredningsbutiker, och jag måste säga att det är jobbigt att det finns många fina saker och man vet att man inte kan köpa de, för man får inte med sig de hem i resväskan.


När vi kom hem så hade jag fått mailet som jag gruvat mig för, från Susanne Ståhlberg. Där det stod att hon hade lagt in resultatet på kvantitativa i ladok, efter mycket om och men så fick jag veta vad det stod och det var ett D, det tackar jag för, nu kan jag lägga den skiten bakom mig.


Sen så fick jag något ryck och satte upp Charlies nya gardiner, det första han sa när han kom hem var: mamma kan vi sätta upp mina gardiner ikväll? Moster svarade jaa. Sen så hann han bara upp på rummet tills han såg att de redan var uppsatta. Kul att man kunde göra någon glad en dag som denna. Nu ska vi snart titta på andra delen av den första filmen om Arne Dahl och sen ska vi hoppa i säng, för imorgon 8:31 går tåget ner till Shanghai och då ska vi på copymarketen som vi var på i lördags och titta vad vi kan hitta.

IKEA

Idag så har vi varit på IKEA och handlat. Jag fick med mig ett par pinnar hem, men som ni ser så kunde man köpa absolut vodka, och hade man IKEA family kort så blev det ännu billigare. Men idag köpte vi inget sånt, utan bara en massa annat. Jag hittade en klocka som jag vill ha, men tänkte den finns nog hemma också, men nu när jag tittar på IKEAS hemsida så finns den inte där. Sen så fanns det skit fina lampor som hängde i restaurangen, men de såg jag inte ens i butiken och inte heller på hemsidan.





Sen for vi vidare i Shanghai och där köpte jag en stor flaska schampo, så nu borde jag klara mig ett tag.

Film

Nu sitter vi och tittar på Arne Dahl, den första. Sen så ska jag försöka få ihop några crossainter med kinesisk receptbeskrivning, eller så tar vi det imorgon. Alldeles nyss så pratade vi med Oskar på skype, hans dagis hade stängt idag så han var med Vicki idag. De var hemma hos farmor och farfar nu och skulle få lunch, sen så berättade han att han hade åkt skoter dit och att han var 3 år nu. Han lovade att jag skulle få en kram när jag kom hem, och kanske en puss, han är för go den där killen.

Måndag

Idag så tog vi sovmorgon, klockan 11 for vi till Heidi´s och käkade spagetti med biff i svartpepparsås, sen for vi vidare mot Lotus spa och där fick vi 1 timmes fotmassage och 1 timmes massage och det var hur skönt som helst, så det var en riktigt skön julklapp. Nu så sitter vi och tittar på smurfarna och hör när städerskan städar, sen ska vi sätta igång och hacka grönsaker till tacosen.

Söndag

Idag så har vi varit till skräddaren, jag beställde ett linne som skall vara klart tills på lördag, så hoppas att det sitter bra. Sen så var vi på el-köpcentret igen, den här gången så köpte jag LED-lampor (remsa eller slang eller vad man nu säger) till pappa, som han kan sätta upp under köksbänkarna hemma. Här kostade det 15 kronor/meter och hemma sa Jeanette att det kostar 599 kr/m, så är det så är det ju ett riktigt klipp, plus att man fick en europeiskkontakt för några kronor extra. Till middag idag så åt vi potatisgratäng och fläskfilé med bearnaisesås, mums, och nu håller moster på och vispar grädden till jordgubbarna.

Shanghai

Igår var vi i Shanghai hela dagen, i Shanghai mötte vi upp Barbro och sen så gick vi och kollade på alla skyskrapor, som jag inte kommer ihåg vad de hette, sen gick vi på copymarket och där blev jag 5 par skor rikare (det var ju så billigt), lite roligt att jag köpte 2 par till Nettan, men att det skiljer ca 1 cm i storlek på skorna trots att det är samma storlek, så får se om någon av de passar på hennes fot. Sen tog vi tunnelbanan till Barbros hotell och gick upp och vilade benen innan vi gick ut för att kolla på skyskaporna när det hade blivit kväll, innan vi avslutade kvällen med middag på någon brasiliansk restaurang. På restaurangen kom det in någon som han som kom in med den sa att det var biff, så jag smakade, men det smakade fan och konsistensen var hur äcklig som helst, sen så säger moster att det ser ut som tunga, då kastade jag iväg köttet. Jag och moster ska tillbaka till Shanghai någon dag i veckan och gå på IKEA och copymarket igen.



Fredag

Idag har vi varit i ett köpcenter och gått omkring samt fått manikyr. Men vi började med att äta på subway, det var gott fast att de inte har vitlökssås. Jag körde southwest och det fungerade ju det med. Men jag måste då säga att kineserna har mycket äckliga matvanor. Torkade fiskar, ankor, grodor osv, man tappar ju matlusten när man ser vad de äter. På affärerna finns det levande grodor, sköldpaddor, ålar och självklart fiskar då, så man tar den man vill ha.


tror vi siktar in oss på det nya IKEA någon dag till veckan



örhängen

Mina örhängen som jag köpte idag!

Mitt första kort som jag tog med kameran.

Torsdag

Idag fyller världens bästa Oskar 3 år, hoppas att han har en bra födelsedag. Idag så plockade Jeanette upp oss och vi for iväg och åt. Jag provade faktiskt att äta kyckling idag, sen så åt jag broccoli också, men broccolin var dränkt i smör och vitlök så den var helt okej. Sen så for vi och tittade på blommor och efter det till pärlmarknaden. Eftersom jag är så dum så stod jag och velade i 10 min om jag skulle köpa 2 par eller 3 par örhängen, tillslut slog jag till på 3 par och annars hade det varit dumt eftersom de kostade 10 kr/paret. Sen åkte vi till ett kinesiskt varuhus som innehöll en massa lampor och kablar och sånt, synd att det är så jävla kallt inne på affärerna och att de stängde, annars hade jag kunnat gå där hur länge som helst.

onsdag

Sov som en klubbad säl inatt och det blev morgon alldles för tidigt, så jag var tvungen att gå och lägga mig efter frukost igen. Sen åkte vi ner till stan och gick runt och tittade och käkade lunch på mcdonalds. Idag måste vi garanterat ha gått 7 kilometer för vi har gått bra mycket.

Tisdag?

Nu är jag nere i Kina, har varit det ett tag, dagen har bestått av 1½ timmes sömn och en promenad. Nu väntar vi på att Jesper ska komma hem så att moster kan öppna sina paket, sen skall vi nog ha lite godisutdelning, så jag kan tömma resväskan som är full i socker.

Önskelista

Eftersom jag förhoppningsvis sitter på ett plan till Shanghai nu, så får ni ett förinställt inlägg med min önskelista. Det är en ganska tråkig önskelista då den mest innehåller saker som kan vara bra att ha när man flyttar hemifrån, de är INTE rangordnade utan bara skriva allt eftersom jag kom på de.

  • Elvisp, minst 350 W
  • Ugnsformar
  • Vattenkokare, minst 2000W
  • Dammsugare
  • Knivar
  • Kaffepress
  • Riskokare
  • Matberedare / köksmaskin
  • Tuperware slickepott
  • Sax, en riktig
  • Rivjärn
  • Äggdelare
  • Slev
  • Konservöppnare
  • Visp
  • Grytunderlägg
  • Bakmått, dl,msk, tsk, msk.
  • Pengar

........

Nu ska jag börja utnyttja min 20 års present

femte februari

Var och lånade en våg av Nettan och Pelle igår, så jag vägde resväskan nu en sista gång och då vägde den in på fin fina 22.9 kg (man får ha med sig 23 kg). Börjar bli riktigt nervös nu, mest för att jag inte vet hur det fungerar på midlanda, arlanda känns inte lika farligt. Som tur är så lovade farfar att parkera och följa med mig in och se till så att jag hamnar rätt. Nu ska jag ta och städa mitt rum så att mamma och pappa vågar ta hem folk medan jag är borta.

Fryser ihjäl

Allvarligt håller på och fryser ihjäl inne på biblioteket, vet inte vart jag skall ta vägen! Mindre än en timme till hemgång nu, har satt Eufprahim på 13:45, så då tänker jag åka hem, men först ska det handlas lite, idag kanske jag kommer ihåg det, det gjorde jag inte igår.

Torsdag

Imorse trodde jag att jag befann mig i Stockholm, det tog 49 minuter för mig att ta mig från ytterdörren till biblioteket på skolan, med bil. Det gick så långsamt så det var inte sant, Tycker faktsikt synd om byggjobbarna som jobbar på taket brevid. Det är ju svinkallt ute och man hör du spikar och har sig. Det är ändå bara - 13 men det kändes betydligt kallare tyckte jag. Måste säga att jag tyckte att jag och Jenny jobbade på bra idag. Dock är jag i nåt mellanting nu, om jag ska ta med mig datorn och sitta och skriva på flyget, eller om jag ska skita i det och få låna en dator där och skriva på någon kvälll. Eller så sitter jag här på lördag och söndag och köttar allt vad jag kan så jag har gjort halva min del. Åt bränd macaroni cheese till lunch, smakade apa, men orkade inte göra något nytt.

Onsdag

Känns som om jag har svalt ett helt badhus. Smakar kloor/förkylning och det känns i typ bihålorna eller nåt. Nu sova så vi orkar kötta C-uppsats imorgon.
RSS 2.0