examen

Idag var alltså dagen då jag skulle ta min examen! Tyckte det var riktigt jobbigt att ha avslutningscermonin på skolan. När vi satt där så gick det plötsligt upp för mig att på söndag åker jag. Hur fan tänkte jag när jag bestämde mig för att flytta? Har fått en massa fina presenter, fick bland annat ett jättefint glas av farmor och farfar, tyvärr så var glaset sönder, så ska försöka gå och byta det imorgon.

Blir en samling som jag måste börja samla på

Onsdag

Tjoho har fått mitt schema nu, de hade tydligen tappat bort det. Jobbar typ inga helger första perioden och den andra så jobbar jag typ alla helger! Ikväll har vi varit ute och ätit några från klassen, det var trevligt, men jag var så jäkla trött så jag åkte hem lagom till att fotbollen började. Imorgon är det examen.

Klassfest

Hur tänkte jag nu?

Idag så har jag haft mitt sista seminarium på skolan, så nu ska den sista högskolepoängen vara insamlad. Efter det så for jag till birsta för en fika med Jennie och Tanja, vi hade trevligt och jag hittade ett par skor och örhängen som jag tänkte ha imorgonkväll. 

Imorgon skall jag jobba 7-16, vilket jag egentligen inte har tid med. Det värsta är att det inte står i boken på väster att jag kan jobba. Är det på någon annan avdelning så tror jag att jag säger tack och hej. Hade det inte varit för att jag har min väska kvar där uppe så hade jag ringt och avsagt mig passet. Sen imorgonkväll är det klassfest och den börjar 16:30 så jag vet inte riktigt hur jag skall få ihop allt. Sen ska jag hinna baka någongång också, men när det blir det vet jag inte.

söndag

Är så trött nu så jag orkar inte hoppa ner under täcket. Jobbat 8-20 idag och på kvällskvisten var det med Tanja, och som vanligt när hon och jag jobbar tillsammans så händer det massa oväntade saker och de beter sig inte så som de brukar. Imorgon är det dags för sista seminariumet på skolan och klarar jag det så har jag alla högskolepoäng som jag behöver!

=)

Var förbi Uppsala och sa grattis till Jossi och blev bjuden på tårta och fick se hur hon bor nu när hon har flyttat. Men det var jag som fick paket, men jag får inte öppna det förns på torsdag och dit känns det as långt nu.

Nu funderar jag på om jag ska ta och packa lite eller om jag ska hoppa i säng och sova, jobb 8-20 med Tanja imorgon :)

Här går det undan ska ni veta

Klockan 02:00 började vi rulla ner mot södra Sverige. 09:26 var vi framme i Gällstad där mamma och Nettan handlade lite innan vi for vidare. 12:17 ankom vi Halmstad och efter lunch på en asiatisk restaurang som hade sushibuffé åkte vi till min blivande lägenhet och träffade Josefin. Vi lämnade Halmstad 13:42 och for mot Ullared och Gekås. Vi gick in i varuhuset 14:26 och vi gick ut 17:07.

Då for vi till stugan och checkade in och sen började vi leta efter Harrys som skulle ligga mitt i byn, och vi körde igenom byn flera gånger tills vi kom på att det kanske låg inne på Gekås området, vilket det gjorde. Åt hamburgare där, Nettan höll på att få Morgan i knä för han var rund under fötterna och hade lämnat en kasse bredvid henne. Strax innan 20 var vi tillbaka till stugan och nu sitter vi ute och svalkar oss och väntar på att få gå och sova för att stiga upp och stå och vänta utanför Gekås när de öppnar, för att sedan åka till Linköping och kolla om cloetta fabriken är öppen och sen eventuellt en glass i Söderköping innan vi rullar hemmåt. Just ja jag klarade tentan, så nu är det bara seminariet kvar på måndag innan jag har alla högskolepoäng som behövs för att bli sjuksköterska.

Inne på Gekås så såg jag en lampa som var fulsnygg och tro på fan att jag gick och blev kär i den. Den påminner om den här men den är svart och är mer formad som en lampskärm. 299 kronor kostade den men frågan är om jag verkligen kommer att vara lika kär i den, den dagen jag flyttar hemirån. Har natten på mig att fundera på om jag ska köpa den eller inte.

Väder

Om 24 timmar så är vi på väg. Nu känns det som om jag skulle kunna sova i ca 24 timmar, men det skulle aldrig hända. Vi verkar ju inte få dåligt väder på vår resa iallafall och det ser nästan ut som om vi har bättre väder än Suzhou, sen att jag tog från olika delar av Sverige behöver jag ju inte säga högt.
Sverige Suzhou
KlarværKlarværLettskyet RegnSkyetKlarvær
20°       24°      25°         24° 18° 29°


Råkade visst bli jobb inatt

Blev lite hastigt och lustigt jobb för mig inatt. Tog mig en tupplur efter praktiken och vaknade av ett sms, så ringde pappa och kollade att det var grönt för honom att börja senare imorgon innan jag tackade ja. Så då passade jag på att ta en till tupplur innan det var dags för vårruset. Efter vårruset så fick jag lite snabbare än jag tänkt bege mig upp till solgården för jobb. Så nu sitter jag här fortfarande oduschad, men smink från i tisdags och ett par strumpor/fötter som luktar värre än fan själv. Blir en kort sovning när jag slutar eftersom jag ska gå och lägga mig tidigt ikväll för att orka kliva upp 02:00 och bege mig neröver.

Onsdag

Sista dagen på praktiken är avklarad och jag är godkänd, usch nu är det inte många högskolepoäng som fattas innan jag är klar, men samtidigt kan det ju vara de där sista halvpoänget som ställer till det, vem vet? Vi hade slutbedömningen ute i solen på altanen, så nu har jag blivit röd på armarna, samt fått lite mersmak på solnen. Nu ska jag ta och ta en liten tupplur innan det är dags att börja ladda för vårruset, börjar ångra att jag skall vara med nu, då det sista jag gjorde på hospice var att sparka in i en dörrkarm.

Måndag

Hade mitt praktiska prov imorse. Jag var så nervös så jag visste inte vad jag hette. Som tur var så fick jag inte den som jag bävade inför, utan en helt ok. Jag klarade praktiska provet och fick en massa beröm, något som är väldigt dålig på att ta emot. När det var över så gjorde jag inte speciellt mycket på mer, väntade på att få gå hem ungefär. När vi slutade så tog jag och Jenny en promenad runt Sidsjön innan jag åkte hem. Nu ska jag ladda upp inför gifmatch, tror dock att det blir förlust med 3-1 ikväll.

cykelhjälm

Fick en cykelhjälm av mamma idag, så man får väl börja använda det när man cyklar i sommar då. Hon vann den idag när hon cyklade alnötrampen. Den är vit och ljusrosa så den är ganska fin och rätt dyr såg jag.

Imorgon ska jag

  • Städa
  • Åka på ÖB
  • Bada
  • Ev åka till stugan
  • Sova tills jag vaknar

eh?

Glömde de städa innan mäklaren skulle komma?

Jaha ja!

Jamen det var ju skönt att jobba inatt och få betalt för det. Har ju lyckats pricka in alla röda dagar + påskhelgen på praktiken. Skulle egentligen ha jobbat i pingst också, men det lyckades jag få bort. Undra om det finns någon som har haft sånt schema någon gång? Hade varit jävligt glad om jag hade fått betalt för det, för då hade det gett extra pengar. Nu gav det bara ångest att åka iväg när alla andra är ledig. Precis som med att jobba kvällen ikväll, men det är väl bara att vänja sig.

Jag surrar på jag

Jag glömde att berätta att ventilationen är ur funktion, vilket innebär att det är varmt som satan och jag svettas mer än normalt. Har öppet överallt så nu har jag lyckats få ner temperaturen till 24 grader, jippi. Har kommit fram till att min smärta i vänster underarm måste antingen vara tennisarmbåge eller musarm. Men samtidigt så tycker jag inte att jag har suttit så mycket vid datorn den senaste tiden, tycker att det borde ha kommit under C-uppsatsen isånnafall. Nu ska jag gå ut och svalka mig lite så kanske jag inte ser ut som en fullgubbe eller tomat. Sen blir det att skala potatis.

Funderar även på om det någonsin blev helt mörkt inatt? Tycker det har varit lite halv ljust hela tiden, men jag kan ha fel. 3½ timme kvar nu, snart börjar den jobbigaste tiden av alla, den mellan 4 och 6, tiden brukar gå så fruktansvärt sakta då och det finns aldrig något att se på tv heller. Snart får jag slå på kaffebryggaren den lukten brukar kunna ge lite energi i alla fall.

Igår var det mösspåtagning på stan, tänk att det är 3 år sedan jag hade min.

Grattis Norge

Många funderingar

Jag har en längre tid funderat över hur jag skall göra den 31 maj när jag tar examen. Nu tror jag att jag har kommit fram till att det blir något enklare (vet inte hur man brukar göra), typ öppet hus med fika eller bjuda på något enkelt typ varm smörgåstårta. Ska höra med min catringfirma (mamma) om hon vill ställa upp eller om vi ska satsa på fika istället.


Nu så sitter jag och jobbar natt, känns väldigt långt tills att klockan blir 07:15 och jag får gå hem. Detta kan vara min sista natt här. Men jag har 2 stycken dagpass kvar (på min avdelning) innan jag tänkte packa ihop och fara härifrån för en längre tid. Sen blir det hem och sova för att orka med en kväll på praktiken. På praktiken är det nu bara 5 dagar kvar och det känns förjävla bra om jag skall vara ärlig. 




Hade för mig att jag hade med mig internetdongel som jag alltid har med mig, men tydligen så hade jag med mig en annan som ingen av pin-koderna fungerade på så lyckades låsa sim-kortet. Som tur var så var mamma vaken och kunde logga in och se vad PUK-koden var, och tur var väl det, annars hade min natt blivit ännu längre. 



Ifall någon är intresserad så kan jag meddela att jag har ont i min vänsterarm, det liksom ilar i den ibland, helst när jag slappnar av. Någon som vet vad det kan vara? Överansträngd? Inflammation? Tror jag får ta och fråga imorgon på praktiken om de kan ha något tips om vad det kan vara. Googlar det så stämmer alla symtom in på tennisarmbåge förutom att jag oftast får ont i vila när jag slappnar av. Fast jag känner nu när jag sitter och skriver att det gör ont i den vänstra armen. 

=)

Ibland så kan man bli glatt överraskad över att logga in på kommuens hemsida. Idag så loggade jag in för att se om lönen hade kommit in och se på fan det hade den, och mina 3 nätter som jag jobbade i april täcker bra precis min hyra, vilket är perfekt då jag egentligen inte trodde att jag skulle få någon lön i maj. Då kanske jag slipper äta stekt gröt eller bönor till middag nere i Halmstad.

Måndag

Träffade en trevlig tandhygienist imorse, blev alldeles chockad över hur trevlig hon var. Men så fick jag gå till en som i normala fall har hand om barn, så kan bero på det. Nu se big brother och sen sova, så jag får vakna och tvätta håret någongång.

Hörde ett konstigt ljud!

Ljudet kom tydligen från bandvagnar!

Tjoohooo

Igår var vi hemma hos Jennie och käkade och hade trevligt. Sen skulle vi gå ner på stan (rättare sagt vi åkte med Ida), gick in på allstar och från början gick det bra, men när de började köra röken så gick det inte så bra. Vet inte vad som hände egentligen, men det blev tvärtäppt i halsen på mig och det kändes som om jag andades genom ett sugrör. Var hur äckligt och läskigt som helst, men jag antar att det är sådär asmatiker känner sig. Efter ett tag blev det lite bättre, men kände att det var lika bra att åka hem.

Enda bilden som togs, suddig och fin!

Nu börjas det igen

Hur kommer det sig att jag alltid börjar att titta på dödannonserna när jag läser tidningen? Nu är jag iallafall ledig i 2 dagar, vilket känns skönt, dock så ska jag vara hos tandläkaren 8:10 på måndagmorgon så blir inge sova här inte. Nu ska jag ta och göra mig iordning för att bege mig ner mot stan och sen hem till Jennie.

Dyrt

375000 tycker jag är lite mycket för en lägenhet som måste totalrenoveras. Då skulle jag hellre ta den här för 325000. Jag kommer nog inte flytta hemifrån för det är så dyrt!

Onsdag

Har gjort dag 3 av 6 den här veckan på praktiken, så imorgon börjar nedräkningen mot två dagars ledighet på söndag och måndag. Nu ska jag ta och hoppa i säng så jag orkar kliva upp imorgonbitti när klockan ringer. Kanske råkar kika lite på hockey innan jag somnar.

Måndag

En macka från subway + Joss + Sol = en bra kombination, synd att fiskmåsarna kom och skrämde iväg mig bara. Nu är jag laddad (eller så inte) för en kväll på praktiken. Har 4 kvällar den här veckan, men det kan vara skönt det också, så att man får sova lite på morgonen. Fast man behöver ju inte somna halv 4 och vakna halv 6 som imorse, kan det vara ljuset som spökar?

Söndag

Sådär ja, nu är dag bestämt för träff, nu är det bara tid som fattas, men det löser sig under veckan. Tänk att det gick att hitta en dag som alla 5 personer som jobbar inom vården kunde. Annars så skulle jag vilja packa alla mina grejor nu så att det är klart inför flytten, trots att det är 4 veckor kvar. Men jag får nog hejda mig lite, har packat handdukar och sånt som jag har köpt, plus att toapapperet ligger kvar i bilen, vilket det kommer att få göra tills vi åker.

Dagens fundering

  • Varför tänker jag på Joss när jag ser Loa Falkman?
  • Har jag någon gång sagt Josefin till Jossi?

Idag kom mina skålar som jag beställde här om dagen

P.S Marabou chokladkakorna är bara där för att göra moster mer avundsjuk.

Det är inte okej!

Det är inte okej att det snöar den fjärde maj! Ännu värre är att snön stannar kvar på marken.

Planering

Var och fikade med Sofie på Waynes ikväll, vi skulle ta och planera lite inför Halmstad. Men jag vet inte om vi kom fram till så mycket mer än att vi åker den 2 juni. Vi tänkte åker vi ner på lördagen så kan vi handla och försöka orientera oss på söndagen innan allt sätter igång. Känns skönt att vi är två stycken så att vi har varandra iallafall. Vi började diskutetera vilken väg vi skulle ta, ingen av oss är speciellt sugen på att köra genom Stockholm, men kan det spara 3 timmar är det ju nästan värt det.

Äntligen


Det bästa av allt: TELEFONEN FÅR PLATS!

En liten lista

Farmor har vid flera tillfällen frågat vad jag önskar mig i examenspresent. Men jag har ingen aning om vad man brukar önska sig då? Så nu har jag knåpat ihop en lista med vad jag önskar mig, vet dock inte om man får önska sig sånt i examenspresent.
Skålar som man kan vispa/baka i (gärna i roliga färger)
Elvisp
Brödrost
Vattenkokare, på minst 2000W.
Presentkort på IKEA
IKEA matlådor
En lägenhet

När jag googlade runt så såg jag att man skulle önska sig, pennfickor, brosch, namnskyltar, skor och systerur, men det har jag redan köpt! Sen var ringar, halsband och massage populärt.

Spenderar byxorna är på

Idag beställde jag 12 stycken hjärtformar från drömhuset. Sen var jag ut på coop forum i birsta och såg att de hade stora lila hjärtan där. Blev sugen för ett tag, men tyckte de var för dyra.

Bild: drömhuset
Nu ska jag ta beslutet om det blir IFK Göteborg tröja eller GIF Sundsvall halsduken. Tror jag inte tar nåt, men frågan är ju ändå vilket lag jag håller på?  Någonting säger mig att det blir 4-1 till Göteborg.

Pizzeria

Igår när jag, Lillis och Nora var på pizzerian så sa Nora hej till allt och alla, bland annat till en gubbe står där och tittar ett tag, sen säger han: men det är ju du, nu vet jag vad jag känner igen dig ifrån, du kör en svart ford. Jag bor mittemot din parkeringsplats. Ni har två likadana bilar, fast den ena med glastak. Jao säger jag, snacka om att jag kände mig utstuderad och att det kändes som om han visste mer om mitt liv än vad jag själv gjorde.

Helt okej faktiskt

Nora i lekparken

RSS 2.0