Låg

Ibland så funderar jag på vad jag skall göra med mitt liv. Just nu så känner jag mig så jäkla låg så att det finns inte, vet inte vad jag vill och det är väl just när jag mår så här som tankarna kring vad jag skall hitta på med livet kommer. Om 80 dagar så åker vi iallafall, så då har jag lite tid att vila upp mig på!

Fredag

Var på skopunkten en sväng idag med farmor och tro det eller ej, jag hittade ett par stövlar, så de slog jag till på. Sen hämta mammsen, hon hade med sig en grej till mig från moster. Nämligen:


Hur söt är inte den sjalen då? Åkte till Sulan, han fixade mina sulor, så nu ska jag börja använda de igen. Kommer att dö av smärta de första gångerna, men det är det nog värt.

Känns bekant.



Titta stugan är med i våning och villa!

Jag jag och åter jag.

Jag ska sluta bita på naglarna.
Jag borde tänka mer på hur jag mår och inte ta på mig för mycket jobb.
Jag borde göra ett schema för träning, nu har jag legat på latsidan i över en vecka.
Jag borde unna mig mer.
Jag borde ta en allvarlig funderare på om jag vill åka till Norge och jobba.
Jag längtar till semestern.

Om 3 månader ligger jag på en sandstrand!

Ledigdag idag, sov länge, slog igång en tvättmaskin, gick och la mig igen, hängde tvätten, åkte och åt lunch med mamsen, åkte hem och la mig på soffan och somnade. Hmm undra om jag ligger back på sömnkontot? Kan ju tänkas så efter 7 pass på 6 dagar, men nu är det bara 5 pass kvar (dubbelpass lördag, dag söndag, dag måndag och utbildning tisdag) innan jag är 6 dagars ledig.

Kallt



Dags att ta fram täcket igen! Fasen vad kallt det varit nu på morgonen.

Precis vad jag behövde efter en hektisk dag

Torsdag

Idag är min lediga dag den här veckan, solen skiner och det är drygt 20 grader i skuggan, men jag sitter inne jag och tittar ut genom fönstret.
 
Är kanske inte lika illa som det låter, har faktiskt tagit en promenad till och från stan. Har en förkylning som inte riktigt vill bryta ut så tänka hjälpa den åå traven, men det verkar inte ha gett någon effekt. Nu så väntar jag på att klockan ska bli lite mer så jag får skjutsa mamma till naprapaten. Sen så skall jag ta en sväng på birsta, se om IKEA har burkarna som jag vill ha. 

Tisdag

Ibland så undrar jag varför jag jobbar med det jag gör, typ idag var en sån dag. Sen så ikväll så hade vi after work och då kom jag på varför jag fortfarande är kvar. Tack för ikväll alla inblandade, det var precis vad jag behövde efter den här dagen och jag tror många med mig. Men nästa gång så tycker jag vi träffas hemma hos någon, bättre service då kanske...

Söndag

Jaha nu så är snart den här femdagars ledigheten över, som bara blev fyra, då jag var in och jobbade i fredagskväll. Har inte gjort ett piss egentligen under de här dagarna, tagit en promenad, tvättat och städat lite, men framförallt legat mycket i soffan och tittat på TV. Till veckan så väntar en sexdagars vecka på jobbet, men det ska nog gå bra det, är bra folk som jag jobbar med hela veckan. Nu dags att gå och rösta!

Lördag

Idag har jag träffat de här pannkaksmonstren ♥♥
 
Oskar börjar verkligen bli stor nu, pojken knäckte äggen till kladdkakan helt själv, (själv var jag nog 15 år innan jag kom på hur ett ägg skulle knäckas) han gjorde nästan hela kladdkakan själv faktiskt, fick bara hjälp med smältning av smör och in och ut ur ugnen (vilket han säkert hade klarat, om det inte var för att jag var för rädd att han skulle bränna sig). Tror att hans nästa steg får bli att göra morotskaka ;)

Imorgon är det val!

Imorgon är det den 14 september och Sverige går till val. Jag personligen tycker att politik är så onitressant så att det finns inte. Spelar ingen roll vem som styr landet så kommer det ändå aldrig bli bra. Gjorde valkompass eller vad de kan tänkas heta, enligt de så skall jag rösta på Piratpartiet, SD och FI. Men det hade jag inte tänkt göra. I min värld så klär alla gubbar upp sig och har hatt på sig när det är valdag, får väl se om det är så imorgon när jag går dit och röstar. Men jag tycker det är skönt att det är val imorgon så man slipper all jävla reklam överallt om partier hit och dit. Sen kan jag inte låta bli att undra vad det kostar att skicka ut all reklam som har varit de senaste veckorna? Den senaste timmen har jag sett SD:s reklam 2 gånger på TV samt att jag fått 6 broschyrer av de (de enda parti jag fått av). Tänk om alla miljoner som lagts där, hade lagts på mat till äldre istället. Jag kan helt ärligt säga att jag inte har läst ett enda partiprogram eller vad det kan tänkas heta, därför att jag inte bryr mig ett skit, jag röstar på grupptrycket, men jag röstar iallafall!
 
 

ST hade lär dig sönsvallska idag

Född och uppvuxen här och en del ord har jag aldrig hört talas om, de är fetmarkerad. Men jag har ju som sagt någon blandning av en massa dialekter. 

Bandy: Spelas på is, det är alltså INTE idrotten där femtio personer slår varandra på benen i en gymnastiksal.
Bron: Farstukvisten.
He/hä: Ungefär som engelskans put. Används för sätta, ställa, lägga, stänga, bre – you name it.
Det ”läker”: Någonting läcker.
Döm i hövve: Dum i huvudet på Sundsvallsdialekt.
Fara: Syd- och Mellansveriges åka.
Gatt: Måste.
Kräksnöa: Snöa jättemycket. Det gör det i Sundsvall.
Kuse: Insekt. (Och häst, men det vet ni.)
Käringa: Frun. Inte så negativt som det låter.
Köng: Kung blir köng på Sundsvallsdialekt. Vanligt uttryck.
Lägda: Varför säga åker eller fält när man kan säga lägda? Men enligt vissa är lägda en viss typ av åker. En "skabbig" sådan.
Nå' djävulskt: Vanligt uttryck som du sätter i slutet av meningarna. "Köng nå' djävulskt" exempelvis.
Obra: Sätt o framför allt om du vill beskriva motsatsen. Oäten. Okul.
Pluralfenomenet: Pluraländelser är onödiga. I Sundsvall är skorna snygg och basketspelarna i Dragons lång.
Petterschon: Pettersson. Och personen som säger det är förmodligen fullt nykter. Förschöka går det också säga.
Pärer: Potatis. Fullt logiskt.
Sista april: Ett krångligare sätt att säga Valborg.
Sundsvallsbyxan: En särskild Adidasbyxa.
Töligt: Jobbigt. (tror jag säger träligt)?
Åka skidor: Åka längdskidor, inte utför. Åker längd gör alla i Sundsvall.
Öndölat: Undulat. På sönnsvallska.

Onsdag

Hade tänk att jag skulle tvinga med mig pappa på CL-fotboll i Malmö nu i höst. Men det verkar inte bättre än att man måste köpa biljett till alla 3 hemmamatcher och det har jag ingen lust med. Jag som hade hittat tåg och hotell och allt, men se det sket sig. Annars så är jag svintrött, jobbade natten mot inatt, hade utbildning på eftermiddagen och nu så jobbar jag natt igen, känner hur minussaldot på sömn bara ökar.
RSS 2.0