Helg

Två lediga helger på raken, det är man inte bortskämd med. Igårkväll var jag med Pernilla på matmarknaden. Var väldigt intressant att gå omkring där och titta. Vi köpte mat från det grekiska köket och sen gick vi till england och köpte fudge. Fudge var dock ingenting för mig kände jag när jag smakade, men köpt är köpt. Sen hem och ner under täcket för att försöka få upp värmen igen. Hösten har kommit med stormsteg och igår var det 8 grader, regn och blåsigt. Idag så kom Ida förbi och tittade hur jag bodde, skjutsade henne till tåget, tog med mig farmor ut på birsta, glömde dock bort att det var löningshelg, så det var fler än vi där. Hittade inga skor, det blev för trångt med sulorna och för ont i fötterna utan sulor. Farmor bjöd på mat, fläskfilé, kroketter och vitlökssås. Jag skulle nog inte ha ätit för jag spillde nästan mer än vad jag fick i mig, men men. Hem sätta igång en tvättmaskin och sen inte göra nåt mer. 

Överlevde

Jamen se där nu har jag jobbat en kväll och en dag sen jag gick över från nattjobb. Igår var jag jäkligt nervös, som grädde på moset så hade jag student plus att jag var grön, men jag överlevde. Även om min student kanske inte fick den bästa kvällen, men men. Var ju nyfiken att kolla min lön, så det var typ det första jag gjorde när jag kom igår. Upptäckte då att jag inte har fått något natt-OB eller fått min kval-kväll som jag gjorde i augusti. Tur att man är pengakåt så man kollar upp sånt, för lönen kan jag inte klaga på. Man borde ha sommarbonus på varje lön, då vore livet gött!

Hemma

Hemma från Göteborg, herregud vilken spännande match det var igår. Sparkade och hade mig för att försöka få in bollen i mål, kände mig som mamma. Som tur var så fick de ju in 3 bollar. Så nu hoppas jag att de spelar hem guldet 3 november då jag sitter på Ullevi. Sen är det ju någon blondie som har tänkt när hon la schema, för hon jobbar under 3 av de här sista 6 omgångarna. Hade ont om tid igår mellan tågbytet då tåget från Göteborg fått göra några extra stopp efter vägen, vi fick aldrig reda på varför.Så det var bara att ta en liten löptur för att hinna till nästa tåg, men jag hann med, även om jag lät som en lungsjuk när jag satte mig på tåget.   
 
Idag så börjar jag jobba igen, börjar med en kväll och ska jag vara ärlig så är jag sjukt nervös inför att börja jobba ikväll, kommer jag ihåg hur man gjorde när man jobbade dag/kväll? Har ju jobbat natt sen i april, helt sjukt egentligen.

Chokladtårta med salt karamell



Koka kondenserad mjölk jättelänge. Under tiden gör du iordning smeten till kakan


När du lyckats fått ur kakfan ur formen, häll på den kondenserade mjölken och flingsalt.


Gör iordning chokladganachen och he på kakan och upptäck att fanskapet skurit sig.


Titta på bilden på receptet och inse att det inte finns någon likhet.


Smaka och inse att det inte är värt 4 timmars arbete!

Göteborg

Kom ner till Göteborg igår mitt på dagen, solen sken så vi bestämde oss för att ta en promenad. Sagt och gjort vi gick runt halva Göteborg och strosade, gick på ica köpte grejor till tacos, gjorde iordning det, tog sen en promenad igen runt andra sidan. Hem tittade på breaking news gick sen och la oss. Vaknade tog en sväng på stan, köpte en leopardscarf, gick en sväng till, köpte sushi, åt ute i solen, gick till slottsskogen och tittade på pingviner. Skulle köpa glass men allt var stängt. Gick in mot stan igen, hittade en leopardtröja, strosade en stund till, gick ovh handlade till middagen. Hem gjorde iordning köttfärsbiffar, klyftpotatis och inte att förglömma SÅS. Gjorde glass med varm chokladsås till efterrätt. Nu sitter vi och kollar på breaking news från tidigare i veckan. Både jag och Olivia är förkylda, så blir inte så mycket gjort ändå.

Onsdag

Igår så var jag med Jenny, Kim och Klara på birsta, Jag och Kim sprang och jagade Klara medan Jenny var och klippte dig. Vi gick in på lekplaneten och där kom Klara på att hon ville ha hela affären i julklapp, men att hon gärna kunde ta de nu. Sen gick vi och fika och handlade lite innan vi åkte hem igen. Kan inte sova nu på grund av min tidigare powernap, så tänkte städa lite, men det lever ju om. Läste nu ikväll på Kristians blogg att han nu somnat in.  
  
Han var trummis i sugarplum fairy om ni inte visste det.

Tisdag?

Skulle sätta mig ner några sekunder innan jag skulle sätta igång och städa, bara det att jag vaknade 1½ timme senare. Så jag tror att jag skjuter upp det till imorgon, hänger tvätten och går och lägger mig istället.

Funderingar

I december ska jag ner till Göteborg igen på föreläsning. Nu har Jenny satt igång min hjärna. För hon och hennes familj ska åka ner till någon utanför Halmstad och då hade hon en tanke på att jag skulle åka till Halmstad och lifta med de därifrån och sen åka till Ullared innan vi hamnar i Göteborg för föreläsning. Det tål att tänkas på, ska ju ner till Göteborg 3 gånger innan det är dags för det här.

Stan

Igår så var jag först till Jenny och fick lite hjälp med studieuppgiften, vi hade förstått den ungefär lika, dock så hade jag inte förstått allt, så det var tur Jenny kunde förklara för mig. Sen begav jag mig ner på stan med Eva och tittade på en jacka som hon hade sett, hon slog till på den. Sen gick vi runt på stan en sväng och tittade lite mer innan vi gick på Tant Anki och fröken Sara och käkade. Idag så har jag dock fått betala för det, vaknade upp mer täppt och en hals som känns som ett rivjärn. Jag måste ju se till och bli frisk nu för på torsdag åker jag till Göteborg.

Perfekt

Tror jag måste åka på GeKås och köpa julklapp till moster och morbror, tror att Sverigeälgarna skulle göra succé i Kina, helst under svenska flaggan!b2ap3_thumbnail_badd1_aug13.jpg

Stockholm

I fredags så hoppade vi på tåget med gummihjul och begav oss mot Söderhamn. I Söderhamn hade vi 1½ timme tills tåget gick, så vi satte och ner och tog en liten picknick. 
 
Helena, Emilia, Linnéa, Pernilla, Linda, Cicci, Helena, Eva, Nicole och Elvis såklart.
 
När vi kom ner så gick vi direkt till hotellet och checkade in, innan vi begav oss till Vapiano för att äta och sen mot stadion för att hämta nummerlapp osv.Jag hade vinter på mitt hotellrum, men det var fint. Fast det var ganska skillnad för när man kom ut så sken solen och det var 26 grader varmt. 
 
 
På kvällen var vi ut och käkade på café Milano, sen gick vi hem och la oss och sov. För på lördagen var det dags för tjejmilen. Vaknade på lördagen av att jag inte fick luft och halsen kändes som sandpapper. Gick ner och ÅT frukost, fick i mig lite. Kände att 1 mil kommer inte att bli lätt, solen gassade dessutom. Pernilla och Cicci som också var krassliga hade bestämt sig för att inte springa, så vi bestämde oss för att gå på stan istället. Nicole kom och gjorde oss sällskap sen, och helt plötsligt kom nån på idén att vi borde gå på gröna lund. Tror aldrig jag har sett Cicci gå så snabbt någongång, och bli helt till sig. Väl på grönan så åkte vi 2 grejor innan det var dags för lunch, vissa bestämde sig för 1L öl medan jag och Pernilla slog till på en stor Cola. Maten såg god ut, dock var det bara stripsen som var god. 
 
 
Åkte lite till, spelade på chokladhjul, ingen vinst. Insåg att vi var tvungen att bege oss mot hotellet om vi skulle hinna tills vi skulle ut och äta. Nicole åkte hem till sin mamma och Elvis, vi andra skulle och käka på T.G.I.F. Jag började må illa som satan, fick gå därifrån innan jag ens hunnit beställa, pallrade mig hem till hotellet och gick och la mig. 
 
På söndagen skulle några ut och shoppa, jag, Helena och Pernilla ville mest bara strosa omkring, så vi gick till gamla stan, där jag äntligen fick min glass, vi gick till vattnet och satte oss och bara njöt i solen. 
Innan vi gick och käkade och hämtade väskorna och begav oss mot tåget för en hemresa. Hemresan som blev till ett helvete, vi var flera som blev åksjuk och vi kom aldrig hem någongång, var buss från Gävle och det tog 3 timmar hem därifrån..
 
 

Rosa

Måste ta och beställa några rosa pennfickor då den jag har just nu hålls ihop av tejp. Min rosa klocka gick sönder för någon vecka sen så det är dags att köpa en ny sån också. Men då slog det mig att jag måste ju ha ett rosa nyckelband också, hur tänkte jag när jag bestämde mig för att ta ett orange metso nyckelband? Nu är frågan vart hittar jag ett rosa nyckelband?

Skolstart

Som typ alla vet vid det här laget, så kom jag in på dsk-utbilding i Umeå på distans. Men jag kände att det inte kändes rätt på nåt sätt, så tackade nej. Idag så drog alltså skolan igång och idag har de ringt från mittuniversitetet och erbjudit en plats på barn-VUB, men den tackade jag också nej till då jag kände att det bara blev krångligt med jobbet.

Veckans köp

Sen kan man ju undra om det var nödvändigt då jag inte dricker kaffe?
 
RSS 2.0