Sista oktober

Får finfrämmande ikväll så måste ta och städa lite innan jag, farmor och Vicki ska åka på dollarstore. Tänkte på stackars farmor som inte har fått varit där än. Fast egentligen är det inge synd om henne för hon har inte hunnit vara där för hon har varit ute och flängt till hufuvdstaden.

RoP

Förra veckan skickade jag mail till RoP med massa frågor kring det här med att vi ska sluta skriva timrapporter. Idag så fick jag svar.

Jag har hört att vi timvikarier inte ska behöva skriva timrapporter längre utan att man skall gå efter bokningarna. Stämmer det? Hur ska detta gå till då rasten som står där i 97 fall av 100 inte stämmer överrens med vad man egentligen har för rast? Kommer vi själva kunna gå in och ändra det? Eller måste personalen som bokar skriva rätt?

Tack för ditt mail, jag skall försöka svara på dina frågor så kortfattat jag kan. Det stämmer att vi håller på att utverka en elektronisk timrapport men den är inte klar än, hur och vad man gör i den måste vi få återkomma om men det innnehåller de frågor som du ställer. När det gäller dina raster så MÅSTE du se till att det blir rätt, beställaren måste ändra så allt blir rätt och att du i slutändan kan hålla reda på dina arbetade timmar oc få rätt ersättning när det gäller övertid, kom ihåg att du bara får jobba 165/ tim i månaden därefter utgår övertidsersättning

Vad händer när avdelningarna själva ringer och frågar om man kan jobba (när ni har stängt)?

- När det gäller att bli bokad utanför RoP´s öppettider så måste passet registreras hos RoP senast dagen efter och detta pga att vi skall kunna hålla koll på dina arbetade timmar och att rätt ersättning skall utgå, det ligger mycket på dig och gruppen att se till att passet skickas in. Återkom om du har fler frågor

 

Känns som om det kommer att bli en massa strul med det där. Som igår när jag jobba så stod det att jag skulle ha 360 min rast. Jag har fått för mig att det funkar bättre när avdelningen bokar själv och sämre när Anita ska in och rota, av henne fick jag ett nattpass från 21:15 - 06:45, och vad jag vet finns inga sånna pass än. Kanske sen när natten ska börja jobba 21:30, men inte nu. Det kanske är deras förhoppning att man inte skall orka lägga ner energi på en halvtimme hit och en halvtimme dit, så att de sparar pengar. Jag känner mig väldigt negativ nu och jag har faktiskt tappat gnistan för att jobba lite, vilket kanske är bra så att jag blir som mer normalt folk.

 

 

Söndag

Idag har jag jobbat och när jag kom imorse så fick jag veta att från och med 2 januari så ska väster bli som alla andra avdelningar med att ha riktiga delade turer. Så då kan de ju glömma att jag kommer att ta på mig någon delad tur. Sen så var det en massa andra ändringar också som jag inte riktigt förstod förutom att man skulle vara en mindre på morgonen på helgen. Men om jag förstod rätt så skulle det vara en 6 veckors period som man skulle testa detta på. Jag kan ju hoppas att det inte fungerar något bra så att de går tillbaka till det gamla vanliga. 

Fick gå hem lite tidigare idag för det var blixthalka ute och det tog faktiskt 45 minuter hem idag, vilket är betydligt längre än vad det brukar ta. Men jag kom hem iallafall. Nu tittar jag på nåt nytt program på ettan, amerikaner som letar sina släktingar i Sverige.

Lördag

Idag så har jag varit ner till Sandviken och tittat på fotboll, dock så förlorade SDFF så det var väl inte direkt roligt. Sen for vi på Valbo och skulle storshoppa, gick ut därifrån mätta i magen från Subway och i handväskan hade jag en katalog från Kjell och company. Blev kissnödig gick på IKEA, passade på att handla glödlampor till lampan i vardagsrummet. Nu väntar jag på så mycket bättre och sen ska jag sova för imorgon ska jag upp och jobba 8-20.

Fredag

Idag så var det äntligen dags: att få lösnaglar igen, så nu är jag inne på mitt femtioelfte försök att sluta bita på naglarna, men den här gången ska jag banne mig lyckas. Efter det så åt jag lunch med mammsen och pappsen på Opus och sen vandrade jag bort till mittuniversitetet och skrev en tenta. Jag tyckte det gick bra, men om jag läser vad alla har skrivit på facebook så var den skitsvår. Så antagligen blir det väl en omtenta igen då, känns så surt när jag förra gången åkte på en riktigt jävla slarvfel. Får se om 3 veckor hur det har gått, annars är det omtenta i december eller nåt. Trodde jag skulle få igen min kära telefon idag, men icke, så får nog vänta tills på tisdag.

Torsdag

Vaknade imorse över att jag hörde någon som tassade på golvet i hallen, då klocka var 8:15 så tänkte jag vem fan är här? Gick upp och såg att mamma var hemma, hon var tydligen ledig idag men det hade hon glömt att berätta. Gick och la mig igen och började snacka med moster via skype, tills hon var tvungen att åka och köpa potatis och nå mer. Jag är som sagt hemma och är sjuk idag, var nog ett klokt beslut att inte gå på praktiken idag, då jag höll på att svettas ihjäl efter att gått upp för trapporna här hemma. Skulle baka en kaka till årsmötet ikväll, men mamma verkar inte ha handlat det som hon skulle baka igår, men som jag sa att jag kunde baka idag. Får se vad det blir av det hela.

Onsdag

Inatt så vaknade jag av att jag inte fick någon luft, hej nästäppa. Men lyckades somna om ett tag innan jag vaknade igen, denna gång av mina egna snarkningar, hej vad lik jag är mamma och pappa. Hade  två täcken på mig inatt och frös ändå, hej feber. Somnade om och var helt död när klockan ringde 9:30. Blir att ta en alvedon och pallra sig iväg till praktiken och se till att ha slutbedömning och sen får jag se om jag orkar stanna hela tiden till 21:30. 

Såhär ser jag ut idag

Tisdag

Ikväll så var jag och mamma på dollarstore och det var inte alls så mycket folk som jag trodde att det skulle vara, kan bero på att vi var där trettiominuter innan stängning. Annars har jag inte så mycket att berätta förutom att jag håller på att bli förkyld och att imorgon har jag kvällen på praktiken.

Vad säger man?

Pappa skickade en länk med vad han önskar sig i farsdagspresent. Så jag tror jag får jobba dygnet runt fram till nyår, eller vinna på lotto. Känns som om han skulle bli besviken om han får en sibyllaburk och två pucko i år igen.

Måndag

Idag påbörjade jag sista veckan på praktiken. Var en lugndag och mina morotskakor uppskattades, men jag lämnade några kvar tills imorgon så det finns då också. När jag åkte hem så var jag förbi kubiken och hämtade ut mitt paket, som var så jävla stort att det inte fick plats i bilen. Men det som var i kartongen blev till något bra, en ny lampa och lite kablar bort så.

Snodde bilden från mamma eftersom jag inte har någon kamera att prata om på mobilen

Söndag

Inatt så hade jag det jobbigt, jag var så trött, så jag var tvungen att gå framm och tillbaka bara för att jag inte vågade sätta mig ner. Tillslut blev klockan 7 så jag fick åka hem och sova, sov till kvart i tolv och sen klev jag upp och åkte till birsta och lämnade in min telefon och pappa köpte en ny (som jag använder nu). Men jag måste då säga att man märker skillnad på telefoner och telefoner. Men jag är tacksam att jag får låna den här nu, även om den passar en gammal gubbe som inte är så snabb av sig. Nu håller jag på och bakar två morotskakor tills imorgon som jag tänkte ha med mig på praktiken. Börjar min sista vecka där imorgon och förhoppningsvis så går veckan fort, även om jag tvivlar på det. Har haft ont i halsen idag, så hoppas att det inte utvecklar sig till något mer.

Fundering

Inatt så kom jag och tänka på en sak. Visst heter det en räl? Vad heter det om det är flera? Räler? Varför heter det då räls? Man har djupa funderingar på natten.

Fredag

Igår så var jag på bio och såg Svensson Svensson - i nöd och lust, och vet ni vad? Den var skitdålig. Jag hade sett fram emot att få skratta lite, men icke. Så gå inte och betala 100 kronor för att se den. Sen hem och stupa i sängen och invänta en ny dag på praktiken. Min handledare var ledig idag så jag fick gå med en annan och hon slutade 12:00 så då gick jag också hem då. Nu har jag precis vaknat efter en liten tupplur, ska nämligen jobba natt inatt, kände att det kunde inte gå 2 helger utan att jag fick jobba.

Torsdag

Sitter och käkar pannkakor och tittar på en unge som håller på och springer runt lekparken, 5 varv har den hunnit med än då länge.

Onsdag

Idag så hade jag halvtidsbedömning, dock så var inte min handledare där så jag fick köra själv med läraren. Så har ingen aning om hur jag ligger till egentligen, men så länge inte någon säger någonting så antar jag att jag är godkänd. Nu är det bara 6 dagar kvar av praktiken, eller 57 timmar om man hellre vill se det så.

Tisdag

Att pappa börjar bli gammal vet vi ju alla. Men att han redan behöver äta mat som är passerad visste jag inte.

Måndag

Imorse så vaknade jag 7 igen så nu har jag lagt lammet i marinad och snart ska jag ta och göra mig iordning för att åka och lämna två böcker till vw och sen ska jag till Jenny och skriva lite rapport för att sen dra vidare.

Helgen

Imorse så lyckades jag sova till halv tio, vilket är ett nytt rekord på flera veckor samt att jag har varit ledig hela helgen! Så nu kan jag väl få jobba någon helg framöver igen, för det är bra tråkigt att bara ta det lugnt. Igår så var jag och farmor på birsta, jag skulle in en snabbis och köpa örngott, men det var fler än vi som hade den tanken så vi fick parkera långt borta i helvete. Farmor köpte bla överkast, tekakor och ljus. Plötsligt så upptäckte vi att vi hade varit borta i 2½ timme, så då började vi bege oss hem igen. Stannade hos Lindbergs en snabbis och hjälpte Eva med telefonen innan jag for hem och dog på soffan i 20 min innan det var dags att åka och käka hos mormor och morfar. 

Idag så har jag inte gjort många knop, bara varit bort till Nettan och Pelle och hälsat på Oskar, nu ska jag snart åka till Lillis och Nora och bli bjuden på middag och sen ska jag hem och se fotboll och ta ett bad innan jag tänkte däcka i sängen igen. Det värsta är att jag är ledig imorgon också, så hur jag ska lyckas fördriva den dagen vet jag inte, men det lär nog bli en och annan promenad.

Vill ha

Synd att jag har typ 10 kuddar i sängen så att det blir så dyrt.
GÄSPA Örngott, mörkgrå Längd: 50 cm Bredd: 60 cm
Bild: Ikea

Fredag

Idag så gick jag hem vid 11:40 och jag hade bestämt mig för imorse att jag skulle gå hem. Så det var bara att börja traska och jag tyckte faktiskt att det var ganska skönt tills jag kom ner till stan och kom på: fan jag har ingen bil och måste gå till Jenny sen också. Då blev jag lite less och hungrig var jag, men jag hann inte mer än komma hem så fick jag ett sms från mamma att hon gick från jobbet då. Så det betyder att jag har bil och slipper gå igen, känns skönt.

Torsdag

Torsdag idag, veckan har gått fort. Idag så hade jag först praktik 7 - 16:40, dvs att jag var kvar 40 minuter efter att jag slutade. Undra om jag kan ta igen det imorgon? isånnafall går jag bara mellan 7:00-11:20. Ikväll har jag varit bort en sväng till Jenny och tittat på barnprogram, tror dock att jag var den som skrattade mest. Nu ska jag ta och krypa ner i min renbäddade säng och se ett avsnitt av landet brunsås.

Drömma kan man

Det är ju här jag vill bo, rätt gata och allt och inte en etta eller ligger på bottenvåningen. Nu ska jag bara få fram 1.9 miljoner lite snabbt också. Bara att drömma vidare, står ju i bostadskö men lär knappast få någon lägenhet där de närmsta 7 åren, och då vill jag nog inte bo där längre.

Onsdag

Idag har jag varit med om något mycket otrevligt. Tänk er mina fötter i sommras när jag hade jobbat, jag blev ju utkastad från storstugan för det stank, idag har jag varit med om något som luktade 20 gånger värre. Dessutom var det jag som fick ta mig an denne filur..

Ont

Trött ont i huvudet, slutar om 40 min och landskamp på tv = måste hålla sig vaken hela matchen. Har nu inlett en ny vecka på praktiken och tänk vad världen är liten när min handledare (den här veckan) råkar vara mamma till en som jag känner.

Öronvax

Det kliade i örat och jag fick för mig att googla på öronvax, och då fick jag lära mig att det tydligen finns både torrt och blött. Att det är någon mutation som ger torrtöronvax och endast 3% av Europeerna har det. Nu ställer jag mig frågan hur ser torrt ut och hur se blött ut? Hur ska man veta vad man har? ( Om man googlar får man upp en bild på en påse M&M).

Måndagkväll

Ikväll så har jag varit och börjat spåna på rapporten med Jenny, vi kom igång ganska bra, sen var jag tvungen att åka hem. Väl hemma så började jag må illa som fan, men låg och tittade på fotboll och försökte glömma bort hur illa jag mådde, giffarna vann med 4-2 iallafall och nu får jag hoppas att det finns några biljetter kvar imorgon i receptionen, dock tror jag inte det. Sen så började jag och pappa och titta på SOS - Västkust och där var det lite småläskigt idag, när den var slut så slog vi på 112-på liv och död. Där visade de en stor hög/pöl med spya, en XXL Pizza! Man mår inte direkt bättre efter det, usch. Skit klarar jag av, men spya det går bara inte, jag ställer mig bredvid och kan börja sympatikräkas bara för att jag tycker det är så äckligt.

Bild: Google

Måndag

Har hunnit med lite på morgonen, rigt CSN och frågat om man kan få betala tillbaka allt som ska dras på engång, men det gick tydligen inte. Jag fick ingen förklaring till varför det inte gick, utan hon sa bara att det går inte. Ändå står det i texten: Vill du att vi ska räkna av din betalning på annat sätt kontakta oss. Men det verkar ju inte fungera. Sen så gick jag in och ändrade min ansökan så nu kan jag jobba mer, hej och hå vad jag jobbar och står i.

Söndag

Imorse när jag skulle åka så var det is på rutan, men då jag skulle ta ephrahim idag så visste jag inte hur jag skulle göra för att skrapa rutan, så jag satt snällt och väntade på att isen skulle försvinna så jag kunde köra. Har jobbat ett "kortpass" idag, 7-17, det konstiga är att ett 7-21 pass känns kortare än vad 7-17 gör. När jag satte mig i bilen hem så blev jag så trött så jag fick nästan kämpa för att hålla mig vaken, så nu ligger jag i soffan under filten och funderar på om jag orkar göra något mer idag.

Ibland är livet härligt

Jag älskar när folk blir as sur för att man inte tycker samma sak som de, helst när det handlar om Timjå. Jag blir som en 3 åring då och måste säga emot ännu mer. Men det konstiga är, är att ingen kontrar och säger nåt dåligt om lagen jag håller på. Nu ska jag sova, för imorgon ska jag prova på något nytt, nämligen att jobba. Dock är det ett kortpass 7-17 så det ska nog gå bra. Jag klarade alltså inte av att vara ledig hela helgen. Nu ska jag se om jag orkar se klart L.A Gigolo eller om jag ska dejta John på engång.


Lördag

Jag är alldeles chockad över att jag tackade nej till jobb idag/ikväll, men jag kände att jag behövade ha en slappardag. Dock får jag lite dåligt samvete nu över att de måste fortsätta att ringa runt. Fast jag kanske borde ha tagit det, för nu fick jag sms från CSN om att de sänker mitt bidrag med 92 kronor/vecka och att de ska dra av det som jag fått för mycket under 3 månader. Kan man inte begära att de drar av allt på samma månad? Tänkte eftersom september var en ganska bra månad jobbmässigt så kunde de dra allt på engång, men det kanske inte fungerar att göra så?

HÖR OCH HÄPNA

Nu är jag ledig tills på tisdag kl 11:30, herregud hur gör man när man är ledig och hur ska man få tiden att gå? Slutar väl med att jag ligger i soffan hela tiden och bara slöar. Det var då en lugnkväll ikväll, var ju dock synd att jag missade fotbollen, men jag får överleva det. Hörde att Sverige inte spelade så bra, så kanske inte gjorde så mycket. Ska snart gå och lägga mig och sova, konstigt att jag jämt är så trött på kvällarna.

Baka?

Snart är det ju Halloween, jag kanske borde ta och göra en favorit i repris och baka lite? Jag tror att jag är ledig den veckan, eller blandar jag ihop det med allhelgona nu?



Fina saker


Bilder: Vårdväskan

Fredag

Ligger och tittar på sjukhuset, har 5 avsnitt som jag har missat så håller på och ta igen det nu. Solen skiner ute, men jag hörde att det var kallt ute, men det ska inte hindra mig från att gå upp till sjukhuset i eftermiddag.

Torsdag

Nu har jag snart gjort en vecka på praktiken, har bara 5 timmar att göra imorgon, dock är de mellan 15:30 - 21:30 så jag missar fotbollen, sen så har jag självklart praktik på tisdagkväll också när det är landskamp. Men något som är positivt är att jag bara gör 4 dagars veckor, dvs att jag är ledig 2 måndagar nu och ledig sista fredagen. Känns som en stor skillnad mot för när jag körde 07:45- 17:00 på barnmottagningen.

Idag så har jag fått lämna in min kära telefon, för pappa hör inte vad jag säger när han ringer. Sen så passade jag på att klaga på lite annat också så kanske man får tillbaka den gamla telefonen upphottad med en massa nytt. Passade även på att påpeka sprickan (som tydligen finns på alla arc) och det var inga problem (hade läst om att några hade fått tjata om det, men att sony nu hade erkänt det som ett fabrikationsfel). Nu ska jag ta och baka en morotskaka till mammas jobb, för det är tydligen hennes fikavecka.

Snåljåpen spekulerar

Sitter och tittar på flyg till Shanghai och ser att det är synd att jag inte kan åka senare (om jag nu ens kan åka överhuvudtaget), då SAS börjar flyga till Shanghai 1 mars och då kör de en drive med tur och retur för 4899 kronor.

Tisdag

Imorse så skulle jag äntligen få sova, trodde jag. Halv åtta började de bila och borra någonstans. Det är väl tammefan typiskt? De hade väl kunnat göra det igår? Nu ska jag ta och göra mig iordning för att ta mig upp till psyket och första dagen där. Hade tänkt gå men det är så varmt ute så skulle nog vara rödare än rödast och lukta huggorm när jag kom upp, och det intrycket vill man ju inte göra första dagen.

Konstig

Idag var jag med om en annorlunda upplevelse när jag gick hem från skolan. Det kändes nästan som om jag var full, för jag vet att jag gick, men samtidigt kändes det som om jag sov, så jag var inte riktigt medveten om vad jag gjorde. Jag kvicknade dock till ibland och märkte att jag vinglade lite onödigt mycket.

Trötter

Först nattjobb och sen hem med bilen och gå till skolan, sitta på föreläsning och sen gå hem igen, nu måste jag väl ha gjort mig förtjänt av att få vila ögonen en liten stund? RoP vill ha ut mig på jobb inatt, men det kan de glömma. De skrev tillochmed i smset att jag var otillgänglig. Varför pratar jag så sjukt mycket och fort när jag är trött? Det är precis som om jag inte kan sluta utan att orden bara kommer hela tiden. Upptäckte det idag när jag pratade med Jenny, jag bara malde på och jag vet inte om det var nå samanhang i det jag pratade om.

Måndag tredje oktober

Så fort jag står i tvättstugan och har lampan tänd och det är mörkt ute, så tror jag att det ska komma och åka förbi någon i en bil och skjuta mig. Man har många konstiga tankar på natten. Jag är grymt trött och fryser som en gnu, känns som om det lätt kan bli så när det blir jobb lite hastigt och lustigt, men om 18 timmar får jag ju gå och sova. Vilken tur att jag äntligen har varit och köpt Kick up pads eller vad de heter, får se om de har någon effekt under dagen.


Bild: Google

Hade köpt jäst för att jag skulle baka kanelbullar (är kanelbullensdag på tisdag), men då finns det inget mjöl och en sak är då säker, jag går inte ner i källaren på natten, tycker det är nog läskigt på dagen.

första inlägget i oktober

I fredags så tog jag och mamma en promenad ner till stan och köpte sushi och satte oss vid bänkarna bakom ågläntan och käkade, sen tog vi en sväng inne på IN innan vi gick till Norrporten Arena och tittade på fotboll. Trodde inte att det var sant när giffarna gjorde mål på mål och i halvtid så stod det 4-0, mot ett av topplagen i superettan. I andra halvlek så kom det 2 mål till och giffarna vann tillslut med 6-0. Roligast var dock när giffarna skulle tacka de som hade spelat bongotrumma hela matchen och började dansa någon ihopsnickrad afrikanskdans. Sen att det var 15 grader ute på kvällen gjorde ju inte saken sämre. Efter matchen så liftade vi med farfar hem.

Igår så jobbade jag 7-21 och där fick jag veta en sak som gjorde mig jävligt irriterand, men kan tacka mina andra arbetskamrater som hade ställt upp för mig. Även om det var för att rädda sitt eget skinn så tycker jag att det är jävligt svagt att skylla på någon annan. Det mest komiska i det hela är väl att jag fick reda på allt av en slump, och hade jag inte varit så jävla nyfiken så hade jag nog inte fått reda på något alls.
RSS 2.0