Onsdag

Vaknade av att de höll på längst ner idag igen, så man kan lätt säga att jag vaknade på felsida. Klockan 12 gick jag i solen ner till skolan och hade Barn-HLR, godkänd blev jag och 0,75(?) Hp rikare. Skulle gå hem men då hade himlen öppnat sig och det mullrade och blixtrade ganska bra, så tog bilen av mamma och åkte hem och la mig och sov lite, eftersom jag hade tagit på mig att jobba natten. Pengakåt som Jenny sa, men va fan jag är ledig imorgon så varför inte. Dock ska jag ev vara på en annan avdelning (om jag inte lyckas övertala en ordinarie att gå över), så det kan ju bli en spännande natt, men när jag prata med chefen så sa hon att det skulle jag nog klara galant. Så vi får väl se.

Julklappstips

Ifall någon tänker ge mig en julklapp i år så önskar jag mig nya sängkläder i satin. Gärna lila eller grått. Jag vill inte ha svart så som jag har nu. Har de senaste gångerna snott av mina päron, men jag tror att de vill behålla de som sina egna. Så om ni kommer ihåg det till jul så skulle jag uppskatta det.

Ryser

Tisdag

Idag så hade jag bestämt mig för att gå ut och gå minst 1 mil. Dock vaknade jag på fel sida och kände inte för att göra något alls. Vid halv tolv bjöd Vicki ner mig på fika, så passade på att gå förbi tvättstugan, och då hade jag sån tur att den var ledig så satte igång och tvätta. Sen fick jag sms om att jobba natten, vilket jag tog, men sen fick jag sms om att den beställningen var avbeställd, så helt plötsligt hade jag inget att göra ikväll. 

Personer du kanske känner

Personer du kanske känner: Charlotte Hysén, jomen tjena, hade ju dock varit roligt. Tycker facebook att jag skriver för mycket om Göteborg och fotboll? Bara därför måste jag googla på henne och se om hon har någon blogg eller nåt.

Tvättstugedag

Vilken muntergök jag träffade i tvättstugan. Jag hejade, men han bara stirrade på mig och gick. Nu har jag typ tvättat färdigt, är bara manglingen kvar, men den får mamma sköta. Jag vill ha nya sängkläder, men det kommer aldrig in några nya, så jag får nog ha kvar mitt svarta ett tag till.

Måndag

Första skoldagen idag, den började med att klockan ringde och jag undrade varför den ringde. Klev upp och märkte att jag hade nackspärr, klädde på mig och gick till skolan, där var det en massa onödig information och kanske någon vettig också, sen så gick jag hem och åt, sen så gick jag tillbaka till skolan och hade en ännu mer onödig lektion, måste lära mig att inte gå på läkemedelslektioner för de gör det bara förvirrande för mig.

Paket till morfar

Jag har gjort ett manligt paket till morfar från mig. Tror inte att det går att få det så mycket mer manligt än sådär ;)

Sen så ska han självklart få ett paket från hela släkten, och den vågade jag inte ta ut svängarna med. 

Söndag

Imorse när jag åkte hem så var jag så trött så jag fick sätta på kylan i bilen för att jag skulle hålla mig vaken. När jag parkerade så tog jag fram allt som jag behövde och sen sprang jag upp för trapporna och började ta av mig kläderna innan jag kom in genom lägenhetsdörren. Sen kastade jag mig på sängen och hann somna innan jag hann sätta på podd-radio,något som inte hänt på länge.

Vaknade 11 och gjorde mig iordning för att åka och titta på Teddys match och sen gå på open trot, bara det att jag var så jävulkst trött när matchen var slut så jag tog och gick till Nacksta och hämtade bilen och åkte hem och sov alldeles förlänge.

Natt 3 av 3, nu är det bara 6 timmar kvar av denna jobbarhelg. Sitter just nu och tittar på doobidoo och sen så börjar friidrotts-VM och då tänkte jag passa på att baka lite bullar, jag har nämligen en jäst kvar och jag blev baksugen när Emmelie sa att hon skulle baka fillimpa. 

Börjar nästan längta hem till sängen nu igen, men jag vet att vår tid tillsammans inte blir så lång eftersom jag ska upp och fira morfar, plus att jag måste vända tillbaka dygnet då det är dags för skola på måndag.

Trött!

Trött!

Chips

För någon helg sen när jag jobbade, så sa Tanja(?) att det var synd att det inte fanns något snacks att bjuda på när de sitter uppe och tittar på tv på kvällarna på helgen. Så nu inatt tänkte jag: äh va fan jag testar att göra egna chips, så får vi se om de äter det ikväll eller om de ratar dem. Det blev lättsaltade och italiensksalladskrydda, jag tyckte de var helt ok och 5 minuter i micron är en helt ok svårighetsgrad.


Jag kommer nog snart bli anmäld för vanvård, för att jag göder de.

Tröttöga

Är nu inne på jobbnatt 2 av 3. Just nu är jag så trött så ögonen går i kors. Tur jag ska gå och skala potatis så fort simpsons slutar (det gäller att titta, när det finns något bra att titta på på natten). När jag slutar så ska jag hem och sova några timmar innan jag ska till Selånger(?) och titta på fotboll. Just nu känns det som om jag skulle vilja sova flera dagar framöver, men när jag väl får sova så kan jag ju inte. Om drygt en timme så drar friidrotts-VM igång, tror att det startar med marathon så det är bara att knyta på sig springskorna och hänga med.

Natt

Skulle prata med moster på skype, men helt plötsligt får min telefon för sig att i Indal så finns det inget 3G nät och därför går det inte att prata. Hade med mig telia datorn, men den dongle hittade inget nät heller och på den här datorn finns det inte skype, och jag vågar inte vara fräck att jag tar internetkabeln från den här och stoppar in i telia datorn. Vad kan jag säga annars? Jag håller på och bakar tekakor. Jag köpte med mig jäst utifall att det skulle bli en jobbignatt (med tanke på att jag har varit vaken sen 06:20), och det sa jag igår när jag kom så kände nästan lite press på mig att baka. Så därför bakar jag trots att jag känner mig relativt pigg än, och om några minuter så är halva passet gjort.

Torsdag

Imorse så ställde jag klockan på 06:20 och klädde på mig och gick bort mot sidsjön och sen runt den och sen genade jag genom skogen hem. Jag hade ont i vaderna under exakt hela promenaden, trodde att det skulle gå bort, men det gjorde det icke. Nu ska jag ta och käka frukost/lunch och sen ska jag ta och ringa min handledare (om jag vågar och hon svarar) och sen ska jag gå och lägga mig några timmar, det kan dock bli svårt med tanke på hur de borrar och har sig två våningar under.

Post

Idag när jag kom hem så hade jag fått post. Jag öppnade den och såg att det var ett brev från Anita där hon tackade för i sommar och ville att man skulle fylla i ett formulär. Men det som överraskade mig mest och som gjorde mig lite förvånad var att det var en biobiljett med. Dock så skrev jag så mycket på mitt formulär så det kommer nog ta en halvdag för Anita att läsa igenom det jag skrev.

=)

Änglarna vann med 3-0 ikväll, och solen sken under hela matchen.

Ont i fötterna

Idag har jag gått 1.7 mil så imorgon måste jag köpa nya skor!

PÅ matchen

En pojke ca 5 år frågar sin pappa vilket lag som är hemmalag.
Pappan: Blåvitt såklart. Gefle kommer från Gävle som ligger långt långt upp i norrland.


Jo jävlar tänkte jag!

Mitt rum

20 kvadrat har jag så det går ingen nöd på mig. Dock har jag redan stökat ner så mycket så ni får inte se någon fler bild på rummet.

Göteborg i mörker

Hungrig?

Var in på Lasse på Heden idag och skulle köpa en dricka, då såg vi en hamburgare utan dess like, den innehöll:
600 gram hamburgerkött
16 skivor bacon
8 skivor ost
Sallad och lite annat skit.
Om man inte blev mätt på det så kunde man köpa till en hög pommes.

Söndag

Var en sväng på liseberg idag och på andra spelet så lyckades pappa vinna. Han har tur han. Var på supersushi och köpa med oss lite middag, men när vi kom upp avenyn igen (så var det rix fm festival där vi bla hörde Chris Medina och Erik Segerstedt) och där så fanns det langos, och eftersom jag inte fick någon på selånger marknad i år så köpte jag en där. Den var så stor (ca 2 på gatufesten) och så underbart god så jag smällde i mig hela och när jag kom hem igen så var jag dödsmätt så just nu ligger sushin och luktar gott brevid mig och jag funderar på om det inte blir sushi till kvällsfika.

Göteborg

Jag kan då inte klaga på utsikten jag har från hotellrummet, 21 våningen bor jag på. Det är varmt och skönt ute så det går ingen nöd på oss =) Dock känns det som om jag är på "felsida" stan.

?

Dags att packa kanske?

Fredag

Idag kan jag äntligen se min lönespec. Men jag blev lite fundersam och undrar varför jag har fått 26,25 timmar fyllnadstid, då jag redan jobbar mer än 100% på mitt schema. Kan det vara så att man måste se hur jag jobbar under hela min schemaperiod och att jag får ut mer i augusti? Eller vad beror det på? Hon på löne som alltid bruka veta allt var inte där, så där fick jag inget svar. Men ska åka upp och jobba snart, så någon där kanske vet hur det är. Börjar bli lite irriterad över att internet fortfarande inte fungerar.

=(

Är hyffsat less på att höra ljudet av att någon bilar(?) just nu. Inatt var det ett jävla liv här utanför så jag låg vaken mellan 2 och 5. Sen så satte de igång och bonka och bila strax efter 8 eller vad klockan var. Tänkte gå ut och gå, men är så trött så jag vet inte om jag orkar lyfta på fötterna.

Torsdag

Är nu hemma efter en heldag i stugan. Jag är as trött, men det kanske beror på att jag somnade vid 5 imorse och blev väckt halv nio. I stugan gjorde jag inte så mkt mer än att försöka komma på hur man skulle kunna rum för att få det så bra som möjligt. Det är skitsvårt eftersom det inte är jag som ska ha det. Men jag har kommit med 5 förslag nu och sen kanske några andra kommer med några förslag och sen slutar det med en mix av alla.

Diskar i badkaret


Alldeles för lågt, vill ha vatten i köket NU!

Less

Less Less Less Less Less Less Less Less Less Less Less Less Less Less Less Less Less Less Less Less Less Less Less Less Less Less Less Less Less Less Less Less Less Less Less Less Less Less Less Less Less Less Less Less Less Less Less Less Ledsen

Tisdag med regn

Har nyss kommit in från en 80 minuters promenad, det var lite halvjobbigt att gå idag för det regnade men det var för varmt med regnjacka. Fick ett sms av mamma nyss att det dröjer en vecka till innan vi får vatten och avlopp, känns ju inte så himla kul. Så nu ska jag ta och gå och handla lite lunch och sen ska jag nog ta och diska i badkaret.

Dröm

Inatt har jag drömt jättekonstigt, men det var verkligt på nåt sätt. Jag satt nere vid stranden då jag tittar upp mot stugan och ser att ett plan håller på och störtar, så jag springer upp mot stugan och ser att planet har kraschat ute på ängen alldeles utanför Rolfs tomt. Ut ur planet kliver farfar och den enda skadan han här är att hans tumme har flygit av. Så jag och pappa leder farfar till bilen och Oskar plockar upp tummen och lägger den i is och sen sätter han sig i Pelles knä i baksätet i mondeon. Farfar är elak för att han inte fick raka sig innan han åker in till sjukhuset. Pappa kör in till sjukhuset och jag sitter fram med Nora i knäet. Sen vaknade jag av att jag var kissnödig så jag fick aldrig veta hur det gick.

&

Det blev faktiskt riktigt bra med &:et på tavellisten

En dag i Hudiksvall

Idag så var jag, farmor och Vicki till Hudik, vi var på Albert & Herbert, Kjelles och på dollarstore.


På Kjelles hittade jag det här &.et som jag tror skulle passa bra på mamma och pappas tavellist i stugan.



På Albert & Herbert hittade jag en godisskål (jag som ska sluta äta godis)

Gladpack!

Här hemma i stan så får vi inte använda avloppet eller något alls i köket och eftersom jag de senaste veckorna har varit på en demensavdelning så har även mitt eget närminne blivit lite sämre. Så jag var tvungen att komma på något som skulle påminna mig om att jag inte får använda den, och då kom jag på den smarta idéen med gladpack.

Återstår att se om jag kommer ihåg varför det är gladpack där.

fjortonde augusti

Nu har jag jobbat min sista dag på schemat, så nu är jag ledig i 4 dagar. När jag slutade så åkte jag ut till stugan och åt, men kände att jag inte orkade med en massa ljud så jag bestämde mig för att åka hem till stan och vara ifred. Nu håller jag på och tvättar en maskin med kläder som jag tänkte hänga innan jag ska gå och sova. Imorgon så ska jag, Vicki och farmor åka ner till Hudik på en liten tripp i affärer.

Idag så lyckades jag äntligen få fingrarna ur och ladda över bilderna från kameran till datorn.

Lördag

Idag har jag haft ett 7-21 pass och jag tyckte att tiden gick fort ända fram till 19:30 för då stannade tiden plötsligt och jag trodde aldrig att jag skulle få gå hem. Nu ska jag käka en vecka gamla popcorn och sen ska jag hoppa i säng för imorgon ska jag upp och skjutsa Vicki innan jag åker upp till Indal och gör mitt sista pass på schema.

Fredag

Idag har jag köpt mig ett par byxor som jag aldrig trodde jag skulle köpa, närmare bestämt baggyjeans eller vad man ska säga. Återstår bara att se om jag vågar använda de. Ska snart gå och sova för imorgon väntar ett 7-21 pass och jag är så trött så jag tror att ögonen är påväg ut.

Torsdag

Idag så var jag och Joss till Härnösand och käkade på subway och var in på dollarstore och köpte fisherman till farfar. Sen så var vi en sväng på birsta och jag köpte uggle-halsbandet som jag har tittat på ett tag nu (ironiskt att jag fågelhatarn köpte den, kanske får använda den som terapi). Nu så ska jag ta och sova, har tagit på mig ett extra pass imorgon 7-16, pengarna måste ju rulla in. Hösten är här nu för det är bara 6.1 grader ute och jag har börjat packa ihop mina grejor, för på lördag flyttar jag hem.  

(foto: Indiska)

Bävrarna är duktiga i år

Måste bara få vi hur duktig pappa och pelle är och hur fint det blev med lampor och mur. Men än är det inte riktigt klart om jag har fattat det rätt.

Bullbak

Imorse så bakade jag ut min surdeg och inte vet jag om jag tyckte att det var något speciellt. Hade tänkt att jag skulle ta bilder men det glömde jag så klart bort. Nu på kvällskvisten så har jag bakat bullar och kringlor (som blev flätor) Jag tror de blev godkända, men bullar är egentligen bara goda när de är nygräddade.


Onsdag

Då har man vaknat till liv och varit på birsta efter en nattsjobb, men nu återgår jag till dag på fredag igen. Jag hade förträngt hur tråkigt det är att jobba natten, även om det kan vara skönt ibland. I måndags så påbörjade jag att göra en surdeg, jag tänkte alla säger ju att det är så gott och det är lätt att hålla den vid liv bara man har fått igång den. Idag är det dags att göra något åt den då den nu har jäst och luktar fan.

Fullrulle

Nu är mer än halva natten gjord och tur är väl det, för jag orkar inte hålla sånt här högt tempo många timmar till. Det hela började med att när jag skulle skala potatis så fanns det ingen potatis, så då fick jag springa och hämta det. Sen så skulle jag bre mackor till frukosten, då fanns det inga mackor så då fick jag baka själv, och eftersom det inte finns allt för mycket ingredienser så var jag tvungen att klura ut något, så det fick bli scones, har dock inte gjort de än eftersom de är godast när de är nygjorda/ljumma. Så då blev jag lite rastlös så jag bestämde mig för att göra något jag aldrig gjort förut, kräm, hallonkräm närmare bestämt, så blir spännande och se vad det blev av den. Så nu skulle klockan gärna få bli 07:00 så att man får gå hem någongång.

Natt

Sitter just nu och jobbar natten, det känns att det var ett tag sen och att det har blivit alldeles förlite sömn idag, men det skall nog gå bra ändå. Om någon timme så landar moster och Jesper i Shanghai, jag hoppas att resan dit har gått bra för dem, själv har jag fått berättat att det var i dag som de åkte ungefär tusen gånger, så nu kan jag säga det utan att få tårar.

Subway

Sitter och tittar på subways hemsida på kinesiska och har kommit fram till att jag vill ha en: 热奇士 沒有火雞 沙拉,黃瓜,番茄,紅洋蔥, dock har de ju inte vitlöksdressing så måste fundera ut vad man kan tänkas ha istället. Nu blev jag sugen på subway, tror jag måste fråga Joss om vi inte ska dra till Härnösand och käka en sub innan hon drar tillbaka till Gävle.

<3

Tårar rinner ner för kinderna

Nu har jag kramat moster hej då, och som jag hade gruvat mig för denna stund. Men det gick ändå ganska bra, vi grinade båda en stund och sen gick hon och la sig och jag fortsatte grina i soffan. Jesper han märkte ingenting han för han var så inne i datorn och alla han snackade med. Alldeles nyss så kramade jag Jesper hej då (stackarn får sova på soffan sista natten i Sverige), vi kom fram till att han var inte längre än mig än, men när vi ses nästa gång så är han det. Jag har iallafall bestämt mig för att inte kliva upp imorgonbitti när de ska åka, för jag tror att det underlättar för oss båda. Nu ska jag ut och leta tomburkar så att jag får ihop till en resa till Shanghai eller närmare bestämt till Suzhou.


När verkligheten kommer ifatt

Idag har det varit en massa tårar. Jag började grina så fort jag såg någon annan grina för då gick det verkligen upp för mig att imorgon så åker min kära moster och Jesper. jag intalar mig själv att det är jobbigast nu innan de har åkt. För jag trodde helt ärligt att jag skulle bryta ihop första gången jag pratade med Charlie efter att han åkt ner, men saken var den att det fanns inte en enda tillstymmelse till tårar.


Jag och moster satt och smågrinade ikapp i bilen påväg in till stan när vi skulle hämta Jesper, men det var först hos Jenny som jag bröt ihop helt, så det är tur att hon är mamma till 3 barn och vet hur man tröstar. Nu så ska jag och Jesper titta på film och käka popcorn, får se hur mycket moster klarar av att titta på. 


Ett litet skratt bland alla tårar

Namngivning

Idag så har jag varit på Noras namngivning och Nora var glad hela tiden. Sen for jag ut till stugan och där var det full fart, Pelle, Robin, Frida och Oskar höll på att färdigställa altanen på framsidan. Så nu är den klar, bara lite småfix som skall fixas tex ett bord, krukor och kanske ännu en ljuslykta. Nu ska jag hoppa i säng för imorgon ska jag jobba några timmar på söder.

Trevlig Helg

Idag på jobbet så sa Lena att hon ville göra nåt på disktrasan, och 29 sekunder senare hade hon gjort den här fina.

Altanbygge

Igår(?) så sa pappa till mig att de hade varit och köpt virke till altan som de ska bygga. Det hela började egentligen i onsdags när jag kom ut till stugan så stod de på framsidan och mätte och hade sig och surrade om att bygga en altan. Så idag när jag kom ut till stugan så hade de börjar att sätta ut början typ ramen för altanen. Tänkte inte mer på det utan trodde typ att det skulle ta hela helgen. Satte mig ner och såg en film och sen skulle Nettan gå ut för att titta hur det gick för dem.
Då hade de hunnit så här långt.
Så Nettan var tvungen att lägga sista handen på det så att det skulle bli riktigt bra.

Torsdag

Ligger hemma i soffan och funderar på att förflytta mig in till sängen. Sover hemma i stan inatt för Jesper har åkt på cup så då kan jag passa på att snålsova i min säng och hålla moster lite sällskap (trevligt sällskap jag är som ligger och halvsover i soffan).

Onsdag

Med en dundrande huvudvärk så slänger jag mig nu i säng och ställer klockan på 06:03. Jag fick byta imorgon så att jag jobbar dag och därför hinner vara med på matchen och sälja fika också, bullar, cookies, morotskaka, toscakaka och banka banka finns det, så kom och köp!

Elljusspår

Jag har fått två nätter till nu i slutet av augusti så jag hinner få lite mer pengar innan skolan sätter igång och jag ska ut på praktik och jobba gratis. Känns ju lite surt nu när man får betalt för att jobba, men det är ju för att jag ska lära mig så att jag kan tjäna pengar senare i livet. Känns lite läskigt att vara på barnmottagningen också, jag vet ju inte hur man gör med ett barn? Men det får jag förhoppningsvis lära mig under praktiken. Nu i eftermiddags så fick jag med mig Nettan runt ett varv i elljusspåret, det var skönt att gå av sig även om det var oklippt och smalt.

Birsta

Nora suger lite Melon
När man har sugit lite melon så fick man ny energi
Lånade Jespers keps

Tankkort

För någon vecka sen så försvann mitt tankkort spårlöst och jag fick panik. Igår när jag skulle åka in till stan så hittade jag det, det låg mellan säterna där jag alltid brukar ha min mobil och bilnyckel, så hur i helvete jag har kunnat missa den är ett mysterium. Förövrigt så hatar jag när någon säger ska du ha grejerna så fort man är sur eller irriterad på nåt. Måste det vara den enda jävla anledningen till att man är sur/irriterad? Jag känner mig typ ja nästan förolämpad.

Tisdag

Jag måste säga att jag tycker det fungerar väldigt bra det här med skype i mobilen, jag var lite misstänksam mot det innan jag idag blev överbevisad. Jag hörde nämligen Charlie jättebra och han lyckades göra mig avundsjuk, för han hade ätit en subway-macka idag och sen att den bara kostade 20 kronor gjorde ju inte  saken bättre. Nu ska jag göra mig klar för att åka till birsta och käka lunch med mina mostrar och mina två småkusiner Jesper och Nora.

KAKA

Jag har nyss bakat en morotskaka och en toscakaka, skulle vilja påstå att ingen av de klarade testet. För lite grejs på morotskakan då jag inte hade så mycket philadelphia och toscakakan ser ut som om någon har spytt på den. Mamma och Nettan ska få provsmaka snart så får se vad de säger om de.

Smutsigt smycke

Igår så påpekade Malin för mig att jag var svart i nacken efter mitt halsband, så idag så tog jag och gjorde iordning ett bad för silversmycken.

Ett stycke smutsigt silversmycke från Efva Attling.
Äckliga badet
Tyvärr så blev inte mitt resultat såhär utan det är ungefär lika smutsigt som innnan.

Första augusti

Efter att ha jobbat 209 timmar i Juli så känns det extra skönt att solen skiner idag när jag är ledig. Sitter och gruvar mig för att hoppa in i duschen, vet inte varför men det känns så jobbigt. Sen så måste jag ut i solen och försöka få lite färg då jag just nu har en färg vitare än en alvedon. 

RSS 2.0