Måndag

Imorse åkte mamma till Indien och det är faktiskt första gången som jag inte tyckte det var jobbigt att hon åkte iväg. Men tro inte att jag inte kommer sakna henne för det ♥. Imorse gick ingenting min väg, jag skulle panta och köpa lövbiff på citygross, men pantmaskinen var trasig och ingen lövbiff fanns det heller. Jag skulle kolla på en födelsedagspresent åt Oskar, men det fanns så klart ingenstans, sen så skulle jag köpa dricka men då var erbjudandet borttaget. Men sen vände det, Ulrica frågade om jag inte skulle med henne och Diza ut på en promenad, vilket jag gjorde och jag stod på bena hela tiden. Sen nu ikväll så såg jag på facebook att Jessica hade fått resultatet på palliativ tentan, så då var jag tvungen att kolla hur det hade gått för mig, var säker på ett FX eftersom jag hittade på svar på tentan. Men tjii fick jag, där stod det ett E och glänste mot mig, reflektionen var också godkänd. Så nu räknas jag som undersköterska inom Sundsvalls Kommun.

Helg

Nu har jag gjort helg och jag tycker faktiskt att det känns lite tråkigt att jag måste vara ledig i två dagar, om jag ska vara ärlig. Det måste väl vara ett tecken på att man trivs? Men ikväll så vägs det upp av att vi får finbesök. Sen så ska jag väl ha lite mys med mamma eftersom hon sticker till Indien imorgon.

Så här var det förr

Mamma och pappas rum var vit/grå/blått med strukturtapet. 
Hallen var gul
Mitt rum var rött/beige, med en hårig klocka
Och jag hade kanske världens tjockaste tjock-TV
Köket var grönt
och vi hade vanligt bord och kökssoffa, och hemtelefon ;)
Titta mitt rum har varit grönt också
Vi hade bordet som en viss Victor Nåvik hatade (som jag hade gjort själv)
Hörnet i vardagsrummet var i samma färg som övriga rummet.

Jag förstår icke

Jag förstår mig inte på hur vissa människor klarar sig. De har inget jobb och gör ingenting på dagarna, men lik förbannat så har man råd att hitta på och köpa en massa saker, i min värld så går det bara inte ihop. Jag kan tänka mig att de 134 kronorna man får för att vara arbetslös inte är mycket att hänga i julgranen. Jag skulle kunna tänka mig att det är sånna personer som har störst risk att hamna i skuldfällor och få betalningsanmärkningar. Men man behöver ju inte göra som mig heller, jobba så fort du är ledig och sen aldrig hinna göra av med pengarna. Men jag förstår som sagt inte hur man kan göra av med mer pengar än vad man har. Det här är ju dock min syn på allt och den speglas väl ganska tydligt av att jag är snål och håller i mina pengar så länge som möjligt, men vem vet jag kanske hamnar i programmet lyxfällan en dag jag också. 

Idag har jag haft praktik igen och idag så var det också en riktigt rolig dag. Dock så har vi så lite patienter för tillfället så det finns inte så mycket att göra, men de få som finns har fått besök av mig idag. En del tyckte det var roligt medan vissa tyckte att jag var pain in the ass, men jag är glad att de inte klagar mer än vad de gör. Något jag blev chockad över första dagen var att man kunde prata med de och få ett "vettigt" svar, något som inte jag är allt för van vid. 

Fredag

Jag har nog världens bästa handledare, eller så var hon kanske bara väldigt snäll ikväll. Jag har fått göra så mycket så det inte är klokt. Men det tar lite tid för mig, men vi hann ju klart gott och väl. Nu ska jag snart hoppa i säng för att kliva upp 05:30 imorgon.

MOT SJUKHUSET

Jag hoppas att det bara är latmasken i mig som tycker att det ska bli jobbigt att "jobba" i helgen. För jag vet ju att jag får lära mig en massa och kommer att ha en trevlig tid. Idag ska jag alltså gå med min handledare för första gången, så nu gäller det att lära sig allt från början igen och kanske till och med sätta mig in i system-cross, som verkar vara krångligare än krångligast och även en massa buggar. Nu ska jag ta den hemska bussen till sjukhuset!

Onsdag

Idag så måste jag bara få berömma den som jag har gått med idag och igår på praktiken. En helt underbar människa som verkligen tar sig tid och pratar med patienterna och lyssnar. Sen att hon är väldigt pedagogisk när hon berättar vad hon ska göra/ har gjort och varför det blev så. Fler sånna människor till vården!

Imorgon så är jag ledig och jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Antingen så kommer jag att ligga hemma och inte göra någonting eller så kommer det vara fullfart hela tiden.

Tisdag

Kommer nog bli väldigt lite bloggande under de här 8 veckorna eftersom jag inte får skriva någonting om praktiken, och det är det enda jag gör den här veckan. Jag kör en mjukstart den här veckan med att jobba 50 timmar ;) Skulle ha varit ledig imorgon men ska "jobba" kvällen imorgon med en Uska, så jag får känna på hur det känns innan jag kör igång på allvar i helgen.

Söndag

Imorgon så börjar jag min praktik och jag börjar bli väldigt nervös nu. Helgen har bestått av fotboll i nordic, och det slutade ju bra för Charlie och hans lag vann hela cupen. Det kändes extra bra när de spöade Djurgården i finalen, och inte blev det sämre av att Charlie fick göra ett mål. 

Imorgon så ska jag ut och åka buss för första gången på hur länge som helst. Din tur vill dock att jag ska åka hemifrån 05:47 för att vara på sjukhuset till 8:00, men så lång tid ska det väl ändå inte ta? Fast när jag gjorde om sökningen så ville den att jag skulle gå till vinkeltået och åka buss därifrån.

Stugan

Jag och pappa var ut till stugan och kollade hur mycket snö det var på taket.

Onsdag

Jag älskar när man har glömt bort hur mycket man har jobbat, för lönen blir en sån positiv överraskning då. Men sen när jag ser antal timmar jag jobbat så förstår jag att jag var lite trött och less ett tag. Nu ska jag ta och sparka igång denna dag med en dusch och en bit lasagne och sen så tror jag det bär av till birsta, skulle behöva köpa nya byxor.

badaripengar

Sjuttonde januari

Imorse när jag kollade på praktiklistan så fanns jag på två ställen, man slutar aldrig förvånas. Hur som helst så lyckades jag övertala Anna-Clara att jag fick välja själv och då valde jag samma avdelning som Jenny, för att den avdelningen verkade mer intressant och för att slippa en viss Pia. Så förhoppningsvis så kommer det att bli 8 spännande veckor på sjukhuset, ska bli spännande att se hur mitt schema blir. Fast jag tror att vi bara skulle få veta en vecka åt gången eller om det bara var nu första gången. Jag tycker det vore bäst att få schema för hela tiden på en gång så man kan planera sitt liv lite.

Malm min vän

Tänk att hela helgen redan har gått. Igår så var jag och klippte mig och det var mycket hår som åkte av och jag är super nöjd. Efter det så for jag till Granloholm där vi började spåna på Jespers rum och eftersom jag och moster är rätt kvicka av oss så for vi till IKEA, där typ halva Sverige var men vi lyckades ändå få med oss några malm därifrån, sen for vi hem till de och byggde ihop dem. Jag tyckte det blev jävligt bra i Jespers rum och jag skulle vilja säga att uppdraget är slutfört.

Så nu väntar jag på att IKEA ska ringa och anställa mig som förste malm-skruvare.

Vilken är bäst?

Fredag

Tentan är skriven, det gick inte allt för bra, så jag riktar in mig på omtenta den 26 februari. Det konstiga var att det var 11 poäng mellan A och FX, dvs jättebra och icke godkänd. Normalt brukar det vara 11 poäng mellan varje betygssteg men inte denna gång. Fick trevligt sällskap på min promenad av Sara, så trevligt att jag bestämde mig att gå hem också. 

Jag panikbokade en klipptid imorgon också, för jag höll på att få damp när jag skulle försöka få till nåt med håret imorse. Så nu sitter jag och funderar på om jag ska våga klippa det kort eller om det bara blir kortare, är lite sugen på lugg också. Jag känner att jag vill bli av med blöthunds-frisyren jag har nu. Linda får nog ta det slutgiltiga beslutet imorgon, jag litar på henne. Fast jag tar gärna emot tips!

Nu ska jag snart bege mig ut till EON, eller egentligen är det lillstrimma för att vara exakt och titta på lite hockey. Tycker det är synd att det inte är EON för då hade jag kunnat testa kameran, men om jag skulle göra det nu så skulle jag bara se skarven på plexit på alla bilder.

<3

Idag är det 2 år sedan älskade Nenne dog :(

ÄRR

Idag firar jag och mitt ärr 2 år, grattis till oss =) Det har läkt ihop iallafall men man ser klart och tydligt att det är ett ärr. Skulle kunna tänka mig att sådär ser man ut efter att ha fått spikar inopererade i höften.

Klicka för att stänga bilden

Dö traktor dö!

Men snälla traktor, kan du sluta köra fram och tillbaka här? Jag försöker plugga, men då jag har väldigt svårt för ljud så kan jag inte koncentrera mig när du piper och har dig hela tiden!

Dagens dilemma

Funderar på att klippa mig, men sen kom jag på att det kanske inte är någon idé när jag ändå ska ha uppsatt hår i 8 veckor på praktiken. Eller så kanske jag ska klippa mig och skaffa lugg? Idag har jag redovisat rapporten och jag körde i 170 så jag skulle bli klar så snabbt som möjligt. Men godkänd blev jag så han måste ju ha hört något av det jag slöddrade fram.

Söndag

Idag är det plusgrader ute och det märker man genom att det rasar snö från träden. Jag ska fira den fina dag med att gå och lägga mig i badet och plugga lite. Dessvärre vet jag inte vad jag ska plugga på, för det enda jag har skrivit upp att vi ska kunna det har jag läst och det var inte ens i kurslitteraturen. Vem vet det kanske blir en promenad i det fina vädret också.

Har tagit bort min tillgänglighet i veckan också, för nu ska jag bara koncentrera mig på att plugga inför tentan. Hur nu det ska gå? känner ingen motivation alls och hjärnan känns som gröt. Behöver nog en spark i arslet för att komma igång. Gud så negativ jag låter idag, men jag är så nu, får återkomma någon dag när jag är lite gladare och piggare och förhoppningsvis vet vad jag ska plugga på.

Förvirrad

Idag är det tydligen lördag, jag var bergsäker på att det var torsdag imorse när jag vaknade. Så fel det kan bli. Imorgon måste jag verkligen ta mig i kragen och börja plugga inför tentan på fredag. Vill ju inte riktigt inse att det är dags för skola på måndag och tenta på fredag.

Onsdag

Nu ska jag snart bege mig till birsta och köpa en julklapp och en julgran, sen så ska jag dumpa mamma hos pappa och sen åka upp och jobba några timmar. Saken är den att jag börjar skämmas för hur mycket jag jobbar, och idag så råkade dessutom bli så att de timmar jag jobbar räknas som helg. Jag vet inte riktigt varför det känns så men så är det.

Fjärde januari

Jag är så himla inne på att jag och mamma ska åka till Amsterdam i vår att jag sitter och tittar på resor och det är faktiskt inte så dyrt. Problemet är att jag inte vet när jag är ledig eftersom jag antagligen får mitt schema i början på april. Jag vill åka till Amsterdam, bara för att jag har hört så mycket om det och sen så blir det ett land till att lägga till på min lista, och jag inbillar mig att mamma vill se alla tulpaner när de blommar. Jag tror att mamma har varit där förut men vet inte om hon såg några tulpaner.

Nu ska jag sätta mig och titta på Frölunda - Luleå. Detta ljus vågar man ju inte elda för då eldar man ju upp Luleå och det vill man ju inte.

Ljusfat

Idag så fick jag en julklapp av Robin, Frida och Oskar. Ser ni hur äckligt bra den passar med mina ljuslyktor?
Tusen tack

tredje januari

Idag så var jag och mamma och hämtade Oskar på dagis. Jag passade på att testa min kamera lite, men jag tror Oskar tyckte det var konstigt för han började kalla mig för farfar ;)
Jag har dock inte lärt mig hur den fungerar än, så jag kör på auto, men ibland fokuserar den på något annat mot för vad jag vill.

Blev en jobbarnatt i natt, tungt men jag s...

Blev en jobbarnatt i natt, tungt men jag ska nog överleva det. Jag får tänka på pengarna jag får och att de typ täcker nästan halva amsterdamsresan. Nu så sitter jag och tittar på bröderna karlsson med Jennie, men hon ska nog snart gå och sova så hon kan komma och lösa av mig imorgonbitti.

GOTT NYTT ÅR

Gott nytt år hoppas att 2011 blir ett bra år för alla nära och kära.
RSS 2.0