Dagens tips

Undvik svarta sängkläder när du flagnar!

Vart tog energin vägen?

Dumma dator, jag som hade så mycket energi och höll på och städa. Men så stod datorn där och då var jag tvungen att kolla lite, och då sög den all energi ur mig. Fast jag har bara torkning av golv kvar, så jag har ju gjort 2/3, men ändå det känns så himla jobbigt. Måste ta och fixa middag också, men ketchupen är slut och jag vet inte om jag orkar gå på kukbiken och handla.

Turkland

Redan innan resan hade börjat så hade pappa fått halsfluss och jag hade skurit mig. Någonstans där så trodde vi att vår otur hade tagit slut, men icke. När vi hade suttit 5 min på tåget så fick pappa ett sms om att planet var försenat till 21:30. Så när vi kom ner till arlanda så hade vi 10 timmar att fördriva där. Jag kan lova att det inte finns så mycket att göra på arlanda så att man kan underhålla sig i 10 timmar.

När vi checkar in bagaget så säger mamma att vi har väntat länge, och då får vi 75 kr var att äta för. Sagt och gjort vi gick och åt, och efter ett tag så känner jag att jag inte mår så bra, men tänker att det bara är resfeber eller något. Men vi hinner knappt sätta oss på planet innan jag sätter igång och spyr, jag har blivit matförgiftad. Jag spydde hela vägen ner, och stackars pappa han fick sitta och knyta spypåsar hela natten. Hon som satt bakom mig på planet hade spyfobi så hon satt och grina. Vi kom fram till hotellet klockan 7 på morgonen och då gick vi och la oss och sen sov vi halva dagen.
På torsdagen så kollade vi på Sverige - Danmark och sen så skulle vi gå ut och äta. Det var så jobbigt att gå ut och äta, för de skulle skojsa till det och visa trolleri för mig hela tiden. De försökte väl bara vara roliga men jag tyckte bara att det var jobbigt och det hela slutade med att jag fick en Kalles special.
Efter det så blev jag så skrämd av att äta på restaurang, så vi fick helt enkelt äta på donken eller äta makaroner och ketchup.
På lördagen så fick vi något fnatt och bestämde oss för att gå upp för berget.
Men först var jag tvungen att värma upp
Sen gick vi rakt upp för berget och såg egentligen ingenting. De sa att de skulle ta 2 timmar att gå upp, men familjen Sandström hade tagit sig upp på 45 minuter.
På väg ner så gick vi och köpte jordgubbar som vi åt när vi satt och spelade finne och väntade på att Sverige - Tjeckien skulle börja.
Men när hockeyn skulle börja så öppnade sig himmelen och det började åska och blixtra vilket gjorde att vi inte fick in hockeyn. Självklart slutade det lagomt till att hockeyn var slut. När solen sken igen så tog vi en promenad ut till piren. På natten så öppnade sig himmelen igen och det åskade och hade sig, så efter 40 min fick jag nog och gick in till mamma och pappa.
På söndagen så solade vi lite och efter 2 timmar såg fröken Sandström ut så här
Sen tog vi oss en promenad och hittade hem till Sigge, men han var inte hemma.
Det är mycket möjligt att han var på jobbet ;)
Den tid som vi inte var ute och gick så satt jag och pappa och spelade finne. Vi hann med 221 finnar under den här veckan.

Hur man får en sjuk pappa att bli glad

  • Stek 3 korvar
  • Kör en massa pommes i ugnen
  • Plocka fram alla möjliga tillbehör, typ senap, bostongurka, ketchup, dressing osv
  • Se till att det finns mjölk
  • Säg att du ska ut och leta 21
  • Locka med ostkrokar

Är glad att jag inte är man

Min pappa är dödssjuk, eller han tycker det iallafall. Han har misstänkt halsfluss, men inget konstaterat men han fick penicillin ändå. Så jag kan ju säga att jag är jävligt glad att jag inte är kille, för då verkar man bli dödssjuk av allt möjligt, och sen skall man gärna säga det så ofta som möjligt. Jag råkade köra in kniven i tummen förut så att blodet sprutade, men inte sa jag nåt för det. Men det var nog mest för att mamma inte skulle komma inrusande och sen svimma. 

Jag borde packa och göra något vettigt, men liksom all energi försvann!

Fredag

Är trött som en gnu, men sitter på skolan och försöker skriva lite på rapporten, men det är inte så lätt när man inte vet vad det är man ska skriva i dokumentationen. Just nu har vi 17 sidor, nu börjar det stora arbetet med att förkorta ner allt till 8 sidor =O Hur vi nu skall lyckas med det. Det är skumt väder ute idag, det är grått och dimmigt men det är 14 grader varmt. 

Jag har lämnat in min telefon, för jag kunde inte skicka sms till alla. De på elgiganten och sonyericsson hade ingen aning om vad det kunde vara för fel, men den skickades in så de skulle kolla på den. Men jag ska kolla så att det fungerar innan jag åker därifrån när jag får igen den. Stackars Charlie som har fått utstå alla mina test-sms, eftersom han är en av de som det inte fungerar att skicka till.

Allt man behöver för en lyckad resa!


Inatt har jag drömt som bara den, bland annat att mamma tappade körkortet för att hon körde för fort (vilket skulle kunna hände) och att Oskar hade träningsläger med mig ( jag sprang gata upp och gata ner och Oskar stod och skrattade med nappen i mun). Sen så hann jag med att bli jagad av vargar, och bli klämd i pappersmaskinen på Il recycling.

Promenad

Jag och Olivia har varit ute och vandrat i 4 timmar minus en halvtimme för en fikapaus. Vi gick bort till Haga, men idag blev det ingen baouta bulle och negerboll utan en morotskaka och kladdkaka, och kladdkakan var kladdig vill jag lova.

Sen så började solen skina så då gick vi till operan och kollade på hjulet som står där, vad det gör där det vet jag inte riktigt. Sen gick vi genom nordstan och hem till Olofshöjd, med ett stopp på willys för att handla bacon, idag slår jag på stort med makaroner, bacon och ketchup till middag. Ska gå och laga den strax, men är fortfarande mätt lite mätt efter kakan.
Jag är även rädd för att jag ska träffa någon av kineserna som bor här. Igår när vi stod och kokade makaroner och tyckte vi var jätteduktiga som gjorde mat så kom och han började göra nån gryta med typ 350 ingredienser och sneglade lite konstig på oss.

Söndag

Nu ska vi snart bege oss bort till Haga, bara för att det är så fint där, och kan tänka mig att det är ännu finare där nu än i vintras. Vem vet, det kanske slinker ner någon jättebulle på vägen. Det är 16 grader varmt ute och vindstilla. Jag har nyss försökt packa ihop mig lite, jag hade nämligen grejer över hela golvet (kanske inte så konstigt när det gäller mig).

Jag hade ju hoppats på att Häcken skulle ha hemmamatch idag så jag hade fått se lite fotboll, men icke. Så jag får nöja mig med fotbollen som spelas på Heden.

regn

Idag har vi varit ute och vandrat en massa, allt för att försöka få tag i marabou polka, men den finns tydligen inte här än, men i Malmö finns den. Nu så ligger jag och tittar på handbolls finalen, jag som inte ens tycker om handboll men men. Vi lyxade till det idag med makaroner och ketchup till middag, gott värre. Ute så regnar det, men om man tittar på sändningen från speedwayen på ullevi så ser det ut som om solen skiner, men så är icke fallet.

Fredag

När jag vaknade i morse så sken solen och det såg ut att bli jättefint väder, men nu så blåser det som satan :( Jag som hade tänkt ta mig en promenad till max för att dricka en lyxshake, men först ska jag ta och läsa ut boken, 17 sidor kvar..

Måndag

Sjukhuset, tagit upp resväskan, packat, en fika hos farmor har jag hunnit med hittills idag. Jag vill ut och ta en promenad men får se om jag lyckas lura med mig någon, men först ska jag och färga ögonfransarna halv tolv. Hon som tog blod av mig på blodcentralen blev helt lyrisk när hon såg mitt fina kärl och sa att det här var ett mycket fint kärl, och mycket blod kom det också, så nu får vi se vad farbror doktorn säger om mitt blodvärde.

Nu sätta kameran på laddning!

Söndag

Idag så har jag jobbat några timmar, och nu ska jag snart iväg och kolla på Jespers fotbollsmatch. Sen ska jag hem och pyssla med mina illrosa naglar.
RSS 2.0