Vad säger man?

I lördags när vi var hos farmor och farfar så sa farfar att jag ska åka till Kina. Så frågade jag Oskar om han ville ha något från Kina.

Oskar: Ja en tröja
Jessica: Jaha, vad ska det vara på tröjan då? Bärgarn?
Oskar: Ett vykort
Jessica: Jaha (förvirrad)
Oskar: och Bosse

Så hur jag ska lösa det vet jag inte riktigt =/

Dagens tvättstugedrama



Vicki ringde mig förut, hon hade tvättid idag, men när hon kom ner så var det någon som höll på och tvätta, så hon ringde och fråga vad hon skulle göra. Jag stövlade ner för att dubbelchecka, så att inte min kära kusin fortfarande led av sviterna efter fredagens utgång. Men hon hade rätt att hon hade tvättid, men feg som hon var så vågade hon inte slänga ut kläderna utan hon lät tvättmaskinen gå klart och sen kastade vi ut kläderna. Det värsta var att jag sa vem jag trodde det var, men mamma sa nej aldrig att det är hon. Men jag hade rätt!

Tisdag

Inatt så stod min termometer på 20 grader, men jag tror att det var minst 40 grader här inne. Skulle behöva lite energi så om nån har lite över så tar jag gärna emot. Om en vecka är jag förhoppningsvis nere i Kina!

Godissmuggling?

Kan man åka fast i tullen för godissmuggling? Eller räcker det med att säga att man är svensk? Min packning består just nu av:
17 marabou chokladkakor
4 kexchoklad
4 kexchoklad blåbär
4 kexchoklad hallon
4 kexchoklad banan
5 påsar bilar
2 kartonger dumle
2 påsar juleskum
5 kg lösgodis
  • 17 st marabou chokladkakor(4 st vanliga, 4 st schweizernöt, 3 st digistive, 1 st helnöt, 1 st polka, 1 st apelsinkrokant, 1 st nonstop, 1 st caribbean, 1 st daim)
  • 4 st kexchoklad
  • 4 st kexchoklad hallon
  • 4 st kexchoklad blåbär
  • 4 st kexchoklad banan
  • 5 påsar bilar
  • 2 påsar juleskum
  • 2 kartonger dumle
  • ca 5 kg lösgodis
  • 2 stycken linnen
  • 10 par strumpor
  • 10 par trosor
  • 1 par leggings
  • 1 apotekspåse(med lite smått och gott)

Måndag

Idag är ingen bra idag, vaknade imorse med ont i halsen och ett huvud som vägde flera ton och som pricket över i:et så hade jag feber. Pallrade mig ut till Ica Maxi och handlade (köpte inget engångsligg, på ICA Hajen i Varberg kostar ett engångsligg 55 och i botkyrka kan du köpa kokain för 75 kronor), sen dog jag i sängen innan jag orkade fixa frukost.

engångs
Tjuvtittat (för er som inte vet så är engångsligg en bok)

Chokladig

Fick en chokladmask av farmor i julklapp, idag så tänkte jag att jag skulle använda den. Så nu går jag runt och luktar negerboll (kan säga finskpinne och kinapuff också, så tar jag alla "rasistiska" kakor/godis på engång). Undrar om jag får bort den sen eller om jag får gå sähär ett tag?

Tjugonionde januari

Jag som inte skulle gå ut något idag, har både varit ner till tvättstugan och på citygross. Just nu så skulle jag vilja städa på mitt rum, men det är lite svårt när det ligger 2 stycken resväskor där och jag tror för engångs skull att det bara är de som är det stökiga i mitt rum. Antar att det är den stundande tentan som gör att jag vill städa, har iallafall städat datorn.

Söndag

Har sovit dåligt inatt, varje gång jag vände på mig så vaknade jag på grund av att det gjorde ont i axeln. Idag har jag inga planer på att gå ut, så jag tror jag ligger här idag och bara inte gör någonting. Tror jag har dragit på mig förkylningen nu, vaknade med ont i halsen och snorig.

Ehh?

Handikappad?

Det finns många handikappade människor på Ica kubiken! Iallafall är de det när de ska in och handla, snart kommer nog någon parkera med halva bilen in genom dörren, man ser inte så bra, men 4 bilar har lyckats klämma in sig mellan väggen och handikappskylten.

Torsdag

Undrar vem som har slagit i en isbit i min ryggrad? Jag fryser något så kopiöst så det är inte sant. Gick tungt med att hitta artiklar idag också, men vi hittade några, men dessvärre så kan jag inte spara och skriva ut de, så det fortsätter att gå trögt för oss. Hade tänkt plugga nu, men jag tror jag lägger mig ner och sover en timme eller två istället, så kanske jag har tinat upp när jag vaknar.

Onsdag

Usch vad tungt det har gått för mig och Jenny idag, vi började dagen med att läsa igenom artiklarna vi har (tråkigt), sen så insåg vi att det fattas artiklar inom vissa områden, så vi började leta, och vi letade och vi letade, men vi hittade inga, så kvart i två gav vi upp och gick hem för idag. Nya tag imorgon!

Tisdag

Idag tror jag att farfar skulle vara stolt över mig, om han hade vetat vad jag gjort. Jag har varit på Clas Ohlson 2 gånger och handlat båda gångerna. Var in på birsta city också och köpte mig en rosa kofta och två par örhängen, skulle köpa ett par andra örhngen men de fanns inte. Satt och kollade runt på lite hotell förut och jag fattar inte hur vissa kan vara så billiga och andra inte. På bilderna ser de typ likadant ut, men de ligger säkert inte brevid varandra om man säger så. Nu ska jag snart ta och köa mig ut till Kvissle och handla och sen hämta mamma i Ovansjö? Om jag nu hittar dit. Tur att pappa lämnade sina bilnycklar, så jag kan ta Eufraphim, ibland är det bra med automat. 

Dagen jag tackade ja

Ligger och väntar på att Jenny ska ringa så jag får åka och hämta henne på akuten, men det lär nog dröja minst en timme till skulle jag tro. Det brukar ju inte gå speciellt fort på akuten, men vem vet just idag kanske det går fort? De väntade på röntgen nu och där brukat de ju vara ganska snabb. Sen ska jag hem och däcka i sängen, för den är väldigt mjuk och skön och inbjudande. Tänkte titta på dagens avsnitt av 112, men då somnar jag nog.

Måndag

Nu ska jag skryta lite, för fan vad jag och Jenny är duktig. 8:30 var vi på biblioteket imorse och satte oss för att skriva. Efter lite databekymmer så började vi skriva och vi skrev och vi skrev. Nu ska vi bara hitta en artikel om etik, sen ska vi sammanställa bakgrunden och korta ner den en sidådär 4 sidor, så att det blir 3 sidor kvar. Vi ska träffa vår handledare nästa fredag och då ska vi ha lämnat in bakgrunden så hon kan ge några synpunkter på den.
Bara hoppas att den här duktigheten sitter i några veckor till

Söndag

Var riktigt trött där ett tag inatt, men till slut så fick jag gå hem, gick dock i snigelfart hem eftersom jag hade fått rapport om att en hade krockat med 3 rådjur och 2 hade sprungit från platsen. Jag fick inte någon mer precision än att det var mellan Indal och Bergsåker. Hem och däcka, åka på birsta och fixa födelsedagspresent, på födelsedagskalas, titta hur det gick i Robin och Fridas lägenhet, titta på film med Oskar, handla och nu ska jag snart däcka tänkte jag.

Snö

Det snöande inatt, det märkte jag när jag skulle ut på 86:an, det var kritvitt, inga hjulspår någonstans, så var det hela vägen till Bjärme. Efter Bjärme blev det moddigt och gud vad jobbigt det var att köra då. Kom hem, funderade på om jag skulle äta innan jag gick och la mig, men jag bestämde mig för att inte göra det. Det skulle jag inte ha gjort, vaknade halv elva av att jag var svinhungrig och frös som gris, så då var det bara att gå upp och fixa mat, sen  ska jag skalla kudden igen.

Det var då


Satan vad grejor jag hade runt halsen. Har ett svagt minne av att jag har alla gosedjur kvar i en låda i stugan.

Om tiden kunde gå lite snabbare

Bara en massa skit är det på TV:n, man kanske inte ska ha så stora förhoppningar när det bara finns 1,2 och 4:an. Vet inte varför de inte har TV6 här. Hade för mig att det inte fanns någon DVD här så jag tog med mig datorn och det var ju tur, då kanske jag kan underhålla mig i någon timme iallafall. Saken blir inte bättre av att jag redan känner mig trött, men är "bara" 6 timmar kvar nu tills jag får åka hem och skalla kudden, hade dock kännts bättre om klockan redan hade varit 5 eller varför inte 7?

Nattjobb

Ska snart bege mig upp mot Indal och göra min första natt på söder. Spännande, helst när man inte vet vem man jobbar med, kan ju hoppas att det är någon från personalen på väster. För en på söder skulle vara på väster inatt såg jag i söndags. De har gjort om tiderna nu, så ikväll börjar jag inte förns 21:15, känns fel på något sätt, men det går nog bra.

Svårt att sova när det låter

Svårt att sova när det låter så här!

Färdig packad!

Behöver man ha med sig något mer?

Torsdag

Imorse klockan 9:00 så kom jag till Jenny och vi skulle börja med att titta på artiklarna till bakgrunden. 10:00 så ringde min telefon. Jag visste att den skulle ringa då eftersom vi hade bokat tid då. Efter att vi pratat ett tag så sa hon att jobbet var mitt, men att jag kunde fundera på det tills på onsdag. Hann bara lägga på så ringde det igen, då var det från Sollefteå, där kunde jag också få sommarjobb om jag ville, jag sa att jag skulle höra av mig. Men det lutar åt Halmstad, ska vara en fin sommarstad sägs det, har ju varit där, men då tror jag att det regnade.

Sen fick jag fingrarna ur och började lite med artiklarna vi hade, men lessnade ganska snabbt. Jenny fortsatte att leta nya som var reviewartiklar. Sen åt vi och sen så hade jag helt plötsligt börjat med något nytt, att läsa en bok. Jag måste ta och skärpa mig om det ska bli någon C-uppsats av det här. Imorgon tar vi ledigt! Bjöd in mig på middag hos farmor och farfar, pannkaka. Det är något speciellt med farmors pannkakor, de är så goda och jag känner mig typ 5 år när jag äter de.

Onsdag

Så var tentan i kvalitativ metod skriven, det kändes bra, vilket brukar betyda att det inte har gått bra. Det stod en helt annan lärare på papperet än den vi har haft, så blir spännande att se vem som rättar. Efter tentan gick jag och Jenny upp till vår handledare och pratade om vår C-uppsats. Sen var vi så duktiga så vi satte oss och letade lite artiklar, så nu har vi 19 stycken och förhoppningsvis så passar någon / några in till bakgrunden. Imorgon kör vi igen, vi måste ju köra lite hårt nu i början så vi kommer igång. Jag har alltid tänk att när du har skrivit tentan så får du ta upp resväskan. Ikväll kommer Eva med resväskorna som de lånade till Australien, så då kanske jag ska passa på och ta upp min på samma gång.

Tisdag

Känner mig slö på pluggfronten idag och nu ska jag strax gå på affärn och handla till middagen. Korv och pommes har pappa beställt, men eftersom jag inte är så snäll av mig nuförtiden så tror jag det blir stuvademakaroner istället. Men först ska jag gå förbi Heinz och se om han har nå luft kvar i däcket. P.S nu borde det väl snart vara lagligt att plocka upp resväskan? D.S

Måndag

Gick till skolan imorse, var jobbigt, kan kanske bero på förkylningen som ligger och lurar i kroppen. På eftermiddagen var det praktikinformation och lite allmänt. Fick reda på att jag idag påbörjade den sjätte och sista terminen på sjuksköterskeprogrammet.


Den här satt i däcket!

Söndag

Jobbade 7-17 idag och fy fan så jävla tråkigt det är att jobba själv mellan 12:30 - 16:30. Den dagen det händer något så kommer det inte att finnas personal till det. Kan ju bli fint med allt som skrivs i tidningarna nu om vården. Ska jag vara helt ärlig så tappade jag gnistan för att jobba. Kommer nog sikta in mig på nätter framöver, men de har ju blivit kortare. Nej jag gillar inte det nya schemat och delade turer. 

Slutade, gick 45 km/h på 86:an, lite less jag var då. Kom in till stan och kom på att jag behövde tanka, var kö vid tankningen, sen så fick jag rött på varja rödljus från Tanka och till farmor och farfar, ja till och med vid skolan. Gick in och åt, alla andra hade redan ätit, pappa skulle gå hem, upptäckte att det var punka på Heniz, bara för Frida att flytta på mercan så Heniz fick komma närmare farfars garage och få lite luft så att han skulle klara sig hem till garaget. Upptäckte en stor grunka i däcket. Vår domkraft klarade inte av Heniz så pappa fick låna grannens. Fick av däcket, la det i Eufphrahim (som får stå ute och frysa inatt), så nu ska pappa ta däcket till däckdoktorn imorgon. Så imorgon blir det att gå till skolan, vilket jag i och för sig hade tänkt göra ändå, men nu har jag inget alternativ.

Lördag

Imorse gjorde jag något som jag aldrig brukar göra, plugga på en helg. Dock varade det i typ 15 minuter, men ändå. Nu ska jag hoppa i säng för imorgon ska jag jobba, hur gjorde man då? Är ju faktiskt över två veckor sen jag jobbade sist.

Hata telefonförsäljare

Idag ringde de igen och sa att de ringde på uppdrag från telia. Jag sa att telia har ingen som ringer åt de, då sa hon att hon ringde inte på uppdrag av telia utan hon ville höra om jag var nöjd med mitt abonemanng eller om hon kunde föreslå något annat telia abonnemang, hon sa alltså emot sig själv. Så nu sparade jag nummret i telefonboken och la det under skicka direkt till röstbrevlåda, dock har jag ingen röstbrevlåda för tillfället. 3 minuter efter så ringde det från dolt nummer, jag brukar inte svara när det är dolt nummer. Men jag inser att ibland måste man svara för det kan sjukhuset eller nåt annat, men knappast en fredagkväll halv sju.

Jag och mitt Ärr

För 3 år sedan såg det ut såhär
3 år senare ser det ut såhär.

Fredag den trettonde

Satan i gatan vad det blåser ute, var ner på stan och köpte järntabletter förut, råkade få med mig lite sushi hem också, men jag trodde jag skulle blåsa bort när jag skulle sätta i kupévärmaren, gick liksom inte att stå emot  blåsten. Skulle inte förvåna mig om pappas flyg hem blir försenat eller inställt, han har ju haft den turen förut. Nu ska jag hoppa i badet och läsa lite kvalitativ metod, jippie! Vet inte ens om jag ska koncentrera mig på artikeln eller vad jag ska koncentrera mig på.
Klassresa i 5:an

Hmm

Mamma säger att hon tycker att det ser ut som om jag har feber. Jag vägrar kolla om jag har någon feber, för det vore ju förjäkligt om mamma skulle ha rätt och så länge man inte vet om något så mår man inte dåligt av det. Så har jag inte kollat upp det så har jag ingen feber! Det är väl lagligt att hoppa i säng nu? Jag menar klockan är ju ändå efter 19.
Där mådde vi bra!

Vad är det för fel?

Det kan inte vara normalt att må så här. Har varit trött och helt slut den senaste tiden mått illa och haft ont i huvudet, orkar inte göra någonting. Jag misstänker att det är lågt blodvärde, så imorgon är det jag som pallrar mig ner på stan och ett apotek och köper järntabletter, niferex för de är starka och jag tål de.

Resfeber

Tror jag börjar får resfeber, för jag vill börja packa. Dock ska jag ju knappt ha med mig nåt så det lär ju gå fort. Är ju bara 26 dagar kvar nu innan jag ska ut och resa helt själv.

Onsdag

Blev så less så åkte med mamma upp på södra när hon skulle åka skidor och sen så gick jag hem, drygt en timme tog det, så det var inget höjdartempo jag höll direkt, men var skönt att få komma ut och andas lite friskluft. Nu ska jag fundera på middag innan jag hoppar in i böckerna igen. Ska det bli lasagne för fjärde måltiden i rad? Eller ska jag lyxa till det med att steka fläskfilé?

Man skulle haft med sig kameran och knäppt några kort uppe på toppen

Rop hur fungerar ni egentligen?

Har börjat fundera på det här med intresseanmälningar och hur det fungerar egentligen. Det kan ju inte vara den som anmäler sig först som får passen? Jag var inloggad och helt plötsligt dök det upp ett pass, men fick jag det? Nej! Om det är så att 2,5 ska ha det först så borde de väl inte ligga ute för oss andra? Är det kanske så att de som bara är vikarie får passen före? Jag har ingen aning jag, från början sa de att undersköterskerna skulle få första tjing på passen. Men de som verkar få passen är vårdbiträden, kan det kanske vara för att de är billigare som de tar in dem istället? Har fått ett pass som jag inte har anmält intresse på iallafall, så jag är snurrig som bara den nu.

Alsof er een engeltje over je tong piest

Klockan stod på halv nio imorse och då hoppade jag i badet och började läsa lite om kvalitativ metod, dock så fattar jag inte, men jag har läst iallafall. Nu funderar jag på om jag ska ta en promenad ner till stan och åka med mamma hem eller om jag ska gå upp på södra, eller om jag ska gå ner. Nu tittar jag på reklam, tror att det är skidskytte mellan reklamen men 70% av tiden är det reklam känns det som. På 26 minuter har de brytit för reklam 4 gånger.

Stefan Liv

Känner mig väldigt rörd nu eller vad man ska säga. Varför skulle jag ens kolla? Har sett när Stefan Livs tröja hissades upp i Kinnarps Arena. Den äldste sonen Herman hjälpte till, och ungefär där brast det för mig. För att plåga mig lite till så var jag tvungen att titta på den en gång till på svtplay.

Har varit och köpt 2 kg päron

Iallafall enligt mitt kvitto. Det kan vara det godaste päron isånnafall. Frågade Charlie förut om det var så att de ville ha lösgodis när jag kommer ner, han tackade inte nej. Åkte ut på coop forum och skulle köpa lösgodis för de hade extrapris 49.90 kr/kg. Betalade med kort och tänkte inte så mycket på det, men när jag kom ut så tittade jag på kvittot och tänkte det här blev ju billigt 20.80 kr, står att jag köpt 2 kg päron för 10 kronor kilot. Så antingen slog killen i kassan fel eller så tyckte han synd om mig, 2 kilo godis, mjukisbyxor och ett hår som borde ha tvättats för längesen, cå kanske man inte har det så lätt i livet. 

2 KG PÄRON

Kärleken är blind?

Igår på det okända så tyckte jag att det var lite väl stor åldersskillnad mellan de, så jag var tvungen att titta upp det. Det stämde åldersskillnanden var 47 år! Om inte jag är helt ute och cyklar så skulle farfar fylla 48 när jag föddes? Ni förstår min tankegång, varför skulle jag välja någon som är lika gammal som farfar? Jag kan inte låta bli att undra vad den yngre killen ser hos den äldre? Det måste ju vara något speciellt, eller är det bara så att kärleken är blind?

Måndag

Imorse gick jag ner till stan och beställde tid hos Angiezka åt mig och mamma, mamma ska dit på onsdag och jag ska dit den 2 februari. Man måste ju ha lite färg på fransarna och brynen när man far till Kina så att det inte tror att det är ett vandrande lik de möter. Appropå lik, idag börjar en ny säsong av det okända, appropå det okända, idag när jag och mamma kom hem så var lyset i sovrummet tänt och stjärnan i fönstret var släckt, något står inte rätt till. Är det gammomma som är tillbaka? Vi pratade om henne när vi var hos mormor och morfar och alla sa att det hade varit lugnt ett tag nu. Har hon varit i Kina och hälsat på?

Idag ställer jag mig 3 frågor

Finns det strömuttag på flygplanet mellan Helsingfors - Shanghai? Hur går man tillväga för att ändra maten på flyget? Kostar det något extra? Kostar det något så är det kanske inte värt det, då det inte finns någon garanti för att jag äter det ändå. Finns ju alltid en brödbit som man kan äta på.

I Sverige heter sidan som man kan kolla flygplanstider och sånt swedavia, i Finland heter den Finavia. Undra om den heter Norwavia i Norge? Nu ska jag ta och sova, väntar på sms från pappa att han har landat bara.

Söndag

Var ut på IKEA igår igen för att köpa lampskärm och lampfot, men då var de slut. Typiskt, så vi får nog ha kvar julen i köket ett tag till. Idag så har jag fortfarande inte lyckats pallra mig upp ur sängen, jag som skulle vända tillbaka dygnet idag, gick ju sådär. Tur jag går i skolan 14-17 imorgon, så jag inte behöver kliva upp klockan 6 iallafall.

ny telefon?

På måndag släpper Sony Ericsson en nyhet, vad kan det vara? En ny telefon kanske? Har ju haft min telefon 1 år den 1 april, så är nog snart dags att byta. Har sett bilder på en assnygg xperia, så man kan ju hoppas att det är sanning och att det är den telefonen som släpps.

ont blod

Trodde jag skulle däcka på engång när jag gick och la mig, för jag var bra trött när jag åkte vattenskoter med Oskar idag. Tur att han hade en specialare som jag kunde ligga på och att det var en massa kuddar. När vi kom hem så gick jag förbi Tommy och Vicki och hämtade ONT BLOD, som jag och pappa såg den. Ont blod är del två av Arne Dahls böcker som har filmatiserats. Jag tyckte att den var ganska äcklig, men helt klart bra. Magnus Samuelsson passar ju som skådis, det trodde jag verkligen inte.

Bild:Cdon.se

Vad säger man

Det är konstigt att man är så jävla dum varenda gång. Man ställer upp när någon har det jobbigt, men så fort det har löst sig då är man inte värd ett jävla öre. Men man ställer ändå upp nästa gång. Hur dum är jag som fortsätter att göra så? Tror helt enkelt att jag måste sluta bry mig om folk och bli lite mer egoistisk, men det kan jag inte. Sen är det inte så kul att få veta saker av andra heller, man tror att man känner någon men det gör man tydligen inte.

Gott

Igår var vi till mormor och morfar för mormor fyllde år.
Nora provsmakar mormorspaket för att se om det är godkänt

Men locket var godast

IKEA

Var ut på IKEA och handlade lite grejor imorse, de hade dock inte allt som jag tänkte köpa, men det som jag fick med mig duger bra. Sen så skulle jag köpa en lampa till köksfönstret, men då hade de inte packat upp skärmen än, så det blev ingen lampa, får ta den någon annan dag.

Åh herregud, äntligen vann vi! Det satt hå...

Åh herregud, äntligen vann vi! Det satt hårt inne, eller så ville de bara göra det extra spännande. Hur ska man kunna sova nu? Och killar som grinar är väl lite sött.

FINAL

Efter 2 perioder så är det 41-4 i skott till Sverige, men det står 0-0 i matchen. Hur är det möjligt? Hoppas att Sverige kan få in en puck nu i tredje så att vi slipper förlängning och ev straffar, för jag vet inte om jag klarar av en sån nervpers igen.

Så är det

Idag så bestämde jag mig för att varje månad tills jag flyttar hemifrån (kommer få hyra ett förråd om jag väntar med att flytta hemifrån tills jag är 42 som pappa säger) så skall jag köpa något som kan vara bra att ha när jag flyttar hemifrån. Den här månaden så tänkte jag satsa på: potatisskalare, slevar, vitlökspress, äggdelare osv. Det är inte mycket pengar ca 300 kronor, men de där 300 kronorna kan vara mycket värda den dagen jag flyttar hemifrån, är ju 300 kronor mindre som jag ska ut med då. Men det jag täntke koncentrera mig på är saker som man måste ha, sånt som man inte kan ångra sig om 23 sekunder eller att det inte skulle passa i den lägenheten. Men vem vet, det kanske blir några pinnstolar ;)

Torsdag

Imorse så var jag på skolan och vi fixade lite med grupparbetet, men vi är tydligen inte klar än. Känns som om vi har överarbetat det där något väl mycket, var beräknat att man skulle sitta 5 timmar med det och vi har suttit 15 timmar för en ynka högskolepoäng. Bjöd in mig på middag hos farmor och farfar, stuvademakaroner och bacon, mums. Tog med mig alla kartonger upp från källaren så inatt innan JVM-finalen så tänkte jag försöka plocka ner den.

Onsdag

Robin och Frida håller på och renoverar, och jag blir ännu mer sugen på att få flytta och göra en hel lägenhet som jag vill ha det. Dock lider jag av den svåra sjukdomen beslutsångest, så det kanske inte händer nåt i min lägenhet på flera år. Nu ska jag hoppa i säng så jag orkar göra grupparbetet på skolan imorgon.

Puls

Jaha, hur ska man kunna sova nu då? Känns som om pulsen är så hög så att den är påväg ut. När är finalen nu då? klockan 2 på natten mot fredag? Blir det så? Den andra semifinalen startar om en och en halvtimme, men den har jag inga planer på att se, om inte Emil håller mig vaken förstås.

Tryck in den då

Att det ska vara så svårt att få in pucken i mål! Skulle inte förvåna mig om vi förlorar det här, jag som vill se Sverige spela final och inte bronsmatch. In med PUCKEN NU!! Spelar ingen roll om det är snyggt, bara pucken tar sig förbi Finlands målvakt och över mållinjen.
Uppdatering: Kuken nu gjorde Finland 2-0. Ja ja, jag kan ju alltid skratta åt min fula teckning, tur jag inte gick estetisktbild på gymnasiet.

Uppdatering igen: Nu tog hela tv3, känns ju bra. Kanske lika bra att sova då och slippa se Sverige förlora. Det här hade aldrig hänt om hockeyn sänts på SVT, för då hade man alltid kunna ta till svtplay!

Uppdatering: Hittade så jag kunde se den iallafall, så fick se Sverige göra 1-2 nyss. NU ska vi bara ta och kvittera också.

Uppdatering: Ojj ojj 1.44 kvar så lyckades Sverige få in den och kvittera. NU är pulsen alldeles förhög och jag fick stänga fönstret för Emil härjar utanför, stormen alltså. Usch!

Uppdatering: Sudden slutade utan att något mål gjordes. SÅ dags för straffar snart.

Uppdatering: Fy fan pulsen är hög nu och usch!

Uppdatering: JAAAAAAAAAAAAAAA!

Tisdag

Är egentligen alldeles för trött för att stanna uppe och se hockeyn, men det är ju bara semifinal i JVM engång om året och då gäller det att se den. Att den går på 3:an gör inte saken bättre utan det lär innebära en massa reklam så fort det har chansen. Annars har jag, mamma och Oskar varit ute och gått idag, tittat på film, lekt och ritat. Imorgon ska jag eventuellt ut på birsta och köpa mig ett par vinterskor som det inte är klack på.

Pinnstolar

Häromdagen så satt jag och kollade på blocket, på pinnstolar närmare bestämt, har bestämt mig för att jag vill ha sånna när jag flyttar hemifrån, hittade 6 stycken då i Hudiksvall för 450 kronor, men tänkte att jag kan ju inte köpa nåt nu, har ingen plats för de och jag har inte ens något på G när det gäller att flytta hemifrån. Idag är de borta och jag hittar 4 stycken andra för 2500 kronor och nu verkar alla ligga i den prisklassen, så blir nog inga pinnstolar när jag flyttar hemifrån. Dock har jag lagt en intresseanmälan på att få ärva farmor och farfars, men jag hoppas att det dröjer minst 20-30 år till, och innan dess ska jag väl ha lyckats flytta hemifrån. Så om ni hör någon som vill sälja minst 4 stycken likadana pinnstolar, hojta till.

Bortom rubrikerna

Nu ska jag ta och hoppa i säng, har nyss sett Bortom rubrikerna, i fredags så handlade det om bussolyckan i Indal och det missade jag, helt ärligt så visste jag inte ens att den gick då förns jag kom till jobbet på lördagmorgon. Tyckte de 28 minutrarna gick väldigt fort och jag skulle vilja se mer, men det kanske man fick göra i filmen som spelades in året efter olyckan. Den tror jag inte att jag har sett eftersom jag bara var 12 år när den visades. Men något som jag tycker är konstigt är att så fort jag ser My så tänker jag på när jag var hos moster och morbror och det hade snöat ute och My och jag gjorde en snöbollsljuslykta, men det är också enda gången jag kommer ihåg att jag har träffat henne också.

Jan. 2, 2012

Hittade några bilder på mammas datorn från när vi var i Rom, och satan i gatan vad ljushårig jag var. Ska se om jag kan hinna sätta mig där någon gång och ladda över de. Annars har jag inte gjort så mycket idag, blev väckt av trollet som plingade frenetiskt på ringklockan vid 10. Då sa han att vi inte fick använda diskhon förns han gav klartecken för det.

då var första dagen av detta år slut

Undra hur många liter man kan dricka på en dag? Känns som om jag druckit en sisådär 28 liter idag. Ska nog snart hoppa i säng, trots att det har blivit väldigt få timmars sömn den senaste tiden så känner jag mig inte trött, bara törstig.

Sendrag

När det var drygt 4 minuter kvar av hockeyn inatt så fick jag sendrag, jag trodde jag skulle dö, så jag missade Sveriges 3-3 mål, typiskt eller vad säger man? Funderar på att ta en promenad bort till farmor och farfar och säga  hej, man kan ju inte bara ligga inne i soffan hela dagen.

förstajanuaritvåtusentolv

Imorse stod klockan på 06:00 och då klev jag upp och for upp till Indal för att jobba 7-21. Åkte hem och plockade upp Victor och Ida i Bergsåker innan vi for hem och hämtade lite dricka. Gick bort till Emil och hade det trevlig. Stod ute på parkeringen på tolvslaget, sen gick vi in och spelade så det kan låta, jag och Ida spöade skiten ur de andra, eller vi vann iallafall. Kom nyss innanför dörren och ska nu lägga mig och kika på Sverige - Ryssland som nyss har börjat och sen så skall jag sova, länge. Ska bara ta någon resorb innan, så kanske man vaknar och mår riktigt bra senare idag.

Victor förstår inte hur de kunde förlora
RSS 2.0